HELP - scolar cu ADHD ?!?!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Ariel, esti extraordinara! Eu am un baiat in clasa I si ma preocupa problema lipsei de concentrare si de atentie. Iti multumesc pentru expunerea succinta, mi-ai raspuns multor dintre intrebarile si nelinistele mele.
Toate cele bune,
Ioana.

P.S. Poate baietelul lui Carmen este la o scoala cu clasle I-IV si de aceea trebuie sa dea examen pentru clasa a V-a.

Acum cateva zile, in Ziarul de Iasi a aparut un articol cu cele mai bine cotate invatatoare din oras. Eu m-am ingrozit cand am citit ca una dintre ele afirma ca are ca scop, inca din prima zi a clasei I, admiterea in clasa a V-a. M-a apucat panica si apoi asa, un fel de deznadejde... ce departe eram noi, cand eram elevi de scoala primara..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Ariel

Cand eram prin clasa a-XII-a in vacanta de vara la bunici, am fost rugata de o vecina sa-l ajut la matematica pe baiatul ei care ramasese corijent. Sti ce-a fost cel mai greu? Nu sa-l invat fractiile ci sa-i scot din cap ideea fixa ca e prost. Era ata de convins ca este prost incat renuntase complet sa lupte. N-am sa-i uit in viata mea alura complet dezinteresata gen "ce rost are, eu oricum nu pricep nimic".

Am facut lectii in pomi, il intrebam criteriile de divizibilitate in timp ce se catara pe scara in pod, am impartit fiecare paine rotunda care ne-a picat in mana, am divizat mere si pere, etc. M-am intalnit cu el multi ani mai tarziu. Mi-a spus ca nu mai stie nimic din matematica, dar ca in viata lui nu va uita fractiile.

Eu cred ca fiecare copil are cheita lui.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Buna tuturor,

Kari,
am incercat toate metodele, si blande si dure, evident ca astea din urma au fost temporare si nu dau rezultate, intri intr-un cerc vicios. Petrec tot timpul posibil cu el, il laud, il recompensez si clar ca functioneaza metodele a la Super Nanny.
Despre a repeta o clasa sau a intrerupe anul medical... eu nu as avea nici un stres, sincer iti spun, zic ca am recupera mai bine, dar ma gansesc la el, nu vrea asta ,ar mai fi un motiv de umilinta in fata copiilor, care oricum sunt rautaciosi.Si asta mi-au zio si altii "mai inteligenti ca noi".

Filofteia,
sa stii ca nivelul clasei e ridicat. Mai schimb impresii cu alte doua mamici, ,ma uit si in caietele altora si vad cite se fac in clasa si al meu e "mai aerian", scrie mai putin, stie ce lectie au facut , dar tema : cind da, cind ba.
Eu am inteles ca se da obligatoriu o testare la sfarsitul clasei a IV, pentru a se vedea nivelul , nu stiu daca are relevanta pentru altceva, o sa mai interesez, dar sigur nu se refera la o clasa speciala (de ex: nepoata mea la Braila a dat o astfel de testare dar doar pentru a invata tot dimineata in clasa a V-a, cei care nu au luat invata dupa amiaza(?), nu cred ca sunt alte repercursiuni.

Ariel,
ai scris foarte mult si mai ales dur si pe alocuri jignitor chiar....
Eu am incercat cat mai concis sa prezint situatia noastra (si sa nu va plictisesc cu amanunte )si vad tu ai avut timp de "analiza pe text", eu nu am timp asta ,o sa incerc sa punctez doar la cateva "acuze" aduse :
1. Sta incuiat pentru ca am considerat ca daca ii las cheia pe mana ar sta numai afara, poate ar aduce copii in casa, poate pierde cheia, poate sa il pacaleasca cineva , etc. Astea sunt temerile mele, si deocamdata consider ca e cea mai buna solutie. Nu am pe nimeni sa treaca pe la el ... (nu avem bunici, si sincer nu inteleg de ce trebuia sa faci trimitere la subiectul in care povesteam de bunicii care nu mai sunt printre noi ).
Imi displace ideea, ca sta ca un catel in cusca! ,evident ca ma gandesc si la situatii naspa, lucrez la 3 minute de casa si pot sa dau o fuga, cand am nevoie. Sper sa nu fie ! Am facut teste , a avut inainte pentru putin cheia si era numai afara, desi ii spusem sa stea in casa. Nu am incredere in el suficient pentru a ii lasa cheia pe mana ! Ma condami si pentru asta ?.E o solutie de moment si vom mai vedea ...

2.Legat de teme, nu are NICI un stres la teme, DACA nu intervin, nu face, se duce cu ele nefacute, poate verifica sau nu tema doamna invatatoare, cat despre pedepese!, ii zice odata, de doua ori, atat...nu o mai intereseaza. Dansa considera ca nu se poate ocupa de toti, sunt 25 in clasa, unii merg bine,altii f.bine, cine ramane in urma, ramane... Cand ti se spune asta, cand iti dai seama si tu ca ceva nu e in ordine, nu e normal sa actionezi, cu logoped ,cu consiliere psihopedagogica,cu neuropsihiatru infantil si afli atunci si de dislexie, de discalculie si altele pe care ca simplu cetatean nu ai de unde sa le cunosti...
Legate de temele nu le scriu el, il ajut doar, il indrum, e ceva gresit in asta ?
Am spus ca nu functioneaza ca un elev obisnuit, nu sta in fata caietului cu tema in fata si il rezolva si mama verifica ulterior. NU! Daca ma ridic, face imediat altceva.
Si eu stiu cum fac lectiile elevii obisnuiti. Dar la noi nu e asa...Mame in situatii similare, din alte discutii prin alte parti patesc cam la fel si simt ca avem un limbaj comun.

