Rugaciune colectiva pentru a avea un copil (20)
Raspunsuri - Pagina 18
caciantoni spune:
Despre Rabdare
Rabdarea este cea mai puternica arma īn ispite (Sf. Ioan Hrisostom).
Dumnezeu iti trimite necazuri pentru ca sa te invete rabdarea (Sf. Ioan Hrisostom).
Unde nu este rabdare, acolo nu este nici iubire (Sf. Grigorie cel Mare).
Mantuirea nu sta numai in faptul ca nu faci raul, ci in faptul ca rabzi raul barbateste (Sf. Ioan Hrisostom).
Sa nu ne despartim de iubirea lui Dumnezeu in Iisus Hristos, ci sa rabdam durerile cu tot sufletul, asteptand ajutorul Lui (Sf. Vasile cel Mare).
Rabdarea este casa rugaciunii, iar smerenia este materia cu care se hraneste ea (Avva Ilie Ecdicul).
Rabdarea este un leac impotriva maniei si a ocarilor (Sf. Antonie cel Mare).
Rabdarea este iubirea de osteneala. Iar unde este iubire de osteneala, s-a scos afara iubirea de placere (Sf. Talasie Libianul).
Cel ce nu rabda nu e credincios; cine nu are nadejde nu mai poate starui in rugaciune (Sf. Efrem Sirul).
Cel cu adevarat fericit este acela care si-a agonisit indelunga rabdare (Sf. Efrem Sirul).
Cel cu adevarat rabdator mai bucuros rabda orice rau decat sa-si arate lumii ce are el mai bun, mandrindu-se (Sf. Grigorie cel Mare).
Cel ce rabda indelung totdeauna este vesel si bucuros (Sf. Efrem Sirul).
Iti vei pregati o mare cununa de rabdare, deoarece furia altuia iti da prilej sa te cunosti de aproape si sa te reculegi (Sf. Vasile cel Mare).
Pana ce aruncam pricinile neputintei noastre in socoteala altora, ne este cu neputinta a ajunge la desvarsirea indelungii rabdari. Capatul indreptarii si al pacii noastre nu se castiga din indelunga rabdare ce o are aproapele cu noi, ci din suferinta raului aproapelui de catre noi (Cuviosul Casian Romanul).
Cuvantul rabdare este egal cu sudori, osteneli si staruinta multa. Dar numai cine nadajduieste poate rabda (Sf. Ioan Hrisostom).
"Doamne intoarce-i la bunatate si la rugaciune pe toti vrajmasii mei." (Parintele Gherontie Puiu - Manstirea Caraiman)
noce spune:
Claudelle
multumim muuult ! Sa dea Domnul a primesti o mare bucurie pentru aceasta bucurie pe care ne-ai facut-o noua !
Ingeras, imi pare rau, dar am postat tot ce aveam pentru afectiuni la uter. Dar poate dintre acelea, una se potriveste.
Caciantoni, foarte frumos textul despre rabdare si foarte potrivit momentul in care l-ai postat.
Kora, noua ne-a dat un parinte sa citim acatistul Sfintilor Ioachim si Ana alternativ cu un acatist al Maicii Domnului timp de 40 de zile. Si prietena mea a trecut prin acest canon, iar acum asteapta sa nasca
A ramas gravi la terminarea celor 40 de zile.
Virginia
Multumim ca ne aduci cu picioarele pe pamant. Intradevar suntem intro saptamana sfanta #8211; cu 3 mari sfinti care ne pot ajuta. Eu ascult acatistul Sfantului Nectarie in masina, pt ca acasa citesc cate un acatist pe zi #8211; adica al Sfintilor Parinti sau al Maicii Domnului #8211; si nu mai apuc sa citesc si acatistul Sfantului Nectarie. Dar astept cu bucurie ziua de duminica la Radu Voda. Voi lua si listuta cu mine pentru fetele care nu pot sa ajunga ![]()
De Sfintii Mihail si Gavriil voi la ce biserica mergeti? As vrea sa-i cinstesc din tot sufletul, daca intelegeti sentimentul.
Sufletel, lasa-ti grija cea mai mare in mainile Domnului sa o rezolve El cum stie mai bine!
E valabil nu numai in incercarea de a avea copii. E greu sa dai sfaturi in momentul in care te lupti cu acelasi lucru; si eu si sotul meu ne dorim copii multi si intarzie sa apara. Dar mergem cat mai des la biserica. Stiu ca Maslul ajuta mult. Rugaciunea la moaste. Eu ma spovedesc cat pot de des, incerc sa-mi amintesc cat mai multe pacate, pentru a-mi usura mantaua. Citim acatiste atat cat putem, in unele perioade zilnic, in altele mai rar, dar ne simtim bine dupa aceea. Dar cred ca mai important decat toate sa te lasi in grija si Voia Tatalui Ceresc si daca El Vrea ca voi sa fiti parinti, va face in asa fel incat sa fiti.
Sotul tau s-a spovedit? Sunt ciudate acele vise, poate mai are pacate nespuse (scuza-ma daca sunt prea directa).
Magdita, cheama ingerasii de la Dumnezeu sa-ti fie alaturi in toate incercarile astea. E foarte greu prin ce treci, mie mi-ar fi teama sa ma duc sa ma caut atat. Poate si increderea scazuta in doctori si increderea mare in Dumnezeu. Iti doresc rabdare cu carul si fie ca Bunul Dumnezeu sa-ti preia grijile si sa le rezolve in cel mai scurt timp.
Anaomaria, ai dreptate in privinta duhovnicului. Si noi ne gaseam greu unul si am avut si experiente mai neplacute. In ultimul an m-am spovedit la 5 duhovnici pana ne-am gasit unul (as putea spune 2) al nostru. E un parinte blajin de la manastirea Caldarusani, loc in care se spovedesc multi prieteni de-ai mei si il recomand fetelor care nu au inca un duhovnic.
Fetelor, am auzit ca citirea psalmilor face minuni. Se spune ca daca 10 oameni citesc psalmi in acelasi timp, pot schimba lumea. E recomandat sa citesti cate putin in fiecare zi intro perioada data, de exemplu pana la Craciun sau pe toata perioada unui post.
Faca-se Voia Tatalui Ceresc!
cami_antonia spune:
magdita nu renunta si nu dispera ... trompele poti sa le desfunzi azi si maine sunt la fel de infundate .... asa ca ai rabdare si fa tot ceea ce e omeneste posibil .... lasa parerile tale ... lupta si ai nadejde ... si eu eram dispersata mai ales ca nimeni nu imi pusese un diagnoistic ok ... si eu am facut tratamente aiurea .... dar rabdarea mi-a fost rasplatita ....
sufletel bine ai venit dar sa stii ca trebuie sa incercati sa va schimbati modul de a gandi .... trebuie sa iti iubesti aproapele ... sa plangi cat vrei ca nu estoi si tu inca binecuvantata cu un copil dar sa tii la cei care ii pot face ... incearca sa botezi un bebe .... sa ai un duhovnic ... sa tineti postul si sa va impartasiti ... sunt multe etape ... DAR BINE AI VENIT PRINTRE NOI .... MA BUCUR MULT DE TOT CAND SE ADAUGA CINEVA PE LISTUTA NOASTRA ....
25+
ANTONIA IOANA
Camelia
ingeras70 spune:
magdita,eu chiar m-am tot gindit la tine,ca stiam chestia pe care o ai..mergi cit poti de des la biserica Madona Dudu,stii tu ce e acolo.
luca

caciantoni,multumim pentru postarile tale.
n-a ajuns nimeni la Cotmeana?ca scriu mai demult despre parintele de acolo.
maria08,ce mai faci?iti multumesc pentru darul tau.

ingeras70 spune:
camiantonia,cred ca toate am dori sa botezam,nu unul,ci mai multi copii chiar,nu se pune problema de bani pentru asa ceva(sper)sau ca nu vrem,dar unde gasim copii de botezat?ca eu am intrebat la biserica si lucrez cu copii si tot nu am gasit.voi aveti idee fetelor cum facem in situatia asta?poate mai multi nasi la un copil,spunea un parinte.
Anaomaria spune:
Buna fetelor
Ingeras, imi pare rau ca nu esti pe langa mine, pe la Iasi, ca sigur iti gaseam copilasi de botezat. Se gasesc si in satul in care e sotul meu preot si in alte sate din zona multe familii mai necajite care cu bucurie ar accepta sa le botezi copilasii. Numai sa stiti ca a fi nas inseamna a fi parintele duhovnicesc al copilului si DD ne va intreba cum am avut grija de el, nu numai pe plan material, dar si sufletesc.
