--> --> -->

Rugaciune colectiva pentru a avea un copil (20)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

Dragutelor, pe link-ul de mai jos gasiti cateva poze cu Manastirea Caraiman de la Busteni....

http://ortodoxiatinerilor.wordpress.com/2008/10/21/manastirea-caraiman-un-loc-a-lui-dumnezeu-intre-munti/

Sper ca pzele va vor convinge ca e un loc care trebuie vizitat....

"Doamne intoarce-i la bunatate si la rugaciune pe toti vrajmasii mei." (Parintele Gherontie Puiu - Manstirea Caraiman)

Mergi la inceput

am gasit un articol interesant pe net... cand am vazut titlul m-am gandit sa-l citesc... vi-l postez si voua mai jos... se pot trage niste invataminte din el....

Vre#355;i s#259; nu mai suferi#355;i ?

Când am citit mai de mult ce spune Domnul Hristos: “Ferici#355;i cei milostivi c#259; aceea se vor milui” (Mt.5,7) nu am în#355;eles prea bine la ce se referea. M#259; gândeam în primul rând c#259; cei care vor ajuta pe s#259;raci #351;i vor fi darnici întotdeauna vor fi milui#355;i de Dumnezeu la judecat#259;, adic#259; vor intra în împ#259;r#259;#355;ia cerurilor.

Acum în#355;eleg pe lâng#259; promisiunea asta #351;i altceva.

În#355;eleg c#259; atunci când eu îmi fac mil#259; de un s#259;r#259;c #351;i-l ajut, atunci #351;i Dumnezeu î#351;i face mil#259; de mine #351;i m#259; ajut#259;. Mai în#355;eleg c#259; atunci când eu sunt darnic cu cei nec#259;ji#355;i atunci #351;i Dumnezeu e darnic cu mine #351;i nu m#259; pedepse#351;te când gre#351;esc, ci m#259; iart#259;.

Cum mie mi-e mil#259; de cineva când îl v#259;d suferind #351;i-l ajut, a#351;a #351;i lui Dumnezeu îi e mil#259; de mine când gre#351;esc #351;i nu m#259; pedepse#351;te. Când eu am fost milostiv cu al#355;ii #351;i Dumnezeu n-a întârziat s#259; fie milostiv cu mine.

M#259; gândeam mai de mult ce bine ar fi s#259; nu suferi, s#259; nu ai necazuri, #351;i s#259; ai o via#355;#259; fericit#259; continuu. Pare cam imposibil, aici pe p#259;mânt. Dar în mare parte eu cred c#259; se poate.

Pe mine nu m-a pedepsit Dumnezeu de multe ori, de#351;i meritam cu vârf #351;i-ndesat. Eu n-am primit necazuri de la Dumnezeu de#351;i ar fi trebuit s#259; primesc. Eu n-am suferit prea mult niciodat#259;. Eu nu pot spune c#259; am avut necazuri ci doar sup#259;r#259;ri. Am primit foarte multe de la Dumnezeu #351;i pentru asta am încercat #351;i eu s#259; ajut pe al#355;ii cum am putut, #351;i lui Dumnezeu i-a fost mil#259; de mine #351;i nu m-a pedepsit prea des, nu mi-a dat suferin#355;e, ci m-a iertat #351;i m-a f#259;cut s#259; realizez c#259; am gre#351;it.

Eu cred c#259; cine nu vrea s#259; sufere trebuie s#259; ajute #351;i el pe altul care e în suferin#355;#259;. Cine ridic#259; suferin#355;a cuiva (foamea, frigul, setea, etc.) #351;i Dumnezeu va face ca suferin#355;a s#259;-l ocoleasc#259; #351;i-l va p#259;zi mereu.

“Oricui î#355;i cere, d#259;-i; #351;i de la cel care ia lucrurile tale, nu cere înapoi. #350;i precum voi#355;i s#259; v#259; fac#259; vou#259; oamenii, face#355;i-le #351;i voi asemenea; #351;i dac#259; iubi#355;i pe cei ce v#259; iubesc, ce r#259;splat#259; pute#355;i avea? C#259;ci #351;i p#259;c#259;to#351;ii iubesc pe cei ce îi iubesc pe ei. #350;i dac#259; face#355;i bine celor ce v#259; fac vou#259; bine, ce mul#355;umire pute#355;i avea? C#259; #351;i p#259;c#259;to#351;ii acela#351;i lucru fac.” (Lc.6, 30-33)

"Doamne intoarce-i la bunatate si la rugaciune pe toti vrajmasii mei." (Parintele Gherontie Puiu - Manstirea Caraiman)

Mergi la inceput

am gasit un articol interesant pe net... cand am vazut titlul m-am gandit sa-l citesc... vi-l postez si voua mai jos... se pot trage niste invataminte din el....

