Nazdravani de august-septembrie 2003 (oct.2008)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Hello
ANCA mami de SASHA - felicitari oficiale doamna! Abia te astept sa schimbam pareri de scutece, diversificare, treburi socoteli E uimitor cate uiti in 5 ani!!!
Sa stii ca si eu ziceam ca e baiat, asa credeam eu, nu ma intreba de ce (poate pentru ca eu am avut un frate...), si cand mi-a zis Iosup ca e fetita nu mi-a venit sa cred! L-am pus sa verifice de mai multe ori, incat radea de mine de-a dreptul! Si nu ma mai credea ca as fi vrut in sinea mea exact fetita....
Asa ca sa fie intr-un ceas bun, sa fie usoara sarcina, nasterea asemenea, si sa avem un bebelus sanatos, cumintel si mancacios, indiferent daca va fi cu sau fara putzulica

La noi a cam inceput distractia... Er nu mai e asa cuminte, normal, a inceput sa misune... Uite de ce se zice ca la copii mici probleme mici la copii mari probleme mari... Nu mai pot face nimic deci, stau numai dupa ea!
Eliza e la Constanta, ca au vacanta (cre' ca am mai zis asta?) Ca doar s-au surmenat tare si aveau nevoie de o pauza

Gata, chiraie asta si nu imi mai da voie. Ma duc sa pregatesc cina la biberon...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

Anka - multumesc (tot oficial de data asta), stiu ca am uitat multe, eu as zice aproape totul despre perioada asta, dar incerc sa imi aduc aminte. Oricum, cel mai emotionat sa zic asa este Sasha, care atunci cand isi ia pauza de la "prostioare" se aseaza langa mine si zice : Mami, hai sa vorbim despre bebe ! Si incepe cu nspe mii de intrebari, si vorbeste, frate, in continuu. N-am vazut copil care sa aiba un asemenea dever verbal. Deja facem scenarii, despre cine ce face, cand, cum etc.
Abia astept sa intru in concediu ca la servici e o nebunie totala, ne-au plecat niste oameni, ne pleaca acusi si directorul (de directie), treaba e ca la balamuc si a cam picat pe capul meu. Au reactionat bine la vestea mea, dar isi cam plangeau de mila ca ramane Directia Reglementare fara oameni. Deja ma intrebau cat mai vin, sa stie si ei pe cine se bazeaza.

Asa ca aveti si anul acesta un bebelus in gasca, sa vedem daca mi se mai alatura cineva !

Pupici,

Anca, mami de Sasha si 17 +
suriorul lui sasha
Nazdravani de august - septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Anko Sa fie intr-un ceas bun aceasta migrare spre Canada si sa aveti drum cu "soare". Erika a inceput sa misune?? Pai cand a trecut timpul, soro????

Anca mama de Sasha Sa ai parte de o sarcina usoare si un bebelin sanatos. Sasha cred ca e in al noualea cer!! Eiii, de-acum o sa se cuminteasca, mai, ca deja o sa aiba responsabilitati de frate mai mare

mihaela Asteptam sa ne spui cum a fost vizita la scoala. Tare-mi place sa citesc despre atmosfera de la voi. De fiecare data citesc pe nerasuflate, sa nu carecumva sa pierd vreo chestie importanta.
Andra e bine acum. Mai tuseste dar suntem pe drumul cel bun. Aplicam cate-un siropel de ridiche neagra sau ceai de ceapa, la nevoie, dar fata de ce-a fost...e bine.

cris Nu stiu ce-as fi facut in situatia cu pricina...referitoare la Andrei si cei 3 muschetari... Cum ai rezolvat pb in cele din urma? Uite, de-asta eu apreciez ca la noi la gradi este pus afis mare pe usa ca nu au voie copiii cu jucarii de-acasa. Noi mai "gresim" cateodata si mai caram cateceva dupa noi dar le lasam la dulap si le luam la plecare. Nu spun ce expozitie este la fiecare despartire de gradi. Toti fac la fel.

sisi N-am cuvinte sa ma exprim...vis-a vis de mica voastra excursie. Aproape ca-s invidioasa...pentru ca ne propusesem si noi macar un we...dar in actuala situatie impusa de criza...am decis ca o lasam pe altadata.

