Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (103)
Raspunsuri - Pagina 4
Ramo2007 spune:
Wow....
Mirtha felicitari, sa-ti traiasaca fetita si sa va bucurati de ea!Refacere rapida mamico!
Anes, bine ai venit acasa cu Remus, sa te bucuri linistita de el!
Ramo 31+
Puiutul meu scump
andreyutza spune:
Miky_ea bafta azi la control. sa ne tii la curent.
Minunea din viata noastra!!! Criss
http://bd.lilypie.com/nI8Fp3.png
30+
Hera25 spune:
Felicitari Mirtha!!!Sa-ti traiasca printesa cea dolofana, sa va bucurati de ea toata viata!
Anes bine ai venit acasa.Cand ai timp poate ne povestesti si noua cate ceva.
37+ Lorena Elena
alra spune:
mama, am intrat si eu 10 min sa citesc intre 2 reprize de alergatura si ce imi vad ochii. mirtha care aseara se dadea cu netu acuma e mamica!!!
felicitari si capul sus!!! nu conteaza cum iesi de acolo asa mult, conteaza cum evoluezi. sa fie totul bine!
a zis cineva ca e mai inteligent sa punem povestile de la nastere pentru a arata ca totul poate sa se termine super chiar daca nu incepe asa bine si mare dreptate are
Laura s-a nacut cu APGAR 5, dupa ce in ultimele 2 ore ale travaliului inima ei a fost la 180, in intervalul de alarma, 160 fiind limita maxima. la 10 minute dupa nastere a primit APGAR 8 si la 15 min APGAR 9, deci si-a revenit repede.
Nasterea a fost declansata la 37 de sapt de streptocolul B care mi-a fisurat sacul (se pare ca bacteria asta produce niste enzime care pot fisura sacul). Cand s-a rupt apa aveam col de 2cm, dilatatie evident 0. Dar toate astea le-am aflat in timpul travaliului pentru ca analiza la streptococ nu apucasera sa mi-o faca dinainte ci doar la internare caci aici se face in sapt 36-37.
Deci in concluzie madam a trebuit sa stea cu perfuzie 10 zile, la lampa de 2 ori, ceva probleme de respiratie, monitorizata.
De alaptat direct nu s-a pus problema decat dupa 5 zile, oricum eu numa dupa 4 zile am avut lapte.
In fine... v-am mai zis: dupa ce am venit cu ea acasa a inceput sa ia un kil pe luna, pana pe la 4 luni era pe percentila P75, adica mai mare ca 75% din copiii de varsta ei. La 6 luni purta haine de 9 si tot asa ...
revenind la chestii mai lumesti , wndy, profa de mate zici? unde ai facut matematica? hihi, poate am fost colege. vad ca esti cu un an mai mare ca mine. eu am facut-o in bucuresti, dar la sectia de info. deci, fusesi la spital? dai cu tunu si apoi dispari. foarte original, n-am ce zice
alexa, nu sunt in lista pe motive de tacaneala. am DPN de mos nicolae, am inchis 33 de saptamani insa ma simt ca de 38 asa. adica mare, grasa si nervoasa.
cherie, ideea de a arunca putaciosii in pungulita inchisa ermetic si apoi sa ii scoti afara e normala si fireasca. cosurile alea nu sunt bune decat daca ai dormitorul la etaj si ti-e lene sa te dai jos. eu am mai zis si ma repet - nu va imaginati ca daca puneti pampersii in cosul ala nu mai put. ganditi logic - dupa 6 luni bb mananca cam ce mancam si noi (si carne), cam cu poate mirosi caca de bebe, a trandafirasi?? pana in diversificare insa e cat de cat ok. cred ca mama natura ne ia treptat sa nu ne ucida din prima.
anes, bine ai venit acasa. acomodare usoara si cat mai multa odihna!
ok, va las momentan caci ma duc sa fac cumparaturi (mancare, nimic spectaculos) azi am concediu - cica sa ma odihnesc - si profit "activ"
PS: diana a disparut?
Vacanta cu Laura in Romania
BraveGirl spune:
Lipsesc si eu o zi si cand vin ce-mi vad ochii???
