Clasa a II a (2008-2009) partea II

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Citat:
citat din mesajul lui filofteia
Oricum Adi are o parere prea buna despre el , asa ca imi este teama sa il laud prea mult...caci altfel s-ar multumi cu ce a facut.
Si asa este foarte multumit de el....

Filofteia, tu stii cel mai bine ce se potriveste la Adi. Ai mei sunt tare sensibili. Mihai, cum ii atrag atentia ca a gresit ceva, cum incepe cu "bad Mihai, bad" - partial alintat, dar partial serios, si ma tot straduiesc sa-i schimb reactia, ca tare nu-mi place.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanal

Buna din nou,
la noi situatia nu este deloc roza
Maria face numai trasnai.nu stiu frate, cred ca le alege ...oricum, nu stiu sincer cum sa ma mai comport cu ea
este adevarat ca avea si motive, eu si sotul aflandu-ne pe marginea divortului, si ne comportam urat unul cu celalalt, acum s-au reglementat lucrurile, de vreo 2 saptamani, insa ea nu pare sa-si revina ..cred ca trebuie sa lucrez si mai mult cu ea...
Colac peste pupaza, D-na a fost bolnava si abia acum a avenit, d ela inceputul scolii, si au facut scoala mai mult din 2 in 2...insa si d-na spune ca e varza, ca e dezordonata, aiurita, imprastiata
eu am si mari pb de sanatate si n-ar trebui s ama supar deloc, insa o fac zilnic, si sincer, am ajuns deja la saturatie in ceea ce o priveste..mai nou, a inceput si sa minta(de genul, o intreb daca a terminat tot, tot ce a avut de facut, vineri, ea zice ca da..duminica, hop, ca stii, mai am ceva de facut..tare m-am suparat)...nu se mai intelege nici cu sora ei mai mica, pe care o necajeste tot timpul...acum cateva saptamani si-a taiat genele, ca asa a zis ea ca e mai frumoasa..si exemplele pot continua...
ea sta singura acasa, de cand o aduce de la scoala, pe la 12.30, acum o sa fie mai devreme, si pana la 6 cand vin eu de la serviciu(o iau si pe Teo de la gradi in drum) isi incalzeste mancarea la microunde...ptr ca desi stiu ca nu este prea bun, totusi imi este frica s-o las sa umble la gaze..poate la anul, vom vedea ce o mai fii pana atunci...
scrie foaret urat de la o vreme incoace, abia de intelegi..acum nu va imaginati ca-s mama d-aia obsedata sa faca totul perfect, insa..la ea nu e pb decat de aiureala si neatentie..prefera sa viseze(nu se uita la desene ca nu avem cablu si ptr ca sunt suparata rau pe ea nici nu-i pun la dvd)..asa ca prefera sa-si faca teatru cu papusile, animalutele ei...off..nu stu cum sa mai fac sa fie bine...voi aveti astfel de probleme? ca ma gandeam ca trecand in clasa a II-a o sa sa-si mai revina si ea

tati si printesele : http://thumb0.webshots.net/t/57/557/3/38/46/2943338460092654700KuUueE_th.jpg
nasterea Ioanei Teodora : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=87474

Credeam ca numai a mea e imprastiata si nu intelegeam ce-i cu ea....
La noi nu-s probleme in familie si totusi tot asa scrie urat, nu e atenta, uita uneori din teme.... Cu sora-sa se poarta frumos, pentru ca eu mereu incerc sa nu fac deosebire intre ele si daca fac amandoua prostioare isi iau tot amandoua pedeapsa.... Tin tare mult una la alta si par unite, sper sa fie mereu asa!
Eu chiar ajunsesem sa ma gandesc sa ma duc la psiholog cu ea.... De fapt, de mult am eu ideea asta prin creieras.....

