Nu pot sa spun "DA"...
Raspunsuri - Pagina 4
Morgano spune:
Sincer cred ca ai mari ezitari privind alesul tau. Tu chiar nu simti nevoia sa te legi de el religios, cu acte, etc. NU O FA. Nu simti, nu esti convinsa, lupta pentru ceea ce iti doresti. DAR, nu strica o relatie ok daca e vba doar de un compromis minor. Nu te incapatana sa dovedesti ca ai tarie cu riscul de a pierde un om drag si bun din viata ta. Un tata bun care chiar doreste sa va fie sot si tata legal. Dorinta lui e frumoasa, fireasca, onoranta, cu conditia sa nu fie impusa.
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
Clover spune:
Nu cred ca e vorba neaparat de ezitari privind alesul, ci de neincredere in casnicie in general.
Daca ar fi fost situatia invers ce ati fi spus? Nu-l poti obliga fata babei sa te ia ca risti sa fuga speriat de responsabilitati. Nu vad de ce ea trebuie sa se marite daca nu vrea. Retineti ca nu ii e indiferent, ci nu vrea.
buli spune:
asta-i ca la multe alte discutii legate de viata in doi.
fiecare cuplu are regulile lui. se poate si casatoriti, si necasatoriti, si cununati, si necununati - puteti fi fericiti oricum, important este ca amindoi sa fiti de acord cu solutia gasita.
in cazul asta, va trebui clar ca unul sa cedeze, probabil va trebui sa aiba intelepciunea s-o faca cel pentru care conteaza mai putin statutul social. si va trebui s-o faca cu finete ca sa nu-l raneasca pe celalalt.
e totusi o discutie importanta.
cumva, amindoi ar tb sa puneti pe locul 1 implinirea voastra ca pereche si ca parinti si abia apoi orgoliile personale.
eu il inteleg si pe el, dar si pe tine.
am simtit uneori ca el, si am simtit uneori ca tine (atunci cind nu iubeam destul). dar asta eram eu, erau regulile mele.
de altfel cum va intelegeti, cum e viata voastra de cuplu - fara divergenta asta?
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Morgano spune:
Clover, pana la urma e o formalitate, totusi. Schimba legal raporturile si aduce complicatii, dar daca totul e in regula in cuplu, nu o vad ca pe un capat de tara. De aceea cred ca ezitarile sunt legate si de relatia si sentimentele fata de partener. Pentru ca, daca iubesti cu adevarat si ai incredere deplina in partener si sentimentele tale si ale lui, te duci pana in panzele albe alaturi de el, nu faci o drama din a spune DA. Eu asa sunt.
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
Selene_Bunny spune:
buli, fara divergenta asta, totul este OK.
E foarte adevarat ca, de cand am ramas eu insarcinata, s-au schimbat niste lucruri, de ce, pentru ca sarcina a fost cu probleme, iminenta de avort, tratament cu pastile, spitalizare, tratament injectabil... Apoi dureri, contractii... Toate astea m-au facut pe mine "arici", adica nu am mai avut chef de dragosteala, sa facem dragoste oricum nu aveam voie, interdictie de la medic, apoi eu vedeam ca sunt zile in care mergeam prin casa tinandu-ma de pereti, din cauza durerilor, si mie oricum nu-mi place sa fiu super-dragalita cand ma doare ceva, prefer sa fiu lasata in pace, sa-mi revin... Nu ignorata, dar nici sufocata... El a inteles situatia, saracul, ma alinta cat putea, ca vedea ca sunt asa, data peste cap, dar totusi, e barbat...
Clover, Ripley, adeia, multumesc pentru mesaje, o sa mai am ceva de discutat cu el, se vede...
cu Daria Nandini
AMR 10 saptamani
Daria: "posedata de bine" (persana)
Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa)
Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!
roxanal spune:
Selene, dupa tot ce spui, mie personal nu-mi suna a ceva bun
oricum, decizia iti apartine..pe de alta parte, ce l-a palit acum, neaparat..ca doar stia de 7 luni ca o sa nasti, nu?
stiu ca oamenii spun vrute si nevrute la nervi, multe neadevarate, insa cele mai multe chiar sunt adevarate...si eu m-as gandi bine cum de dragostea vietii mele ma ameninta ca pleaca la alta daca nu fac ca el..
ai grija de tine si bebe
Selene_Bunny spune:
roxanal, o fi criza barbatului de 32 de ani... :)
Incerc sa am grija, numai ca eu sunt mult pe sentimente, tare mult, si una-doua imi dau lacrimile, la anumite chestii, si de la lacrimi, se agita copilul si eu o dau in contractii si dureri... Asa am patit si ieri, uf...
