Ce gatim azi (51)
Raspunsuri - Pagina 10
antosit spune:
Citat: |
citat din mesajul lui misha71 curcan umplut www.dropshots.com/popescu71#date" target="_blank">Curiosilor |
Te rooog, vreau si eu reteta!
Anto
"Cea mai mare iluzie este ca oamenii au limite!"
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
antosit spune:
Musaca de cartofi.
Gogosi.
Anto
"Cea mai mare iluzie este ca oamenii au limite!"
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
andreiutasg spune:
Papa din weekend:
1. friptura de pui cu sos de rosii IDEEA ZILEI
2. branza frecata cu ceapa si marar
3. mancarica de mazare cu carnitza de purcel
4. ca desert...adus de mama...cozonac si saratele
ingridnen spune:
Hai sa ma laud si eu cu bucatareala de duminica:
ciorba de loboda
mancare de mazare cu pui
friptura de porc la tava
mancare de dovlecei
piept de pui la gratar cu piure de cartofi
salate de varza rosie
Ingrid si Cristi 5 ani si 7 luni
flo1980 spune:
Noi avem asa:
- crap cu legume la cuptor
- ciorba de fasole cu kaizer
Flory de George Alexandru 23.02.2006 si David Gabriel 27.06.2008
misha71 spune:
Curcan umplut:
1 curcan de 3,5 - 4kg intreg (eu iau din acela turcesc).
umplutura:
-2 cepe medii, 1 morcov mare , ficat pui(250-300g), 2 oua, marar, patrunjel verde tocat, ciuperci tocate marunt (1 conserva), 150g jambon taiat (sau putina carne afumata, 2 linguri pesmet, sare, piper.
Se calesc in unt ceapa cu morcovul (cam 5 minute) si dupa ce se mai racesc se amesteca cu celelalte ingrediente. Cu compozitia rezultata se umple curcanul, se coase, se unge cu ulei, se da cu sare si piper si se baga la cuptor intr-o tava in care se pune in prealabil ulei cu apa (o parte ulei si 2 parti apa).
Cam la 1/2 ora se unge curcanul cu unt topit sa nu crape pielea si se mai completeaza cu apa daca e cazul.
Timpul de preparare al curcanului este proportional cu greutatea lui, adica: un curcan de 3 kg se va lasa fix 3 ore (la foc mediu), unul de 3,5kg-3 ore jumatate, etc.
Pofta buna!
www.dropshots.com/popescu71#date" target="_blank">Curiosilor
antosit spune:
Citat: |
citat din mesajul lui misha71 Curcan umplut: 1 curcan de 3,5 - 4kg intreg (eu iau din acela turcesc). umplutura: -2 cepe medii, 1 morcov mare , ficat pui(250-300g), 2 oua, marar, patrunjel verde tocat, ciuperci tocate marunt (1 conserva), 150g jambon taiat (sau putina carne afumata, 2 linguri pesmet, sare, piper. Se calesc in unt ceapa cu morcovul (cam 5 minute) si dupa ce se mai racesc se amesteca cu celelalte ingrediente. Cu compozitia rezultata se umple curcanul, se coase, se unge cu ulei, se da cu sare si piper si se baga la cuptor intr-o tava in care se pune in prealabil ulei cu apa (o parte ulei si 2 parti apa). Cam la 1/2 ora se unge curcanul cu unt topit sa nu crape pielea si se mai completeaza cu apa daca e cazul. Timpul de preparare al curcanului este proportional cu greutatea lui, adica: un curcan de 3 kg se va lasa fix 3 ore (la foc mediu), unul de 3,5kg-3 ore jumatate, etc. Pofta buna! www.dropshots.com/popescu71#date" target="_blank">Curiosilor |
Salvat reteta si cat de curand testata pe exemplarul care imi tine un raft de congelator ocupat!
Multumesc!
Anto
"Cea mai mare iluzie este ca oamenii au limite!"
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
maria_bunica spune:
Piure cu carnati de gratar
Gogosari
Totul e bine cand se termina cu bine!!!http://www.flickr.com/photos/24984384@N08/
10+
http://bd.lilypie.com/xVz4p1.png