Poze cu familionu'

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Stiu ca sunt copii, asa imi spun si eu!
Insa cand eu ii explic ceva si daca o intreb dupa 10 min ce i-am explicat sa se uite suav la mine ca "vitelul la poarta noua", nu cred ca intra la categoria pretentioasa.....
Nici eu nu i-am rupt foaia (decat poate de 1-2 ori) la teme, oricat de urat a scris. I-am atras atentia ca trebuie sa se straduiasca sa scrie mai frumos si am pus-o la caligrafie pe caietul de casa...
Dar mi se pare ca nu mai se lipeste invatatura de ea.... Asa am patit-o la gradi dupa primul an (probabil dispare interesul!). Bine nu compar gradi cu scoala, dar fac o paralela la cum reactioneaza " a doua oara" la acelasi lucru de facut....
Poate si eu sunt mai obosita..... Dar si cu ea se intampla ceva.... Am incercat in toate felurile.... Acum l-am trecut pe tati la facut teme cu ea, poate nu suntem pe aceeasi lungime de unda... desi tati isi pierde mai repede rabdarea decat mine. Insa o las sa vada cum e si cu tati la teme si apoi va alege cu cine e mai bine...
Altfel, vad ca au intrat intr-un fel de pauza de note.... I-a bombardat de la inceputul scolii pana acum vreo 2 sapt si de at nimic... Sper sa mai ii noteze, ca asa isi va mai indrepta si Ana notele. Ca eu o stiu de fata desteapta si mereu i-am spus ca este, insa trebuie sa si dovedeasca!

Poze cu familionu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Nu am mai scris de multisor pe aici dar nici noutati majore nu am avut. Am avut joia trecuta prima conferinta cu invatatoarea de anul asta. Primisem card reportul cu citeva zile inainte asa ca stiam la ce sa ma astept . Per total e bine. La limba en, science si social studies sta excelent are notarea maxima peste tot chiar cu +,(de muzica, arta, ed. fizica nu vorbim ca are nota maxima ) dar la mate e undeva de doar B in notarea voastra , si nu am fost foarte multumita. Acasa am inceput sa lucrez cu ea suplimentar cam de o luna si citeva zile , doar la mate ca de citit/scris oricum nu o pot opri le face voluntar. Ni s-au aratat testele de dinainte de sedinta unde a gresit destul de multisor . Eu am crezut ca fiind o singura notare/semestru sa se faca un fel de medie . Probabil ca asa a si fost dar testul ala a influentat nota foarte mult. Am aflat lucruri noi si bune si rele. Ni s-a spus ca probabil greseste din neatentie pentru ca mai tot timpul vorbeste cind invatatoarea explica ce au de facut la test dar nu o poate nota altfel ca ar incuraja-o si stie si ea ca poate mai mult, mai ales cind a aflat ca a e aici de aproape 3 ani doar si sta atit de bine la lb. en. Binenteles ca notarea la comportament a fost pe masura daca ea da din atita , dar lucram la asta.
Per total e bine dar stiu ca se poate si mai bine. Culmea e ca tot ce-i dau acasa sa lucreze suplimentar la mate le face perfect iar in clasa nu stiu ce se intimpla de le greseste in asa un hal

Vic felicitari de asa baieti cuminti si isteti
Recunosc eu inca nu am avut curaju/incredere sa o las singura acasa inca niciodata. Iar de venit pe jos singura acasa e exclus ca la virsta asta nici nu-i lasa scoala sa o faca.

Filofteia , Anuska va multumesc nici nu stiti cit de mult ma incurajeaza ceea ce ati scris de ai vostri copilasi, ca deci asta inseamna ca Bianca e normala ca si eu vorbesc cu ea si explic si parca vorbesc cu peretii uneori.

Revin ca nu am terminat dar trebuie sa plec acum ...
la scolarei
PS poze de la Halloween pentru cine doreste
http://good-times.webshots.com/album/568627036wygBmu

Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going

Mergi la inceput

Alintaroma ai o fata tare frumoasa! Sa-ti traiasca!
Si hai sa-mi laud si eu scolarita: a luat azi -FB la matematica! Se pare ca a dat ceva rezultate ca m-am suparat pe ea....
Sa vedem cat o sa o tina acum...

