Saratzele
Raspunsuri
crista-s spune:
Peanut eu le fac asa :
reteta copiata dintr-o emisiune tv italieneasca
cu brinza in aluat
200 gr unt sau margarina
200 gr brinza feta, Philadelphia sau cascaval ras
ccs 450 gr faina OO
le amestec bine pun intr-un castronel pe care il acopar cu film transparent sau cu un servet de pinza si las cit se poate mai mult la frigider, de preferat le pregatesc de seara pt a doua zi.
Din aluatul asta se pot face saratele ( intinzi foaie de aluat si tai cu rotita ondulata sau cu un cutit, eu am mi facut si discuri sau alte forme taiate cu formele de biscuiti pt sarbatori ) sau chiar covrigei ( taiati cu forma speciala dc o ai sau formati din suluri de aluat)
Saratelele se ung cu ou batut si se presara cu cascaval ras sau cu chimne, sau mac
Ne plac mult de tot, se pastreaza fragede multe zile ( asta dc reusesti sa le ascunzi bine ) eu le tin ori in cutii de plastic cu capac ( cele care merg si la microunde si la congelator) ori chiar in vasul de sticla cu capac
osna spune:
vin si eu cu 2 idei:
250g faina
250g branza vaci
putina sare
250g margarina
1 ou pt uns deasupra
amesteci toate ingredientele,lasi sa stea la rece 30min apoi tai forma dorita,ungi cu putin galbenus si coci la foc potrivit.
pozele:
aici
si o alta varianta:
50g parmezan
250g faina(poate o lingura in plus)
1/2 lingurita sare
1 lingurita praf de copt
1ou
125g unt
50g cascaval gouda
se amesteca toate ingredientele si aluatul se da la rece 1h.se intinde pe masa usor infainata,taie forme dupa dorinta,care le asezam apoi in tava pregatita cu hartie de copt.se coc la foc potrivit 12min.
poze aici
mamica fluturasului Matei
peanut spune:
Multumesc pentru retete si osna, felicitari pentru site. Imi plac mult retetele de acolo.
april spune:
Citat: |
citat din mesajul lui osna vin si eu cu 2 idei: 250g faina 250g branza vaci putina sare 250g margarina 1 ou pt uns deasupra amesteci toate ingredientele,lasi sa stea la rece 30min apoi tai forma dorita,ungi cu putin galbenus si coci la foc potrivit. pozele: aici si o alta varianta: 50g parmezan 250g faina(poate o lingura in plus) 1/2 lingurita sare 1 lingurita praf de copt 1ou 125g unt 50g cascaval gouda se amesteca toate ingredientele si aluatul se da la rece 1h.se intinde pe masa usor infainata,taie forme dupa dorinta,care le asezam apoi in tava pregatita cu hartie de copt.se coc la foc potrivit 12min. poze aici mamica fluturasului Matei |
doamne ce de bunatati
off topic;osna cum pui numele pe o poza? ce program folosesti?