nastere in alta pozitie, fara epiziotomie
Buna ziua dragi mamici!
sunt la a doua sarcina, primul copil l-am nascut natural, bineinteles pe masa aia comunista, pe spate, si mi s-a facut epiziotomie.
M-am documentat intre timp, si as dori sa nasc tot natural, dar in alta pozitie si fara epiziotomie
cunoasteti vreun spital, chiar si privat, in Bucuresti, si vreun medic dispus sa ma asiste intr-un alt fel?
multumesc
Raspunsuri
spic de grau spune:
Nu stiu sa iti recomand un spital.
In schimb iti pot spune ca in Franta, epiziotomia nu se practica pe banda rulanta. Chiar daca bebelusul e mare, daca moasa e ok, si stie sa te indrume, iar tu asculti cnd iti spune sa impingi, sau sa te opresti, poti naste fara episiotomie.
Vorbeste cu medicul tau. Am inteles ca acum incepe sa apara meseria de moasa asa cum e ea vazuta in occident. Nu stiu daca poti lua legatura cu ele inainte de nastere, sa vorbesti cu ele, sa le spui ce doresti, si cum vrei tu sa fie nasterea. Pacat sa nu poti alege.
nemora spune:
stiu, spic
de-aia mi-e ciuda...aici femeia care naste este tratata ca un produs de serie
toate sunt taiate
ancadragoman spune:
Eu trebuia sa nasc cu Dr Arash la Giulesti si el nu face epiziotomie decat daca este neaparata nevoie,ghinionul meu a fost ca era plecat din Buc cand am nascut eu asa ca tot carpita am ajuns.Acum din cate stiu eu nu mai asista la nasteri decat la privat.
anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
BAZAR PENTRU SONIA
si eu in concursul de mirese cu www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=1" target="_blank">anc1 si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese%20cu%20stil%20si%20farmec&page=2" target="_blank">anc2
noce spune:
La noua maternitate Regina Maria se fac nasteri in diferite pozitii si chiar in apa.
Mai e moasa Vania Limban parca de la Municipal care te invata sa nasti astfel si cred ca te poate asista la nastere, dar nu stiu sigur. Voi sonda si eu terenul din ianuarie.
Nastere usoara!
7+
Minunea Sfantului Nectarie si a Maicutei Domnului
http://bd.lilypie.com/Oy3Kp2.png
mary_07 spune:
Cumnata mea a nascut in Spania,pe scaun...bine,era un scaun gaurit la mijloc...a impins de actve aori si gata,a iesit bebele. Dr. i-a zis ca pozitia aceea a favorizat iesirea mai rapida a copilului,fara epiziotomie
Poze cu noi
12+ si de Alex (2 noiembrie 2007)
cristina1974 spune:
Nemora, e foarte important sa-ti pregatesti organismul pentru nastere. Mie, la prima sarcina, mi s-a recomandat de catre medic masajul perineal. In felul asta iti tonifiezi muschii perineali si zona respectiva, in sensul ca devine mult mai elastica si reduce mult necesitatea unei epiziotomii. Am facut asa cum mi s-a spus si am scapat de cutit.
La a doua sarcina, alt medic mi-a recomandat acelasi lucru. In consecinta, am ascultat iar sfaturile primite si iar am scapat de epiziotomie.
Succes si nastere usoara!
coras spune:
si cum de face masajul perianal? unde sau mai bine zis cine te maseaza? poate e vorba de exercitiile kegel
9+
in asteptarea unei petite blonde cu ochii albastri!!! Sofia stai la mama in burtica!