Dentist fara seringi de unica folosinta
Raspunsuri - Pagina 3
Iael spune:
Tratamentele de canal folosesc ace sterilizate .
De asemeni multe cabinete (mai toate ) nu schimba piesele fixe , nu au destule freze si atunci decat dezinfecteaza dar dezinfectia nu este sterilizare .Pacientul nu stie asta .El vede ca da cu spray pe acele piese si crede ca e in siguranta , mai ales daca in jur vede aparatura moderna , gresie , faianta , totul super.
Cum sa procedam ca sa eliminam aceste riscuri ?
CriPOD spune:
asta-i "the story": acele sunt de unica folosinta, seringile sunt sterilizate. Mi-a zis ca nu are niciun motiv sa nu foloseasca seringile sterilizate. Makes sense?
chrisum spune:
Pentru anestezie la dentist se folosesc seringi speciale pentru carpule de anestezic si ace de unica folosinta.Seringa este metalica si seamana cu o seringa sau cu un pistol.In interiorul ei se introduce car**** de anestezic,care are in interior un piston micut de cauciuc.O parte ca o tija din interiorul seringii impinge pistonul,imediat dupa ce s-a insurubat si acul special care are o parte ce intra in car**** si o parte cu care se face injectia.Avantajul e ca anestezicul nu mai trebuie scos din fiola si tras in seringa deci nu se mai poate contamina din aer cu nimic.Practic seringa metalica nu intra in contact cu continutul carpulei deci nu e necesar sa fie de unica folosinta ci doar se sterilizeaza din cind in cind.Acele si carpulele sunt de unica folosinta.Sper ca v-am lamurit cit de cit.Daca noi in Romania lucram cu sistemul asta cred ca si in Canada se lucreaza la fel.Nu se mai folosesc de mult seringile normale pentru anestezie in gura pentru ca acele sunt prea groase.acele de la acest sistem sunt atraumatice.