Gravidute prin FIV (24)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

marush , dar si pentru celelalte fete, sper sa va fie de ajutor.

Demersuri Dupa nastere: Certificat de nastere Bebelus, Trusou bebelus, indemnizatie de nastere.

Un dosar cu urmatoarele acte: CI mama+ CI tata+Certificat de casatorie+Livret de familie. Pt fiecare 5 copii Xerox, pentru ca nu se stie exact ce se cere si pe unde, asa ca e mai bine sa le aiba la el pe toate. Dupa ce se obtine certificatul copilului, se face si la asta copii.

Important: taticul sa aiba la el tot timpul originalele+copiile.

1.De la spital, ti se da o “ foaie” . Cu acest “Biletel de dragoste” taticul pleaca la primaria sectorului in care se naste copilul. Acolo depune actele pentru certificat, si ti-l da a doua zi.

2.Depunerile sunt pana la ora 15 punct. De la ora 15, chiar daca ai stat de la 13 la coada, nu iti mai ia nici naiba actele… k asa este programul. de la 15 se fac eliberari de acte. (dar cel mai bine se verifica programul cu un tel in prealabil)

3.Sa nu va treaca prin cap sa plastifiati certificatul de nastere… pentru ca la actele pentru alocatie ii trebuia o stampila pe spatele certificatului, asa ca trebuie sa se duca sa faca altul ;)

4. DGSAPC a sectorului unde s-a nascut copilul pentru negatie. Negatia iti trebuie la depunerea actelor pentru alocatie.(sau DGSAPC din sectorul /orasul in care ai nascut)

5. Starea civila... din sectorul unde locuiesti: Mergi cu certificatul de nastere si iti completeaza livretul de familie

6.DGSAPC sectorului unde locuiesti (sector de care apartii), aici depui actele de trusou,+ alocatie+indemnizatie 204 ron .Aici pun stampila de care ziceam mai devreme pe certificate. Tot aici iti trebuie dosar cu sina

7.In final, ti se da un fluturas, un soi de bonulet de ordine, si la o anumita data, intre anumite ore, trebuie sa te prezinti, tu, mamica lauza, in “propria persoana” la casieria Serv. Publ. de Asistenta Sociala cu CI+Certificat de nastere nou nascut in dinti…Acolo vei primi, contravaloarea trusoului pentru nou nascuti +alocatie pt copil nou nascut. Alocatia lunara vine la posta din cartier. Asta daca intre timp nu se schimba nimic.

36+ Victor
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

valeria- ma rog pentru tine. sa-ti dea D-zeu sanatate tie si puilor tai. suntem toate fetele cu gandul la tine.

36+ Victor
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marush spune:

Carmendu multumesc mult !!!
Ce rapida esti!

Pe mine ma mananca burta de nu mai pot, mai ales in stanga de la buric in jos, unde sta ghemuita bebita! Si vergeturile sunt mai multe acolo! Bebitu e in dreapta sus si acolo pieelea nu e asa intinsa.
Degeaba dau cu Mustela, ca are efect cateva minute si apoi iar ma mananca...altceva ce mai pot face?

33+!

Asa crestem Noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki01 spune:

Valeria72, nu pot sa spun nimic, doar sa ma rog pentru bebei tai! Sanatate multa!

Kittyke - ma bucur din tot sufletul pentru tine!
Poate ne spui si noua cum ai reusit cu alptatul asa repede. AI luat ceva inainte de nastere? Am tot auzit de ceaiuri de anason si chimen dar nu stiu daca tb baut si inainte.

AndradaP si pe mine m-au apucat emotiile, mai sunt cateva zile. Si eu vreau tot anestezie partiala, sper sa se poata!
Ref la kg., am luat deja 18 kg, cred ca voi ajunge la 20, de cateva zile mananc intr-una :).

Carmendu, multumim tare mult pt info ref la actele de dupa nastere, deja am salvat mesajul tau si l-am dat la printat pt sotul meu.

Va pup,

Miki 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flori76 spune:

Neata burtici dragalase!

Kitty:felicitari,mamico!Sa-ti traiasca bb-ii si sa fie sanatosi!

Valeria,off,am ramas fara cuvinte....Sper din toata inima sa se termine cu bine.