Vreti sa nu mai suferiti ?

Cand am citit mai de mult ce spune Domnul Hristos: “Fericiti cei milostivi ca aceea se vor milui” (Mt.5,7) nu am inteles prea bine la ce se referea. Ma gandeam in primul rand ca cei care vor ajuta pe saraci si vor fi darnici intotdeauna vor fi miluiti de Dumnezeu la judecata, adica vor intra in imparatia cerurilor.

Acum in#355;eleg pe langa promisiunea asta si altceva.

Inteleg ca atunci cand eu imi fac mila de un sarac si-l ajut, atunci si Dumnezeu isi face mila de mine si ma ajuta. Mai inteleg ca atunci csnd eu sunt darnic cu cei necajiti atunci si Dumnezeu e darnic cu mine si nu ma pedepseste cand gresesc, ci ma iarta.

Cum mie mi-e mila de cineva cand il vad suferind si-l ajut, asa si lui Dumnezeu ii e mila de mine cand gresesc si nu ma pedepseste. Cand eu am fost milostiv cu altii si Dumnezeu n-a intarziat sa fie milostiv cu mine.

Ma gandeam mai de mult ce bine ar fi sa nu suferi, sa nu ai necazuri, si sa ai o viata fericita continuu. Pare cam imposibil, aici pe pamant. Dar in mare parte eu cred ca se poate.

Pe mine nu m-a pedepsit Dumnezeu de multe ori, desi meritam cu varf si-ndesat. Eu n-am primit necazuri de la Dumnezeu desi ar fi trebuit sa primesc. Eu n-am suferit prea mult niciodata. Eu nu pot spune ca am avut necazuri ci doar suparari. Am primit foarte multe de la Dumnezeu si pentru asta am incercat si eu sa ajut pe altii cum am putut, si lui Dumnezeu i-a fost mila de mine si nu m-a pedepsit prea des, nu mi-a dat suferinte, ci m-a iertat si m-a facut sa realizez ca am gresit.

Eu cred ca cine nu vrea sa sufere trebuie sa ajute si el pe altul care e in suferinta. Cine ridica suferinta cuiva (foamea, frigul, setea, etc.) si Dumnezeu va face ca suferinta sa-l ocoleasca si-l va pazi mereu.

“Oricui iti cere, da-i; si de la cel care ia lucrurile tale, nu cere inapoi. Si precum voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi asemenea; si daca iubiti pe cei ce va iubesc, ce rasplata puteti avea? Caci si pacatosii iubesc pe cei ce ii iubesc pe ei. Si daca faceti bine celor ce va fac voua bine, ce multumire puteti avea? Ca si pacatosii acelasi lucru fac.” (Lc.6, 30-33)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anadomnica spune:

caciantoni - multumim pt. pozele de la Manastirea Caraiman si de cuvintele frumoase postate in fiecare zi. Intr-adevar poate ma invrednicesc si eu sa ajung in Busteni macari iarna asta daca vara nu am reusit.
georgia_c - ai intuit bine ca sunt/eram putin abatuta. Sa va spun si aproximativ de ce: mi-a intarziat ciclu 4 zile, insa desi speram sa fiu s-a dovedit ca nu eram, si apoi a venit si ciclu . Cumva mi se pare ca nu merit acest dar minunat de la Domnul, si putin sunt resemnata cu aceasta situatie. Dar ma rog, ma rog in continuare cat de mult pot cu speranta ca macar rugaciunile sa induplece mila Domnului.
Acum sunt mai bine, mi-a mai trecut perioada aceea, o iau de la capat. Sun doctorii sa vedem ce mai facem...
Pup toate fetele, zic si aici condoleantele mele lui Anaomaria , ea stie ca sunt alaturi de ea in durerea asta. Domnul sa ne lumineze pe toate, si ... eu astept vestile bune in continuare ca sa ma mai inveselesc

Mergi la inceput

da, si... din cauza problemelor menstruale nici nu am mai reusit sa ajung week-endul asta la Busteni cum imi propusesem acum astept alta ocazie. Doamne ajuta!

Doamne ajuta in drumul meu spre bebe!
Eu, familia si pozele mele

CASUTA VERDE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras70 spune:

