Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (103)
Raspunsuri - Pagina 11
spiridusul spune:
io-te ce gasii io pe netzi
semnele nasterii; mi se pare destul de explicit
1. Respirati mai usor! Inseamna ca bebelusul a coborat in micul bazin si se pregateste de nastere. Acest lucru se poate intampla oricand incepand cu saptamana 35 de sarcina. Uterul apasa mai putin pe diafragm si plamani si astfel respiratia devina mai usoara. In schimb, apasa mai mult pe vezica urinara, ceea ce duce la vizite si mai dese la toaleta sau pierderi de urina. Unele gravide spun ca li se modifica forma burticii, dar este o observatie subiectiva si nu poate fi considerat un semn de travaliu.
2. Pierderea dopului de mucus. El astupa colul uterin si izoleaza bebelusul de mediul extern. Se poate elimina in orice moment, cu saptamani, zile, ore sau minunte inainte de travaliu, dupa ce colul se dilata si se sterge, adica se subtiaza si se scurteaza. Poate fi eliminat sub forma unui dop solid sau ca secretii vascoase, galbene, cu mici cantitati de sange rosu deschis. Desi este un semn usor de recunoscut, nu toate gravidele il constientizeaza.
3. Ruperea membranelor amniotice. Se pot rupe iniante de inceperea travaliului si lichidul amniotic este eliminat fie tot dintr-o data, fie putin cate putin. Aceasta situatie este destul de rara, doar 1 din 10 gravide. De cele mai multe ori se rup in timpul travaliului. Lichidul amniotic poate fi confundat cu urina, mai ales la gravidele care au pierderi urinare. Daca nu miroase a urina si este inodor si incolor, luati legatura cu ginecologul. Nasterea se apropie. Nu folositi tampoane interne, nu faceti sex si nu faceti nimic care ar putea introduce bacterii in vagin. Daca lichidul eliminat este verzui sau urat mirositor, mergeti urgent la spital pentru ca sunt semne de infectie a lichidului amniotic.
4. Inia o pauzarea colului uterin. Nu poate fi perceputa de gravide. Inia o pauzarea si scurtarea colului uterina are locde obicei in ultima luna de sarcina. Este unul dintre rolurile contractiilor Braxton Hicks. Un col uterin moale permite inceperea dilatarii. Ginecologul verifica acest lucru la fiecare control din ultimul trimestru de sarcina.
5. Dilatarea colului uterin. O verifica medicul ginecolog sau moasa prin tuseu vaginal, odata cu inia o pauzarea colului uterin. Se masoara in centimetrii sau in degete (o masuratoare des practicata, dar mai putin exacta). Dilatatia completa este de 10 cm si inseamna ca in urmatoarea ora veti naste.
Contractiile regulate. Este semnul de travaliu cel mai usor de recunoscut. Sunt diferite de contractiile Braxton Hicks din timpul sarcinii, dar uneori pot fi confundate.
Caracteristicile contractiilor de travaliu sunt:
- sunt regulate, adica apar la intervale regulate de timp, initial la 20-30 de min
- in timp, intervalul dintre ele scade
- devin din ce in ce mai lungi (initial 30-40 sec)
- devin din ce in ce mai dureroase
- durerea incepe in zona lombara a spatelui si inradiaza in fata sau invers si pot fi confundate cu durerile dinainte de menstruatie
- miscarea sau modificarea pozitiei nu incetinesc sau nu opresc contractiile
Cand contractiile apar la 5 minute si dureaza 60-90 sec, ar trebui sa fiti deja la spital. Nu mai dureaza mult si va veti vedea bebelusul.
sunt suparata
1. bb nu s-a intors... cik nu-i bai ca se poate nastere normala
2.col scurtat si deschis
35 w Cristian + Alexandru 02.02.2007
www.rodino.ro/" target="_blank"> jurnal de bebelus
anca_27 spune:
Hello fetele si felicitari mamicilor! Pup bebeii si burticile ramase, eu cred c-o sa fiu printre ultimele, DPN-ul e pe 21 dec, da` nu-i nimic, bantui eu pe-aici.
V-am citit aproape tot timpul, insa Otilia, cum zici, sunt mai scumpa la vorba , am avut o vara nebuna, am vandut garsoniera, ne-am luat apartament pe care l-am daramat si refacut de la 0, stiu pe de rost toti adezivii posibili, si nisip, si ciment si tot ce mai implica constructiile.
Apoi pe 14 sept ne-am mutat, pe 15 am inceput munca, unii saci inca-i am cu carti , ne-am jurat ca nu mai cumparam o carte, totul de la biblioteca, si-acum inca lucrez si zilnic de la 4 la 8 dupa-masa am cursuri la master.
Peste 2 sapt cred ca intru si eu in concediu, e prea obositor totul si burtica e tot mai mare.
Chiar, fetelor, ce stiti de cele 126 de zile, sunt obligatoriu de luat toate si de-abia dupa intram in CIC, sau pot lua mai putine? Ca cu cei 85% imi convine mai mult CIC-ul.
Ma uit cu jind la pozicile voastre cu camerele bebeilor, eu inca n-am facut nimic, va citesc experientele si inregistrez tot!
V-am pupacit pe toate-pe toate!
31+Sara
pozici
_
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in. (L. Cohen)
cherieactiv spune:
waaaaaawwwwwwwwwww!!!bravo mirtha!bravo eva!!!!!ce repede s-a intamplat tot....felicitari !!![bum
Cherie 32+ Sasha...
cherieactiv spune:
asta da veste..azi..nu ma asteptam....ma gandesc numai la asta...ca urmam ...rand pe rand..
windyy......
otilia...pai nu ana se da cu gamastan ...?
cum adica intram in sapt 34??nu 33??
Cherie 32+ Sasha...
carmendu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Otiliav Revin dupa ce mai citesc si eu din urma. Sper ca nu v-am plictisit cu problemele mele. |
cum sa ne plictiseti cu prblemele tale? pai nu de-aia suntem aici?!
34+ Victor
http://good-times.webshots.com/album/565055246KyFrzA?start=24
wndyctygirl spune:
CHRIEACTIV si io pup dulce, sora mea de suflet..........moaaaaaaaaama , sun ca o gyspie mica...sah nu joc, o sa razi, cred ca am ADHD, n-am rabdare si ma plictisesc.....
ALRA, querida mujer, faza cu profa de mate e un subiect de discutie foaaaaaaaaarte interesant...pe scurt, predau la mucosi de liceu aici( si 5-8)in sistem privat da' n-am patalama de profa caci masterul meu facut aici e in diplomatie si relatii internationale si la baza sunt ziarista desi am facut ASE-ul....o mare varza, tre sa iti explic un an ca sa intelegi adevaratele conotatii ale persoanlitatii mele absolut ciudate....anyway, I'm having fun with teenagers, si nu fun de-ala pervers...nu va ganditi la prostii nebunaticelor...efectiv imi place sa lucrez cu adoslescenti, poate pentru ca nici eu nu m-am maturizat inca...
OTILIA baby, sper ca ti-e mai bine...uufffffffffffffffffffffff....dece puii mei s-or aduna toate bubele la tine, n-ai destule pe cap?????Pentru ca Doamne Doamne stie ca esti puternica si te incarca....nu e fairrrrrrrrrrrrrr....
asa e, o sa imi fie greu daca nasc inainte sa apara mama, dar ce pot sa fac? Nu e sub controlul meu...
DIANA, nu mi-ai raspuns bre, oracolul gashtii....cand nasc? O fac scorpioanca????Pleaseeeeeeeeeee...am inteles ca pot sa stau fara dop si o luna...sa dea Dumnezeu!!!!
Plec, mai vin....cand si daca mai pot...
35+ cu
wndyctygirl spune:
SPIRIDUSULE, era sa uit, merci frumos pentru info vis a vis de semnele nashterii...iti dai seama ca asha, fara cep cum bantui pe autostrazile patriei, tre sa am grija....doca mea mi-a zis ca daca nu ma apuca contractiile sau nu se rupe apa sunt ok....
35+ cu
mar_ysa_28 spune:
Olivia26, andreyutza,Otiliav, Mamiseli 11 va multumesc mult pentru urari si sper sa ne facem cat mai usoare ultimele saptamani.
Babyzapi iti multumesc si tie si tuturor fetelor care mi-au urat bun venit si cine stie poate ne vom intalni la Medlife, eu dupa UM aveam DPN pe 17.11 dar dupa ultima ecografie facuta la 32 saptamani am 24.11 dar vom vedea pana la urma. O sa ajung joi la Mendez si sper ca totul va fi bine. Eu oricum sunt o mamica foarte tanara si nu stiu cum va fi insa am incredere ca nu am avut probleme in timpul nasterii decat acum pe final....cu retentia de apa, chestii asa mai simple.
