Colinde si Meniu de Craciun 2008.

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Ah, Eunice, ce idee buna cu congelarea,desi invitatii mei vin pe 20 dec. e mai bine sa le am preparate.

Aaaaaa, uitasem bulz-ul de mamaliga si salata beouf astea asa sa fie in caz ca nu-s satui musafirii

Sophia 2ani
+23

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda_banu spune:

ionicamultumesc pentru informatie ,am sa ma duc sa caut sosul sa il am cumparat deja.abia astept sa fac,cred ca am sa fac si mere si pere umplute cu acest sos pentru ca sunt tare curioasa sa vad cum iese
sarmalele le congelez si eu;de obicei fac mai multe si mincam 2 zile iar restul le bag la congelator si cind mi se face pofta le scot si decit le incalzesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Anda ma bucur ca am fost de ajutor.
Merge si cu mere,dar iti trebuie mere golden 8sunt cele galbene si parfumate).
Eu fac din mere un piuré si servesc coacazele incalzite intr-o sosiera,se poate acompania carnea de pui,curcan si in special carnea de vanat:caprioara,cerb,mistret etc.



Sophia 2ani
+23

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Fetelor, eu ma tot gandesc la sunca aia fiarta in zeama de varza: de care sa iau? De pe burta, sau din ce parte a porcului ?
Merci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Tisina, sper sa nu ma insel, da eu stiu ca sunca de pe burta e mai gustoasa, aia de pe spate poate sa fie prea groasa..

Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Multumesc mult, eunice78, saptamana asta ma duc sa testez pietele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Sa inteleg ca voi ati terminat cu pregatirile si de aceea ati disparut:)). Sau sunteti asa de prinse cu pregatirile?

La mine azi e ziua de prajiturit, maine dupa-masa, dupa ce revin de la servici, fac sarmalele si le pun la congelator nefierte pana vineri (ca miercuri si joi lipsim de-acasa), tot maine fac o ruladuta din muschiulet de porc umpluta cu dulceata de ceapa si ciuperci (hop si cu ea la congelator), din eclerele pe care le fac azi o sa las cateva de umplut cu ceva pasta, drept aperitiv (cred ca zacusca primita de la "Lautarul" punct com), o sa fac si ceva nuci din aluat de saratele (si o sa le umplu cu pasta de branza si marar + o felie de somon afumat peste chiar inainte de servire), cocktail de creveti o sa fac chiar in seara de vineri cand am invitati si o sa umplu rosii mici cu el. Marti o sa fac o mancarica de iepure cu smantana si ciuperci (o sa adaptez de fapt o reteta frantuzeasca pt carne de vitel, atata ca eu voi pune iepure) si o pun si pe asta la conge. Tot marti o sa fac cozonacul si salata de boeuf (cantitate mica). Vineri seara o sa arunc la cuptor si niste costite de miel ca sa existe mai multe feluri de carne. Mai mult de atat nu fac

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

danyce, eu tocmai am terminat sarmalutele,le-am dat intr-un clocot la cuptor,racit si via congelator.
Trebuia sa fac cozonac azi dar sotul a uitat sa-mi ia ieri seara unt ,iar azi e inchis peste tot.

Maine imi vin deja socrii pe la 5 pm si inca nu stiu cu ce sa-i cinstesc.

asa ca ma voi limita la o cina mai simpla:

Voi face pe pe 5pm cand ajung ei,un vin fiert cu sortisoara si acompaniat de niste biscuiti pt craciun.
La cina voi pregati o tarta cu branza telemea(cumparata pe lautaru.om) si sunca ,acompaniata de o salata asortata .
voi face si o crema de ciuperci ,iar desert fructe.

De maine sunt in priza o saptamana.

Va pupic pe toate si spor la treaba

Sophia 2ani
+23

http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Fetelor, Craciun fericit!

Eu nu am mai avut timp sa intru pe aici.
Ionica, eu congelez sarmalele tot nefierte, nu le dau in clocot (adica daca le dai in clocot cred ca trebuie sa le congelezi cu tot cu zeama aia, iar eu nu am loc destul in congelator). Mi s-a intamplat insa sa imi mai ramana si le-am congelat fierte, dar fierte total, nu partial.
Sper ca ti-au iesit bune.Ale mele au iesit absolut dementiale. A zis sotzul ce le fac mai bune ca maica-sa, iar asta e complimentul suprem ..



Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Fetelor va pun maine poze ,mi-au mancat francezii toate sarmalele,facusem 120,credeam ca o sa-mi mai ramana si mie dupa.....u iesit super bune,varza a jucat un rol foart important.

Curcanul a fost si el nemaipomenit de bun,maine bag o pulba de caprioara la cuptor iar sambata mancam rece.

Duminic imi pleaca invitatii,sunt obosita moarta,iar pitica din burta da de zori din picioruse.
Craciun Fericit!

Sophia 2ani
+26
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput