Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (105)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mar_ysa_28 spune:

Anes, Amalia multumesc mult de tot pentru incurajari si sper ca va fi asa cum spuneti voi...doar ca dupa cateva incercari incepusem sa imi pierd rabdarea. Oricum sunteti niste dragute si va urez si voua zile cat mai usoare si mai fericite!
otiliavesti o draguta si multumesc pt incurajari...cat despre nume l-am ales in vacanta de anul acesta cand inca nu stiam ce va fi bebelusul nostru insa nu aveam decat nume de fetita. Am fost in vacanta in Spania in regiunea Galicia la oceanul atlantic si acolo am auzit acest nume Leyre (care se scrie si cu i si cu y)care este de origine basca, adica din nordul Spaniei...exact ce inseamna nu stiu insa mai exista si o manastire cu numele Santiago de Leyre si de asemenea mai exista o localitate in Marea Britanie cu acest nume...mai multe detalii nu stiu nici eu, dina pacate.Oricum noua ne-a placut foarte mult si am ramas la el...cu Alexandra l-am ales pur si simplu pt ca se portiveste si cu numele de familie (Serban)si este si un nume de sfant cu rezonanta istorica...
Ovulatia la mine a fost foarte normala de 14 zile numai ca noi am programat bebelusul si am avut o schema dupa care ne-am ghidat pt ca vroiam initial sa iasa baietel(de fapt iubitul meu vroia, noi nu suntem casatorii)si atunci am avut relatii in ultimele 3 zile ale ovulatiei...de aceea DPN-ul ecografic este decalat cu cateva zile.

Va pup dulce pe burtici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

Hello!!!

Eu am facut eco 2D la fiecare control.
La sf. lui Nov. m-am programat pentru o eco 4D la spital la Filantropia. O sa am 35-36 sapt... asa mi-a spus dr.

A mai facut cineva asa tarziu?

Mada 30+ Cristian

http://bd.lilypie.com/PN62p3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Ola muchachitas (nu stiu daca asa se scrie, dar ma pardonati daca e gresit),

Vad ca sunteti bine in general si asta ma bucura, desi ma asteptam la mai multe nasteri cat am lipsit...Lasa, sa stea cozonaceii la copt cat trebuie.

Sa dau raportul despre noi. Saptamana trecuta am fost in curatenie generala si apoi sambata am cununat. Em fost mama "heroina", am rezistat pana la 5 dimineata fara sa ma odihnesc nici in timpul zilei, nici noaptea. Ba ma mai bagat si niscaiva dansuri, ca fi-mea a mica seamana cu sor'sa si nu poate sta. Azi am terminat cumparaturile pentru nastere, mai am cate ceva de la farmacie si gata. Pana la sfarsitul zilei fac si bagajul de spital. Saptamana viitoare am programat sa spal lucrusoarele pentru bebe si voi fi gata-gata. Maine plec la munte pentru 3 zile, cu invoirea medicului. O sa stau linistita, o sa inot in piscina si o sa ma odihnesc. Medicul n-a avut absolut nimic impotriva si nici eu nu simt ca m-ar apuca ceva zilele astea. Ce sa va mai spun....aaa, sunt mandra posesoare a +10 kg si sunt tare fericita ca nu am mai pus pe mine ca la sarcina trecuta. Abia astept sa recuperez si kg luate atunci, vreau sa slabesc dupa ce voi naste. Acu sa ma apuc sa va raspund...

In ceea ce priveste anestezia, eu am avut generala data trecuta. Nu am discutat cu dr., nici nu stiam ce va face. Ideea e ca eu ii las pe acesti oameni sa isi faca treaba si atat timp cat am incredere in dr., cred ca totul va merge bine. Nu imi fac probleme de anestezie, el va hotara ce-i mai bine pentru mine.

