Copii din 1995-1998(24)
Raspunsuri - Pagina 17
Ana68 spune:
Salutare...
Io azi am tot stat de vorba cu unul din colegii mei de birou...despre vrute si nevrute si cel mai mult am discutat de medici,sistem sanitar romanesc si boala secolului:cancer.Sotia lui a ajuns intr-o seara,acu' ceva vreme in urma,de urgenta la spital...la spitalul de ginecologie,cu hemoragie...a fost bagata de urgenta in operatie si i s-a facut histerectomie...ulterior,la analiza patologica i s-a pus diagnostic clar de cancer,grad 4...cumplit!Nu mai scriu de drama acestei familii,niste oameni desosebiti amandoi,imi sunt colegi de servici amandoi...A avut omul asta un sfarsit de an 2008 cumplit,de nedorit nici la dusmani:sotia diagnosticata cu cancer,incepe tratamentul cu citostatice,apoi tatal colegului meu ajunge la urgenta cu insuficienta cardiaca si ulterior moare,iar in ziua inmormantarii tatalui,mama lui era operata de fiere...ambii parintii fiind in varsta ,oameni trecuti de 80 de ani.
Pana acum n-am indraznit sa-l intreb mai nimic,mi-a fost sincer rusine...ma gandeam ca exact eu si intrebarile mele fara tact ii lipsesc omului asta....insa treburile,deja,incep sa se mai aseze si azi,in sfarsit am reusit sa-l intreb despre sotia lui si problemele ei de sanatate.De ce?Pai stiti voi....sambata merg la control si azi numai de probleme de sanatate am vorbit....
Mara....deci si profu' s-o distrat pe tema sufix...ahaaaa!
Agho...da,may...pai cred ca stiu prea multe copiii astia ai nostrii...imi amintesc de mine,pe la 14 ani,aveam inca colectia de papusi pe care inca le pieptanam si le asezam frumos pe recamier...si credeam ca daca te pupi cu un flacau ramai gravida...Si da,fatuca aia e o tzatza autentica,cam asa e si ma-sa...insa Alex nu va scapa prea curand de ea,caci il place si o sa-i tot puna bete in roate.
Ooooo,ce bine ca Anushca ta straluceste...bravo ei!
Chair azi,prin discutiile de sanatate cu colegul meu ,vorbeam cu el despre scoala,note,invatatura si imi spunea,din punctul de vedere al tatalui de eleva de clasa aXII-a,ca sa nu ma mai agit ca spray-ul ,ca in liceu nu va mai face nici pe jumate scoala pe care o face acum,la generala...ca nici profesorii nu prea mai frecventeaza orele...si ca sa-l las pe Alex asa cum stie el ca e mai bine,ca scoala de pe vremea noastra nu mai exista,acuma e cu totul altceva.
Asa ca Miha rock...poate tin eu cu Mihai...dar gandeste-te si tu,ca sa parafrazez un fost coleg: unde-i nema puterintza,ne chichirez galceava...adica Mihai poate se straduieste,dragul de el,dar daca mai mult nu se poateee....?????
Anca,cum o fost la sedinta?
Ei,dragutelor,va pup si mai vorbim noi...Azi ma duc sa vad un apartament cu 3 camere,ca ar cam fi cazul sa ne mutam la 3 camere,copiii astia se iau in clontz din ce in ce mai des...asa ca se impune camera fiecaruia...pentru pace si liniste in casa.
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Album pi casa
agho spune:
Ei, va multumesc! Am scris si eu de bucurie cum a evoluat copila.
Flower, sa-nteleg ca nu-i cazul sa fie prea apropiat de Silvia? Ai temeri? Dar iti dau dreptate, tot le place o colega sau un coleg de la caz la caz.
Ana68, bafta la ap. cu 3 camere! Imi pare rau ca familia colegului tau trece prin asa momente dramatice, tragice. Uneori se-aduna prea multe.
