Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (106)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alexa.1983 spune:

Fetele mele am si eu niste nelamuriri

I. Cum se manifesta contractiile?

II.In ce situatie nu mai am timp sa o frec la si , si e trebuie sa fug la sa nsc:

1. Cand cred ca am contractii?!?
2. Cand se rupe apa?!?
3. Cand pierd dopul?!?
Multumesc

...Vine unla mami...

...Albume Burtica, Bebe, Diverse!!!...

LAURA 36+ Deniel Alexi
----------------------------------------------------------------------------------------------

AMR 3 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Buna gravidutze dragi!

Va multumesc tuturor Loren, Amalia, Carmendu, Criss, Brie, Alra, Diamisha, Andy, Andreyutza, Cherie, Otilia Alexutza, Olivia pt sustinere .

Fetelor de regula asa este, dr este cel mai important, dar in cazul meu primeaza sa nasc la medlife. Toate fetele care au nascut acolo au fost super multumite si faptul ca si cunosc cam pe toata lumea ma face sa ma gandesc ca ma duc la hotel in vacanta si nu la spital. Plus ca am reducerea de 50% deci costurile nu vor fi foarte mari. Dr tre sa gasesc dinainte pt ca e necesara cezariana in cazul meu si daca tot tre sa nasc asa, barem sa fiu programata dinainte, sa anunt socrii in ce interval de timp sa vina in Romania...etc...etc...
Azi ma duc sa vorbesc cu dr Steriu, la ea am facut toate ecografiile, poate am norocul sa nasc cu ea, e super dulce. Sper sa se poata cu ea...daca nu lista continua....

Mar_ysa si Oanna motivul demisiei nu-l stie nimeni, dar toata lumea a ramas ca la dentist la aflarea vestii. Tre sa ne gasim alt doctor, mai sunt destui dr buni, partea nasoala e ca tre sa mergem de la unul la altul sa vedem care ne poate stecura in programul lui. Habar nu am de majorarea de preturi, chiar o sa ma interesez azi...asta mai lipsea...acum o luna auzisem ca vor creste preturile dar din ianuarie abia.

Otilia e bine cu sotul acasa, dar din pacate raman in urma cu forumul ne batem pe calculator...

Andy felicitari pt eco, sta bine cu kg bebitzu tau

Ginye bebe Stefan e frumusel foc si dulce si scumpic

Inca o data va multumesc tuturor!

Isabela fericita 35+ cu Rafael Nicolas

Primul nostru

AMR 4 SAPT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

ginye, numai bine lui bebe mic, tinem pumnii sa ia bine in greutate si sa puteti rezolva repede problema lui. nu ne-ai zis, mananca bine?

alexa, sincer si eu voiam sa imi intreb ginecoloaga aceeasi chestie - cand sa sun la spital sau la ea? la sarcina trecuta am sunat direct la spital caci pierdeam lichid in saptamana 37, deci era cat se poate de clar ca ma paste nasterea. eu cred ca contractii te cam prinzi cand ai ca dor rau

mai fetelor, eu am niste pofte teribile! mor de pofta de covrigi de aia impletitii cu sare si mac (imi aduce un coleg care vine din romania, da abia vineri dimineata!) si acuma mi s-a pus negru in fata ochilor de ciocolata cu alune de padure in ea. ma duc sa imi cumpar.

PS: azi sun la ginec sa intreb de streptococ si alte bacterii, primeste rezultatul analizei. nici nu stiu cum e mai bine, sa gaseasca ca il am sau nu. daca stiu ca il am macar imi da antib, daca nu iese acuma si poate la nastere totusi apare poate e mai rau. oricum a zis ca mai repeta analiza in 3 sapt. uff, am si eu o problema, da pe fi-mea asta a doua zau ca o vreau cu mine in camera!
si poate merge si mai bine cu laptele, ca vorba lu taica-su, viziunea pompei aleia electrice cu care ma chinuiam la fiecare 3 ore taia orice secretie de lapte.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

