Pentru ca un membru al familiei e sugarel, vreau sa ii dau cat mai multe produse facute de mine acasa. De exemplu, nu ma prea pricep cum sa fac iaurtul si branzica.Fierb intai laptele si apoi il pun la prins? Dupa cate zile se prinde laptele? Conteaza in ce il pun la prins(sticla, plastic, etc)?
Am incercat sa-l pun nefiert, s-a prins, zic eu, dar parca nu arata asa de bine.L-am lasat 24 de ore.
Multumesc!
Alina, o mamica fericita!!
Eu ii faceam lui bebe branzica din aceea cu calciu. La 1 litru de lapte se pun 8 pastile de calciu lactic, se fierbe si cand se slege zerul sa lasa la racit apoi se strecoara. Iar iaurtul il fac din o lingura de iaurt cumparat peste care pun cam jumatate de litru de lapte pasteurizat-deci nu il firb inainte. Il pun intr-o craticioara si de obicei se face in 24 ore.
Reteta mea de iaurt:fierbi laptele si il lasi sa se raceasca putin. Il poti folosi in momentul in care iti poti baga un deget in el si il poti tine pana numeri la 10. Adaugi o lingura sau doua de iaurt(nu din cel de baut)si invelesti sticla (sau in ce pui laptele) intr-o patura si o lasi asa 8 ore. Daca pui prea mult iaurt o sa iasa prea acru.
Pentru branza, pui iaurtul intr-un tifon si il lasi sa se scurga. Ce ramane e branza- dar sa nu te astepti sa ramana prea mult. Daca il lasi sa se scurga numai putin obtii un iaurt cremos.