FELICITARI MIRTHA!!!! BINE AI VENIT EVA!!!!
FELICITARI CATA!!!! BINE AI VENIT BEBE CHRISTIAN!!!!
Dar Cata nu a facut cezariana? De ce apare pe pag 1 nastere naturala? Fug sa citesc pate ma lamuresc...
==========
Corina 33+ Arianna Maria
My baby
Albumul meu
vrabiuta spune:
mirtha - sa va traiasca bebelina, sa fie sanatoasa si sa va aduca numai bucurii!
eva e nascuta in aceeasi zi cu sotul meu nu am nimic pentru ziua lui, dra lia e bolnavioara, de shopping nici nu poate fi vorba... lia i-a facut cadou de dimineata un desen foarte "original" spre incantarea lui tati. numai eu nu am cadou, in afara de prezenta mea fermecatoare. dar luni primeste o masina noua de la firma , pot sa zic ca se compenseaza, nu-i asa?
acum ceva vreme ma gandeam sa ii fac o surpriza si sa ma programez la cezariana de ziua lui , dar bebelina mica e inca mica, asa ca o asteptam sa vina cand o sa fie ea pregatita.
o zi frumoasa tuturor!
impresii de calatorie
diamisha spune:
Fetelor, am vorbit cu Mirtha, era foarte fericita, avea un tonus extraordinar, nu parea ca nascuse in urma cu 3-4 ore...A fost foarte curajoasa chiar si cand erau durerile alea mari, nu a plans, nu a tipat, dar isi aducea aminte de ce povestea Otiliav ca iti vine sa te tavalesti pe jos de durere...nu ca ar fi facut-o si ea...spunea ca este foarte multumita de cum a decurs totul, ca tot personalul s-a purtat ok, este "cazata" in aripa veche, insa e foarte decent....bebelina Eva este foarte bine, deja incerca a doua oara sa o alapteze...pe scurt, amandoua sunt bine si o sa ne tina la curent cu ce se mai intampla...
Anes, bine-ai revenit acasa impreuna cu bebe Remus, sa-ti traiasca si sa va bucurati de el!
Mav, nu m-am panicat in legatura cu nasterea, doar ca il vreau pe Claudiu langa mine...adica, tot ce-mi doresc este sa nu ma apuce pana luni seara, cand vine el...eu inchid astazi saptamana 36, iar de maine incepe sapt 37...daca ovulatia o fi fost decalata, vorba lui Anes, si uitandu-ma cat de devreme au nascut celelalte fete, mai putin Mirtha, ma gandesc ca mi s-ar putea intampla si mie oricand...
Diana
35+ Sonia
AMR 14 zile
nebunica-zapacica spune:
Bine ai venit Eva de Mirtha, sa fii sanatoasa, iar mamicii recuperare rapida sa-si vada printesa cat mai repede si muult laptic!!!
36+ Victor Nicolas
AMR 4 SAPTAMANI!!!
Maria_K spune:
FELICITARI !!!! Mirtha si Cata pt bebici! sa fie sanatosi si frumosi sa va bucurati de ei!!!
Maria 20+ Cassandra
vine bb!
Pozele noastre
Alexa.1983 spune:
Mirtha ce facusi breeeeeeeeeeeee???.....te-am scapat 2 sec din ochi si ti-ai facut de nascare a???? Felicitari, e bine cand se termina totul cu bine......acum o sa ne scrii legile la 4 manutze
Anes, bine ai revenit cu bebe pe langa purtator.... cred ca ai ceva treaba...abia astept sa vad poze si sa itesc povestea nasterii....cred ca ai avut ceva aventuri.......
Alra.......de ai stii de cate ori am lins listutza aia sa vad ce si cum.....acum m-am lamurit....
Bravegirl......Cata a nascut prin cezariana...o fi o eroare....
Si eu propun sa trecem si DPN si numarul de sapt la care s-a nascut.......
...Vine unla mami...
...Albume Burtica, Bebe, Diverse!!!...
LAURA 35+ Deniel Alexi
----------------------------------------------------------------------------------------------
AMR 4 sapt