caciantoni,multumim frumos ptr.ce ai scris.Intrebare practica,ca eu sint om practic:ce fel de milostenii putem face noi si sa aiba legatura cu nasteri de copii,continuare la ce ai spus tu din articolul respectiv??Ma gindesc la botezuri,cine poate,hainute ptr.copii,bani dati in conturi ptr.copii suferinzi,flori la mamici la maternitate(nu rideti),dulciuri si bani de lapte,etc.Fara sa ne laudam sau sa atragem atentia,nu rideti va rog sau nu ma judecati tare,as vrea un brainstorming pentru ca sa ne dam seama ce mai putem face,in afara de acatiste,rugaciuni,din punct de vedere spiritual si care sa aiba legatura cu nasterile de copii.sper ca ati inteles cam ce am vrut sa spun si astept sugestii.
in plus,daca tin post si am nevoie de calciu,voi ce ziceti,ati avut aceasta situatie poate,am mincat iaurt si i-am spus in rugaciune Bunului Dumnezeu sa ma inteleaga ca nu am putut altfel,din cauza calciului,asa se procedeaza cind nu se poate altfel?eu de felul meu am tinut la viata mea post,dar astazi,ca tineam lunea post ptr.implinirea dorintelor,chiar am avut spasme groaznice,am luat iaurt cu cantitate mare de calciu.Va rog,nu rideti de mine!!!

Mergi la inceput

ingeras70- calciu se poate lua si sintetic si se asimileaza si din alte produse care chiar sunt de post. O maicuta care postea evident mult, mai tot timpul, si care avea nevoie de calciu manca multe curmale care contin mult calciu, asa ca stai linistita, te documentezi si poti sa le faci pe toate, si chiar daca pare imposibil, se poate impaca si capra si varza . Cat despre milostenie, eu zic ca orice milostenie e buna, si in gand sa avem rugaciunea: eu dau la saraci, Doamne, daruieste-mi si mie prunc bun pt. aceasta mica milostenie a mea. Eu asa cred, ca daca dai din inima si ceri din inima, Domnul asculta. De altfel se spune ca Domnul face exact voia omului daca si omul face exact voia Domnului. De sfinti Dumnezeu asculta si muta si muntii la ruga lor, asa ca sa avem credinta.
Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Anaomaria,
imi pare foarte rau de necazul prin care treceti voi si finuta voastra. Condoleante. Sa va ajute Dumnezeu sa depasiti acest hop si sa va aduca lumina in viata! Sa-i odihneasca in pace pe parinti si s-o ocroteasca pe fetita! Aveti grija de voi sa nu va imbolnaviti de la aceste suparari! Pastrati-va sanatosi, pentru ca finuta voastra are nevoie de voi, indiferent cine o va lua in tutela.

Va imbratisez si ma rog pentru voi!

http://tt.lilypie.com/teJ4p3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras70 spune:

duminica e aglomeratie mare si parintele e la slujba.Mai bine simbata,sau in orice zi,in afara de luni,cind nu este(parintele gherontie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Camelia Iti multumim pt pupicii pe burtici si speram sa se ia , precum zici! Asteptam sa intri in concediu sa ne povesteti cum merge sarcina.

Maryb, ne bucuri ochii si inimile cu minunea ta! Sa fie sanatos si sa creasca mare si bun credincios!

Gallyb, foarte frumoasa poveste, o alta minune a Sfantului Nectarie. Iti multumim ca ne-ai impartasit-o! Ne-ai dat speranta si ne-ai incurajat sa citim mai des acatistul sau sa mergem mai des la Radu-Voda.

Hera, nastere usoara si prunculet sanatos! Cand ai timp, daca tot intarzie bb momentul, poate ne povesteti (pentru cele mai noi dintre noi) cum ai aflat minunata veste ca ai ramas insarcinata.

Anadomnica, nu-ti mai zice ca nu meriti minunatul dar al Domnului, ca sa nu-l superi pe Doamne Doamne! Esti om bun, gandesti curat, te-ai spovedit si te-ai impartasit? Atunci de ce sa nu meriti? Poate nu a fost momentul potrivit pentru bb sa se prinda acum. Poate el trebuie sa se nasca in alta zodie, in alta perioada, cum ii e dat de la Doamne Doamne si se va cuibari in burtica ta la momentul potrivit. Tu esti raza noastra de speranta pe acest forum si ne incarci cu optimism si cu voie buna de fiecare data cand ne scrii, ceea ce este lucru crestinesc, pentru care Dumnezeu te va rasplati!

Ingeras, eu cred ca toate cele scrise de tine sunt acte de milostenie dragi lui Dumnezeu si e bine sa le facem pe oricare le putem. Ar mai fi poate rugaciunile pentru alti copii, sa ne rugam pur si simplu pentru copiii din spitale sau sa ne rugam sa se nasca in Romania numai copii sanatosi si buni sau pentru copiii pentru care se strang bani. Daca avem inima deschisa, ne sopteste ingerasul nostru ce fapte bune putem face.

Cat despre mine, ma bucur ca am reusit sa ajung la Moastele Sfintilor Pavel, Dimitrie si Constantin si Elena si am lasat pomelnicul nostru acolo. Sper sa ne ajute si sa primim multe vesti de burtici!

Va pe toate si va doresc o toamna frumoasa si calda si sa va bucurati de frumoasele flori din aceasta perioada.

http://tt.lilypie.com/teJ4p3.png

Mergi la inceput