Cristina_ph, in legatura cu Ca, mie tocmai mi-a dat dr. sa iau, nu am auzit sa existe vre-o legatura intre Ca si contractii. Cu patutul, eu voi lua de la Ikea, daca te ajuta. Au de lemn si exista si un model un pic mai inchis. In ceea ce priveste temerile tale, iti pot spune ca sunt normale. Orice mamica se descurca cu bb-le ei, oricat de tanara si ne-experimentata este, instinctul iti va spune ce sa faci in anumite momente. Si mai suntem si noi aici sa imiartasim experiente, mamicile cu experienta iti pot da multe sfaturi. Pe mine m-a ajutat foarte mult acest forum acum 4-5ani, insa tu vei ajunge sa iti cunosti copilul si sa stii ce i se potriveste cel mai bine. Alaptatul nu este dureros deloc, doar cand ii dau dintii bb-lui, dar sunt bb-i care nu musca. Sunt intr-adevar femei cu mare sensibilitate la sfarcuri si cateodata renunta la alaptat din cauza ca li nu le place si li se pare o povara. Mi-e mi-a placut sa alaptez si chiar am simtit lipsa dupa ce am intarcat-o pe Ana. Analize nu prea mi-a dat sa fac...Curaj, gaina, ca te tai (la propriu). Vad ca esti ploiesteanca de-a mea, pe unde stai?

Mariana, ca sa intaresc opinia fetelor,iti spun ca si eu am secretii f abundente de cateva saptamani si e normal. Acum folosesc doua tampoane zilnice odata si le schimb de mai multe ori pe zi. Nu sunt indicate spalaturile vaginale in sarcina. Bebelusii tai or fi avut o mica cearta de la sora la frate si totul a fost suportat de tine...

Criss, multa sanatate! Si eu am patit-o in Careffour, am povestit atunci. De atunci nu ma mai bag la casa prioritara. Insa azi am fost si o casiera mi-a atras atentia cand am platit ca de ce nu am intrat in fata. I-am spus ca altadata lumea mi-a sarit in cap si ce m-a deranjat a fost ca angajatii Careffour nu s-au bagat absolut deloc sa imi ia aparatea. Toanta de la casa se facaea ca nu aude, ba mai facea si mutre ca e galagie. Mi-a spus ca asta nu se va mai intampla in Ploiesti pentru ca a fost un caz asemanator in urma cu cateva saptamani si au facut niste viitori parinti reclamatie si acum sunt instruiti angajatii sa pofteasca gravidele si mamicile cu copii mai mici de 1 an in fata. Intrebarea e: de ce nu au fost instruiti pana acum, daca tot exista case prioritare. Dar ca in toate companiile care vin in Ro, preluam procedurile de la concernul international si nu stim sa le aplicam. In mijloacele de transport in comun nu am avut probleme, lumea a fost chiar draguta. Asta, cu bagatul in fata la coada, nici eu nu o suport, nu numai cand sunt gravida, ci in general. Sa zic asa, in proportie de 80% s-a purtat lumea frumos cu mine in sarcina si 20% au mai fost probleme.

Mada, foarte frumoase pozele! Preturile pe care le-ai spus tu mi se par ok si mie. Cam asa le-am gandit si eu.

Ginye, mult curaj si radare sa va dea Dumnezeu, Cu voia Lui se rezolva toate, asa cum s-a intamplat si cu problemele sotului tau. Sanatate multa si pupici lui Edi (frumos nume i-ati ales).

Nature, mie tocmai mi-a venit chitul de recoltare. Am facut si eu contract cu Cord Blood centre. Eu nu am auzit asa ceva, ca ar fi bune doar pana face bb 10 kg, mi se pare aiurea. Aceste celule pot fi folosite si de rude de gradul 1, dar numai pentru anumite boli. Copilul de la care se face recoltarea are un spectru mai larg.

Lorellay, e ok acit folic in continuare. Cand m-am dus sa ii spun dr. ca nu mai vreau elevit si sa imi dea Ca si Fe separat, mi-a spus ca Fe sa iau din cel care are si acid folic.

Arla, nu poti sa iti fabrici o barza sau sa o iei si tu la mana a doua?

Loren@,nu iti face griji, mie mi-a spus la Ana, la 37 saptamani ca are 2,800 si dupa doar 10 zile am nascut-o la 4,200. Iti dai seama ce inseamna masuratorile astea. Stai linitita, te inteleg ca ai fi vrut sa ii vezi fetisoara, dar sa vezi ce surpriza placuta o sa ai cand vei naste .

Aaaa, v-am spus ca noua ne-a zambit Andreea la eco? Am si filmulet cu asta. Sunt tare mandr de ea.