Viviana, ce mai face Silvia?
mhldvrc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui agho mhldvrc, pt. geografie, e mai indicat ca Mihai sa opteze pt. un liceu/ sectie de stiinte ale naturii. N-are nicio treaba cu realul si chiar l-ai bulversa. Ce treaba sa aiba liceul real / info cu geografia? Niciuna. Uita-te pe site-ul fac. de geografie Bucuresti. Eu n-am vazut nicio specialziare pe speologie, dar sigur se preda si-asa ceva. Fac. sunt de geografie, geografia mediului, cartografie etc. Am vazut ca se intra pe baza de mdeii bac sau si cu teste grila la disciplina geografie. Cred-ma ca e total gresit sa-l indrumi pe Mihai la un liceu real. Un liceu de stiinte ale naturii cred ca e mult mai indicat. Bafta! |
Multumesc!! Eu stiam de la Tatiana, la ea fiind doar real si uman. Inca nu ma interesasem pentru el, dar asta vrea sa faca.
si
Mihaela(25.04.1962) Tatiana(20.09.1991) Mihai(1.08.1995)
FOTOmhldvrcBrasov2008
mhldvrc spune:
Mara, poate se fereste Mihai de mine, dar pentru Tina bag mana-n foc, asa e, nu are prieten, cica nu-i nici unul prea bun pentru ea .
Ana, pana la urma ai dreptate, dar lenea-i mare la Mihai si zau nu stiu care-i ponderea intre lene si neputinta .
Sanca, ce-ai facut la sedinta, nu zici nimic?
si
FOTOmhldvrcBrasov2008
Sanca spune:
Voila! Am revenit!
Mara m-a amuzat faza cu tema de la romana. Tare.
Agho eu sant de acord cu tine, ca l-ai pus pe Andrei sa faca tema pe calculator. Baietii de obicei se uita dupa prima ocazie sa faca cat mai putin, sau deloc. Te sustin 100%.
Ana bafta cu "apratament hunting" si sa speram ca o sa gasiti ce va place si cu proprietari de treaba, si nu prea departe de scoala. E bataie de cap, dar sa vezi trai dupa, cand or sa aibe fiecare camera lor.
Mihaela dar copii tai stiu bine engl de ce nu merg la un liceu profilat pe limbi straine? Parca Cosbuc e asa.
Mihaela cu 80 de cozonaci, m-ai lasat masca. Dar ce faceti oameni buni, deschideti bakery? Dar cu nuca faceti? O sa miroasa acolo a cozonaci copti, ca nu o sa mai vrei sa pleci acasa... Hai ca in 8 ore ii coaceti. Si mama face cozonacul framantat in masina de paine, si iese bine. Asa ca daca aveti roboti de framantat, o sa fie mai usor.
Sedinta cu profesorii. La clasa lui Elliot s-a desfasurat asa. In clasa a 8 a -stau cei 3 profesori aliniati la catedra, ca o comisie. Parintii se aseaza pe scaune in fata lor la anchetat. Toti 3 mi l-au laudat, dar s-au plans ca nu e ordonat, si il ard la nota ca scrie cu picioarele, in graba. L-au chemat si pe el in clasa, si s-a discutat cat de important sa aibe aspect lucrarea. Acu' sa vedem daca reduce din viteza si o sa scrie mai frumos. Copilul asta a avut teste in care a facut totul corect, dar i-au dat 92% ca nu a pus punct la sfarsit de propozitie si ca nu a scris frumos. Toti profesorii au recunoscut ca e un student bun dar, ca e in viteza mare. De exemplu acu cateva saptamani cand i-am luat tema de la mate la corectare, am dat de un raspuns la care nu stiam daca e 4 sau 9... Asa ca l-am chemat pe el sa-mi descifreze. El mi-a zis ca era 9, ca nici el nu a putut sa-si citeasca scrisul corect. Asa ca l-am pus sa refaca un exercitiu (destul de lung si complicat) cu toate ca avea raspunsul corect...
