IASI-mandra cetate (80)
Raspunsuri - Pagina 21
ghinetz spune:
Sal
Multumesc muuuult de urari.
Adi, nu m-am serbat in nici un chip, ca m-a gasit ziua mea cam "depresata" si fara chef. Am iesit la pizza...si atat! Oare imbatranesc???
Reteta de la praji de post o vreau si eu! Tare arata bine....!!!!Si melcisorii aia tot de post sunt??? 
Nici eu nu deschid capitol nou. Ca nu stiu.
Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan
(11.03.2003) si Victor
(12.07.2007)
Sonia are nevoie urgenta de noi
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
adi69 spune:
Estee.
Am cautat dupa retete pe culinar ca nu stiam ioc retete de dulciuri de post.
BISCUITI IN 2 CULORI -Afrodite
Ingrediente
- 200 gr. Margarina la temp. camerei
- 2,5 lingura zahar pudra
- 1 pac. zahar vaniliat
- 250 gr. faina(mi-a intrat mai multa..n-am mai cantarit,doar cat sa fie aluatul ca o plastilina)
- 1 lingura cacao
Mod preparare:
Margarina,zaharul pudra si vaniliat se mixeaza bine impreuna,dupa care se adauga faina si se framinta toate impreuna.
Aluatul se injumatateste, intr-o 1/2 se framinta cacaoa iar in cealalta se adauga nuca macinata,dupa gust(eu am pus o mana buna)
Se intinde o foaie din aluatul cu cacao pe o foaie de hartie de copt sau pe folie alimentara,sa fie aprox 5 mm grosime,dam deoparte si pe blatul de lucru direct intindem foaia cu nuca,o rulam pe sucitor si o mutam deasupra celei cu cacao,rulam impreuna cele doua foi,strans bine ruloul si dam la congelator sa se intareasca.
Incalzim cuptorul la 180 gr,taiem felii subtiri,5 mm,punem in tavi,coacem pana se intaresc,nu trebuie sa se rumeneasca
Ce e scris cu rosu e adaugire de la mine..
PRAJITURA GLAZURATA ,CU MIERE -Carmen Spantu
Blatul:
-200g. zahar tos
-5 linguri. cu miere
-150ml. apa
-1 lingurita. bicarbonat de amoniu stins cu otet
-100 ml. ulei
-500g. faina + 1 praf de sare
Mixezi toate ingredientele bine si obtii un aluat ca de chec.Acesta se pune in tava unsa si tapetata cu faina si se da la copt,la foc mediu cca. 35 de minute.Cind s-a copt , se lasa sa se raceasca la temp. camerei.
GLAZURA {sau sos de cacao}:
-300ml. apa
-300g. zahar
-250g. margarina
-5 linguri. cacao
-50 ml. rom [sau 2 sticlute de esenta de rom}
Se pun intr-o cratita apa , zaharul, margarina si cacaoa si se dau la fiert la foc mic , lasind sa fiarba cam 15 minute de la primul clocot.Obtinem un sirop de cacao care e de fapt glazura .Se lasa sa se racoresca {nu se raceste complet!}
Blatul racit , se taie fisii , apoi cubulete , marimea fiind stabilita dupa cum doriti. Cuburile de blat se trec prin glazura , apoi se tavalesc prin nuci macinate , amestecate cu zahar tos{300g. nuca si 100g. zahar}Se aseaza pe un platou pe un singur nivel .
Cuburile se pot da si prin nuca de cocos alba sau colorata .
eu n-as mai pune chiar 250 gr de margarina la sos/glazura,iese si cu 200
Sant o multime de retete de post acolo..
l_carmen2003 spune:
La multi ani, Oana!
Sa fii sanatoasa si fericita impreuna cu toti cei dragi!
La multi ani Antonia - Mariana
Au fost perlute dar nu le-am notat... a da... ma doare spatele de cateva zile. Aseara Alex: 'da-mi mie durerea.' 'nu. nu se poate...' 'te rog da-mi-o mie sau daca nu vrei mie... lui tati!'
Lacramioara imi pare rau... lasa va fi bine.
GabrielaG spune:
Oana, cu intarziere iti urez LA MULTI ANI!!!! sa fii fericita alaturi de baietii tai si iubita ...pentru ca meriti 

FETELOR...ningeeeeeee...
Wk-end placut,
Gabriela si baietii
iulia-stefy spune:
Salutare!
Am intrat sa va salut si sa va urez week-end placut.
Adriana, Carmen, multumesc pentru incurajari.
Si nu in ultimul rand, niste poze cu Stefy din ultima perioada.
vacanta la mare
Poze din august-septembrie
Poze din Copou
Lacramioara (08.12.1975) mamica
Stefaniei Iulia (05.12.2006)