Acum, om vedea...
cu Daria Nandini
AMR 10 saptamani
Daria: "posedata de bine" (persana)
Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa)
Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!
mirela.d spune:
Selena, de curiozitate, tu de ce plangi?
Ca mai degraba l-as intelege pe el sa planga.
Plangi ca vrea sa va casatoriti?
Ca inteleg ca din cauza lui plangi. Zau daca eu te inteleg. Si zau daca te pot campatimi pe tine. Pe el, da.
Pe tine te compatimesc ca ai avut si ai probleme cu saracina cu atat mai mult cu cat am trecut si eu prin chestii de genul asta (injectii toata sarcina).
roxanal spune:
Mirela, cum adica sa-l compatimesti pe el? doar ptr ca Selene nu vrea sa se marite, hai de..asta chiar n-am mai auzit-o..acum zau..ea, insarcinata in 30 saptamani cu, se presupune, marea dragoste, ar trebui sa se bucure in liniste de bebe care vine, sa impartaseasca cu el tot ceea ce i se intampla, cum creste o viata in burtica ei, insa..nu poate, ptr ca el o forteaza sa ia o hotarare pe care n-o vrea, doar ptr a face o cununie pe care n-o doreste, nu crede in ea, nu o defineste...deci el este inflexibil si ii cere asa ceva si este de compatimit?hmmm
sigur, majoritatea facem compromisuri multiple, in ideea, tampita, dupa mine, ca asa e normal, ca asa trebuie, ca suntem diferiti si de aceea ajungem aici..pai situatia n-ar trebui deloc sa stea asa, ar trebui sa gasim intelegere in relatia pe care o avem..acum , cinstit, cat de mult doare atunci cand esti dezamagit ca partenerul tau pare ca nu inteleaga cat de mult te raneste cu dorintele lui, cum este posibil sa ranim atat de mutl oamenii pe care se presupune ca-i iubim? raspunsul : nu-i iubim cu adevarat si nu ne iubim nici pe noi..cred ca ar trebui sa ne cunoastem mai bine, pe noi, dorintele noastre, implicarea noastra in viata, respectul ptr persoana noastra(si nu vreau sa aud chestii de genul : asta e egoism) ptr ca nu se pune problema sa iubim pe cineva mai mult decat ne iubim pe noi, ci se pune problema sa pretuim, iubim o persoana asta insemnand sa-i oefri acestei persoane libertatea totala, respectul, iubirea noastra..asta nu inseamna deloc ca esti egoit, ci asta ar insemna ca stii ce vrei si intelegi ca o relatie adevarat nu se bazeaza deloc pe compromisuri, ci pe intelegere, respect, implicare, iubire, etc...dar e mai bine sa ne mintim ca viata in 2 inseamna compromis, ptr ca altfel ne-ar fi frica ca am ramane singuri, de parca a fi singur este o boala genetica rara..haida de, ne este frica sa raamne singuri ptr ca ne este frica de noi insine, ptr ca asta ar insemna sa trebuiasca sa luam decizii in ceea ce ne priveste care pot sa doara...asa ca ..ne mintim, artistic si chiar credem asta..altfel nu ne-am putea continua acest stil de viata care nu ne este specific ca si specie..viata care ne-a indepartat de misterul vietii si al mortii, ancestral...ca deh..cica noi evoluam..da de unde, am involuat magistral de mii de ani..
Senele, plangi acum mai mult din cauza hormonilor si nici nu te condamn c-o faci, avand in vedere ca iubitul iti provoaca aceasta durere, insa momentan cred ca ar trebui sa te concentrezi pe ceea ce simti tu..
ai grija de tine si de bebe
Porumbita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mirela.d Selena, de curiozitate, tu de ce plangi? Ca mai degraba l-as intelege pe el sa planga. Plangi ca vrea sa va casatoriti? Ca inteleg ca din cauza lui plangi. Zau daca eu te inteleg. Si zau daca te pot campatimi pe tine. Pe el, da. Pe tine te compatimesc ca ai avut si ai probleme cu saracina cu atat mai mult cu cat am trecut si eu prin chestii de genul asta (injectii toata sarcina). |
in primul rand in sarcina hormonii iti joaca feste si poti plange din orice fleac.
in al doilea rand nu vad de ce e de compatimit partenerul ei: i-a pus cineva pistolul la tampla sa stea cu ea? sau sa faca un copil?
in schimb ce face el acum e nesimtire, o santajeaza ca se duce la alta dc nu se marita cu el (in cdt inc are e gravi in luna mare, sarcina grea, etc)
si ce o fi asa de greu de inteles ca nu toate femeile isi doresc cu disperare casatoria si nu se viseaza de la gradinita in rochie de mireasa?