Gravidutze si mamici de Cluj - 95

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dariandra spune:

Printre picaturi va mai si scriu cate ceva.

Referitor la lista eu am asa: bandaje, comprese sterile, rivanol, spray aloe first, nurofen, panadol, algocalmin fiole, pastile homeopate (coryzalia, oscilococcinum, homeogene), sterimar (pentru nasuc), am o crema foarte buna in caz de arsuri Silvadene.

IOANA - Buna ideea cu cartile!Cred ca si eu voi lua tot carte, chiar am vazut ceva foarte fain la cca. 30 lei, la Carefour.

Hai mamicilor, cu idei despre mancarurile puiutilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ALEX29

IOANA si carticele is f ok pt tombola sunt atatea carti super frumoase ,chiar m am gandit sa i cumpar si lui Tiadris o carticica cu butoane care scoate tot felul de zgomote
iar legat de spalatul pe dintisori noi am inceput de mult timp de 2 sapt ii pun si pasta de dinti f f putzina dar nu i place asa ca am renuntat ..pt moment
prietena ta poate sa vina o asteptam cu mare drag
ce fetitza harnicutza ai si de cocheta nu mai zic nimic
si Tiadris e innebunita dupa margele si ...mai ales dupa curatenie ,ma ajuta non stop

ELENA asa e ,i am facut cadou petrecerea ,,,oricum mai are bani la pusculitza ,asa ca daca gasim ceva frumos trecem la cumparaturi

ANDREEA spor la gatit

hai fetelor care n ati scris ce gatiti ,haideti cu idei

si lista pt ce e necesar sa avem in casa ,referitor la medicamente nu va prea incanta :((
o sa mai scriu eu o data ce am :panadol ,bandaje ,supozitoare pt copii
rivanol ,spray cu propolis

astazi am facut niste vinete cu maioneza si lui Tiadris o sa i dau (fara maioneza pt ea)

INGERASHUL MEU TIADRIS-3oct2007

alex, referitor la medicamente. noi avem asa:

- panadol
- nurofen
- supozitoare cu glicerina si de paracetamol
- ser fiziologic
- picaturi de nas cu apa de mare

cam atat...sper sa nici nu-mi trebuiasca altele...

multu' fetelor pt sfaturile legate de cadouri... trebuie sa mai caut...

Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras (9 decembrie 2007)

ERIC

pui de morosan...

prima mea vacanta...

http://b1.lilypie.com/ce5Mp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sara2007 spune:

si eu am vazut o gramada de carti educative...numa bani sa ai.

alex cata drjdie pui la pupuri?si ce fel de branza folosesti?

eu am crema de galbenele,bepanten,cutaden,petrini,sterimar,ser fiziologic,rivanol,leucoplst,bandaje,vata,spirt,novocalmin,panadol,nurofen,biotics,hidrasec,imunorezisteant(homeopat)oscicolo....care scria si andreea...pt ce era ala andreea??ca numai stiu.sirop de patlagina pt tuse,gel pt gingii,am ceva bombonele care sa i le dau dupa fiec vaccin pt febra,gingival pt afte..de la plant extrac.mai ma stodal,care nici asta nu stiu pt ce ii.i l-am laut de mai demult.tot homeopat.stiti careva pt ce ii.va mai scriu dupa ce se trezeste ce mai am...ca nu pot acuma sa n-o deranjez.

ioana...mami de sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALEX29 spune:

oauuuu ce de medicamente aveti ,va multumesc tare mult ca ati scris
m am cam pus in priza cu cazatura ei ,asa de rau mi a parut ca n am avut spray ul la indemana ,nu as vrea sa se mai intample vreodata ceva si sa nu am in casa
multumesc fetelor ,chiar am facut o lista cu ce ati scris si o sa cumpar cateva din produse
Doamne ajuta sa nu le folosim niciodata

Puiu doarme ,cand se trezeste o sa i dau mamaligutza cu iaurt si branza

IOANA pun 1 cub de drojdie si de data asta am folosit branza de bivolitza ,e f buna si branza dulce ,cred ca se gaseste si la Cora

tu fetelor ieri am fost la cumparat si am vrut sa i cumpar cateva borcanele de la Hipp (pt zilele in care raman in pana de idei )chiar nimic n am mai vazut
au disparut ?
nici la Carrefour nu erau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenuta23 spune:

ii a 3 ora cand scriu si dragos imi sterge

pe lista de urgenta eu am bioctanina in lik de rivanol , e antiseptic

borcanele ns daca mai sunt sau nu , dar ar trebui sa gasesti vezi la kaufland, noi nu folosim , max10 am folosit

am facut fasolika scazuta de post azi, a iesit tare buna

daca nu aveti conopida puteti folosi varza in lok e super gustoasa.

ioana eu zic k ii ok ideea cu cartile

renim mai tarziu dupa ce il culk pe dragos k nu ma lasa la klk numai sa ne jukam , deabia am reusit sa spal vasele , sa nu ma vada k stau si nu ma jok cu elkk ma striga si ma cheama ;langa el la joaka

Elena si Dragos Stefan

Floare alba, floare albastra, ce dor mi-ai lasat..........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ALEX29

oauuuu ce de medicamente aveti ,va multumesc tare mult ca ati scris
m am cam pus in priza cu cazatura ei ,asa de rau mi a parut ca n am avut spray ul la indemana ,nu as vrea sa se mai intample vreodata ceva si sa nu am in casa
multumesc fetelor ,chiar am facut o lista cu ce ati scris si o sa cumpar cateva din produse
Doamne ajuta sa nu le folosim niciodata

