Fulguleti de nov-dec 2006 (196)
Raspunsuri - Pagina 6
Dia1609 spune:
bambo, super faina masina antoniei, ia baga niste detalii, ca si eu caut asa ceva pt oana... sta caprita cu ochelarii pe nasuc?
edit: mi=au placut desenele de pe pereti ce reprezinta? ca ale oanei sunt toate ori melcu ori vaca ... nu mai zic ca se inmultesc pe zi ce trece :)
acs spune:
Bamboletta, multa sanatate Antoniei! Frumos acvariul, dar si mai frumoasa proprietara masinii!
Lavinia, multumesc! O sa caut si eu cartile de care povestesti.
Victor mananca de toate sau aproape. La pranz are intotdeauna doua feluri:
- ciorba (perisoare sau de pui) / supa (cu taietei sau galuste) / mamaliga cu branza
- friptura inabusita sau la cuptor, peste, ficat, tocanita de pui sau vita, chiftelute, snitele (pe astea doua din urma stiu ca le evita multe mamici, pentru ca presupune prajeala, dar eu le dau bursucilor)
cu piure, fasole verde, mazare, paste cartofi fierti sau la cuptor, orez, legume fierte, spanac (mai rar, ca nu prea-i amator)
si, eventual, salate (mai ales de rosii) sau muraturi sau masline
Poate merge daca amestecati legumele cu ceva ce-i place.
Dia, Victor mananca numai ficat de pui, pe care-l pun intr-o cratita cu putin ulei si ceapa si ceva condimente. Dupa ce-l calesc putin, pun apa si-l las cu capacul pe foc (la inabusit, adica din cand in cand mai pun putina apa, cand a scazut prea tare). La final pun uneori sos de rosii, dar merge si fara si, eventual, usturoi.
Manuela, Stefan si cele 3 minuni
bamboletta spune:
Caprita e mai bine nu mai varsa dar nu a mancat nimic o las in pace in schimb bea ceai de menta
Dbunny-ii dau metroclopamid picaturi,da ii plac pestii mereu cand mergeam la supermarket era un magazin cu pesti si statea lipita de acvariu ,nu stiu daca sunt chiar ultima moda cizmele dar pt Antonia sunt ,Dani cum e?mai face febra?
Lavinia-ce mai face Mihaita?,nici eu nu stiu ce sa mai gatesc,supa nu mai vrea,piure de cartofi nu vrea,legume nu vrea,doar spaghete sau paste ii mai plac am facut cu ton si a mancat
Dia-masina a primit-o de la bunici cadou pt ziua ei ,are telecomanda(are cu ce se juca sotul in parc) si cand mai creste o sa mearga singurica de la pedala,se aprind farurile,stopurile,deocamdata face scoala trebuie sa ia carnetul
ai vostri mananca mancarea bucati?Antonia nu prea de fapt depinde de mancare,uneori papa uneori o scuipa imediat
am fost pana la farmacie si am inghetat 8-9 grade in Iasi
Bamboletta si www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">Antonia-Gabriela(1 nov 2006)
Dia1609 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bamboletta ai vostri mananca mancarea bucati?Antonia nu prea de fapt depinde de mancare,uneori papa uneori o scuipa imediat am fost pana la farmacie si am inghetat 8-9 grade in Iasi Bamboletta si www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">Antonia-Gabriela(1 nov 2006) |
la noi e f ciudat cu mancarea bucati. de ex, la pranz mananca numai mancare de legume piure si cu carne taiata cu cutitul (destul de marunt)... dc ii dau ceva cu bucati, scuipa imediat si zice "gata, nu veau" (nu mai zic ca la pranz papa numai legume fierte si carne fiarta... domane fereste sa fie facuta la cuptor ca s-a dus naibii masa)... seara, in schimb, ii pot da aproape orice bucati, ca mananca (de regula): paste bucati, budinci de diverse cu bucati, paine cu cate ceva (destul de rar)... si culmea, atunci n-are probleme cu mestecatul... dar si mananca mai putin, ca se plictiseste de atata munca cu mestecatu'
si din acelasi motiv cred eu ca nu vrea la gradi sa manance felul 2, ca e cu bucati, si ea nu mananca bucati la pranz, ce-i asta, dom'le?