Mult succes fetelor care vor naste zilele urmatoare!!!
Hai ca ma duc sa ma apuc de bagajele de munte si de spital. Oricum, am scis asa mult ca nu cred ca are cineva rabdare sa citeasca...

Madutza,Mariuca(17 Mai 2004) si Andreea 34+
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brie spune:

Ireneeee curaj mult!!

probabil ca va voi tine la curent cu noutatile pana ajung acasa prin anes sau mav, doar nr lor le am de tel. Oare mav ce-o fi facand? A nascut? Sper sa nu deranjez fetele atunci sau sa aibe multa treaba.
Prin catalina nu am cum sa va transmit noutatile pt ca ea azi a plecat in Grecia pt urmatorul FIV. sa dea D-zeu de data asta sa-i fie bine pana la capat.

38+ Androniki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anes spune:

Va eram datoare cu povestea nasterii lui Remus, o minune de copil!

Remus stia ca mamica lui vroia sa il intalneasca cat mai repede si s-a gandit sa ii faca o surpriza, pe la 37 saptamani de sarcina.

Parintii lui s-au gandit ca pentru a-l astepta pe BB, trebuie sa faca o curatenie generala in casa. Gasisera si o femeie pe care sa o angajeze pt. viitor, atat pt. el cat si pt. casa si erau ajutati si de bunici. Se intampla (curatenia generala) in ziua de 8.10.2008. Mami nu a muncit prea mult, doar ca a stat prea mult in picioare. Pe data de 9.10.2008, au venit bunicii sa continuie curatenia (femeia ne rugase sa o invoim pana pe 20 oct.).
Spre seara, pe mami a inceput sa o doara difuz burtica. S-a gandit ca este o durere trecatoare. In acea noapte durerile (ca la menstruatie ) au continuat, desi mami s-a trezit si l-a rugat pe tati sa ii aduga pastilutele de No-spa si Gynipral, acestea nu au incetat.

De acum va povesteste mami cum s-a intamplat…

La ora 4,30, in data de 10.10.2008, m-am ridicat din pat sa merg la toaleta. Surpriza, apa a inceput sa curga siroaie . Mi-am dat seama imediat ca mi s-au rupt membranele. I-am spus sotului “hai sa mergem la spital… mi s-au rupt membranele”. Am intrat putin in panica sa nu fie prea repede pt. BB. Mi-am revenit repede, am facut un dus scurt, l-am pus pe sot sa imi puna intr-o geanta cateva lucruri, ne-am urcat in masina si am plecat la spital in pijamale si halat. Nu aveam bagajul facut, iar pt. BB nici un lucrusor nu era spalat.

La ora 5.oo eram la maternitate. Dupa internare, la ora 5,10 asistenta de la urgenta maternitate, incerca sa imi faca un tuseu, dar, atat de brutala a fost, ca ma durea cand isi infingea ea degetele si ma crispam. Nu a reusit sa imi vada colul. A chemat-o pe dr. de garda care a fost mai blanda si a concluzionat ca nu am dilatatie inca. Mi-a facut o ecografie si nu stiu ce masura ea acolo, ca BB ii iesea muuult mai mic . I-am spus ca in urma cu o sapt si jumatate BB avea 3,000 kg, deci … Pana la urma si-a dat seama ca ii masurase bratul, nu femurul… In fine, m-am asezat in pat in camera de travaliu unde erau trei paturi. Unul era ocupat de o femeie cu dureri care astepta cezariana. Era curat, dar auster acolo.