Salutare mamicute si burticutze!
Z_Iulia multumesc de cafea. Am baut o gura.
IuliaCospy si Mirela_1 ma bucur ca sunteti bine. Felicitari pt vestile bune.
Babyzapi sunt sigura ca se va rezolva totul pana la urma. E clinica serioasa, nu cred ca isi permite sa lase atatea paciente fara doctor.
Mirtha, Anes, Gynie, aveti niste bebelusi asa de frumosi. Abia astept sa-l tin si eu pe al meu in brate.
Spiridusule, fruntea sus, te stiam mai barbata, Zoe!
Alra, eu stau foarte bine pe spate, nu ma deranjeaza la respirat. Noroc ca satu la fel de bine si pe parti si incerc sa stau numai asa. Dar dimineata am un bazin asa de anchilozat ca ma asez cateva minute pe spate sa ma dezmortesc.
Cristina_ph ma bucur ca ai dormit si te-ai odihnit. Daca te duci la cumparaturi azi, poate vei fi asa de obosita ca vei adormi instantaneu.
Otilia mi-a placut foarte mult pagina de la pepenasi. Cred ca putem sa ne mai inspiram de acolo. Cezariana lui Lorelley o sarisem complet, n-am vazut-o. Deocamdata vad ca ma descurc la modificari, sper sa nu fac prostii.

Alexa iti zic din experienta mea de pana acum si din ce am citit la celelalte odisee de la fetele care au nascut.
Contactiile la mine sunt de 2 feluri: ori se strange burta toata si este tare ca un pietroi pt un anumit timp (cateva minute) dar nu doare nimic, ori ma doare de la buric in jos ca la menstruatie si parca si spatele doare atunci. Cel mai nasol am experimentat cam 3 ore de dureri acum cateva saptamani dar din fericire nu s-au intensificat durerile, au trecut la no-spa.

Daca pierzi dopul poti sa mai stai asa si 2 saptamani sau sa nasti in 2 ore. Nu e suficient sa pierzi dopul ca sa se declanseze nasterea. Daca se rupe apa, direct la spital. E posibil ca apa sa nu se rupa dar sa ai contractii puternice si dureroase la interval mic de timp (15-10 min), iarasi direct la spital. Daca intervalul de timp intre contractii e mai mic (5 min) ar trebui sa fii direct teleportata in sala de nasteri. Parerea mea e ca vei sti exact cand se ingroasa gluma si va trebui sa-l vizitezi pe nenea doctorul. Oricum, din cate am citit, la fiecare femeie este diferit si unic, fiecare organism reactioneaza altfel.

Mihaela 35+ Miruna Cosmina
Gargarita lui mami
Pozele mele

AMR 5 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

http://w w w.f e m i n i s .r o/video/0-2-ani

Cateva filmulete care mi s-au parut foarte interesante pt bebelusi cu sfaturi de la o tanti doctor foarte dragutza.
Scoateti spatiile din adresa ca sa o puteti accesa.

PS: Eu fur de la odiseea de sept-oct, nu ma parati!

Mihaela 35+ Miruna Cosmina
Gargarita lui mami
Pozele mele

AMR 5 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa.1983 spune:

Alra.....
Mamiseli....mi-au mai trecut.... ma tem de vorba aia" de ce ti-e frica nu scapi"... si ce mi-e cel mai frica e sa nu pierd momentul epiduralei....

A VENIT LEAGANUL DE LA GRACO yesss baby....
Dar restul comenzii de la Quelle...canci...

...Vine unla mami...

LAURA 36+ Deniel Alexi
----------------------------------------------------------------------------------------------

AMR 3 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spiridusul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alexa.1983

Fetele mele am si eu niste nelamuriri

I. Cum se manifesta contractiile?

II.In ce situatie nu mai am timp sa o frec la si , si e trebuie sa fug la sa nsc:

1. Cand cred ca am contractii?!?
2. Cand se rupe apa?!?
3. Cand pierd dopul?!?
Multumesc

...Vine unla mami...

