Sezatoarea canadiana (110)
Raspunsuri - Pagina 17
mamaana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ana Stroe apropo de debandada asta din Canada si de hotia la drumul mare gen fido/bel/videotron/posta canadiana, eu am facut greseala sa-mi fac credit la Sears la canapele; in_viata_mea nu mai iau ceva pe rate de la hotii astia!la fiecare factura, daca nu-s pe faza imi strecoara cite o asigurare, asigurarea asigurarii, factura urmatoare o storneaza pe cea anterioara si pun alta, si tot asa intr-o hora o tin cu ei; ultima data m-a scos unul din papuci si i-am zis ca nu stie vorbi franceza, si vreau cu seful lui( ala era tot imigrant ); oricum era extrem de impertinent si agresiv, asa ca de la imigrant la imigrant in quebec ; http://www.floriinro.ro/ |
eu i-am sunat si am inchis contul cu astia de la sears dupa ce am platit aspiratorul; tot asa, ce scoteau la o factura, puneau pe cealalta, plus ca nu au acces pe internet; tot timpul trebuia sa le spun eu exact ce am cumparat, cat a costat fiecare, si exact ce am returnat (cu returnatul au ei o mare problema)
iar la bell ne-am tinut bat de la inceput si platin $25 cu tot cu taxe
Magdone spune:
Laura sper sa nu fie adevarat ce ti-a zis tanti aia de la immigration, ca am pus-o eu vreau sa-i chem la anul sa ma pot intoarce la servici. Nu am citit nimic despre chestia asta pe nicaieri. Totusi eu cunosc pe mama unei prietene care e in curs de sponsorizare si tot s-a plimbat in Ro si inapoi, chiar am s-o intreb mai exact. Sigur vorbim pe privat, mail, orice. Eu le-am depus actele anul asta in februarie. Acum sunt in Ro.
Khristin, la tine cum a fost cu socrii? au mai putut veni aici in timpul sponsorizarii? ca stiu ca acum sunt rezidenti, nu? cu mastita stiu ce nasol e ca si eu am avut la primul, trebuie masaj continuu si comprese reci pe locul inrosit, si mereu pune pe bebe sa suga. O alta chestie f importanta e igiena mamelonului, trebuie sa fie prefecta, ca pe acolo intra microbii (prin ragade) si de aia se formeaza infectia. multa sanatate, treci tu si de asta.
Magdone, mami de Razvan (19 iulie 2003) si Olivia (31 mai 2008)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
nelia spune:
Khristin, si eu am avut mastita la Lisandru si a ramas tare sensibil sinul in locul respectiv. Nu am avut ragade la el, infectia a plecat de la faptul ca s-a blocat un canal cu lapte. Masaj, compres cu apa rece sau cineva mi-a spus sa pun fierbinte si a functionat mai bine. Puneam un prosop gros fierbinte cit puteam sa suport (il udam si il incalzeam la microunde), peste tricou, sa nu afectez pielea. Si masaj pe locul respectiv. Dar cred ca deja ai trecut de faza asta, important este sa pui copilul sa suga in toate directiile, ca sa goleasca bine sinul. Bafta multa sa suga din nou bine si sa treceti cu bine peste probleme.
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
mamaana spune:
citat din mesajul lui Podeanu Mie mi-au placut dintotdeauna dar nu mi-am putut exprima dorinta. Ange alea pe gaz nu-mi pun nici gratis, nu miroase a foc, miros numai gazele in casa. Si modele frumoase sunt o gramada la cele cu lemne. Noua ni s-au recomandat marcile Napoleon si Bis. Initial am vrut mai mult de frumusete cu eficienta 50% (in capul nostru era ca la alea cu eficienta mare nu poti sta linga ele cu canapeaua) dar un constructor ne-a spus ca el isi incalzeste iarna casa 80% din semineu. Are si o fanta ptr subsol unde se duce caldura. dar intr-adevar cosul ala care iese trebuie sa fie mai inalt decit casa (normele lor) si ii trebuie fundatie si tot tacamul (asta daca e facut dupa ce a fost construita casa). De aia costa asa mult, dar prefer sa mai astept decit sa-mi pun "surogate". Born to shop, forced to work. |
noi avem semineu pe gaz si e foarte bun, putem sta numai cu el iarna peste zi, si nu miroase a gaze in casa; uite aici cum arata; asa a fost construita casa de la inceput, cu semineu
Denisam spune:
Oana-mersi de linkul cu bell-dar eu is mai grea de cap si te intreb, ca nu am avzut nici o adresa de email sub fiecare dintre "somitatile astea"-ai scris la cea geenrala in attn lui X si apoi te-au sunat, sau cum a fost?
Laurajr-astept impresiile de la Tina ca nu mai e mult si o vezi inaintea mea, si sper cumvasa ne si vedem, sa facem o saramura ceva
khristin-sanatate multa si sper ca se va rezolva si chris va suge, astept sa ne dai unda verde s avenim sa il vedem pe junior.
Katrinelu'-ti-am raspuns la mesaj de 2 zile
Try-si eu ca si Mona-as vrea in zona Mississauga, chair stiu cateva locuri faine de joaca pt micuti,deci voi hotaratzi si noi sarim,cred ca clar e ok in weekend,poate cel mai bine simbata dupa 4pm.Ce fac cavalerii tai, cum e Adrian la gradi?