Contractile mele erau dese cam la 4 minute dar, erau suportabile. Asistenta mi-a facut pe la ora 6.oo Dexametazona. Am uitat sa va spun ca intre timp o sunasem pe dr. mea, dar nu a raspuns. Asistenta mi-a spus ca o va suna ea daca lucrurile se precipita. Intre timp eu nu am asteptat si am sunat-o iar pe doctorita mea care a raspuns si a spus ca vine pe la ora 8.oo (nu era de garda sau in zi de lucru). Am intrebat-o “nu imi faceti cezariana”? Ea, “va fac, dar sa vin sa va consult intai”! Pe la ora 7.oo, vine asistenta ei (cea care lucreaza cu ea si la cabinetul particular si cu care opereaza si care normal ca ma cunostea) si ma urca si ea pe masa si constata ca am dilatatie 2-3, colul suplu, cu marginile moi si simtea capul copilului. O suna si ea pe doctorita si ii spune. Doctorita ajunge si ea pe la ora 8,30, ma urca pe masa ca sa ma consulte si constata ca am dilatatie 7 si colul moale. Imi spune “mai faceti cativa pasi, ca veti naste natural in jumatate de ora). Mie nu imi venea sa cred… De unde ma pregatisem psihologic pt. cezariana (desi nu eram convinsa ca asta vreau) acum nasc natural .

Sotul si mama o asteptasera la intrarea in maternitate, iar dr. l-a intrebat pe sot “ doamna vrea neaparat sa faca cezariana? Asistenta mi-a spus ca are dilatatie rapida si colul moale, poate naste natural”. Sotul, “ nu vrea neaparat, dar faceti cum este mai bine pt. amandoi”. S-a codit sa primeasca plicul cu bani pt. ca ea presupunea ca noi ii pusesem bani ca pt. cezariana. L-a primit pana la urma (i-am dat 300 euro).

Revenind, contractile mele erau foarte puternice si se succedeau la 3 min, 2 min, 1 min. Dr. ma urmarea asteptand. Ma mai intreba daca simt presiune pe fund. Nu simteam. Ma asez in pat si dupa doua contractii ca si celelalte, dureroase, dar fara presiune pe fund, ma ia una care m-a paralizat efectiv. Strig asistenta” Doamna Marianaaa”! Doctorita sare, “sunt eu aici”, incearca sa ma ridice, nu poate o cheama pe asistenta de la sala (alta decat d-na Mariana) ca sa o ajute sa ma ridice. “Haideti ca nasteti in pat” ! Ma ridic singura, ma urc pe masa de nasteri (era in jur de ora 9.oo), dr. cheama anestezistul care imi pune un sedativ usor in vena. Am cateva contractii in timpul carora dr. imi spune sa imping si sa sustin un minut, iar la ora 9.25 (ma uit la ceas) aud primul oracait al minunii mele de baietel. Doctorita s-a comportat foarte frumos, si-a facut bine treaba, am fost multumita.

Deci in 5 ore de la ruperea membranelor am nascut. In 2 ore de la debutul dilatarii colului am nascut.

Intreb de zece ori dr. “cum este copilul, este bine”? Da, zice dr, “ii dau Apgar 10. A avut circulara laxa de cordon in jurul fetei, nu la gat si nu l-a incomodat cu nimic”. Eu intreb iarasi cum este copilul? Are Sdr. Down? Asistentele mi-l arata in timp ce el urla ca din gura de sarpe. O alta asistenta imi aduce telefonul mobil ca sa il anunt pe sot. Eu, in minutul urmator nasterii lui Remus vorbeam cu sotul si ii spuneam ca am nascut. El il auzea in receptor cum plange. Intreb iarasi “ cum este copilul are sdr. Down” ? Dr. spune “chemati-o pe d-na dr neonatolog sa vorbeasca cu doamna”. Cred ca se gandea… este nebuna femeia asta…daca eu ii spun ca este bine… Vine neonatologa in sala iarasi, si imi spune ca nu are nici un sindrom, este sanatos si se afla in perioada de adaptare la viata extrauterina.

Eu continui cu intrebarile…placenta ati scos-o? Da … Parca eu alta grija nu aveam, doar doctorita stia ea ce are de facut . mama nebuna! ! In fine, imi face anestezia locala si incepe sa ma brodeze. La sfarsit ma dau jos de pe masa si merg in sala de travaliu unde ma astepta un maldar de flori. Asistenta … parca veniti de la nunta! Ma intind in pat , mi se pune o sticla cu apa inghetata intre picioare si alta pe burta. Stau o ora si ceva acolo, mi se pune o perfuzie cu fier si glucoza, apoi asistenta ma elibereaza de sticlele inghetate si ma ridic sa plec in rezerva. Infirmiera vine cu scunul cu rotile “doamna, urcati-va ca ma cearta medicul, n-avem voie sa va dam drumul sa mergeti asa…” . Ma urc in scunul cu rotile cu maldarul de flori in brate. Infirmiera imi ia bagajele si impinge la carut.

