levuri

Buna ziua!
Baietelul meu de 11 luni a inceput de sambata sa aiba scaun moale si des. Dat fiind ca era weekend nu am putut duce proba la analize si i-am dat biotics si regim alimentar. Nicio reactie ! scaun moale incontinuare! Luni am dus la Victor Babes proba coproparazitologic, coprocitologic si coprocultura! pana acum mi-a iest de parazitologicul , care este negativ dar cu "relativ frecvente levuri".
Incontinuare regim si biotics. Ieri am luat rez de la citologic, rezultat: lipsa leucocite, lipsa hematii, relativ rare levuri inmuguriti. Scaunul e la fel de moale doar ca nu mai este asa des. Medicul pediatru mi-a zis sa-i dau biotics si regim pana vine si coprocultura....
intrebare: aceste levuri (fungi, cipuerci) au aparut de undeva? exista in intestin? ma ingrijorez degeaba? ma uit la copil ca mananca bine, se joaca, nu e apatic....dar aceste LEVURI ma pun pe ganduri!
S-a mai confruntat cineva cu asa ceva?
Multumesc
Raspunsuri

vladis spune:
de obicei levurile apar in urma tratamentului cu antibiotice si trebuie urmat un tratament de refacere a florei intestinale si regim alimentar, daca nu e nimic infectios; uite www.reclamamascataatentie/Infectia_cu_levuriciupercila_bebelusi_nivea_14_90.html" target="_blank"> aici un articol despre problema voastra.
sanatate multa!
edit: vad ca nu se poate vizualiza articolul, cica e "reclama mascata", da-i tu o cautare dupa "Infectia cu levuri"
mami de miruna(27.01.1996) si vlad (20.07.2005)
www.dropshots.com/vladis" target="_blank">POZE

denisamov spune:
merci vladis pt raspuns!
Bebeul meu nu a luat niciun antibiotic, nimic! pur si simplu a inceput sa faca moale! Nu inteleg de unde au aparut aceste ciuperci! O sa-i duc iar sa-i fac si coprocultura pt levuri- candida albicans!
Ma termina chestiilea astea mai ales ca imi permit sa spun, tin TARE mult la igiena casei...iar afara am grija sa nu puna mana pe nimic!

Ana71 spune:
Buna,
Sfatul meu este sa-i faci o coprocultura pentru candida si o fungigrama (un fel de antibiograma, dar pentru candida - iti va indica antimicoticul la care candida este sensibila). La Victor Babes fac fungigrama (la Grigore ALexandrescu nu fac decat analiza, fara fungigrama).
I-ai spus dr. ca i-ai dat biotics inainte de analiza?
Nu-ti face mustrari inutile: levurile apar ca urmare a unor tratamente cu antibiotice (baietelul meu a patit asa - ii iesisera levuri intens pozitiv) sau a unui dezechilibru usor la nivel intestinal (ele exista in mod normal in organism si in anumite situatii se inmultesc).
Pe langa tratament (multi medici recomanda din start Diflucan, fara a face fungigrama, pentru ca are un spectru larg - la baiatul meu, surprinzator era rezistenta la diflucan candida lui si sensibila la ketoconazol, care ne-a ajutat sa scapam) foarte bun este iaurtul (nu Danone), de preferat cel cu bifidus (prodlacta are un produs din asta). Dar asta dupa ce terminati cu regimul alimentar.
Sanatate multa!!

denisamov spune:
Merci frumos ana pt raspuns!
Am dus azi dimineata propba pt candida si recunosc nu i-am spus medicului ca i-am dat biotics!!!!!!!!! Nu m-am gandit!
Si da, am dus la Victor Babes! Rezultatul, in 5 zile! Vom vedea!
Deja a inceput sa se regleze la burtica....dimineata scaunul era mai consistent! Copilasii astia....habar n-aveam ca pot simti asa ceva pentru cineva!Atata grija, atata implicare! E minunat!!!
Te pup