Puiu doarme ,cand se trezeste o sa i dau mamaligutza cu iaurt si branza

IOANA pun 1 cub de drojdie si de data asta am folosit branza de bivolitza ,e f buna si branza dulce ,cred ca se gaseste si la Cora

tu fetelor ieri am fost la cumparat si am vrut sa i cumpar cateva borcanele de la Hipp (pt zilele in care raman in pana de idei )chiar nimic n am mai vazut
au disparut ?
nici la Carrefour nu erau

si noi tot mamaliguta cu branzica si iaurtel am papat....

alex, si eu am cautat borcanele dar la cora si carrefour e slaba rau oferta... la real am vazut o gama mai mare dar sunt destul de scumpe... adica s-au scumpit in ultima vreme...

Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras (9 decembrie 2007)

ERIC

pui de morosan...

prima mea vacanta...

http://b1.lilypie.com/ce5Mp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Am primit analizele de scaun a lui Bea...amidon intracelular nedigerat si fibre musculare nedigerate... sper ca asta nu insemna ceva intoleranta la amidon...ca e nasol de tot...Sa vedem si restul analizelor de sange...sper ca nu mai apar alte minuni...Ma enerveaza laboratorul asta,ca tare greu sunt gata analizele...sunt la Medlife...cu astia colaboreaza doctorita...

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

Mergi la inceput

salut
sa va spun ce am patit, aseara am vb cu mami de sara si imi zicea k ea nu prea e deacord sa fac miscare daca sunt insarcinata insa em nu m-am gandit sa ifu sincera si am hotarat dupa cum bine stiti sa renunt pt 1-2 saptamani la programul abdomenul, iar acuma seara l-am rugat pe sotul meu saimi ia sa imi fac un nou test de sarcina care a avut doar o liniuta . dc l-am rugat??? pt k ma doare in poartea dr jos pe unde e apendicita, eu nu o mai am asa k nu imi fac griji insa asa am patit si cu drgaos la 8 saptamani am impins o masina si exact la fel ma durut, oare sa fie sau e doar o intepatura defapt o durere puternica???

simptomele spun k sunt acuma astept, dr a zis sa asteptam ciclu k e prea devreme sa se vada daca e ceva. nu mai am rabdare pana la sf luni

na k v-am impuiat capul

intru imeiat sa va dau retete pt papa., k eu tot primesc pe email

Elena si Dragos Stefan

Floare alba, floare albastra, ce dor mi-ai lasat..........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Elenuta Doamne da sa fie bb!!!

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

Mergi la inceput

ramoimi pare rau sa aud, sper sa nu fie alergik ala amidon, Doamne Doamne, ce nevinovate fiinte sunt copii si tocmai ei trebuie sa sufere. sanaate multa

RETETE
1. Ciulama de pui (de la 1 an)

Pentru 6 portii: 600 g carne pasare, 80 g ceapa, 50 g morcov, o radacina de patrunjel, 5 lingurite unt (ulei), 2 lingurite faina, 100 ml lapte, supa de carne.

Cum se procedeaza:
Bucatile de carne se fierb impreuna cu zarzavatul tocat. Separat, intr-o cratita, se incinge untul, se amesteca cu faina, apoi se stinge cu lapte si cu zeama de unde au fiert carnea si zarzavatul, amestecand mereu cu telul, sa nu se formeze cocoloase. Se fiebe pana cand capata consistenta unei smantani groase, se adauga bucatele de carne si se mai da un clocot. Se serveste fierbinte cu mamaliguta.

2 Piureu cu carnita, unt si legume (de la 8 luni)

Ingrediente: 1 cartof, o bucatica piept de curcan, legume (1 morcov, un patrunjel, un pastirnac si 1 telina), 1 cubulet de unt, 1 fir de marar sau patrunjel verde pentru ornat.

Cum se procedeaza:
Se fierbe pieptul de curcan. Separat, se pun la fiert legumele. Dupa ce au fiert se paseaza si apoi se adauga cubuletul de unt si se mixeaza din nou. Carnea se paseaza si ea si apoi se amesteca cu legumele pasate. Se orneaza fie cu un fir de patrunjel, fie cu un fir de marar. Le dorim bebeilor pofta buna si sa se faca mari!

3. Piure de mere coapte cu ficatei (de la 6-7 luni)

Ai nevoie de: 2 mere, 1-2 bucati ficatei

Cum se procedeaza:
Se impacheteaza ficatelul in staniol si se baga intr-o tava la cuptor cu merele, pana cand crapa merele. Se decojesc merele si se mixeaza impreuna cu ficateii, sau se paseaza, in functie de varsta copilului. Pofta buna!

4.Conopida cu pui si branzica de vaci (de la 8 luni)

Ingrediente: conopida (2 buchetele), piept de pui fiert 100g, 2 lingurite de branza de vaci.

Cum se procedeaza:
Se fierbe conopida impreuna cu pieptul de pui si cu o 1 lingura de ulei masline. Apoi se paseaza toate ingredientele impreuna cu branzica de vaci si putina zeama de lamaie.

Pofta buna!

SPER SA VA PRINDA BINE , DACA DORITI VA MAI PUN K PRIMESC ZILNIC CATE O RETETA

Mergi la inceput