Saratzele

Saratzele | Autor: peanut

Link direct la acest mesaj

Caut o reteta buna de saratele cu cascaval.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Peanut eu le fac asa :

reteta copiata dintr-o emisiune tv italieneasca
cu brinza in aluat

200 gr unt sau margarina
200 gr brinza feta, Philadelphia sau cascaval ras
ccs 450 gr faina OO

le amestec bine pun intr-un castronel pe care il acopar cu film transparent sau cu un servet de pinza si las cit se poate mai mult la frigider, de preferat le pregatesc de seara pt a doua zi.

Din aluatul asta se pot face saratele ( intinzi foaie de aluat si tai cu rotita ondulata sau cu un cutit, eu am mi facut si discuri sau alte forme taiate cu formele de biscuiti pt sarbatori ) sau chiar covrigei ( taiati cu forma speciala dc o ai sau formati din suluri de aluat)

Saratelele se ung cu ou batut si se presara cu cascaval ras sau cu chimne, sau mac

Ne plac mult de tot, se pastreaza fragede multe zile ( asta dc reusesti sa le ascunzi bine ) eu le tin ori in cutii de plastic cu capac ( cele care merg si la microunde si la congelator) ori chiar in vasul de sticla cu capac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

vin si eu cu 2 idei:

250g faina
250g branza vaci
putina sare
250g margarina

1 ou pt uns deasupra

amesteci toate ingredientele,lasi sa stea la rece 30min apoi tai forma dorita,ungi cu putin galbenus si coci la foc potrivit.

pozele:
aici


si o alta varianta:

50g parmezan
250g faina(poate o lingura in plus)
1/2 lingurita sare
1 lingurita praf de copt
1ou
125g unt
50g cascaval gouda

se amesteca toate ingredientele si aluatul se da la rece 1h.se intinde pe masa usor infainata,taie forme dupa dorinta,care le asezam apoi in tava pregatita cu hartie de copt.se coc la foc potrivit 12min.

poze aici

mamica fluturasului Matei




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peanut spune:

Multumesc pentru retete si osna, felicitari pentru site. Imi plac mult retetele de acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Citat:
citat din mesajul lui osna

vin si eu cu 2 idei:

250g faina
250g branza vaci
putina sare
250g margarina

1 ou pt uns deasupra

amesteci toate ingredientele,lasi sa stea la rece 30min apoi tai forma dorita,ungi cu putin galbenus si coci la foc potrivit.

pozele:
aici


si o alta varianta:

50g parmezan
250g faina(poate o lingura in plus)
1/2 lingurita sare
1 lingurita praf de copt
1ou
125g unt
50g cascaval gouda

se amesteca toate ingredientele si aluatul se da la rece 1h.se intinde pe masa usor infainata,taie forme dupa dorinta,care le asezam apoi in tava pregatita cu hartie de copt.se coc la foc potrivit 12min.

poze aici

mamica fluturasului Matei







doamne ce de bunatati
off topic;osna cum pui numele pe o poza? ce program folosesti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

folosesc photoshop si ai acolo undeva optiunea text in foto.

mamica fluturasului Matei




Mergi la inceput