Clasa a II a (2008-2009) partea II
Raspunsuri - Pagina 6
Sense spune:
Va multumesc mult pentru raspunsuri. M-am linistit fiindca tot timpul am avut falsa impresie ca ii dau prea multi bani bonei, este adevarat ca este o femeie extraordinara, tot respectul. Tocmai am vorbit cu Bogdan , venise de la scoala si era super incantat,au avut un targ de toamna organizat pe clase. va multumesc inca o data, va doresc weekend placut.
violeta69 spune:
filofteia,multumesc...
nu ne gandim ca o sa ajunga un mare pianist
dar e bine pt el!
decat sa stea cu ochii in televizor toata ziua mai bine sa faca si altceva....
si apoi mai tarziu e bine sa stie notele si sa se relaxeze cantand ...cu vocea parca nu-i iese deocamdata...ca lui Adi care e deja cantaret
mai bine ca nu-i zici nimic mamei respective,ce sens are? ca daca asta e mentalitatea lor(a parintilor) nu ai tu cum sa o schimbi....dar e pacat ca aici copilul o sa piarda,in timp o sa se departeze toti copii de ea!
Mihaela,acum depinde si cum evalueaza doamna subiectele....daca tb facute in anume fel exercitiile....dar ar tb sa nu conteze daca rezultatul e acelasi...zic si eu!![]()
oricum felicitari pt test!
sense,deci pastrati bona pana la urma?!
noi avem karate azi,temele le-a facut de vieri la semiinternat...
incercam sa facem ceva din carticica de teste si poate cateva exercitii la matematica!
we placut 
Vio,mamica lui Mihnea
viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!
Vic spune:
Filofteia, tare-i rau cand dai peste parinti mai... altfel
. Biata fata n-are nici o vina ca e maica-sa cum e, dar tot o sa suporte consecintele, din pacate. Poate ar fi bine sa-i explici lui Adi ca unii oameni, cand sunt nesiguri, critica pe toata lumea ca sa isi poata mentine increderea in ei insisi si in alegerile proprii, iar altii sunt pur si simplu invidiosi si rautaciosi si le face placere sa spuna rautati, si ca urmare, el trebuie sa decida singur (cu parintii
) ce e bine si ce nu, ce-i place si ce nu, si sa aiba incredere in el insusi, ca sigur va sti cel mai bine ce i se potriveste.
Noi am supravietuit sambetei, dar duminica am fost terminati cu totii. Petrecerea lui Mihai s-a extins cu 2 ore, semn ca toata lumea s-a simtit bine. Concertul a fost superb, insa Mihai era mult prea obosit ca sa mai faca fata, asa ca a fost agitat si nemultumit, si a tras cateva ture de plans cu hohote spre final. Cred ca a avut emotii cu aniversarea, caci ieri mi-a zis ca el are impresia ca nu-l prea plac copiii, ca nu se joaca mult cu el si nu-l lasa sa aleaga jocul/regulile. Am mai discutat, si cred ca de fapt lui i-ar place sa fie mult mai popular decat e. Ba chiar mi-a zis ca unii copii il considera shy (timid), caci nu vorbeste prea mult (iar acasa nu-i mai tace gura
). S-a mai linistit, temporar cel putin, dar mai avem de muncit la cresterea increderii in sine.
Azi Daniel, baiatul nostru cel mare, a plecat in tabara - se intoarce miecuri. Ca urmare azi Mihai a stat vreo 15 minute singur cat l-am dus pe fratele lui la scoala cu bagajul, iar la plecarea spre scoala lui mi-a zis ca trebuie sa-i dau cheie sa poata intra in casa cand vine singur de la scoala
. In final am decis ca azi ma duc sa-l intalnesc la scoala, dar nu vom merge impreuna spre casa, ci el se va purta de parca eu n-as fi acolo. Iar eu o sa merg dupa el, la distanta, sa-l vad cat e de atent si cum se descurca. Daca totul e OK, maine il las singur. Ar sta cam o ora jumate singur acasa, timp in care de regula se uita la TV. Iar miercuri o sa ma duc sa-l iau eu, si apoi mergem sa-l luam si pe Daniel de la scoala la intoarcerea din tabara.
Daca se descurca acum, o sa ne fie de-acum mult mai usor, caci va putea si sa se duca singur la scoala dimineata, si asa mai castig eu ceva timp sa vin dupa-amiaza mai repede acasa si sa stau cu ei. Cred ca pentru Mihai, varsta de 8 ani a fost ca un prag, in mintea lui abia acum e mare si poate face mai multe singur, chiar daca tot ii place sa fie alintat.
roxanal spune:
Buna din nou,
la noi situatia nu este deloc roza 
Maria face numai trasnai.nu stiu frate, cred ca le alege
...oricum, nu stiu sincer cum sa ma mai comport cu ea
este adevarat ca avea si motive, eu si sotul aflandu-ne pe marginea divortului, si ne comportam urat unul cu celalalt, acum s-au reglementat lucrurile, de vreo 2 saptamani, insa ea nu pare sa-si revina
..cred ca trebuie sa lucrez si mai mult cu ea...
Colac peste pupaza, D-na a fost bolnava si abia acum a avenit, d ela inceputul scolii, si au facut scoala mai mult din 2 in 2...insa si d-na spune ca e varza, ca e dezordonata, aiurita, imprastiata 
eu am si mari pb de sanatate si n-ar trebui s ama supar deloc, insa o fac zilnic, si sincer, am ajuns deja la saturatie in ceea ce o priveste..mai nou, a inceput si sa minta(de genul, o intreb daca a terminat tot, tot ce a avut de facut, vineri, ea zice ca da..duminica, hop, ca stii, mai am ceva de facut..tare m-am suparat
)...nu se mai intelege nici cu sora ei mai mica, pe care o necajeste tot timpul...acum cateva saptamani si-a taiat genele, ca asa a zis ea ca e mai frumoasa..si exemplele pot continua...
ea sta singura acasa, de cand o aduce de la scoala, pe la 12.30, acum o sa fie mai devreme, si pana la 6 cand vin eu de la serviciu(o iau si pe Teo de la gradi in drum) isi incalzeste mancarea la microunde...ptr ca desi stiu ca nu este prea bun, totusi imi este frica s-o las sa umble la gaze..poate la anul, vom vedea ce o mai fii pana atunci...
scrie foaret urat de la o vreme incoace, abia de intelegi..acum nu va imaginati ca-s mama d-aia obsedata sa faca totul perfect, insa..la ea nu e pb decat de aiureala si neatentie..prefera sa viseze(nu se uita la desene ca nu avem cablu si ptr ca sunt suparata rau pe ea nici nu-i pun la dvd)..asa ca prefera sa-si faca teatru cu papusile, animalutele ei...off..nu stu cum sa mai fac sa fie bine...voi aveti astfel de probleme? ca ma gandeam ca trecand in clasa a II-a o sa sa-si mai revina si ea
Vic spune:
Roxana, fetita ta este probabil foarte afectata de mai multi factori: relatia dintre parinti, lipsa invatatoarei de la scoala... Fetita e foarte posibil sa se simta cumva vinovata de problemele dintre cei doi parinti, si de regula asta se manifesta printr-un comportament nedorit de parinti - ea incearca sa atraga atentia asupra ei, "striga dupa ajutor" comportandu-se intr-un mod care deranjeaza pe parinti etc. In plus, daca i se tot atrage atentia ca nu scrie frumos, nu lucreaza corect, nu e atenta etc., fetita va ajunge la concluzia ca ea oricum nu e buna la nimic, si atunci va renunta sa mai incerce, caci eventualele ei stradanii si rezultate mai bune trec neobservate. Iar daca atitudinea celor din jur fata de surioara ei mai mica e pozitiva in timp ce ea e certata des, automat nu o va mai place pe sora mai mica si va incerca sa se razbune pe ea.
Eu zic ca e un copil bun, daca sta singura acasa de la 12.30 pana la 6 fara sa faca prostioare, isi ia singura sa manance si tot asa.
Eu ma straduiesc acum sa il invat pe Mihai sa vina singur de la scoala cand nu e fratele mai mare disponibil, si eventual sa stea singur in casa pe perioade scurte deocamdata, care se vor extinde treptat pana la o ora jumate - doua ore in caz de nevoie. Acum suntem la stadiul de 15 minute, iar azi va fi prima zi in care va merge singur acasa de la scoala.
Fetelor, am si eu o intrebare: de ce sunt doua subiecte de clasa a 2-a? ca m-am confuzionat de cateva zile... Uitati aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=111357&whichpage=17
Vic spune:
filofteia, multumesc de lamuriri 
Cat despre Adi, eu zic ca are rezultate bune la scoala. Eu i-as fi zis ca ma bucur ca a atins toate punctele la test si ca a facut atatea foarte bine, dar ca ma astept sa fie mai atent data viitoare si sa faca foarte bine la toate punctele, caci eu stiu ca poate.
Eu asa ii iau pe ai mei. Sotul, insa, le zice doar ca puteau mai bine
. De exemplu lui Daniel, cand a venit cu rezultatele la un test de engleza la nivel de stat si era in primii 11%, lui i-a zis ca trebuia sa fie in primii 10%, iar mie "iti dai seama, e in primii 11% pe stat si foloseste engleza numai de 5 ani!".
ce fain ca-l preocupa florile! Si lui Mihai ii plac. Pe geam avem una mancatoare de ganganii, aleasa de el. Dar de Mother's Day mi-a luat o crizantema si a plantat-o cu frate-sau in gradina, iar de Father's Day a luat un... ardei. Adica o planta, pe care am pus-o in gradina, si speram sa faca ardei grasi rosii, preferatii lui Mihai.
Acum ma intreaba cum putem face sa obtinem apa dulce din apa sarata, si-mi explica cu evaporarea apei si cum se pot transforma vaporii inapoi in apa.
Hai sa ma laud, Mihai a venit azi singur, fara probleme. Eu vroiam sa fiu acasa pe la 4pm cel tarziu, dar din cauza unei sedinte am plecat de la servici dupa 4, asa ca am ajuns acasa pe la 4.30. Eu m-am panicat ca nu-mi raspundea copilul la telefon, nici robotul nu intra, si cand colo, copilul meu era bine-merci acasa, schimbat de uniforma, la televizor. Mi-a zis ca el vrea sa vina singur de-acum, ca ajunge mai repede ecat cu frate-sau
. (iar Daniel se plange ca nu se misca Mihai mai repede). Fapt e ca Daniel s-ar bucura sa nu-l mai astepte pe Mihai in fiecare zi, ca el ar fi acasa la 3.20, cand Mihai termina orele la 3.30.
Ce sa zic, sunt fericita ca experienta asta a fost una placuta pentru Mihai, de-acum tre' sa-l mai si trimit dimineata singur si mai scap de-o grija.![]()