am vazut zilele trecute un bb de mai putin de 1 an care a mancat un pireu cu niste bucatoaie de legume si carne taiate cu toporul parca... si n-avea dom'le nici o problema... am fost de-a dreptul invidioasa... ma tot gandeam ca oana va manca genul ala de mancare pe la 18 ani ... iar cand o sta ea cu un copanel de pui in mana si o sa muste din el, io o sa fac chef si o sa ma imbat!
edit ca sa mai fac o precizare: in zilele cand nu e in toane bune, e bolnavioara sau o supara dintii, nici nu-mi pun problema sa-i dau alta mancare decat blenduita ... deci io chiar nu cred ca mai e alt fulgulet care mananca blenduit!
desiree spune:
bambo, imi place de mor acvariul..e foarte exotic..si masinuta e super..daca o vede octavian o confisca (parca il si vad apasandu-se cud egetelul pepiept: me-me (meu) ..sanatate antoniei si tine-o la regim...
dbunny, abia astept sa auzim
deci e caz de galerie pt saptamana viitoare: flore si dandusa...cand o fi sa fie, sa fie, numa sanatosi sa vie!
io nu il pot face pe octavian sa mai manance legume..adica nu mananca deloc...si eu ii dau uneori crenvursti dimineata, cu branzica, cascaval, pe toate le mananca cu scobitoarea :)..la pranz de regula ciorba de curcan/pui o agreeaza (pacat ca e cam nula la vitamine, da-i place si-i fac) si de cateva zile isi ia copanelul fript la cuptor cu sos de rosii si pleaca cu el prin casa, mi-l aduce os :)..mai papa ou fiert sau prajit la teflon ncu un strop de ulei de masline deasupra, paste cu branza si ou..seara corn cu sana, o felie de paine cu branza feta deasupra, sau cu unt si cascaval
fiindca nu papa legume am cautat retete de legume gustoase pe net si azi ii fac conopida pane, data in pesmet si ou si prajita in ulei de masline..ieri i-am facut dovlecel cu unt si smantana la cuptor si nu l-am nimerit :)..mai incerc
Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic
Laura13 spune:
salutari mamici.
daca tot am un pic de timp sa incerc sa ma tin si eu de scris.
mancare: dimineata: fructe, fructe, fructe. rar mai mananca ou sau lapte cu miere de albine, sau chec cu lapte sau ... cam atat, de fapt.
la pranz mananca un singur fel de mancare. si numai ciorba. de pui, de vacuta, supa de pui, supa de legume, supa de rosii. mai mananca mamaliga cu almette (nu suporta nici un alt fel de branza), sau ou, daca nu vrea dimineata. in schimb mananca la ciorba paine, deci ma mai linistesc, ca altfel as fi stresata ca mananca doar un singur fel. seara e cel mai nasol si la noi. cand se trezeste mananca iaurt sau ceva de la borcan (fructe, budinci), sau lapte cu gris/orez. de vreo sapt mi-am facut curaj sa ii dau din nou lapte cu cereale (ineluse de la nestle). vad ca a depasit obsesia si acum mananca doar o data-max de 2 ori/sapt. cand mai face andrea (pt ca eu nu apuc) primeste budinci, briose, chec, fursecuri, etc. mananca paine cu almette si cascaval, cu rosii (ca sa faca muschi :)) ), rar de tot cremvusti (in general cand se nimereste la andrea si mananca stefi, atunci cere si el), si mai rar sunca de pui. mai mananca pui, eventual cu cartofi fierti (sau prajiti, dar destul de rar) sau cu legume congelate.
a mancat sapt asta chiftelute, din nefericire aveau si ceva carne de porc, dar nu a fost chip sa il opresc. ma multumeste gandul ca nu a mancat decat 2 mici.
noi nu avem probleme cu bucatile, mesteca tot, in ciorba eu i le toc marunt, dar mama cand ii face ii lasa ditamai bucatile. in supa de pui ii las morcovul fiert asa intreg, ii place mult sa il ia in furculita si sa muste el. carne i-o rup fasii si asa o mananca. blenduit nu i-am mai dat de f mult timp. in schimb nici dani nu mai mananca ficat de pui, de .... nici nu mai stiu de cand. eu tot incerc, in seara asta chiar vreau sa fac, desi prevad un mare esec, asa ca voi face si o supa de pui sa am variante.