LAURA 36+ Deniel Alexi

AMR 3 sapt

eu am mai pus informatia acum cateva zile.....

nu putem pune link direct, k e ste de pe site concurent, dar, daca vreti, pot pune la mine pe blog, si facem trimitere acolo.
cel mai relevant mi se pare ultimul semn...al' cu contractiile, pt ca se poate sa nu se rupa apa, sau sa pierzi dopul, dar contractiile, crede-ma nu ai cum sa le ratezi

Va oferim o lista cu cele 6 semne de travaliu. Nu sunt atat de discrete precum va imaginati si nu aveti cum sa nu le deosebiti de semne si simptome de sarcina.

1. Respirati mai usor! Inseamna ca bebelusul a coborat in micul bazin si se pregateste de nastere. Acest lucru se poate intampla oricand incepand cu saptamana 35 de sarcina. Uterul apasa mai putin pe diafragm si plamani si astfel respiratia devina mai usoara. In schimb, apasa mai mult pe vezica urinara, ceea ce duce la vizite si mai dese la toaleta sau pierderi de urina. Unele gravide spun ca li se modifica forma burticii, dar este o observatie subiectiva si nu poate fi considerat un semn de travaliu.

2. Pierderea dopului de mucus. El astupa colul uterin si izoleaza bebelusul de mediul extern. Se poate elimina in orice moment, cu saptamani, zile, ore sau minunte inainte de travaliu, dupa ce colul se dilata si se sterge, adica se subtiaza si se scurteaza. Poate fi eliminat sub forma unui dop solid sau ca secretii vascoase, galbene, cu mici cantitati de sange rosu deschis. Desi este un semn usor de recunoscut, nu toate gravidele il constientizeaza.

3. Ruperea membranelor amniotice. Se pot rupe iniante de inceperea travaliului si lichidul amniotic este eliminat fie tot dintr-o data, fie putin cate putin. Aceasta situatie este destul de rara, doar 1 din 10 gravide. De cele mai multe ori se rup in timpul travaliului. Lichidul amniotic poate fi confundat cu urina, mai ales la gravidele care au pierderi urinare. Daca nu miroase a urina si este inodor si incolor, luati legatura cu ginecologul. Nasterea se apropie. Nu folositi tampoane interne, nu faceti sex si nu faceti nimic care ar putea introduce bacterii in vagin. Daca lichidul eliminat este verzui sau urat mirositor, mergeti urgent la spital pentru ca sunt semne de infectie a lichidului amniotic.

4. Inia o pauzarea colului uterin. Nu poate fi perceputa de gravide. Inia o pauzarea si scurtarea colului uterina are locde obicei in ultima luna de sarcina. Este unul dintre rolurile contractiilor Braxton Hicks. Un col uterin moale permite inceperea dilatarii. Ginecologul verifica acest lucru la fiecare control din ultimul trimestru de sarcina.

5. Dilatarea colului uterin. O verifica medicul ginecolog sau moasa prin tuseu vaginal, odata cu inia o pauzarea colului uterin. Se masoara in centimetrii sau in degete (o masuratoare des practicata, dar mai putin exacta). Dilatatia completa este de 10 cm si inseamna ca in urmatoarea ora veti naste.

Contractiile regulate. Este semnul de travaliu cel mai usor de recunoscut. Sunt diferite de contractiile Braxton Hicks din timpul sarcinii, dar uneori pot fi confundate.

Caracteristicile contractiilor de travaliu sunt:
- sunt regulate, adica apar la intervale regulate de timp, initial la 20-30 de min

- in timp, intervalul dintre ele scade
- devin din ce in ce mai lungi (initial 30-40 sec)
- devin din ce in ce mai dureroase
- durerea incepe in zona lombara a spatelui si inradiaza in fata sau invers si pot fi confundate cu durerile dinainte de menstruatie
- miscarea sau modificarea pozitiei nu incetinesc sau nu opresc contractiile

Cand contractiile apar la 5 minute si dureaza 60-90 sec, ar trebui sa fiti deja la spital. Nu mai dureaza mult si va veti vedea bebelusul.