La Matei a fost alta poveste. In primul rand ca s-a extins cu parintii dinaintea mea, si din cele 15 min dedicate sa vorbim despre Matei au mai ramas numa 10. Mi-a sugerat sa-l duc la logoped, ca are probleme ca scrie cum aude... Sa vedem. El a mai fost la logoped, dar de cand am schimbat scoala, nu mai e acoperit de stat. Trebuie sa investighez situatia. Pana acuma am dat vina pe bratarile din gura. Dar oricum nu are ce strica sa-l asculte un expert.
Deci cam asa m-am distrat la scoala ieri.
Elliot a inceput cu cerintele de Craciun. Pretentii si multe pretentii. Acuma nu mai vrea ipod touch, vrea sa video ipod.
mhldvrc spune:
citat din mesajul lui Sanca Voila! Am revenit! Mihaela dar copii tai stiu bine engl de ce nu merg la un liceu profilat pe limbi straine? Parca Cosbuc e asa. Sedinta cu profesorii. La clasa lui Elliot s-a desfasurat asa. In clasa a 8 a -stau cei 3 profesori aliniati la catedra, ca o comisie. Parintii se aseaza pe scaune in fata lor la anchetat. Toti 3 mi l-au laudat, dar s-au plans ca nu e ordonat, si il ard la nota ca scrie cu picioarele, in graba. L-au chemat si pe el in clasa, si s-a discutat cat de important sa aibe aspect lucrarea. Acu' sa vedem daca reduce din viteza si o sa scrie mai frumos. Copilul asta a avut teste in care a facut totul corect, dar i-au dat 92% ca nu a pus punct la sfarsit de propozitie si ca nu a scris frumos. Toti profesorii au recunoscut ca e un student bun dar, ca e in viteza mare. De exemplu acu cateva saptamani cand i-am luat tema de la mate la corectare, am dat de un raspuns la care nu stiam daca e 4 sau 9... Asa ca l-am chemat pe el sa-mi descifreze. El mi-a zis ca era 9, ca nici el nu a putut sa-si citeasca scrisul corect. Asa ca l-am pus sa refaca un exercitiu (destul de lung si complicat) cu toate ca avea raspunsul corect... La Matei a fost alta poveste. In primul rand ca s-a extins cu parintii dinaintea mea, si din cele 15 min dedicate sa vorbim despre Matei au mai ramas numa 10. Mi-a sugerat sa-l duc la logoped, ca are probleme ca scrie cum aude... Sa vedem. El a mai fost la logoped, dar de cand am schimbat scoala, nu mai e acoperit de stat. Trebuie sa investighez situatia. Pana acuma am dat vina pe bratarile din gura. Dar oricum nu are ce strica sa-l asculte un expert. Deci cam asa m-am distrat la scoala ieri. Elliot a inceput cu cerintele de Craciun. Pretentii si multe pretentii. Acuma nu mai vrea ipod touch, vrea sa video ipod. |
Tina este la "G.Cosbuc", dar Mihai n-a intrat acolo intr-a V-a(tot din cauza matematicii) si-a ajuns la "Spiru Haret". De anul acesta si Spiru are clase de bilingv engleza, dar numai la real. Oricum pana atunci mai este, problema este ca deocamdata se intra cu medii mari si el are nevoie de nota mare si la matematica si la romana in tezele cu subiect unic.
Problema asta cu scris in viteza si urat o au si copiii mei , nu doar Elliot. Despre Matei nu stiu ce sa spun, poate-i tot din graba, iar aparatul dentar influenteaza vorbirea.
si
FOTOmhldvrcBrasov2008
Lemoni spune:
Pot sa ma bag si eu in seama la voi ? Desi ai mei sunt nascuti in '89, si '94 doua bucate baieti !