Va

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Pana la urma s-a amanat ziua portilor deschise la scoala...nu stiu daca v-am mai zis asa ca daca ma repet sariti peste ...din acest an e voie aici sa alegem scoala pentru copii, pana acum era obligatoriu sa mearga copiii la scoala de cartier. Singura exceptie era faptul ca daca copilul care urma sa fie inscris la scoala avea frati/surori mai mari la aceeasi scoala, atunci putea si el urma aceeasi scoala. Ei cum va spuneam anul asta am ales scoala dorita. Am avut insa inainte o intalnire cu directorul(intalnire pe care a stabilit-o Ovi trimitandu-i un email si ne-a primit la ora 17 la scoala) in care ne-a asigurat ca va fi OK. Adica e liber sa alegi scoala, insa sunt cateva criterii care primeaza: in primul rand sunt acceptati copiii care locuiesc in zona si opteaza pentru scoala aceea. Al 2-lea criteriu ar fi ordinea in care au ajuns cererile la scoala, insa directorul a hotarat ca pentru el al 2-lea criteriu va fi daca copilul are frat/surori la acea scoala. Ei, noi indeplinim a 2-a conditie si cica suntem pe lista...insa sunt altii care asteapta sa vada daca nu "apuca" si ei, cica sunt multi si pana nu se hotaraste lista definitiva cu copiii care vor incepe in august, s-a amanat ziua in care sa vizitam scoala. Dar am sa va scriu cand va fi si ce am vazut.

Sisi, acum nu mi se mai pare asa de grea suedeza. Sunt alte limbi pe care le aud in jurul meu si care mi se par mai imposibile: daneza, finlandeza, araba...Ce e bine la limba suedeza e ca are gramatica simpla, ca a limbii engleze. Prepozitiile ce imi mai dau de cap si faptul ca gandesc in romana si traduc in suedeza, asta face ca de multe ori ceea ce spun/scriu sa sune ciudat in suedeza. La asta lucrez acum, sa fac suedeza mea sa "sune" in suedeza ...nu stiu daca am fost clara in ceea ce am zis....

anka, Eliza e de-a busilea deja? Dar chiar asa, eu o credeam inca lipita de tzatza ta .

liliana . Ma bucur ca sunteti bine.

www.blogger.com/profile/16547766189292998717" target="_blank"> vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Anca, felicitari pentru bebe si pentru curaj si sa dea Domnul sa ai o sarcina usoara!

Asa cind aud si vad bebelusi in ultimul timp, nu trece zi sa nu imi vina pofta de inca unul. Om trai si om vedea.

Ne-am luat si noi bilete de avion pentru Romania. O sa ziceti ca sint nebuna, dar de data asta stau 2 luni:)). Fetele sint mai mari, mai intelegatoare...sper sa nu mai am show-uri cu maica-mea...poate i-o veni si ei mintea la cap la batrinete...plus ca mai imbatrinesc si eu:).

O sa mergem si la Viena o saptamina...sor-mea a divortat in sfirsit si ma duc si eu sa o vad linistita...nu am mai vazut-o de aproape 5 ani, iar fetele mele nici nu isi cunosc verisorul. Asa ca planurile noastre de plecat la Paris sau Spania cad, dar nu imi pare rau, mai ales ca Alex nu a fost niciodata in Viena.

Mihaela, mi se pare ca scoala acolo e un pic mai relaxata decit aici si e f. misto. Nici aici nu ii forteaza nimeni, dar scoala din cartierul noastru la care merge Emma e printre primele scoli din 200 din tot Sacramento, cu Blue Ribbon award si alte premii din astea si pretentiile sint mai maricele. Din 27 de profesori, 18 au master si toti isi dau silinta sa ii invete ceva pe copiii astia.

Datul Emmei la clasa de desen a fost nu pentru ca nu deseneaza si vreau sa o stimulez:)...ci pentru ca deseneaza continuu si mi-am zis ca, macar daca ii place, sa invete ceva ca de la mine nu are ce pentru ca eu in materie de desen sint tufa:).