Poze cu familionu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Anuska multumesc de aprecieri da, nici cucuietele tale nu-s mai prejos sunt asa de diferite dar frumoase

Deci sa revenim, cind eu ma plingean la invatatoare ca nu sunt multumita de mate si ca stiu ca poate mai mult ca doar cum de a ajuns as la en (de aici subintelegindu-se ca e isteata) ea imi zice ca "poate asta e ea, va excela tot timpul la en si la mate nu", am ramas caci mie mi se pare cam devreme sa trag concluzii de astea.
Oricum ma bucur ca am avut o discutie foarte sincera si am informat-o ca vreau ca Bianca sa recupereze la mate si sa nu tragem conluzii d'astea asa ca continuam cu lucratul suplimentar zilnic cite 1 ora - 1 ora jumatate.
Lucru cu banii ne scoate peri albi, cind cred ca gata a inteles, s-a produs clickul de care aveam nevoie o luam de la inceput
Recunosc ca nu sunt un bun didact si caut material de lucru tot internetul asta si doar o pun sa lucreze si unde greseste ii arat si discutam. Nici nu am atita rabdare cita as vrea da husbandu nici atit si in plus el vine si tirziu de la servici iar la ora aia noi suntem deja gata cu lucru de cele mai multe ori.
Si ciuda maxima ma ia cind vad ca la jocuri pe pc e as, ii fuge mintea de zbirniie, deci se poate
Iar daca indraznesc sa ridic vocea la ea are un talent de a ma face sa ma simt tot eu prost absolut fantastic, desi inainte de asta vorbesc frumos de 10 ori ...
Bianca scrie frumusel desi aici acum asta nici macar nu conteaza foarte tare.

Filofteia , Adi pare un suflet sensibil daca ii plac florile, muzica deci abia el are suflet de poet . Si pe Bianca am chemat-o aseara sa ii arat ca am gasit intr-un ardei gras o saminta ce a germinat si deja creste planta si a luat-o spunind "come little fellow I will take care of you!" si l-a pus intr-un borcan captusit cu paper towel ud si e la geamul camerei acum. Is curioasa si eu daca chiar va creste, ii voi face poza azi

Roxanal imi pare tare rau ca aveti probleme si pentru copii poate fi foarte dificil uneori chiar daca nu o spun.
Si noi am trecut prin perioade dificile cind ne-am mutat in US, nu noi ca si cuplu, ci doar de acomodare ( a fost o perioada mai zbuciumata la inceputuri, cind ne-am mutat in interval de 6 luni de doua ori si deci am schimbat si scoli tot de atitea ori) iar nici Biancai nu i-a fost usor, dar nu mi-a spus nimic atunci. Ori de cite ori o intrebam cum e la scoala imi spunea ca "bine" ca apoi in vara urmatoare sa mi se confeseze intr-o seara ca e tare trista ca nu a reusit sa-si faca nici un prieten la scoala si ca nici un copil nu vroia sa se joace cu ea, iar cind am intrebat-o de ce nu mi-a spus atunci, mi-a raspuns " ca nu am vrut sa te ingijorezi tu, mami" iar mie mi s-au umplut ochii de lacrimi instantaneu. Copii sunt mai fragili sufleteste decit realizam noi si trebuie gasita o cale de comunicarea tot timpul sa nu-i lasam sa sufere in tacere ci sa fim acolo pentru ei.
Nu stiu sa dau sfaturi dar va doresc sa va gasiti linistea de care aveti nevoie

Donia, vecinico pe la voi ce se mai intimpla ? in afara de faptul ca a venit iarna

Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going

Mergi la inceput

La varsta asta, copiii stau cuminti si se concentreaza vreo 15 minute continuu, apoi le zboara mintea la altceva, apoi revin la ora si tot asa… Ca sa se concentreze bine, copiii au nevoie de interactiune, adica sa fie si ei activi, sa participle la ora, sa fie stimulate in mod placut. La fel si cu temele de-acasa, putini copii la varsta asta se pot concentra continuu sufficient. In plus, sunt distrasi usor de orice zgomot, umbra, soapta… Vor sa stie ce s-a auzit, ce s-a intamplat. Sau isi amintesc ceva de la scoala, sau de pe drum, sau ce au visat peste noapte si trebuie sa povesteasca imediat, de regula in timpul unei explicatii serioase. Explicatiile trebuie sa fie scurte si clare. La varsta asta totul e foarte important, sau e mai important ce se intampla in jur decat explicatiile legate de teme si scoala.
Si noi avem probleme cu concentrarea. Mihai sta greu locului, iar acasa, ca are scaun cu roti, se tot plimba inainte si-napoi. Cand scrie se tot opreste sa-mi povesteasca ce-si mai aminteste de la scoala, sau ii mai vin idei caudate si imi povesteste si mie. Mereu tre’ sa prind momentul optim si sa-l re-aduc la lectii. Acum il mai las singur cat scrie si vine cu caietul sa-mi arate cand termina. Si la mate prefer sa-l lass a faca singur, si apoi sa corectam impreuna – noroc ca aici copiii scriu cu creionul! (Apropos, aici se si voteaza cu creionul).
Ieri, de exemplu, am avut intai discutii ca de ce sa mai faca la mate, ca oricum el e mult inainte. Apoi s-a apucat si m-a mirat cum face el anumite adunari, de exemplu 9+5=10+9-5. Am incercat sa-i explic cum sa faca mai usor, dar nici n-a vrut sa asculte, ca el asa face mai usor, iar cum ii spun eu e mai complicat.
Iar cand ii mai citesc eu cate o poveste (cele in romana), ma trezesc intrerupta de multe ori cu comentarii complet ne-legate de ceea ce citeam. Dar nu ma mai ingrijorez, caci ce il intereseaza din poveste stie, si ma trezesc pe neasteptate, cand facem altceva, ca-mi povesteste ceva din povestea la care nu credeam ca era atent.
Imi amintesc cand citea invartindu-se in jurul cartii de ajungea sa citeasca tinand cartea cu fundu-n sus. Dar incet-incet se vad progrese, se schimba de la an la an.

Filofteia, e normal ca Adi sa citeasca corect in engleza, chiar daca nu scrie corect, e mai usor sa recunosti ceva ce ai mai vazut, si mai greu sa reproduce. Pe aici copiii scriu cum aud in primul an de scoala, in al doilea incep sa mai scape cuvinte scrise corect, tot mai multe spre finalul celui de-al doilea an de scoala, apoi in al treilea an incep sa scrie in majoritate corect. Tine cont ca astia sunt copii care scriu si citesc numai in engleza. Iar Mihai inca imi povesteste de colegi de-ai lui care inca scriu cum aud la finalul celui de-al treilea an de scoala… Deci, rabdare si putere!

Anuska, felicitari pentru rezultatul fetei.

Alintaroma, revin cu comentarii legate de mersul singur acasa...

Mergi la inceput

Alintaroma, am inceput sa-l las singur pe Mihai de nevoie acum, am o sefa tare incuiata momentan, noroc ca-i temporara. Dar nu-mi pare rau. Mihai e suficient de cuminte sa nu faca belele prea mari. Ieri am avut ceva emotii, caci vroiam sa-l las numai 15 minute singur si s-a prelungit la 50. Dar si-a deschis televizorul si si-a luat cartile primate de ziua lui sa le citeasca.
Cu venitul singur la 8 ani, aici e pe muchie. Adica de la scoala ii lasa sa plece daca nu spun parintii ca sa nu-l lase. Si cum Mihai are de mers maximum 10 minute pe jos pana acasa, mers lejer, nu e o problema. In fata scolii au semafor si la orele la care vin si pleaca copiii de la scoala e un nene care supravegheaza trecerea de pietoni. In rest, mai are de traversat o strada mica – mie de asta imi era mai frica, dar cat merge cu altii se bazeaza pe insotitori si nu e atent, dar cand e singur e mai atent.
De ce zic ca mersul singur intre casa si scoala e cam pe muchie? Pentru ca, desi sunt destui copii care o fac, si articole aparute in ziar scriu despre cercetari care arata ca societatea de azi de hiper protectoare si nu le da copiilor sansa sa invete sa se descurce si sa decida singuri in situatii putin mai dificile, pe vremea cand lucram in protectia copilului aici (acum vreo 2 ani) am avut un caz in care tatal a facut plangere impotriva mamei ca nu are grija de copilul de 10 ani, adica il lasa sa mearga la si de la scoala singur, si uneori il lasa sa doarma seara si ea iesea la plimbare cu prietenul (parintii fiind despartiti). Ca urmare, judecatorul a decis sa mute copilul in grija tatalui… care apoi a inceput sa duca copilul la scoala sis a-l lase singur acolo cu o ora jumate inainte de inceperea orelor, cand nu era numeni la scoala sa supravegheze copilul, caci nu-l ducea la before school care.
Teoretic, aici de la 12 ani nu mai e o problema sa mearga singuri la scoala sau sa stea singuri acasa, caci la 12 ani intra la liceu. Iar de la 14 ani se considera ca pot avea grija de fratii mai mici.

Mergi la inceput