Dr. Diana Gradinaru

asta ar trebui sa te mai lamureasca.. cat de cat, plus ce a scris mamiseli.. dopul, ca dopul, dar, daca s-a rupt apa, e direct de spital

36 w Cristian + Alexandru 02.02.2007
www.rodino.ro/" target="_blank"> jurnal de bebelus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

fetelor, pentru a nu instala panica as zice ca daca contractiile sunt la 5 minute nu inseamna neaparat ca nasti imediat, dar poate adevarat in multe cazuri.

eu am avut contractii dese si dureroase cam de cand s-a turtit colul, fara nici o dilatatie. in cazul meu s-a avansat cam 1cm pe ora pana in epidurala si apoi mai repede caci mi-au pus si oxitocina in perfuzie.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spiridusul spune:

va multumesc din suflet pt cuvintele voastre si pt sustinere.....

stiam eu de ce v-am scris dimineatza..... uite asa.. o vorba buna, o poveste si se ridica moralul omului
Mirtha, am vazut pozele cu printzesica.. o dulceata
Ginye.. vizionat si pozele cu puiutzul Stefanutz... un cumintel

mie imi vine sa pup monitorul cand ii vad asa dulci

36 w Cristian + Alexandru 02.02.2007
www.rodino.ro/" target="_blank"> jurnal de bebelus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Am reusit si eu sa ma mai uit pe pozele din albumul comun.
Criss, ce de perne pe langa tine, si vad ca dormi profund pe spate.
Si eu parca dorm in sant, 3 perne folosesc, la cap, stanga, dreapta neaparat ca in partea aceea sta si Ana si ma pot trezi cu un picior in burta.
Am vazut burtica lui Monicus, super mare, am si vorbit cu ea, e chiar grasunica fetita ei dupa ultimul eco.
Madutza, desi am fetita cu codite si inca o fetita la purtator tot la fetita ta, e minunata, ca o zana, imi place tare mult poza de aici. Si tu ai fost o nasa graviduta pe cinste.
Nebunica-zapacita, chiar ca m-ai ametit cate hainute si lucrusoare aveti. Sigur nu asteptati gemeni?Imi place jucaria de patut de aici, interesant cum se prinde fara nici un surub/agatatoare, vreau si eu.
Si ce slabuta esti la 37 de saptamani.
Mikidutza, ce-a mai crescut burtica, iti sta bine cu bluza albastra.
Flory76, pe unde esti, de ce nu mai intri pe la noi. Oricum nu-i corect, mor de invidie, pai se poate asa burtica la 27 de saptamani. Sper ca te-ai mai ingrasat intre timp .
Manumanu, am retinut votul, ma bucur ca ti-ai spus parerea.
Ginye, ma bucur ca mai reusesti sa intri. mare lui Stefanut sa cresca repede voinic. Doar 3 poze cu puiul cu fundita rosie sa nu-l deochem. Cu cine seamana?
Tine-ne si pe noi la curent cu demersurile pe care le faceti, eu vreau sa va ajut daca se poate cumva, numai spune-ne cum.
Alexa, ai scapat de virusi?
Raspuns II(2, 3, 1 in functie de intensitate si interval, I-depinde daca-s dureroase sau nu)
Babyzapi, pai tocmai tu care esti de-a lor vei rezolva sigur, vei vedea ca va fi bine. Da de ce-ti chemi socrii la nastere, eu chiar ma bucur ca nu vin, vreau sa ma vada refacuta si zambitoare, eventual si slabita.
Bafta la doctor azi!
Mamiseli, te-ai descurcat foarte bine, ma bucur ca mai da cineva o mana de ajutor la nevoie. Vad ca deja ai trecut si lungimea lui Stefan la nastere, ai fost pe faza imediat.

Stie cineva ceva de Andutza02, ca a trecut ceva vreme de cand nu a mai intrat.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica 33+
Pozele noastre

Mergi la inceput