Colinde si Meniu de Craciun 2008.
Raspunsuri - Pagina 8
claudia_a spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ripley Mersi mult Claudia, mai ca-mi vine sa trag o tura in piata sa testez retata ca prea bine suna. Acum mi-a spus o amica de carnatii de casa proaspeti sau afumati dar inca cruzi fierti si apoi prajiti in moare de varza. (zeama = moare in ardeal) Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007) |
Stai cuminte ca-i post!
Daca va mai citesc mult pe aici... lesin de pofta!
Mami si Ioana nasturica
Niciodata nu trebuie sa plāngi dupa ceva care nu poate plānge dupa tine.
matiz spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui claudia_a
Slaninutza mea e de doua feluri: sunca cu soric groasa cam de 2 degete si o bucata de poala de porc (cam cum e kaiser-ul, o imbinare de straturi de carne cu grasime...) Pun pe foc la fiert zeama de varza proaspata, abia scoasa din bidon, si sunca/kaiser-ul - atat cat sa fie sunca acoperita... se pune un capac si se lasa la fiert cam juma de ora dupa ce incepe sa clocoteasca! Dupa juma de ora se scurge zeama si se arunca, punandu-se din nou sunca si acoperita iar cu zeama de varza proaspata si se lasa la fiert pana cand intra furculita foarte bine in sunca. Se scoate sunca si asa fierbinte se unge cu urmatorul amestec: boia iute, usturoi pisat bine, delikat sau putina sare! Se aseaza intr-o tava si se da pe balcon la racit. Acum sa explic putin de ce schimb zeama: prima zeama se va umple de grasime; scopul suncii fierte este sa ramana doar fibra si nu grasimea, nu pot sa zic cat este de delicioasa; la fiert nu se mai pune sare, e de ajuns cat are zeama de varza! Mie nu imi place aroma de frunza de dafin si nici altceva la fiert... asa ca singurele condimente sunt cele cu care ungi sunca dupa ce fierbe! Pofta buna si spor la treaba... nu o sa iti para rau... si apoi ce e facut in casa, e natural! Mami si Ioana nasturica Niciodata nu trebuie sa plāngi dupa ceva care nu poate plānge dupa tine. |
merci claudia.cred ca-i mai bun asa cum o faci tu.varianta ta o fac anu asta!abia astept sa o incerc.
Iza,mami lui Mati
http://b4.lilypie.com/yUOBp3.png
http://s508.photobucket.com/albums/s329/matizojo
pozele noastre
matiz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ripley Mersi mult Claudia, mai ca-mi vine sa trag o tura in piata sa testez retata ca prea bine suna. Acum mi-a spus o amica de carnatii de casa proaspeti sau afumati dar inca cruzi fierti si apoi prajiti in moare de varza. (zeama = moare in ardeal) Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007) |
ia zii tot despre carnatii aia cu moare ca mor de pofta!
Iza,mami lui Mati
http://b4.lilypie.com/yUOBp3.png
http://s508.photobucket.com/albums/s329/matizojo
pozele noastre
Morgano spune:
Cica se fac cam ca si slanina Claudiei.
Adica se pun carnatii in putina zeama de varza, dau un clocot, apoi schimbi zeama, pui tot putina ca in combinatie cu grasimea pe care firesc o lasa carnatii, sa ajunga sa se prajeasca la final.
Ce bine suna povestea cu postul, Claudia, eu pot orice, dar sa nu mananc carne nu as reusi. As vrea, da' nu e de mine.
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
valentinag spune:
Eu care ieri am mancat ciorba de praz doar,sa citesc subiectul asta imi trebuia
Si sa fiu on topic,la noi de Craciun e meniu fix in general,adik nu exista Craciun fara sarmale in foi de varza cu mamaliguta,pulpa de porc la cuptor cu muraturi(gogosari umpluti cu varza rosie,conopida si morcovi)cozonac,home made,neaparat si cornulete cu rahat si cu nuca.
In seara de Ajun,cine n-a tinut post,obligatoriu se tine,iar in dimineata Craciunului,mancam muschi de porc la ceaun cu covrigi,dar un pic doar,sa nu ne stricam foamea!
Ce dor mi-e de Craciun,de cei plecati,de colindatori,de zapada care scirtaie sub picioare!
"La vita e bella"
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
claudia_a spune:
O sa fac si eu carnatii in zeama de varza...
Pana acum eu puneam carnatii in cuptor in tava cu putina apa si ii lasam pana scadea apa si se rumeneau de la uleiul lasat de ei! Asa ca nu schimb decat zeama!
Abia astept bradutzul (artificial desigur - ca sunt ecologista), poate avem noroc si de un strop de zapada... daca nu in oras, macar la munte de revelion! Deja am inceput sa cumpar jucarii, ca avem un bagaj de copii: 3 fini, 2 nepoti, 2 prieteni de-a Ioanei si desigur Ioana!
Ador Ajunul Craciunului cand inmoi turtele si fac sarmale de post in frunza de varza, pe care le dam de pomana... asta mancam toata ziua!Si apoi seara cand facem bradul impreuna cu Ioana si ascultam colinde, apoi culcam fata si impachetam cadourile (imi place sa umplu sub brad cu cadouri legate cu fundite si hartie cu mos craciun si saniute), apoi pe la 3 dimineata sa ne culcam si noi si pe la 7 sa ne scoale copilul (ca anul trecut) zicandu-ne sa mergem cu ea in sufragerie... ca e usa intredeschisa si ii este "frica" ca a vazut multe, multe sub brad... si daca Mosul nu a plecat inca?! A fost asa dragalasa Ioana anul trecut!!!
Mami si Ioana nasturica
Niciodata nu trebuie sa plāngi dupa ceva care nu poate plānge dupa tine.
Tisina spune:
Ripley, eu sunt mare fan "zeama de varza", asa ca iti dai seama ce salivez si dupa carnatii descrisi de tine. So, ce vroiam sa te intreb: trebuie carnati proaspeti, nu? Eu una, asa sper, ca asa ii fac (nu am unde sa ii afum). Daca da, o sa imbogatesc meniul de anul asta cu inca un fel .
Morgano spune:
Proaspeti musai. Cruzi de tot. Daca trec prin fum probabil sunt mai buni putin, ca io-s mare fan afumaturi, dar merg si asaRipley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
matiz spune:
eu tocmai pap o varza calita..si inghit insec citind....am o nedumerire...carnatii nu ies prea sarati daca se fierb in zeama de varza?
Iza,mami lui Mati
http://b4.lilypie.com/yUOBp3.png
http://s508.photobucket.com/albums/s329/matizojo
pozele noastre
Tisina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui matiz eu tocmai pap o varza calita..si inghit insec citind....am o nedumerire...carnatii nu ies prea sarati daca se fierb in zeama de varza? Iza,mami lui Mati http://b4.lilypie.com/yUOBp3.png http://s508.photobucket.com/albums/s329/matizojo pozele noastre |
Daca zeama nu este prea sarata, nu cred.