idei prea multe n-am nici eu, nu stiu cat va ajuta ... dar as aprecia si eu idei noi de pe la voi.
va pup, a revenit sefa in birou
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
bamboletta spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Dia1609
deci io chiar nu cred ca mai e alt fulgulet care mananca blenduit! Dia de Oana 29.11.06 "Da aripi unui copil, dar lasa-l sa invete singur sa zboare" Marquez |
ba mai este Antonia si ea tot blenduit papa uneori cand nu-i place bucatele
zilele astea am incercat cu un copanel de pui sa-l tina ea in mana si i-a placut a mancat aproape tot
se vede ca doarme am si timp de forum,mancare nu am chef sa fac,saracuta e a doua oara cand doarme azi,dar normal dupa ce toata noaptea nu prea a dormit
Bamboletta si www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">Antonia-Gabriela(1 nov 2006)
Dia1609 spune:
mesaj de la flore: "am ales sa nu-mi provoace si sa asteptam sa-mi vina natural. asa ca astept. daca nu vrea si nu vrea, miercuri dimineata tb sa fiu la spital."
roxanica2006 spune:
salutare, dragele mele!!
Cat ma bucur sa va citesc!!
Flore, nastere usoara si sanatate multa micutului!!
Dandusa, putere si rabdare, vine acus' si randul lui raducu! Pup capsorul lovit al crinutei! Cat te invidiez pt. timpul petrecut cu Crinuta si pt. ca poti sa-ti faci planuri pt. iarna, sa bucatariti, sa decupati flori, sa pictati...Si noi putem face asta, dar s-au cam dus vremurile bune, cand aveam tot timpul din lume pt. David, pt. noi doi...Acum va trebui sa ma mobilizez sa petrec cele mai frumoase si mai calitative seri cu micutzul meu, dupa munca...
Noi suntem bine, eu incerc sa mai invat una, alta, David e bine, il vad acum parca mai frumos ca niciodata, mai cuminte, mai afectuos, mai, mai...acum cand se apropie plecarea...
teutz, tu cum faci ?? Cum te incurajezi, ce-ti spui sa fie bine???Cum se intelege Alexia cu bunica??
Dia, cum e sa-ti fie copilul la gradi?? Nu ti-e dor de ea??Ai convingerea ferma ca pt. ea e mai bine acolo??
Kiki, ce mai face Garga?? A scapat de muci??
Ruxandra, v-ati intors??
Dianarus, despre voi nicio vorba??
Cu mancarea...David mananca f. bine, da, ati ajuns s-o auziti si pe asta Adica f. bine inseamna cu pofta si atat cat vrea el, nu mult, suficient. Si Dia , sa stii ca noi am chefuit duminica seara, cand micutul meu a mancat singur-singurel, din manuzta lui, un ciocanel, partea inferioara a pulpei de pui.David nu mai papa blenduit de o vreme, plangea efectiv cand vedea ca scot blenderul.
aaaa, ceva nou ce-i place mult e pizza, cumpar blat din ala rotund si pun acolo carnita de pui, mazare, porumb, un ou batut cu smantana, cascaval muuuuult, si suc de rosii (blenduiesc o rosie si amestec cu oregano), las la cuptor si gata. puiul si legumele fierte in prealabil.Mama, deci facem pizza zilnic...asa ii place!
Apoi paste cu pui, paste fierte, amestecate cu o lingura de smanatana si pui,salata obligatoriu de castraveti sau rosii. da' castravetii cu otet, nu oricum... paste cu branza si smanatana, mamaliga cat mai multa, peste dat prin faina de malai si prajit, numai asa ii place. Supe orice fel, de fasole verde, cartofi, ciorbe, de pui cu taietei, orice.
va las acum, v-as scrie atatea...da e ziua sotului azi si incepe cheful!! 30 de ani!! E deprimat rau sarmanul!
ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu