Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (104)
Raspunsuri - Pagina 7
anes spune:
bebecris
Multumim frumoooss! Iti raspunsesem imediat dupa postarea ta!
Sa dea DD sa ai si tu bucuria mea!
Si gascanul este simpatic, nu? ![]()
![]()
http://community.webshots.com/album/568105640OIVDLg
Remus
alra spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anes alra, diana, cum sa ma supar ca eu sorb informatiile de la voi cu nesat!! Sa inteleg ca nu tb. sa ma ingrijorez daca BB suge 10 min si apoi adoarme timp de 5 ore? Dar cum isi va face program asa? alra, si zici sa il arunc pe geam!!! Si doctorita asta!! Spunea ca BB tb. sa suga 70 ml la o masa de 7-8 ori pe zi . De aceea m-am panicat! Aaa.. uitasem de cartea aia a lui Culcer! Ai dreptate, am sa citesc! http://community.webshots.com/album/568105640OIVDLg Remus |
nu, eu l-as scula sa il pun iara la san. daca adoarme la 10 minute nu l-as lasa sa doarma, l-as ciupi de picior sa il trezesc sa mai suga. mie mi-au zis cand mi-au dat-o din spital daca nu se scoala ea in 4 ore sa o scol eu.
mai, bebelusii sug mai mult la o masa si mai putin la alta. tu ai lapte mai mult la unele ore din zi si mai putin la altele. nu are cum sa suga fix 70ml la orice masa! asta e asa o medie, pe zi si pe mai multi copii.
Vacanta cu Laura in Romania
alra spune:
eu stiu asa - pe termen scurt daca bebe uda 6 pampersi pe zi e ok, primeste suficient lapte.
- pe termen lung conteaza cat a luat in greutate, mie la inceput (prima si a doua luna) mi-au cantarit-o la 2 saptamani.
pentru alaptat cautati "la leche league": http://www.llli.org/nb.html
diana21 spune:
| Citat: |
| Sa inteleg ca nu tb. sa ma ingrijorez daca BB suge 10 min si apoi adoarme timp de 5 ore? Dar cum isi va face program asa? |
Pai acum nu are cum sa-si faca program daca zici ca are icter. Din cauza asta doarme atat de mult. Poate ar fi bine ca dupa 4 sau 5 ore sa incerci sa-l trezesti, insa nu intra in panica daca iar suge 5 min. si apoi adoarme. O sa vezi ca dupa ce-i trece icterul o sa inceapa sa papa mai bine, o sa recupereze vazand cu ochii! ai rabdare cu el, o sa pape, sunt sigura! Dar nu-i mai da lapte praf, care e facut din lapte de vaca...Eu, cand mi-a facut asta mica intoleranta la lactoza, am inceput sa ma simt vinovata, desi era o consecinta a unei enterocolite urate, nu am putut sa nu ma gandesc "daca as fi alaptat-o inca, nu aveam pb. asta acum" Copilul meu a mancat numai lapte fara lactoza de la doi ani si ceva pana acu' vreo juma' de an...Nu mai zic de lactate, ca la inceput nu a avut voie nici iaurt, nici smantana, nici unt, nici, nici
!Cu laptele tau nu are cum sa pateasca asa ceva!
Lasa-l sa suga cum vrea el si cum simte el. Organismul lui stie cel mai bine. Daca doarme 5 ore si papa 10 min., inseamna ca in momentul asta, organismul lui de asta are nevoie ca sa scape mai repede de icter.
.........................
Vad ca-s tare in teorie, mi-am invatat lectia! Otilia, ca tu esti cu arhiva, te rog io, cand oi deveni panicata si stresata, baga-mi mesajul asta al meu sub nas
_
Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti
Tudor Stefan
36+ Asa creste bebe
alra spune:
diana ![]()
si eu sunt tare la teoria alaptatului insa am facut-o vraiste. am alaptat "combi" pana la 6 luni. pe la 6 sapt am cedat nervos ca stateam TOATA ziua cu ea la san. cum o puneam jos cum urla. eram terminata, obosita rau de tot.
am citit apoi ca daca as fi insistat organismul ar fi marit productia. stiu si eu... am avut mult mai putin lapte decat orice prietena. de data asta am sa incerc mai mult - otilia, sa ma tii si pe mine la arhiva ![]()
Otiliav spune:
Diana, mi-am facut arhiva dupa ce un moderator a sters din greseala un capitol de la scutece. Si aveam vise sa fac un mare pdf un Odisee si alt mare pdf cu primul an insa nici acum nu am avut timp si nu stiu daca voi avea vreodata ca presupune ceva pierdere de vreme.
De la odiseea noastra nu am salvat inca, dar imi dai idei pentru saptamana ce va urma.
Alra, eu mai moderat cu vitaminele ca altfel ma fac cat casa cat alaptez. Organismul nostru are el grija sa ne dea semnale cand ceva nu merge bine.