Dragul meu copil scolar are un boyfriend, vorba vine. De fapt baietelul e cel care e "prins" tare. E uritel asa, dar e un copil f. cuminte si simtit. A primit Emma de la el deja 5 cadouri de la el....papusa, coronita de printesa, etc. Ieri a primit un valentine's card, chiar daca Valentine's day e saptamina viitoare:). Intr-o zi el a venit cu o poza de a lor (el si Emma) de la inceputul anului scolar pe care el a desenat 2 inimi mari. Ma prapadesc de ris:)).

Liliana, sper ca Andra e OK si nu mai e bolnavioara. Noi avem mare noroc de faptul ca aici e cald. In zilele mai friguroase ma pling ca sint 10 grade. Fetele nu au fost deloc bolnave iarna asta, doar saptamina trecuta cind am avut eu o tuse nebuna si Emma a tusit si ea vreo 2 zile, iar Diana a avut mucii pin'la briu.

Ete de fetele care se plingca-s batrine. Eu cind am facut 30 de ani am ramas surprinsa ca nu am facut "criza". Eram ca o floare:). Anul asta m-a lovit criza la 33...cind am stat si am bocit o saptamina in casa si am slabit 3 kile. Si asta din cauza ca imi luasem 2 cursuri in timpul verii si eu eram printre cele mai batrine studente/studenti...de fapt cred ca mai erau vreo 2 ca mine:))...si chestia asta m-a lovit in moalele capului. Dar am trecut si acu' astept 40:)).

Roisin, felicitari pentru vacanta. Din pacate eu nu stiu sa schiez, am schiuri si tot echipamentul, dar nu ma trage atza deloc la schiat. Alex e profesionist si sper sa le invete si pe fete mai tirziu...deocamdata nu incercam schiatul cu ele. Fac ele destule activitati acum, plus ca un we la munte cu hotel, bilete de schi pentru el si fete etc ajunge la 6-700$ si acum personal nu imi da mina sa dau atit/2 zile. Dar mi-ar place cindva fetele sa stie macar sa isi dea drumul pe schiuri. O sa mergem in martie la munte si o sa stam 3 zile, dar mai mult pentru fete sa se joace cu zapada si pentru Alex sa mai schieze ca, daca ar fi dupa mine, as sta la gura sobei:)).

Anka, viitoare canadianca...mult noroc si spor la acte. Cum de v-ati hotarit? Daca ajungeti in Canada in zona Quebec, sa va pregatiti de ierni lungi cu geruri de -20--30 de grade.

La scoala noastra criterul e numai pe rezidenta si apoi, daca mai sint locuri, au prioritate cei care sint din alte cartiere (dar acelasi district scolar) si care au eventual frati/surori deja inscrisi la scoala asta in ani mai mari. In fiecare an e lista de asteptare lunga.

Azi am programare la dentist pentru o lucrare pe canal si o iau pe Emma ca nu am ce face cu ea. Sper sa stea cuminte acolo si sa aiba rabdare. Saptamina viitoare merg cu fetele la dentist la controlul de 6 luni pe care trebuia sa il avem in ianuarie si am uitat sa ne ducem ca nu ne-a sunat nimeni de la cabinet sa ne aduca aminte. Diana, cind aude de dentist, face spume. Cind o spal pe dinti, nu exista data sa nu urle. La Emma e invers. De abia asteapta vizita la dr...la fel si cu vaccinul antigripal...se ruga de mine sa o duc sa ii faca injectie:). A fost dezamagita cind, in loc de vaccin, i-a dat cu spray-ul in nas:).

