pelada la copil
fetelor
fetitza mea cea mare de 5 ani a fost diagnosticata cu pelada, o boala de piele care se manifesta prin mici zone care apar pe cap fara par.la ea e f greu vizibil si de marimea unei monede de 50 de bani.m-am speriat rau cand am citit ca se poate extinde pina la chelie totala, poate disparea si reaparea , ca faptul ca apare atat de devreme e un factor de risc si ca e pe baza nervoasa(ceea ce m-am socat ptr ca am un copil lipsit de griji, vesel, fericit , plin de viata si care nu a avut nici un soc)
am fost la cel mai bun dermatolog din oras care mi-a spus ca nici vorba de baza nervoasa poate aparea din cauza unei infectii bacteriene si multi copii au dar la unii nu se sesizeaza.acuma facem tratament si speram sa scapam de ea ca tare m-a necajit.
v-ati confruntat cu aceasta problema?
multumesc
Raspunsuri
diana69 spune:
Nepotica mea a vut aceeasi problema dar ea era stresata din cauza scolii si in clasa a II a i-a cazut aproape tot parul.Stiu ca a fost la un medic dr.Brad in Bucuresti dar asta era acum 17 ani.Si i-a rezolvat problema si era din cauza stresului cu toate ca medicii din Suceava i-au spus ca are nu stiu ce boala de piele si i-au facut si analize pt.sifilis dar nu era cazul si au dat-o cu tot felul de creme pe cap si pana nu a eliminat stresul nu i-a trecut.Tratamentul dr-ului Brad a fost ceva pe baza de catina si a mancat f.mult racituri si ciorba de burta.
elena_costoiu spune:
Buna fetelor!
Eu am mai postat subiectul asta cu alopecia(pelada) la copii dar nu a raspuns numeni. Si eu am problema asta cu baietelul meu de 5 ani caruia i-a cazut tot parul in urma cu 2 ani. Diana, poti intreba ce tratament a facut nepotica ta? Daca ati mai aflat ceva, va rog ajutati-ma si pe mine cu un sfat.
diana69 spune:
Imi pare rau ca nu iti pot spune tratamentul pentru ca asta se intampla in urma cu 17-18 ani si sora-mea nu mai stie. Oricum era o combinatie de plante cu ulei de ricin si mai trebuia ca nepoata-mea sa manance multa supa de oase sau de ciorba de burta si a luat multe vitamine.