Clasa a II a (2008-2009) partea II

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Buna mamicutelor, unde ati disparut?

La noi a trecut si seara cu concertul. Clasa lui Mihai a dansat pe muzica din "Full house". A iesit dragut, iar Mihai a fost tare nostim, caci a tot avut senzatia ca-i cad pantalonii (erau putin mari, dar bine ancorati cu o curea) si intre miscari se tot tragea de pantaloni in sus. Iar la final, Mihai a fost primul care s-a ridicat din pozitia de final, si a inceput sa-i indemne si pe ceilalti sa se ridice - mi-a explicat acasa ca asa le-a zis doamna, sa se ridice cand incepe publicul sa aplaude, si el s-a conformat.
Azi insa am fost toti cam adormiti, caci spectacolul s-a terminat la 10pm, pana am ajuns acasa, pana ne-am culcat... Bine ca vine weekend-ul.

Sper ca sunteti bine - si mamicile si copiii - si va doresc un weekend placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

salutare mamicilor!

ce mai faceti? vad ca activitatea e cam redusa...
al meu cupil a venit ieri cu un minus B la dictare
saracu era varza de suparat, credea ca o sa-l luam la omor . cel mai rau cred ca il direa de locomotiva tomas - pt care avem intelegere ca daca e cuminte si acasa si la scoala pana la vacanta, il las sa si-l cumpere din banii de alocatie

oricum, cert este ca dupa mine e cam dratica grila de notare pt ca copilul a mancat 2 litere si a gresit niste semne de punctuatie, dupa mine nu era asa de grav!

in rest, n-am multe noutati, astept vacanta de Craciun si noul an care sper ca va fi muuult mai bun decat asta!

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

Poate ne-am invatat noi din cls I cu FB, insa si mie mi se pare ca dna fetei mele e cam severa.... De ex a luat S pt ca n-a pus liniutele de dialog si a scris "printr-un" legat; sau B pt ca a scris George in loc de Gheorghe; sau B la matematica pt ca a scris la x+30=90, x=30 (era casuta goala,dar nu stiam cum sa scriu eu aici) si pt ca la suma a 2 numere trebuia sa adauge diferenta a altor 2 numere, iar ea a scis suma celor 2 numele si apoi rezultatul lor+rezultatul diferentei (deci n-a mai scris si operatia de scadere, dar rezultatul era bun!).... In plus le-a mai spus ca de aici inainte le da direct B daca fac o singura greseala!....
Chiar nu stiu cum sa mai procedez cu puiuta mea, pt ca mi-e clar ca din neatentie sau din graba face greselile, nu din nestiinta....

Poze cu familionu'

Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

si cum ziceati?
in clasa a II nu se mai dau asa usor FB-uri

Mihnea a luat B la cunosterea mediului ca nu a stiut cum arata graul,unde cresc macii,el a scris ca la munte...iar la campie cresc brazii
cand l-am intrebat unde cresc brazii la campie ,cica"ce nu sunt brazi si la noi in parc?"
si din porumb se face faina....e adevarat ca la malai se zice (nu stiu prin ce zona) faina din mailai...asa ca

la matematica am facut varza cu caietul de teme ca nu respecta alineatul,doua patratele de la linia caietului si acolo unde nu sunt zeci ar tb o patratica libera....si el nu o lasa
asa ca a mai luat un B....

insa doamna mi-a spus ca atunci cand il scoate la tabla el face socotelile din cap,chiar si cele cu zeci,dar pe caiet scrie gresit....de ex in loc de 14 a scris 13
de ce?
fiindca e imprastiat
cam cum e in mintea lui asa e si pe caiet si cam peste tot
eu nu ma mai suprat pe el,cel putin la cunosterea mediului...e copil crescut intre betoane de unde sa stie el cum e cu graul,molidul si macii?!
insa la mate ma cam supar,dar sper ca o sa-si mai revina...cel putin pana s-o insura

we frumos

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

La multi ani celor care au sarbatorit azi onomastica - parinti, copii, bunici...