Diamisha nu mai fi trista pt ca o sa fim cu toate alaturi de tine si chiar daca nu o sa fie sotul langa tine sa stii ca nu esti singurica...al meu e la fel plecat dar se va intoarce duminica insa problema cea mai mare e ca va pleca din nou pe 5 peste ocean si va sta o saptamana asa ca daca se va intampla ceva in timpul asta...ne vom descurca oricum.
Andy08referitor la dormitul beeblusului cu voi in camera te-ai gandit bine? Pentru ca apoi o sa ii fie lui foaret greu sa il muti in alta camera...eu ti-as recomanda un videophone si asa il poti monitoriza noaptea de la tine din camera, eu am cumparat un asemenea aparat si cred ca e fabulos si de asemenea am luat si un carusel cu activare vocala asa ca daca bebe va incepe sa planga caruselul va canta si se va roti, sigur ii va atrage atentia.Fiecare oricum face cum doreste dar poate e bine sa ne spunem parerile asta pentru binele beblusilor nostrii.
braveGirl Imi pare rau pt tine cu cei de la baby confort dar si eu am patit unele chestii airea cu ei...am comandat patutul la ei in august si deabia acum a venit, insa am avut asa o inspiratie sa ii las pe ei sa il monteze si cand l-au desfacut din cutii ce crezi...era rupt, poate ca dupa aceea nu recunosteau...in sfarsit au inlocuit partea rupta insa nu prea sunt multumita ca avand laterale culisabile si fiind prins doar in 4 suruburi mi se pare cam subred, parca se misca dar sper sa gaseasca al meu o solutie sa il imobileizeze cand va vieni acasa.
bebecrisnu avem ce sa facem cu terenurile asta e situatia actuala si noi avem ceva ternuri pe care le avem puse la vanzare si de ceva vreme nu se intampla nimic asa ca ce sa facem stam la apartament pana una alta...poate si-o reveni piata asta vreodata.Unde are socrul tau terenuri?
mar_ysa_28 spune:
Poate are cineva mila si de o viitoare mamica sa o puna si pe ea in listuta...ca date UM 11.02.2008, DPN dupa UM 17.11 dar dupa ecografie 24.11, Sper ca o sa fie o scumpica fetita mea pe care o va chema Leyre Alexandra. Luni o sa intru in 36 Saptamni...pt alte detalii nai intebati-ma pls pt ca nu mai stiu ce sa va zic...
Va pup pe toate!
dandusa spune:
Bebecris,
sa inteleg ca,daca pleaca un an reusiti sa va luati casa???daca da!,merita sacrificul asta ingrozitor...daca,nu!mai ganditi-va va roggggda' ganditi-va muuult,vb si puneti toate situatiile posibile in calcul,intorceti situatia pe toate partile...
vb din experienta...,8 luni am stat departe unul de altul de cand s-a nascut Crinuta si regret enorm...,a fost groaznic...n-am facut decat sa facem bani de-o masina si sa cheltuim mult mai mult...,da' am suferit ca doi nebuni amandoi...crunt si sincer,n-a meritat sacrificul...,a pierdut o groaza din viata ei si-l doare enorm...
chiar zilele trecute il rugam sa completeze rubrica destinata tatalui din albumul Crinutei si-mi spune:"nu stiu ce sa scriu...,n-am fost alaturi de ea..."[trist]
culmea este ca noi mai avusesem alte 10 luni de separare tot prin prisma jobului si tot pentru o viata mai buna...,dar n-a fost asa traumatizant ca ultima data...
sper din suflet sa luati decizia cea mai buna,sant alaturi de voi
Eli,
nu ma plang,doamne fereste...,eu sant chiar fff bine fata de alte fete cu o groaza de vergeturi ,doar ca ma enerveaza sincer pt ca la prima sarcina n-am avut nici macar una si acum m-au cam invadat
Otilia,
cu siguranta trebuie ceva recuperare pentru piciorul Anei...,eu am avut ruptura de ligamente si am facut fizioterapie de imi iesise prin creieri...si culmea tot am ramas cu sechele...adica "fuge genuchiul" cand mi-e lumea mai draga...,fie cand merg pe tocuri si ma simt si eu ca o doamna...,fie-mi cand imi calaresc barbatu' si tre' sa ma opresc sa-mi pun rotula la locul ei
Spiridusuleeee,
ai ma nu fi suparata...,stie dr ce stie...si in plus mai are bb timp sa se intoarca...,nu vezi si tu cate povesti cu happy end auzim pe aici?fii optimista
Mamica stralucitoare
38+ cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006