Vic spune:
Vreau si eu la voi! Si eu mama de doi baieti, unul nascut in '94 si unul in 2000.
Pe cel mare il cheama Daniel, nascut pe 11 decembrie '94, si e la final de clasa a 8-a. Aici anul scolar incepe la inceputul lui februarie. Anul viitor e primul an in care are materii la alegere, iar la sfarsit de clasa a 9-a va avea primele examene. In general merge bine cu scoala, daca nu tin cont de trimestrul 3 in care are constant rezultate mai slabe - aici anul scolar are 4 trimestre, iar al 3-lea edin iunie in septembrie, adica cea mai mare parte in timpul iernii. Iar la matematica i s-a spus ca e "prea ahead" ca sa ma exprim la fel ca fii-miu - cand a facut in clasa pana la problema nr 9, acasa le-a facut si pe urmatoarele pana la 13, iar la homework aveau de fapt pana la 3.
mhldvrc, bine te-am regasit. E tare greu cand notele din timpul anului conteaza la admiterea la liceu. Aici copiii intra automat la liceul din zona, iar noi chiar am avut grija sa ne mutam in zona unui liceu bun cu un an inainte ca Daniel sa intre la liceu, tocmai ca sa fim siguri ca intra unde vrem noi. Acum sper doar sa aiba rezultate bune anul urmator, ca sa intre la o clasa de "avansati" din clasa a 10-a, sa aiba cerinte mai pe masura puterilor lui.
Ana68 spune:
Salutare in prag de week end...ce bine!
Agho...multumesc de urare!
Pana la urma n-am mai mers nicaieri si nu am mai vazut nici un 3 camere.Proprietarul respectiv a zis ca inchiriaza doar pe un an ,asa ca asta nu e deloc in avantajul nostru...inseamna sa luam calea bejeniei iara.Asa ca ne-am gandit sa nu dam vrabia din mana pe cioara de pe gard,deocamdata...si sa mai asteptam putin.Nu imi convine,dar n-am de ales.Si se mai adauga la asta si faptul ca vreau tot in aceeasi zona...eheeeiii,sunt destule,sti tu capra raioasa si cu coada pe sus.Trebui sa ma gandesc si la Alex,sa nu fie departe de scoala si daca e sa mai stam in chirie si cand Luana va merge la scoala,aceeasi situatie ca la Alex va fi,sa fie aproape de scoala,cat mai putine strazi de traversat...ai asa mai departe.Alex a avut cumva un avantaj la clasa I,ca era in CIC cu Luana si am mers cu el la scoala si de la scoala,o perioada,pana s-a obisnuit...ori la Luana,imi voi lua eu concediu,insa o luna nu inseamna doi ani...
Miha rock...nu vreau sa intelegi ca fac lobby pentru Mihai,insa stateam o data de vorba cu Alex,asa ca doi prieteni...despre scoala,colegi de joaca,copilarie,chestii de viata,in general...si am ramas uimita de felul in care copilul meu gandeste si vede viata la doar cei 12 ani ai sa-i,de visurile si idealurile pe care si le-a ales ca scop in viata si pe care,in mare masura le respecta si le urmeaza....Am realizat ca nu e un geniu,ca e un copil care se straduieste sa fie cat de cat in prima linie,sa fie apreciat si ca face efortul de a demonstra ca handicapul lui,lipsa unui tata la varsta mica,nu il impiedica sa fie barbat ,in felul lui(evident),sa poata sa se impuna cumva in fata celorlati baieti si chiar si situatia financiara a familiei noastre,comparata cu a altor prieteni de ai lui,nu-l impiedica sa munceasca atat cat vrea si poate.Am realizat ca e antitalent la multe chestii,ca se straduieste din rasputeri sa faca fata acestui lucru,dar ca are o limita pana la care poate merge si ca mai departe de limita asta...nu se poate.