Are si Emma un dintisor care se misca si nu isi mai incape in piele de mindra ce e. Si-a si pregatit cutiuta pentru dintisor si de abia asteapta sa vina zina maseluta. Era asa de dezamagita ca ei nu ii cad dintisorii:)! Deh, vrea si ea sa isi scrie numele pe tabelul din clasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Am fost cu Alex la munte w-e trecut
Dupa 36 de ore ne-am intors de urgenta pt ca era suspect de apendicita. Bine nu a fost apendicita, dar copilul avea dureri in partea de jso a abdomenului, zona dreapta care coborau spre piciorus...
Inainte de a pleca la munte am oprit la bunici care i-au dat o cana de lapte proaspat fiert de tara, pe care copilul a baut-o cu pofta. Si, de a doua z,i spre seara au inceput durerile.
Am fost duminica la spital si nu stiau ce are, dar luni dimineata, in jur de ora 3 am a inceput sa aiba scaune proaste cam 8 buc in mai putin de 8 ore... L-am dus la spital – Slava Domnului ca nu am asteptat si l-am dus urgent – caci pe la ora 11 a inceput sa acuze si dureri de burtica si de cap si de picioare, o stare proasta generala... L-au bagat in perfuzii urgent si i-au luat analize... Sa spun ca in salon, in stanga si dreapta se dadeau gauri pt jaluzele si copilul meu dormea si nu auzea nimic, nimic... desi nu despartea salonul nostru decat un perete cu geam de sticla simpla de celelalte saloane...
Sa ii dea Dumnezeu sanatate doamnei Profesor Moraru... ca l-a pus pe picioare. Normal ca la analiza a iesit si bacteria care l-a pus jos pe asta mic si s-a bagat antibiotic la greu in pui, dar marti copilul era pe picioarelre lui, apatic si usor slabit insa era Alex...
Am terminat antibioticul aseara si stateam si ma uitam la el si ma minunam... A fost asa greu sa il vad moale, somnoros si sa nu raspunda la stimuli, la nimic... si ce bine e de cand a inceput sa rastoarne iar casa cu fundul in sus...

O zi buna sa aveti si aveti grija de unde cumparati laptele si carnea de vita...

Mergi la inceput

Sasha felicitari! Si numai bine!

Cristina nu te plange, sa vezi peste cativa ani cum va fi!

Mihaela, eu am trecut deja peste 40 dar sa iti spun sincer totul e in functie de perspectiva. Stiu ca nu arat nici de 35 asa ca nu ma deranjeaza de fel - a vorbit modestia din mine dar probabil daca nu te simti batran nici nu arati! - ba ma si distreaza sa spun cati ani am.
In plus, daca ajungi sa accepti ca experienta de viata e necesara...

Sincer, am inceput sa fac sport si probabil de asta ma si simt mai bine...

So, nu mai tin minte cum spunea Iuliana mai de mult ceva cu clubul hoastelor...?

Mergi la inceput

http://www.youtube.com/watch?v=ESe-AysF9mw

mie mi-a placut... si sper ca Alex sa nu ma vada chiar asa... desi...
mi-a mai inseninat ziua...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

ma, cred ca a dat astenia de primavara cu buldozerul peste mine... ma simt de parca-s calcata de tren...
sau pt ca am adus copiii acasa, dupa scurta si binemeritata mea vacanta?!
nu stiu explicatia, dar as dormi... sa nu ma mai trezesc vreo luna.

am apucat sa le povestim copiilor la intoarcere acasa de lacul lebedelor. am tras de pe net varianta video, si i-am lasat sa se uite. cu vreo 3 pauze, l-au vazut pe tot. fi-mea e de vreo 5 zile "odet", si si tot asteapta printul... ca are ea grija de el, sa nu l prinda vrajitorul. danseaza ca apucata prin casa, incearca tot felul de figuri, de ma mir ca nu si a spart capul inca.
asa ca a luat tati bilete la alba ca zapada, la opera. sincer, sper din tot sufletul sa se tina de poveste, ca la tandarica au deviat rraaauuu... si mai ales, sa vedem daca le place copiilor. adr fiind spectacol pentru copii, sunt optimista.

carmen, aveti voi o bafta la belele...

iuly, si noi cu dintii... m-a innebunit, ca lui de ce nu i cad... am incercat sa i explic ca are idnti f buni, de aceea nu cad, dar in fiecare dim aproape vine la mine... "mami, asta parca se misca".
chiar, voi cum le-ati scos/veti scoate dintisorii? cu atza, ca pe vremuri, sau la dentist?!

lili, dilema cei trei muschetari a ramas in aer. deocamdata n-are voie cu jucarii la gradi, si sa vedem ce urmeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Carmen...hehehe...ete ce vrei tu...clubul HB-urilor e de la 30 la 40:). De la 40 in sus e clubul ICRS (I can't remember a s h i t), asa ca, daca tu esti pe aproape sau ai trecut de 40, in clubul asta te incadrezi:)))).