Denisa cu Emma Andrea 2,9 ani si Mark Alex 1,3 ani
almo spune:
citat din mesajul lui laurajr Almo, asa mult dureaza sponsorizarea ? Da te intreb si pe tine, poate raspunde cineva…parintii pot intra-iesi in Canada in timpul sponsorizarii ? Ca la Immigration mi-a zis o tanti ca daca mama e in Canada si aplicam de aici, nu poate pleca in Ro pana I se aproba actele…daca aplicam din Ro, nu poate veni aici. E adevarat ? Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi ! Laura ,Ioana Nazdravana si David Fermecatoru' |
da, sponsorizarea dureaza cel putin 2.5 ani la ora actuala.
in prima faza, depui actele de sponsorizare in Canada ca si sponsor. adica prima data te analizeaza pe tine, asta dureaza 2 ani. in acest timp, persoana sponosorata poate calatori cand vrea si cat vrea in canada. apoi urmeaza faza a doua, cand persoana sponsorata pregateste un dosar, cum ca vrea sa fie sponsorata. acum, daca e in canada si vrei sa depui acest dosar la Buffalo, pe aceata perioada, mult mai scurta decat prima faza, nu mai poate parasi canada ca urmeaza corespondenta cu ei, analize medicale, etc. daca alegeti bucuresti, atunci da, nu mai poate intra in canada pana nu se finalizeza dosarul. noi am ales buffalo. lucrurile se misca mult mai rapid in faza a doua. daca totul e ok la analize, atunci in 3-4 luni ai raspunsul final. Pe mama mea o tot poarta cu analizele la plamani. uite asa ii cer analize peste analize, care in canada costa o caruta de bani
pe mine isa ma avantajaza f mult aceasta optiune, ca pe motivul sponsorarii, viza ii se prelungeste fara pb pana i se termiana de evaluat dosarul. La noi dureaza deja din martie 2008 faza a doua. mai mult decat ma astepatam. si nu cred ca o sa se termine prea curand.
voi stiti de parinti care au avut de refacut analziele la plamani pt sponsorare? mama mea nu a fumat in viata ei, nu a fost bolnava de plamani, nu tuseste. ea presupune, cadru medical fiind, ca intr-un anumit loc tesutul e mai fibros, dupa o anumita varsta se intampla asta. sper sa fie asta si nu altceva mai grav.
Magdone spune:
Almo, m-ai linistit, ca ma panicasem deja, da auzisem si eu ca la Buffalo merge mai repede. Dar tot asa cu analizele dureaza, mama prietenei de care spuneam mai devreme asteapta raspunsul deja de 5 luni, tot aici a facut medicalele.
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
maru spune:
am gasit masina inghetata si a trebuit sa o incalzesc, mor! chiar trebuie sa vina iarna?si in timpul asta la radio era idioata aia de reclama pe muzica de ceaikovski de la The bay (first time....)
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
khristin spune:
Magdone, infectia a trecut datorita antibioticului, acum am nevoie de sfaturi cum sa pun eu bebele la san si sa nu ma urc pe pereti. Mi-e teama sa nu se mai intoarca la san, dupa ce am folosit pompa intens in perioada asta , am vazut ca deja face nazuri. Referitor la sponsorizare, la socrii mei tot procesul a durat 4 ani, am inceput dosarul de aici, si ei avand viza de vizitator au venit oricand fara nici o problema in decursul celor 4 ani. Probleme cu medicalele nu au avut, iar acum sint aici ca rezidenti.
Nelia, merci de sfaturi si eu folosesc compresele si masajul, ce bizar ca ai facut mastita tocmai la al treilea copil...a propos de lucruri mai putin explicabile...
Laurajr, tu ai inceput dosarul sponsorizarii deja?
Podeanu, vis-a-vis de seminee si noi avem doua, unul in living pe lemne si unul in dormitorul nostru pe gaz. Sint frumoase, dar sincer nu le folosim asa intens.
Denisa, sper sa iesim si noi din problemele astea de alaptare, si de saptamana viitoare puteti veni oricand.
Cristina
le bébé Chris Anthony
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB
“Arguing with a student is like mud wrestling with a pig – you both get dirty and the pig likes it".
Magdone spune:
Khristin, eu zic cel mai bine cere ajutorul unei asistente medicale care vine acasa, aia de care ti-au zis aia in spital, sper ca ti-au zis. Pe mine m-a sunat acasa daca sa vina sau nu. Iti arata exact cum sa-l pui la san si fara sa te doara. Pe bune e vorba de pozitie, daca apuca sanul cum trebuie nu te doare. Cred ca au ele si metode sa-l faca pe bebe sa suga iar daca a papat biberon o perioada. Nu strica sa incerci si acum e perioada optima cat inca e f mic. Iar mastita ai grija ca se poate intoarce (nu vreau sa te descurajez) eu am facut de 3 ori in decurs de o luna jumate deci am luat de 3 ori antibiotic. Doar sa fii f atenta si masaj mereu daca se intareste sanul, cu apa calda. Ca sa scazi un pic productia de lapte la sanul care se inatreste prea tare merge si cu foi de varza, dar nu ti-as recomanda, ca dupa aia ramane sanul respectiv cu productia un pic mai mica, dar care se regleaza in timp. Eu am patit cu Olivia acum la stangul dar e ok acum.
_