Si mai multi nasi la un copil mie mi se pare ceva ciudat, ca si cum ar avea mai multi parinti. Dar presupun ca depinde de obiceiul locului.
Va pup si sa aveti multe bucurii.
"Si de as avea darul proorociei si tainele toate le-as cunoaste si orice stiinta, si de as avea atāta credinta īncāt sa mut si muntii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt."-Corinteni I, cap. 13
Anaomaria spune:
caciatoni foarte frumos ce ai postat despre rabdare.Si la momentul potrivit, cum a mai remarcat cineva.
"Si de as avea darul proorociei si tainele toate le-as cunoaste si orice stiinta, si de as avea atāta credinta īncāt sa mut si muntii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt."-Corinteni I, cap. 13
sufletel_80 spune:
Caciantoni, anadomnica, anaomaria, noce, cami_antonia, va multumesc pentru cuvintele de suflet adresate mie.
Intr-adevar, sunt mai multe etape de urmat, iar regasirea linistii si a impacarii cu Dumnezeu nu se face peste noapte, ditr-odata. Se apropie postul Craciunului, postul bucuriei, si m-am gandit ca ar fi un bun mijloc sa incercam sa pasim pe acest drum al pocaintei. Sper din tot sufletul sa il conving si pe sotul meu sa tina post si sa ne spovedim.
Noce, din cate stiu eu, sotul meu nu s-a spovedit niciodata... cel putin de cand suntem casatoriti. Spune ca el are credinta lui si atat ... mai mult, am observat ca are o pasiune nebuna pentru filme, documentare, jocuri ce au ca tematica crime, fantome, arme-impuscaturi ... trebuie sa va spun ca meseria lui il face sa aiba astfel de inclinatii, dar am impresia ca uneori sunt prea intense.
Cami_antonia, de botezat, sotul meu spune ca nu sunt bani ... un FIV ne ajunge aprox. 200 milioane lei ... suntem imprumutati in banca ... si mai e si creditul pentru casa ... Bineninteles ca asta nu e o scuza ...
Fetelor, nu stiu de unde sa incep ... ce ar trebui sa fac mai intai, cum sa vorbesc cu el .... si in acelasi timp simt ca nici credinta mea nu e atat de puternica ca sa reusesc singura. Cu siguranta avem nevoie de un duhovnic.
Va multumesc inca o data din toata inima pentru ca ati acordat atentie cazului meu ...
Magdita, noi de fapt devenim mai puternice cu fiecare zi ce trece ... in prezent poate sunt momente in care nu realizam, dar ai sa vezi ca Dumnezeu ne da putere pana la sfarsit, trebuie doar sa ne incredem in ajutorul lui ... Important nu e de cate ori cazi, ci cat de usor te ridici dupa
Kora,sa te ajute Maica Domnului sa fie bine ... iar rugaciunile tale sa fie ascultate acolo, sus
Anaomaria spune:
Ingeras iti dau acelasi sfat pe care preotii il dau mamelor care au copii neascultatori: sa le vorbeasca prin intermediul lui Dumnezeu. Daca vezi ca nu ai sorti de izbanda cu sotul tau, lasa-l, nu-l mai bate la cap, incearca tu singura sa pasesti pe calea asta si apoi poate ca te va urma. Roaga-te bunului Dumnezeu si El va gasi o metoda ptin care sa-i vorbeasa. Oricum, eu insist in continuare sa cauti un duhovnic, poate de preferat bland pentru ca esti la inceput de drum si nu trebuie sa te sperii, caruia sa-i spui povestea ta si sa te sfatuiasca ce trebuie sa faci. Pentru ca pe langa iertarea pacatelor, duhovnicii mai dau si sfaturi foarte folositoare pentru viata noastra.![]()
Iar de botezat nici nu stiu daca e cazul acum, cand sotul tau nu s-a spovedit niciodata. Cum ar putea avea el grija de sufletul unui copilas daca de al lui nu are grija? Te pup si sa nu te superi, din sragoste iti spun totul. Si pentru ca am speranta. 

!!!!!!!!!!
.