Ajung in rezerva (stiam cum sunt rezervele, le vazusem inainte) cu dua paturi, asternuturi noi, colorate, frigider, TV si baie proprie cu dus, WC, chiuveta. Am stat singura in prima zi, in urmatoarele doua avand colega de camera o asistenta de la terapie intensiva.

Au venit sotul, parintii si soacra, asistentele mi l-au adus pe BB in camera. In primele doua zile il luam pe BB cu mine ziua (nu aveam inca lapte) ii hraneam (ii dadeam biberon), il schimbam, ii dadeam picaturi pt. colici (déjà avea, iar asistentele mi-au spus sa aduc picaturi de acasa). In acele doua zile, toata noaptea ma trezeam si mergeam la el in salonul bebelusilor. Puteai sa mergi oricand, daca aveai lapte il alaptai, daca nu, la trei ore ti se dadea biberonul ca sa il hranesti. Asistentele il schimbau ele daca nu stiai sau nu puteai sa faci tu asta. Lasam scutecele si servetelele acolo (mai disparea cate unul). In ultima noapte am cerut sa mi se aduca patutul lui in salon si l-am avut in permanenta langa mine. Oricum nu puteam sa dorm linistita si oricum mergeam la el toata noaptea!

A treia zi am fost externati si am ajuns in sfarsit acasa, impreuna! Tot stresul lunilor de sarcina (prietenii stiu de ce… nu-i asa?) a fost uitat!

Asta este povestea noastra… Acum avem 10 zile si suntem un inger de copil, mami si tati sunt foarte mandi si fericiti ! Uitati-va in pozele de la semnatura si va veti convinge !

http://community.webshots.com/album/568105640OIVDLg

Remus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hera25 spune:

Buna fetele....am ajuns si eu de la eco. Bebe are 3,125 kg, colul lung si inchis de 4,3 cm. Si nu da semne ca ar vrea sa iasa.Asa ca vorba Lorenei parca vezi ca ajung la 40+.
Bineinteles ca nu mi-a aratat fata. era intoarsa cu spatele. Habar nu am cu cine o sa semene. Voiam si eu asa ca idee....
Anes frumoasa povestea ta. Dc as avea si eu o nastere asa de rapida ca si tine ce bine ar fi....

37+ Lorena Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mar_ysa_28 spune:

cristina ph nu pot dacat sa te sfatuiesc sa cauti patut in alta parte si nu la babyconfort pt ca nu isi tin termenele...eu am comandat patutul in 20 august si a venit deabia saptamana trecuta, dupa multe telefoane si rugaminti...asa ca iti recomand sa cauti in alta parte.
andreyutza multumesc pt raspuns si am specificat in mesaj ca au fost cateva fete care chiar mi-au raspuns....dupa indelungi incercari pozitive am ajuns sa scriu acel mesaj pentru a atrage atentia macar in acel fel...sper ca nu v-am suparat si mi-am atins scopul, ca sa zic asa.
Madaeu nu vreau sa conving pe nimeni insa vroiam sa va spun ca si eu am fost in aceiasi situatie cu celulele stem, aveam aceiasi parere pana cand am citit cateva studii internationale despre foslosirea celulelor. Cel putin la Cord Blod Center am aflat care este situatia si v-o spun si voua acum...nimeni nu iti poate garanta cate celule stem vei avea si pt cate kg pot fi folosite, asta depinde de tine de lungimea cordonului ombilical si de cat sange se preleveaza...Bineinteles ca vine intrebarea de ce nu preleveaza mai mult pt a ajunge la cat mai multe kg iar dr meu mi-a explicat ca depinde foarte mult de starea mamicii si nu pot pune viata ei in pericol doar pt recoltarea acestui sange, asa ca se recolteaza atat nu exista vreun risc(se pare ca acea artera daca ar fi lasata sa pompeze sange pt prelevare in 5 minute mamica ar fi golita de tot sangele din corp si atunci ei fac atat cat sa nu se ajunga intr-o astfel de situatie).
Cei de la Cord Blod Center te anunta despre situatia celulelor, adica la cate kg pot fi folosite ...dupa ce se va face analiza lor insa in cazul in care kg ar fi mai putine de 20 atunci se face un act aditional la contract si se va face o reducere substantiala la plata serviciilor. Se pare ca aceste cazuri sunt oricum destul de rare si in general se depaseste 60 Kg.Pe mine m-au convis aceste informatii si am incheiat contractul.

