Croitorie - sfaturi si idei (capitolul 11)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LunaNoua spune:

Salut,

Hionati, eu am invatat croitorie singura. Tipare am invatat sa fac din carti de croitorie din generatia lui Ceasca, iar cusaturi am invatat sa fac studiind cusaturile hainelor din magazine. Despre cursuri, nu stiu nimic. Mai sunt cursuri ilustrare de cusut in burda. in fiecare numar este explicat cate un model. Este de ajutor pentru incepatori ;)

made in Brasov

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Asta zic si eu, ca se poate sa inveti croitoria fara cursuri, doar din Burda, carti mai vechi si eventual vreo cunostinta care lucreaza in domeniu. Asa am invatat si eu, cat sa ma descurc. Mai erau cursurile prin corespondenta, de la Eurocor, dar nu am auzit persoane prea multumite de ele. Incepi sa cosi si vei invata pe parcurs, tipare foloseste gata facute, pentru inceput. Este o indeletnicire practica si cel mai bine o aprofundezi daca o exersezi.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
My workshop

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Va rog,un sfat ca nu ma pricep deloc,deloc.Deci,sarafan pentru o fetita cam la 1.28 m ,probabil intr-un an scolar va mai creste un pic.Cat material trebuie pentru 2 sarafane ,aproximativ si ce fel de material-fara prea mult plastic,nici foarte gros dar nici subtire,ceva in ccare sa se simta confortabil un copil(pana acum i-am luat numai gata facute )?Intrebarea nr.2:de unde material?Mai exista in bucur Obor raioane cu tesaturi sau stiti un magazin de tesaturi ?Intrebarea nr.3:vreo croitorie femei in Tineretului-Muncii-Vitan?
Multumesc

Mergi la inceput

Lory, necesarul de material il stabilesti masurand fetita, de pe umar, pana la lumgimea dorita a sarafanului + 10 cm asa .. de rezerva.

Material ceri la magazin, ceva cu bumbac sau in. Te orientezi la ce gasesti, acum denumirile materialelor nu prea mai sunt semnificative. Intrebi de compozitia lor la magazin.

made in Brasov

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Intrebare intrebatoare: stiti vreun magazin de metraje in Constanta? Sau pe net??? Era inainte textilandia dar nu mai e...

"Trust no one!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Va rog,un sfat ca nu ma pricep deloc,deloc.Deci,sarafan pentru o fetita cam la 1.28 m ,probabil intr-un an scolar va mai creste un pic.Cat material trebuie pentru 2 sarafane ,aproximativ si ce fel de material-fara prea mult plastic,nici foarte gros dar nici subtire,ceva in ccare sa se simta confortabil un copil(pana acum i-am luat numai gata facute )?Intrebarea nr.2:de unde material?Mai exista in bucur Obor raioane cu tesaturi sau stiti un magazin de tesaturi ?Intrebarea nr.3:vreo croitorie femei in Tineretului-Muncii-Vitan?
Multumesc

Lory, eu as lua cam 1m de material, avand in vedere ca este lat de 1,4 sau 1,5m. Daca mai ramane se poate sa-i iasa un bolero sau o vesta, din diferenta. Poti cauta denim ca ar fi potrivit pentru toamna, la scoala, dar nu prea se gaseste decat la magazinele din centru si e cam scump. Da, sunt cateva standuri in Obor care au metraje, prin centru magazinului. O sursa mai ieftina de materiale este insa si Sam Expo, se afla chiar la intrarea in complexul Dragonul rosu-Niro. Cum o iei la dreapta, pe langa pod, este o cladire verde. Acolo vand si engros dar gasesti si standuri care dau la metraj. Mai sun Sharbeck si Shiral dar mai mult pentru materiale pretioase, pentru rochii de seara; gasesti site-urile pe net.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
My workshop

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ge1ani spune:

salutare tuturor celor ce au scris in acest forum si care au facut ca multe lucruri noi sa se nasca din acestea!o nota in plus acelora, care cu multa intelepciune si rabdare, au avut amabilitatea de ai povatui si pe altii, care erau mai putin descurcareti in ale croitoriei.multumesc tuturor celor din acest forum, pentru ca anul acesta mi-ati dat curaj sa iau o masina de cusut si cu putin curaj am reusit sa ma imprietenesc cu ea si sa fac chiar bani din asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

Salutare! Am descoperit recent un magazin cu materiale la kg, undeva in zona rond Cosbuc, venind de la Unirii pana in intersectia cu fostul Bingo Europa, pe partea dreapta la parterul blocurilor de pana in intersectie, sunt foarte incantata, am gasit matase naturala cu imprimeuri deosebite la 18 lei metrul, nu am vazut nicaieri in oras mai ieftin de atat, dimpotriva. Mai stiti si alte magazine de acest gen? Vad ca au materiale mult mai faine decat la magazinele clasice, iar pretul e si mai bun. Daca stiti dati adrese, please! Multumesc!

Mergi la inceput

Salutare Ralu,

Eu nu as recomanda la nimeni magazine cu materiale la kg. Sunt invechite, coapte, sunt materiale pe care fabricile nu le-au putut lucra calumea, care nu se cos bine, care intra la apa, se micsoreaza la calcat cu fierul, etc.

made in Brasov

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Fetele vreau sa confectionez niste huse pentru o canapea(coltar) si fotoliu. A incercat cineva sa faca huse, se confectioneaza greu?
Aveti ceva modele,cum trebuie sa masor exact ca sa stiu cat material imi intra? Ce materiale se preteaza mai bine pentru huse?

Mergi la inceput