Anes, nu 10 minute nu-i bine e prea putin trebuie sa-l trezesti. Poate la un an sa se sature in 10 minute. Si spui ca doarme 5 ore dupa aceea, pai atunci sigur inca nu si-a revenit cu icterul. Odihneste-te si tu acum cat mai poti cu programul acesta.
Eu la icter nu ma pricep deloc cu ce se mananca, Ana nu a facut, pe foaia de externare scria ceva gen urme slabe de icter, era o idee galbuie la tample. Dar agitata grav de tot.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica
33+
Pozele noastre
anes spune:
Otilia,
Intr-adevar, Remus are putere sa suga, dar adoarme ca vrajit cand este pus la san. Il "trezesc" mai exact il stimulez sa suga pt ca suge prin somn, nu se trezeste. Altfel...suge si mai putin. Nu suge 30 de minute, ci cam 10-20 de minute.
Pt. producerea de lapte iau Galafor si ceai pt. stimularea lactatiei (cu anason, chimion, menta, urzica si inca ceva). De asemenea, continui cu Elevitul din perioada sarcinii.
In schimb, nu prea mananc. Nu sunt o mancacioasa de felul meu si mi-e ciuda ca acum ma comport dpdv al aimentarii, ca atunci cand nu eram gravida. Nici in timpul sarcinii nu am mancat in exces. Am luat vreo 12 kg.
Sunt mirata si eu de mine ca ma comport ca o mamica
, desi nu am avut niciodata de-a face cu bebei atat de mici
. Il imbrac/dezbrac, ii schimb scutecu, impreuna cu tati ii facem baie, ii dau tzatza, ceai pt. colici (Baby Drink), Ca+Vigantol cu seringa. Hehe, sunt atatea de facut!
Chiar inainte cu doua zile de a naste, am angajat o femeie sa ma ajute, mai ales cu menajul, dar si cu copilul. Ea m-a rugar sa o mai las o saptamana ca sa culeaga strugurii la tara. Ei, intre timp am nascut (vinerea trecuta), iar ea vine lunea aceasta care urmeaza!
M-a ajutat mama cu gatitul si prin casa. Eu m-am ocupat doar de Remus (inclusiv cu spalatul hainutelor lui). Am mare noroc cu o mini masinuta de spalat (adusa de ai mei cand au fost in excursie in Germania). Este cat un taburet ingust
. Pun acolo cateva lucrusoare ale lui Remus, imediat cum le schimb. Este super! Nu mai bag masina automata de spalat pentru cateva hainute sau prosopele .
Incerc sa ma odihnesc cand doarme BB!
Remus
diana21 spune:
A mea facuse o luna si inca avea icter pronuntat. Era exact ca portocala. Dormea non-stop. Eram singura de la odiseea aia care avea timp sa-si faca unghiile
! Devenisem o masina de facut lapte, ma mulgeam cu pompa
atat de mult, incat ma dureau degetele, pe cuvant! De la o luna si o sapt. pana la doua luni ale ei i-am dat numai cu bibele lapte de la mine! Ajunsesem sa urasc pompa aia! Si am renuntat intr-un final, amandoua. Ea la tzitzi, eu la pompa...asta e!
Gata, ma duc si eu la culcare
! Noapte buna!
_
Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti
Tudor Stefan
36+
Asa creste bebe
Otiliav spune:
Mai ce solemn promiteti, sigur salvez declaratiile voastre.
Sper si eu sa nu cedez tentatiilor si sa alaptez cat mai mult. Si daca se va putea sa incep diversificarea pe la 6 luni nu la 5 ca la Ana.
Si sa am grija sa nu ma imbolnavesc sa pierd laptele ca asa a secat balaia prima data, am mancat ceva aiurea la niste prieteni si am vomat o noapte, am bolit, poate chiar o criza de fiere sa fi fost ca eram destul de stresata cu plecarea in Norvegia. Ana avea un an fara o saptamana si nu a mai vrut sa suga dar nici lapte nu mai era. Nu am luat nici un medicament pentru a opri lactatia, am incercat sa ma mulg la dus si ieseau cateva picaturi, s-a oprit in mod natural fara sa am vreo complicatie dupa aceea, gen febra, canale infundate cu lapte ramas pe undeva.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana (18.12.2004) si Minunea din burtica
33+
Pozele noastre
anes spune:
Remus are o forma usoara de icter (scrie si pe fisa de externare). In primele doua trei zile de cand am venit acasa a dormit asa cum va spuneam. Stiu ca da stare de somnolenta, m-a avertizat neonatologa. Eu ma tem ca adormind la san nu suge cat trebuie. Voi ziceti sa ii scot laptele praf... Sa nu-i las nici macar o "doza" seara?
Saptamanal daca il cantaresc cred ca este mai relvant, decat zilnic.
Remus

si zici sa il arunc pe geam!!! Si doctorita asta!! Spunea ca BB tb. sa suga 70 ml la o masa de 7-8 ori pe zi