Va pup pe burtici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loren@ spune:

Hera...bebelina ta e mare!nasol ca nu i-ai vazut fetisoara...ai si tu un col...o sa ne apuce impreuna 40+
Madutza o nastere de nota 10....NOROCOASO! Eu stiu ca la eco asta marja de eroare este intre 400 gr in + sau -, asa ca mi se pare imensa diferenta de la 2800 la 4000 gr!

Bianca Andreea
Larisa Elena37+ 3 zile
A M R numai 2 saptamini si 4 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

anes - foarte frumoasa povestea voastra! felicitari pentru nasterea rapida!

hera - nici bebelina mea nu a vrut sa ne arate fatza la ecograf. pana la eco morfo de trim III, cand am reusit sa vedem si noi un semiprofil. eu eram convinsa ca o sa semene cu mine, dar se pare ca tot fata lui tati va fi

marysa - sangele care curge prin cordonul ombilical nu este al mamei (de asta avem bebelusi cu alta grupa de sange decat a mamei, cu alt rh). iar cordonul ombilical se "inchide" singur, ca asa l-a programat mama natura.
am tradus cateva informatii din materialul catre care am pus link mai sus (termenii medicali sper ca i-am tradus corect):

- Numeroase studii au aratat ca leucemia se afla deja in sangele ombilical al copilului care dezvolta mai tarziu boala. Folosirea auto-transplantului de celule din sangele ombilical este contraindicata deoarece celulele pre-leucemice deja prezente la nastere pot duce la o re-activare a bolii.
- Probabilitatea ca doi frati sa aiba compatibilitate integrala este de 25%.
- Transplantul de celule stem din cordonul ombilical poate fi folosit pentru tratarea bolilor genetice care afecteaza sistemul hematopoetic, dar celulele stem ale donatorului poarta aceeasi informatie genetica, deci in cazul unei boli aceleasi defecte. De aceea auto-transplantul nu poate fi folosit pentru tratarea bolilor genetice.
- Informatiile oferite de bancile private de celule stem nu fac diferenta intre auto-transplant si transplant (de la un alt donator) de celule stem si astfel sustin ca indicatiile pentru transplant sunt valabile si la auto-transplat, ceea ce nu este adevarat.
- Multe materiale promotionale fac afirmatii exagerate despre felul in care aceste celule vor fi folosite in viitor. Acestea folosesc descoperirile din domeniul celulelor stem embrionare, care vor putea in viitor trata multe boli foarte grave. Dar ceea ce nu se mentioneaza este ca celulele stem embrionare sunt pluripotente, capabile sa devina orice tip de celula, complet diferite de celulele stem din cordonul ombilical.

si eu mi-am dorit sa fac recoltare de celule stem, am aflat despre procedura la scurt timp dupa nasterea drei lia si mi-a parut tare rau ca nu am stiut dinainte. cand am ramas din nou insarcinata am inceput sa citesc despre subiect cu mare interes, dar am fost tare dezamagita... pe de alta parte, daca ar exista banci publice in romania as fi prima care as dona, pentru cercetare sau chiar pentru a salva viata cuiva.

edit: stiti cumva o doamna draguta care sta in sect 6 si vrea sa se angajeze ca "bunica"? multumesc!

o seara frumoasa tuturor!

mami de si graviduta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brie spune:

anes, frumoasa povestea nasterii lui Remus. Am reusit si am vazut si eu pozele cu el.Intr-adevar are fata de barbatel in devenire. Inca o data sa va traiasca si sa creasca mare.Felicitari !

I-am trimis un mesaj pe tel lui mav, dar vad ca nu mi-a raspuns. Oare o fi nascut? Stie cineva ceva de ea?

irenee, sa ne tii la curent maine cu noutatile.Maine iti vei tine la piept bebele.

38+ Androniki

Mergi la inceput