Mergi la inceput

Buna ziua si sa aveti o saptamana buna!

Noi l-am sarbatorit mai discret pe Mihai sambata, nu de alta dar sambata urmatoare are etrecere de ziua lui de nastere.

Sambata dimineata a venit un “educational advisor” sa discute cu noi, sa testeze copiii sis a ne convinga la final sa cumparam un software care sa-i ajute pe copii sa-si umple eventualele goluri din educatia scolara. Ei bine, elanul i-a scazut treptat pe masura ce inainta in discutia cu noi. Nu se astepta sa-i spunem ca putem sa ne ajutam copiii la orice materie, fie unul, fie celalalt, si ca daca e nevoie ne facem timp pentru copii, sa-i ajutam cand au dificultati. Iar cand a vazut rezultatele la teste, pe care copiii clar le-au facut singuri la ei in camera in timp ce noi stateam de vorba in sufragerie, ne-a zis ca e clar ca ai nostril baieti nu au goluri si ca facem o treaba foarte buna, asa ca ne arata softul doar daca vrem noi, nu ca am avea nevoie de vreun ajutor. Testele aveau vreo 17 exercitii, unele cu cate 3 puncte, iar Mihai l-a terminat pe al lui foarte repede. A avut 3 greseli: o adunare de genul 27+26, o scadere gen 46-28, si una de-a dreptul banala si clar facuta din graba: 7-?=4.
De ce am acceptat sa stam de vorba cu tipul respectiv? Pentru ca am primit Enciclopedia Britannica 2008 pentru copii cadou.

Apoi am decis sa le facem o “bucurie” copiilor si sa le luam carti de lucru suplimentar, mai ales ca in curand vine vacanta de vara, lunga de 6 saptamani. In general le-am ales noi cartile, lui Mihai i-am gasit una care are o pagina exercitii de mate si una de engleza si tot asa, facuta pentru cunostintele de clasa a 2-a. I-am mai luat o carte cu jocuri diverse sa se distreze cu ea in vacanta – inclusiv exercitii de logica, de atentie, nu neaparat de scoala. El si-a ales si a insistat sa-i luam o carte care introduce copiii in domeniul fractiilor si zecimalelor si una care prezinta elemente de fizica si chimie pe scurt, clar si la obiect, asociate cu desene nostime.

Cam asta a fost pe la noi mai... altfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

salutare mamici!

noi ne-am bucurat de teme reduse in we, cred ca doamna o fi in greva japoneza : le-a facut bogdan in 2 ore sambata...

despre note nu stiu ce sa spun, cred ca se folosesc niste grile care nu sunt deloc indulgente! la un moment dat am citit ca daca are 2 greseli ia B, daca are 3 S samd... asa ca nu e greu sa aiba aceste note!
desi, pe de alta parte, mi se pare foarte normal sa nu stie sa scrie corect de ex cuvinte cu cratima, atata timp cat nu au facut inca nici o notiune de gramatica - sau cum se chema materia aia care te invata sa scrii corect ...

in rest, cu socotelile ne luptam si noi, le nimereste daca le face din cap dar cand scrie e distrat si greseste.

filofteia, eu il mai pun sa exerseze cu niste joculete pe calculator, 'kaboo shcool' parca ii zice la site, daca nu il gasesti sa-mi spui si-ti trimit linkul de acasa. lui bogdan nu ii prea place, dar tudor joaca la greu!

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Buna ziua din nou. Sper ca sunteti bine... Presupun ca sunteti doar prinse in programul zilnic.
Noi ne concentram acum pe ziua de sambata, party + concert. Diseara trebuie sa fac muffins, ca i-am promis lui Mihai ca duce la scoala pentru copii de ziua lui. Sper sa se mai racoreasca vremea pana atunci, ca tare nu-mi vine sa ma apuc de copt la 30 de grade.

Filofteia, multumesc de urari.

Mergi la inceput