Nu te superi pe mine ma m-am dat in stamba cu disertatia asta,insa asa mi-a venit exemplu acum in cap...Poate Mihai are talentele si abilitatile lui...Si mai zic...heheheh...pune un pianist sa schimbe o priza...sau pune un electrician sa cante la pian...hehehehehe...
Sa fie sanatos flacaul...asta-i important!Si,pentru ca maine si poimaine nu am acces la comp...inca de azi va urez atat tie ,cat si fiului tau,sa traiti sanatosi cu numele,sa aveti parte numai de bucurii si impliniri si ziua numelui sa fie o zi de sarbatoare cu cadouri frumoase si distractie la maxim!
Anca....cu apartamentul mai asteptam,din nefericire.I-am scris la Agho olecuta mai sus.E bine ca la sedinta a fost ok...cred ca la Elliot profii aia nu aveau de ce sa lege si d-aia au dat din gura referitor la aspectul scrisului...i-a mai dai spre mamicutele lor de absurzi!Asa era si la la Alex si m-am invatat sa-i trimit pe reclamanti la origini...si ca sa nu pic la mijloc macar imi faceam datoria sa-i spun sa fie mai atent si sa scrie mai frumos...Cu Mateiasu' si eu as zice ca sa mergi sa vezi care-i problemu' cu vorbirea....sper ca nu e nimic de speriat!
Lemoni...da' te rog...baga-te in seama cat mai mult...io una ma bucur de fiecare forumist care macar ne da binete,dar-mi-te sa intre si in club?!Asa ca bine ai venit!Si sa-ti creasca sanatosi baietii!
Vic...bun venit si tie...cu mare drag!Uau...pai esti la capatul lumii,taman in Australia...Sa-ti traiasca si sa-ti creasca sanatosi flacaii!
Fetelor,azi sunt secretarita si dupa amiaza merg cu Toyo la revizie,ca e adolescenta,are deja 30 000km la bord...
Sa aveti un week end bestial si va pup!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Album pi casa
mhldvrc spune:
citat din mesajul lui Ana68 Salutare in prag de week end...ce bine! Miha rock...nu vreau sa intelegi ca fac lobby pentru Mihai......... Nu te superi pe mine ma m-am dat in stamba cu disertatia asta,insa asa mi-a venit exemplu acum in cap...Poate Mihai are talentele si abilitatile lui...Si mai zic...heheheh...pune un pianist sa schimbe o priza...sau pune un electrician sa cante la pian...hehehehehe... Sa fie sanatos flacaul...asta-i important!Si,pentru ca maine si poimaine nu am acces la comp...inca de azi va urez atat tie ,cat si fiului tau,sa traiti sanatosi cu numele,sa aveti parte numai de bucurii si impliniri si ziua numelui sa fie o zi de sarbatoare cu cadouri frumoase si distractie la maxim!Fetelor,azi sunt secretarita si dupa amiaza merg cu Toyo la revizie,ca e adolescenta,are deja 30 000km la bord... Sa aveti un week end bestial si va pup! |
Ei ma supar, n-am de ce, daca n-as discuta cu voi cred c-as inebuni de tot cu atatea griji. Ana, multumesc pentru urari, in weekend nici eu nu prea intru pe forum, n-am acces din cauza copiilor. Daca n-au teme, gasesc ei ceva de facut si nu ma lasa( vai de mama care n-asculta de copii ), iar al lui Mihai, se misca-ncet sau se reseteaza singur si n-am rabdarea necesara .
Vic, Lemoni, bine ati venit!!
Agho, Sanca, Mara, mQQm voua si copiilor din dotare.
La Multi Ani, tuturor sarbatoritilor si petrecere frumoasa maine!!!
Mihaela, iti spun de pe-acum La Multi Ani, petrcere frumoasa alaturi de cei dragi si tot ce-ti doresti sa se-ndeplineasca!!!
si
FOTOmhldvrcBrasov2008