Nu pot sa spun "DA"...
Raspunsuri - Pagina 2
maraki spune:
Daca nu vrei sa te mariti,nu o face! va trebui sa suporti consecintele,indiferent ca iti va convine sau nu,tu stii care pot fi urmarile si te vad pregatita pt. ele.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
catale spune:
Selene, e normal prin ce trece el. Daca sustii ca il iubesti, nu inteleg cum nu poti face acest pas. Cand iubesti, cu atat mai mult ca nu e ceva negativ, treci peste orice ca sa-l faci fericit pe cel de langa tine. Sigur, problema poate fi pusa si invers, el de ce sa nu renunte ca tu sa fii fericita... Insa pentru unii chiar conteaza acea cununie religioasa, faptul ca legamantul e in fata Domnului le da incredere si siguranta. Si pentru mine a contat, insa acum, dupa ce am divortat, stiu ca totul e un formalism fara nicio importanta, poti sa juri in biserica orice si sa fii ferm convins in acel moment, iar peste o vreme sa se schimbe radical totul.
sanziana72 spune:
Daca instinctul tau iti spune sa nu te casatoresti, nu o fa. Poate ca nu e omul potrivit pentru tine, poate ca momentul nu e potrivit. Casatoria se face din inima, iar unei inimi nu ii poti porunci.
Cum va veti creste copilul impreuna daca aveti niste viziuni atat de diferite despre viata ?
Plus ca o casatorie, daca se dovedeste ca nu va potriviti, va va crea mult mai multe probleme ulterioare.
2 ani inteleg ca nu l-a deranjat sa traiti impreuna fara cununie. De ce acum, dintr-o data il deranjeaza ? Care sunt argumentele lui ?
Daca vrea sa vina totul natural de la tine, trebuie in primul rand sa iti lase timp. Acum esti gravida si nu iti sta capul la astea. Dupa aceea vei avea copil mic si nu vei mai avea timp pentru asta. Subiectul ar putea reveni in discutie dupa ce face copilul 1 an.
Daca te iubeste si doreste ca acest copil sa fie sanatos, ar trebui sa se gandeasca la faptul ca nu trebuie sa te streseze. Nu te lasa impinsa sa faci ceva impotriva inimii tale.
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
Rufus spune:
Pai nu stiu ce sfat sa-ti dau, ca nu spui de ce nu vrei sa te casatoresti. Pentru tine nu conteaza, inteleg, dar totusi, ce nu-ti place?
Sunt o sumedenie de motive pentru el ca sa vrea casatoria, nu le mai enumar. Daca ai vreun motiv serios, nu te marita, spune-i verde de ce si asuma-ti fapta. Daca nu ai motiv, nu vad de unde vine dilema.
Ai tu, totusi, ceva in suflet...
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
A_Iulia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus Sunt o sumedenie de motive pentru el ca sa vrea casatoria, nu le mai enumar. |
Aici chiar m-ai facut curioasa. Care motive ar fi? Ca in afara de dobandirea dreptului de impartit averea in doua, mie nu-mi trece prin cap vreun alt argument comparativ casatorit/necasatorit, in situatia data.
A, ar mai fi gura babelor din sat...dar asta nu cred ca poate fi argument real. Sau poate traditia?
Sau se considera ca daca ea nu ar accepta, asta inseamna ca nu priveste cu seriozitate relatia intre ei?
Kea spune:
Eu zic asa: daca nu poti sa spui da, nu spui si gata. Si nu mai plange, ca nu s-a prabusit nimic.
Mie nu-mi place ca abia recent si-a dat omul seama ca e necasatorit si s-a gandit sa iste tensiuni cu doua luni inainte de nastere. Si nu-mi mai place ce ai scris aici: "Azi mi-a spus ca, daca nu sunt de acord sa ne casatorim, el pleaca, se duce si-si cauta pe alta, care sa-l iubeasca si pentru care sa conteze cununia religioasa, ca o implinire a iubirii." Deci nu se duce in lumea larga, nu, se duce sa-si caute pe alta
Pe mine asta mai mult m-ar speria si m-ar face sa fac un pas inapoi, decat unul inainte. Si i-as spune-o! Macar data viitoare cand isi argumenteaza dorinta sa aiba grija cum o face.
Daca ceva iti spune ca nu-i momentul sau omul potrivit, nu te grabi, lasa-ti timp!
Rufus spune:
Adina, ma mir ca doar la avere te gandesti...
Eu m-am casatorit ca sa am si sa ofer sotiei un statut; copilul meu sa se nasca in cadrul unei familii; traiul in comun sa respecte regulile bisericii; da, si material, sotia mea sa beneficieze de drepturi in urma mea.
Mai "la coarda sensibila", ma pot gandi ca am ceva de nu vrea tipa sa se lege la cap cu mine...desi, cu copilul s-a legat. Imi da impresia de ceva provizoriu, desi am auzit de relatii nelegalizate muti ani si distruse dupa cateva luni de o casatorie. Acestea sunt exceptii.
Gura babelor? Aud multi aici ca nu le pasa de ce spune lumea...Chiar crezi asta?
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
cristi_2003 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Adina Iulia
Aici chiar m-ai facut curioasa. Care motive ar fi? Ca in afara de dobandirea dreptului de impartit averea in doua, mie nu-mi trece prin cap vreun alt argument comparativ casatorit/necasatorit, in situatia data. A, ar mai fi gura babelor din sat...dar asta nu cred ca poate fi argument real. Sau poate traditia? Sau se considera ca daca ea nu ar accepta, asta inseamna ca nu priveste cu seriozitate relatia intre ei? |
adina - poate e un om mai religios si de aceea doreste cununia religioasa.
bunny - stiu de la odisee de toate greutatile prin care treceti. nu pot sa iti zic fa asa sau invers ca e ceva prea intim. pe el il inteleg perfect de ce vrea sas e casatoreasca, mai ales acuma inainte sa apara bebelina. pt mine casatoria inseamna foarte mult - cununia religioasa adica. oricand vrei putem vorbi pe pm.
28+ cu T. Carol
sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png
Stanescu spune:
Stati asa, ca mi se pare ca pierdem ceva din peisaj...
Deci pe el nu il intereseaza cununia civila - aia care da drepturile pomenite mai sus (nume de familie, sa beneficieze de drepturi materiale, etc) cu numai aia religioasa (sigur, nu se poate una fara alta).
Selena, avea idei religioase dinainte sau acu l-a apucat? Si daca avea dinainte, nu l-a deranjat ca ati trait in "pacat" 2 ani?
mirela.d spune:
In orice relatie exista compromisuri. Asa ca daca il iubesti cum sustii, ai putea sa faci acest compromis (na, ca am zis-o si p-asta). Desi, zau daca te inteleg: de ce nu vrei sa te casatoresti?
Sincera sa fiu si eu as reactiona la fel in locul lui: Daca ma iubesti cu adevarat, de ce nu vrei sa ma iei? Tu ce motive ai invocat in fata lui? Dar, sincer, in fata ta?
Mie mi se pare ca l-ai cam pus la zid. Nu vrei sa te casatoresti cu el ceea ce-l indpareteaza de tine. Pe de alta parte astepti copilul lui, ceea ce-l tine langa tine. Pe lanmga iubire, sunt convinsa, dar daca il respingi, dispare si iubire si tot. Cel putin, eu daca as fi respiunsa as incepe sa adun resentimente si treptat iubirea s-ar transfomra in ura, dezamagire, dispret, etc.