mycroginon versus logest
Sunt noua pe aici, dar deja imi place foarte mult. Desi nu sunt inca mamica, sper sa ma primiti in randurile voastre. Intrebarea mea este: Folositi vreunul dintre aceste anticonceptionale (mycroginon sau logest)? Sunteti multumite? De ce da sau de ce nu? Eu folosesc de vreo 2 ani Mycroginon, dar am observat ca mi s-au inmultit perisorii pe fata! Mi-a zis medicul meu ginecolog sa incerc sa trec pe Logest, ca are o cantitate mai mica de hormoni. Dar vreau sa aud si pareri de la cele care au folosit aceste pastile, tocmai pentru a nu cadea din lac in put. Multumesc. Adi
Raspunsuri
zizee spune:
mie mi-a fost recomandat microgynon ca tratament, pentru niste dureri de sini atribuite initial unui dezechilibru hormonal, dar ramase fara cauza explicabila in cele din urma. microgynonul l-am suportat foarte greu, dupa prima luna a trebuit sa renunt la el. urmatorul ginecolog pe care l-am consultat (toate astea se petreceau in belgia) mi-a spus ca microgynonul este un contraceptiv de generatie veche, destul de puternic, care se prescrie din ce in ce mai putin, acum fiind favorizate formule mai usor suportabile de organism.
adimercedes spune:
Zizee, poti sa-mi dai niste exemple de anticonceptionale combinate (ca sunt mai sigure) cu cantitate scazuta de hormoni? Eu stiu ca acum vreo 2-3 ani a aparut pe piata Logest. Dar altele nu prea stiu... Mie Logest mi-a spus ginecologul sa iau... Dar astept opinii de la cele care l-au folosit! Adi
zizee spune:
adi, nu pot sa-ti dau, pentru ca nu stiu. sint 1001. eu n-am nici cea mai mica simpatie pentru contraceptive, asa ca refuz sa folosesc. singura exceptie am facut-o cind n-am avut incotro, cind a trebuit sa le iau cu titlul de terapie.
cred ca fetele de pe-aici ti-ar putea da o multime de nume de contraceptive. insa numai un doctor poate decide care ti s-ar potrivi. cel mai bun pentru tine nu e nici cel care-i cel mai la moda, nici cel care-ti suna mai fain la ureke, ci cel pe care doctorul decide sa ti-l prescrie dupa o lunga discutie si examinare.
succes!
adimercedes spune:
Adevarul e ca Mycroginon mi-a fost recomandat de o doctorita de planning familial. Aveam menstruatii neregulate si foarte abundente, ma durea capul, ma balonam... Asa ca a spus ca anticonceptionalele sunt metoda buna pentru noi. Sotul nu e prea incantat de prezervativ, dar a zis ca facem cum e mai bine pentru noi si pentru familia pe care dorim sa o avem! Cu Mycroginon m-am ingrasat vreo 2-3 kg, dar nu m-am stresat inutil. Insa, asa cum deja am precizat, mi s-au cam inmultit perisorii pe fata si sunt vizibili - cel putin pentru mine; nu mai simt eu bine. I-am zis doctoritei si a spus ca poate fi din cauza stresului, eu i-am cerut sa-mi dea ceva cu o cantitate mai mica de hormoni. A spus sa raman tot pe Mycroginon, desi nu am primit un motiv anume! Recent m-am imprietenit, pot sa spun, cu o doctorita ginecolog la acelasi cabinet da planificare si ea mi-a spus ca Logest si Novynette sunt mai bune, in sensul ca au o cantitate mai mica de hormoni. Ea a spus ca ar opta pentru Logest pentru ca sunt Schering... Am vrut sa cer si parerea celor care au folosit sau folosesc Mycroginon sau Logest, pentru a sti cam ce efecte negative as putea intalni. Mai precizez ca atunci cand mi-au fost recomandate pastilele M. eram virgina si nu mi s-au facut analize. Ulterior am facut eu de capul meu analize de sange si urina si le-am dus doctoritei si am intrebat-o daca pastilele M. mi se potrivesc prin prisma rezultatelor de la analize. Mi-a spus ca da. Am insa senzatia ca ei primesc ceva reduceri pentru M., pentru ca recomanda Mycroginon tuturor fetelor ce merg acolo, doar in cazuri speciale, cu probleme sau ceva recomanda alte pastile. Nu mai stiu unde sa ma duc si pe cine sa intreb. Am incredere in doctorita ginecolog, insa doream sa aflu pareri si de la cele care folosesc asemenea pastile. Multumesc pentru rabdarea cu care ai citit! ADI :)
Madi spune:
Draga Adi,
Eu am folosit initial Logest, la recomandarea unui medic ginecolog. Insa in prima luna, nu mi s-a mai oprit ciclul, ca urmare am ajuns la un cabinet de planning, ca si tine (tu la care ai fost?) si doctorita de acolo a rezolvat problema, insa si in lunile urmatoare am avut probleme cu Logest-ul, singeram intre menstruatii, ceea ce ma deranja, iti dai seama. Ca urmare, am trecut pe Novinette, tot la sfatul doctoritei de la planning. Am folosit timp de 2 ani Novinette, dar am renuntat si la ele pentru ca ma dureau sinii - si am citit eu ca si asta poate as fie unul din efectele adverse. Acum nu mai iau nici un fel de anticonceptionale.
Ideea este, insa, ca fiecare corp si organism reactioneaza diferit. Tie poate sa iti fac bine Logest...nu ai de unde sa stii pina nu incerci. Dar daca tu nu esti multumita de efectele adverse ale pilulelor pe care le iei, eu zic sa renunti si sa mai ceri sfatul si altor medici sau sa incerci alta metoda contraceptiva.
Succes, Madi
adimercedes spune:
Madi, eu am fost la un cabinet SECS in Mures. Tocmai am gasit pe internet un articol despre anumite contraceptive pe baza de desogestre/gestodene (Femodene , ED, Triadene, Minulet, Tri-minulet, Marvelon ori Mercilon, dar mai sunt si altele: Logest, Novynette): http://www.injuryboard.com/view.cfm/Topic=810. E vorba despre un caz in instanta. Adevarul e ca mi-a cam trecut pofta de schimbat pastilele cu ceva la care nu stiu cum voi reactiona! Am gasit insa niste pastile care au exact aceiasi hormoni ca Microginon-ul, dar in cantitati mai mici. Se numesc MIRENA. Ma intreb daca vreuna dintre voi foloseste sau a folosit asa ceva. Au aparut in 2000, relativ recent! ADI :)
adimercedes spune:
ERATA: Pastilele pe care le-am gasit se numesc MIRANOVA, nu Mirena. Mirena este un dispozitiv intrauterin. Sorry. Mea Culpa! Dar chiar nu stie nimeni nimic de Miranova? Adi :)