Cristina, joi am programare cu fetele la dentist. Eu as vrea sa i-l scoata dr, dar o sa vedem ce zice. Mie mi-a scos taica-miu dintii cu ata si aia sint drepti, iar cei pe care i-am lasat sa cada singuri mi-au crescut strimb. O sa intreb dr. cum este mai bine. Emma deja si-a pregatit cutiuta pentru dintisor pentru zina maseluta si o asteapta. Nepotu-miu are 4 ani si 3 luni, dar acum 2 ani a cazut din cauza lui ta-su pe scari si i-au cazut cei 2 dintisori din fata de sus. Si chiar rideam cu sor-mea ca ce geloasa o sa fie Emma pe varu-su daca pina la vara cind mergem la ei nu ii cade nici un dinte. Ea de 6 ani fara nici unul cazut si el deja cu 2 lipsa:)).

Ni s-a stricat asa deodata tv-ul de jos si acum, ca sa se mai adune la cheltuiala, trebuie sa cumparam altul, iar Alex vrea unul din ala baban. Nu stiu la ce ii trebuie barbatului meu tv-uri din astea mai mari de 32 inch ca tot nu are timp saracul sa se uite la filme. Aaa, si pina ajunge el la magazin, s-a gindit sa aduca
unul din tv-urile de sus. L-am intrebat daca are nevoie de ajutor, el ca nu...si uite asa l-a scapat din mina si l-a facut zob si a trebuit sa il aruncam si pe asta...asa ca 2 tv-uri dintr-o lovitura in aceeasi zi. Nu i-am zis nica...era el destul de sucarit, dar asta e. Mindria masculina costa:(. Emma nu intelegea de ce e suparat ta-su si il tot intreba:)).

Cristina, Emma pe la sf. lui februarie are un field trip la un spectacol muzical pentru copii. De abia asteapta. Anul asta sper sa ne facem si noi timp in Romania sa mergem la teatrul pentru copii. Drept sa iti spun, anul trecut am fost acolo ca a dansat nepotu-miu si ne-am sufocat de cald ce era...sala plina si fara aer conditionat.

Nici aici nu au voie cu jucarii....doar cind sint programati sa share si atunci isi aduc ce vor ei de acasa si prezinta obiecutl/jucaria in fata copiilor, iar ei pun intrebari....asta mai mult la preschool. La Emma deja au prezentari care sint standard de genul: My name is ...I would like to share ...with you. Apoi tre' sa spuna 3 facts despre obictul respectiv. La sf ..Thank you for listening to my presentation. Si in toata prezentarea asta se urmareste sa aiba contact vizual cu "publicul", sa vorbeasca clar si destul de tare sa se inteleaga etc si daca ei isi amintesc cele 3 facts....exact ca la un public speech. E funny sa ii urmaresti. Unii copilasi care au gura mare de obicei, cind e vorba sa prezinte, de abia ii auzi:). Bineinteles ca trebuie sa exersam cu Emma acasa, dar intotdeauna a luat excellent si asa de midra e:).

Apropos, ieri am fost la cumparaturi de hainite de baiat pentru nepotu-miu...chiar mi-a placut:). A fost o experienta destul de diferita ca a trebuit sa cotrobaiesc mult printre hainite sa gasesc ceva care sa imi placa cu adevarat, unde la fetite imi cad in mina imediat. Dar deja ma gindeam ca ar fi fain sa am si un baietel sa il imbrac smechereste:). Plus ca am gasit si o sapca rosie cu ochii de la Cars...faina de tot:).

Gata, ma duc ca deja vorbesc prostii.

Mergi la inceput