Croitorie - sfaturi si idei (capitolul 11)
Raspunsuri - Pagina 8
anne-marry spune:
multumesc guguluf pt sfaturi. maine merg sa cumpar materialul si de marti ma apuc de lucru. ca am inteles ca maine este sarbatoare. nu stiu dak masina coase si zig zag ... daca nu am avut nevoie, nu am ... puricat-o ca sa zic asa. oricum, am sa ma uit mai atent si am sa incerc tot ce are pe acolo. pana una alta...ma apuc cu incredre. ce o iesi... o iesi ... in cel mai rau caz..am parte de experienta, nu?
anne-marry mamica lui teodor alexandru si 19 cu
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
anne-marry spune:
nu mai intra nimeni pe aici? tocmai acum cand ma apuc si eu de "croitotit"? am cumparat aseara materiale, foarfeca de croitorie etc etc ... si in seara aceasta ma apuc. sa-mi tineti pumnii va rog. m-am cam derutat putin pt ca nu am gasit in .. si nici un material subtire ca de vara dar mai ....tare...si am luat ceva finut. m-am gandit eu ca merge la tipul acela de rochie. sunt atat de incantat la gandul ca ma apuc de tochita in seara asta, k toata noaptea numai "croitorit" am visat .
cand dau de belele la crusut ... va scriu aici.
a...si am gasit dublura doar din aceea care se lipeste cu fierul de calcat. aveti ceva indicatii anume pt folosirea ei??????
dionisia10 spune:
Anne-marry,piciorusele de care zici :
1. nu stiu la ce foloseste;
2. este un piciorus de stopat, brodat;
3.este un linear, ar fi bun la matlasat, de ex., sa faci liniile paralele;
4.este un dispozitiv care te ajuta sa tragi o cusatura, pe margine, la o anumita distanta -fata de margine .
dar fa o poza cu masina ! mai ales la partea cu piciorusul si placuta .
Nu cred ca face si sufilat masina ta, pt. asta ar trebui zig-zag!
Dupa Ileana, urmeaza Veronica (dar si asta are 30 de ani ), apoi Carmen (cred)- abia aceasta face zig-zag.
In alta ordine de idei, poti face un fel de surfilat si la aceasta masina, cu conditia sa fii destul de indemanatica, sa o conduci ca si cand ai broda .
Caci brodatul il face orice masina ...
Dublura de care vorbesti, se aplica cu fierul de calcat pe dosul materialului, partea din exterior: la mansete, guler, cordoane, la partea pe care se fac butonierele, dar si cea pe care se cos nasturii- pe interior, desigur !
Spor la cusut !
anne-marry spune:
dionisia multumesc pt raspuns. aseara, kand am venit de la servici, abea ce m-am schimbat si direct pe croit m-am pus. am urmat pasii din revista, plus ce am mai vazut pe net .... filmulete cu fel de fel de tipuri ... pana acum imi place ce mi-a iesit. am fcut pensele atat de frumos, ca ma mir si eu [vizionand filmulete lui nancy], am cusut partile de sus de cele de jos la fata si spate, am pregatit intariturile .. dublurile acelea pt decolteu .... si in seara asta ramane sa le pun cap la cap...sau prind umerii, partile alterale, fermoarul si apoi dublurile. imi palce totusi tehnica pe care am vazut-o la nancy [care pp ca o aplica toata lumea dar nu stiam eu ] si anume....faci...calci....iar faci....iar calci.... sa speram ca va iesi ceva frumos cand voi pune totul cap pe cap la final.
olympia spune:
Anne-marry, daca vei calca si descalca, dupa fiecare operatie, sigur va iesi bine! Asa se si face, de fapt...
Pene colorate... cate putin din toate!
anne-marry spune:
am mai lucrat aseara la fermoar, am cusut rochia la umeri si pe partile exterioare..adika am atasat partile din fata si spate si desi nefinisata...a iesit rochita ...nu pot spune ca este buna de pus in rama, dar este cusuta frumos si purtabila. desi sunt cu burtica cam maricica, si rochia nu este pt gravide, o sa imi fac o poza cu ea la sf week-end-ului si o sa v-o aratam. dar sa nu radeti de noi
iar in ceea ce priveste finisajele...am 2 belele:
1. fermoarul care numai ascuns nu sta [este prins la spate si lung de 40 cm ...] si rochia avand un material moale [inflorat, pt rochii lejere de vara] ... cnd o imbrac se ....desface [cracaneaza...scuzati limbajul dar asa se intelege mai bine ] materialul si se vede fermoarul calumea...plus ca, nu imi place cum da cusatura acee pe deasupra. ce sa-i fac? as vrea sa stea si ascuns si sa nu se vada nici cusatura. ma gandeam sa il pun subbrat..intr-o parte dca nu ma impac cu el, si sa las spatele inchis tot. si sa il fac mai mic, pt ca ma incape si deschis numai vreo 15-20 cm chiar mai putin.
2. a doua belea este ca eu am o masina de cusut veche..ileana [pana strang eu bani de una electrica...mai trece] si nu stiu cum sa ii tivesc marginile. ma gandeam sa le surfilez eu de mana, marunt, asa cum ma pricep si apoi sa le calc in interior [oricum prvedea rochia ceva tiv] si sa le prind ffffffffffff finut de material, cu ata...asa...ca niste impunsaturi mici si mai alrgute sa nu se vada pe exterior...cu punct miiiiiiiiiiic miiiiiiiiiic de tot..de fapt nu sa ies spre fata..doar sa iau din firul amterialului..cred ca ma exprim bine..aik sa se inteleaga ce vreau sa fac...
ce parere aveti? vreun sfat....ceva?
anne-marry mamica lui teodor alexandru si 20 cu
dionisia10 spune:
anne-mary, ai terminat rochia? sunt nerabdatoare s-o vad!fermoarul se cracaneaza ca este cusut prea departe de dintii fermoarului
loremunteanu spune:
Buna.
Va urmaresc de ceva vreme si va admir cat sunteti de talentate. Mai croitoresc si eu din cand in cand cate ceva... In ultima vreme, seturi/lenjerii pt copilasi... Azi o sa-mi vina si mie, mult asteptata si dorita masina de surfilat (cea de la Quelle; tot de la voi stiu de ea).
Voiam sa va intreb daca voi stiti vreun depozit de materiale in Bucuresti (in afara de Niro/Europa/Dragonul Rosu). M-ar interesa si materiale de lenjerii, dar si materiale pt diverse (rochite, hainute pt copilasi).
Multumesc mult si spor la treburi.
Loredana Roni-Cristian 08.02.2007
Guguluff spune:
Lore, sunt niste depozite cu materiale la kg, am sa-ti trimit PM cu ceva repere. Trebuie cautat mult prin ele dar merita, poti gasi nu numai materiale de cearceafuri, dar si multe elastice, stofe chiar, etc.
Ai incercat overlock-ul? Cum ti se pare?
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
My workshop
StMihaela spune:
Ca a venit vorba de materiale, stie cineva de unde se pot cumpara materiale mai ieftin in Timisoara?