Marush:eu folosesc ulei de la Dr.Fischer si pana acum n-am nicio vergetura(sper din suflet nici sa nu apara).Drept e ca burtica mea e si micuta,tu ai gemenasi...Ma gandesc,totusi,ca poate-i mai eficient uleiul decat crema,el intra fffff greu in piele,daca vreau sa scap de el trebuie sa fac dus...

Noi suntem bine,insa simt ca ma cam umflu de-acum Dimineata is tare fresh,parca nici n-as fi graviduta,insa seara...ca o balena ma simt.
Astazi trimitem si noi contractele la Cord Blood Center...sper sa fie totul in regula.
Pupici si o zi buna,fara contractii si alte dureri.

------------------
Flori 31+

Mergi la inceput

Wow,Miki ,ce-a trecut timpul...deja te pregatesti sa nasti...Imi amintesc cu nostalgie cu cata speranta am privit reusita ta cu embrioni congelati,stiind ca si eu urma sa am ET tot cu congelati...iar acum mai e atat de putin si o sa ne tinem bb-ii in brate...Doamne,ce norocoase suntem...Ii multumesc Domnului zilnic si sper din tot sufletul ca toate femeile care-si doresc copilasi sa treaca prin aceste momente...

------------------
Flori 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bombonique spune:

Buna dimineata dragelor!
vad ca de dimineata sunteti f active si pe forum!
Nu stiu daca ati discutat si cu contabilele voastre, mai ales cele in primele luni de sarcina, despre o eventuala majorare a salariului in aceasta perioada. Aveti cumva cunostinta in ce monitor oficial s-a publicat legea mamelor si daca are cumva un numar? aparea la un mom dat intr-un articol ca s-a publicat intr-o marti. Dar cand anume?
Pupici la bebici voiosi si mamici fericite!

Bq 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julia75 spune:

Valeria, si eu sunt cu gandul la tine, daca ai ajuns pana aici, trebuie sa se sfarseasca cu bine altfel nu se poate.
Marush, eu am luat 15 kile in total pana acum, foarte mult am luat in primul trimestru cand stateam si eu in pat, acum ca is activa abia mai pun pe mine, desi mananc bine. Nu stiu ce sa pui pe burtica si eu mustela folosesc dar nu ma mananca pielea nici vergeturi nu am inca.
Fetelor, a mai primit cineva ATP-injectie de tetanus in sarcina? Eu ieri am fost la medicul de familie si m-a intepat cu un tetanus, cica va fi bine la bebe la nastere sa nu primeasca infectie.

Julia 33+

Mergi la inceput

Julia ,si mie mi-a spus medicul de familie ca in sapt 32{parca} o sa trebuiasca sa fac acest vaccin.Chiar si eu vroiam sa vin sa va intreb ce stiti de acest vaccin....

------------------
Flori 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada.P spune:

Marush nasc la 36+2. As putea sa fac o intreaga dizertatie pe tema asta. Am citit mult ca sa iau hotararea asta. Pe scurt colul meu e varza, scurt rau (daca oi mai avea vreun pic) si deschis de 12 saptamani, contractiile zilnice de 6 saptamani, dr mea nu-mi da mai mult de sapt 36. Si, sincer, mie imi e cam frica sa ma apuce pe acasa travaliul, unul dintre motive fiind firul de cerclaj care mi-ar face colul ferfelita.
Ref la mancarimile de burta, eu nu mai am de cand spal burta in fiecare seara cu apa calduta si aplic Mustella imediat. Chiar nu ma mai mananca deloc iar inainte de asta simteam ca am 100 de tantari pe toata suprafata burtii. De cateva zile am remarcat ca am pe burta niste pete rotunde cu diametrul cam de 4mm si care au o mica pata rosie in interior ca un vas de sange spart. Astea oare vor deveni vergeturi? Iar apropo de Mustella, nu o mai suport!!!!!!!!!!!!!!
Eu zic sa nu te impacientezi vis-a-vis de kg. Sunt convinsa ca o sa le dam jos repede avand in vedere noptile de nesomn din prima perioada. Din cate stiu, daca alaptezi, nu e recomandata dieta.

Carmen super informatiile!! Sa traiesti!

Andrada 35+

Mergi la inceput