Criticile tale sunt vehemete, consider ca puteai sa te limitezi la ce ai scris dupa fraza :
"draga mea, scuza-mi duritatea!!! daca te-a deranjat, spune-mi si promit ca nu ma mai bag la subiectul tau!!! "
Pentru ce ai scris de acolo inainte iti multumesc, si pentru timpul acordat si pentru sfaturi. In parte chiar le aplic, chiar daca nu am scris explicit despre ele.

Sincer, cand am postat aici am pornit de ce scrie la sectiune:
Cabinet PSI - consultatii de psihologie.Arta cunoasterii umane. Intrebari si raspunsuri date de profesionisti.
Si imi e clar ca de sfaturile unui psiholog am nevoie. Sau de la mame in situatii similare.
Restul va dati cu parerea,cu amabilitate sau nu.
Si eu stiu cum ar trebui sa fie "in normalitate".
Si uite ca nu e cum stiam eu ca trebuie sa fie si de aia am initiat subiectul, ca nu sunt singura mama in situatia asta, statisticile spun ca 3-5%(altele chiar 7%) din copii de varsta scolara sunt afectati de aceasta tulburare.
Intrebam de terapii eficiente , dar nu neuroleptice. Homeopatie? Bioenergoterapie? Altceva?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

carmen, te rog din suflet sa ma ierti daca te-am ranit sau daca te-am jignit...nu asta a fost intentia mea!!! din contra...am incercat sa te ajut, asa cum am putut.

am lasat link-urile catre carti in ideea ca vor ajuta pe cineva. in rest, va rog sa uitati interventia mea la acest subiect, am sters absolut tot ce am scris aici.
la acest ultim mesaj nu astept niciun raspuns, de fapt nici nu voi mai intra aici sa citesc! trec prin momente grele cu puiul meu cel mic, trebuie sa-mi fac rezerve de energie pt el, nu sa le risipesc aiurea prin postari gresit interpretate.

http://fast-upload.rol.ro/ana_savin-totul_se_intampla_inainte_de_6_ani-fcodecbe25181aa28ef1502480afe4d359373.htm

http://fast-upload.rol.ro/enfant_difficile-fcodef27bf7a213720145031fa7c71f065be6.htm

http://fast-upload.rol.ro/francoise_dolto_seria_psihologie_cand_apare_copilul-fcode378a07eb238188d8684e7981702abe78.htm

http://fast-upload.rol.ro/guide_to_raising_a_happyhealthy_child-fcode762468ac475464fe20befff8d6b4459c.htm

http://fast-upload.rol.ro/interactiunea_parinti_-_copii-fcodeedd42894c2ef3635278d9e5f12e58c51.htm

http://fast-upload.rol.ro/kuzmakay_-_intelege-ti_copilul-fcode3cb24dc632cefdc4ae3a0abd2ef0ceaf.htm

http://fast-upload.rol.ro/meseria_de_parinte-fcoded5ac8d544e7ac9032b886820b245546d.htm

http://fast-upload.rol.ro/piaget_-_psihologia_copilului-fcode628abb00b8c38079cc6cb4cfd5d22468.htm

http://fast-upload.rol.ro/raising_gifted_kids-fcode6656e20e6255098c9cc5d9e722b15f0b.htm

ar mai fi cartea lui spock, care are niste idei foarte interesante.

gata. o zi buna! ma duc sa ma dedic vietii mele!


mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)

Save the Earth /Is the only planet with chocolate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Buna ,
ce sa mai zic ca mai pus la zid rau de tot !Iar la justificari faza cu prietena ta, bla, bla bla ...
Eu nu am pomenit nimic de vreun tratament care ar putea fi distructiv pentru el in cazul unui diagnostic eronat. Pot gresi si doctorii, de acord, dar avand vedere cum se manifesta e o problema care nu o pot IGNORA.
O sa treaca clasa, cum trec toti, etc.
Eu imi pun problema si cum o trece !
Luam doar produse naturiste, benefice oricarui copil , puteti sa cititi amanunte si pe acest site de Child Life Essentials.
Am scris ca, indiferent care e diagnosticul( si am si eu momente cand nu accept ca are ADHD, ca eu am avut o sarcina usoara, ereditar nu este, atunci de ce? . TOT CE VREAU E SA IL AJUT !
Si pentru asta am cerut sfaturi de la unii cu studii in domeniu sau mame trecute prin asta.
Ma bucur de progresele lui dar simt ca trebuie sa mai fac ceva.
E clar ca un psiholog ma poate dirija, am facut cateva sedinte de consiliere psihopedagogica, dar astea presupuneau sa plec din timpul programului, ceea ce acum nu pot, e destul ca plec pentru dus acasa, scos din casa.Azi a venit sotul meu mai devreme,nu a trebuit sa mai plec dar asta nu se va putea prea des, el face naveta cu trenul la 50 km distanta.
In rest ar trebui sa caut un psiholog in particular.
Povestesti, printre altele de ajutorul mamei tale. Ii doresc sanatate, sa te ajute in toate !
Noi nu avem pe nimeni si de aia sunt atat de derutata, daca traia mama, alta era situatia si poate numai scriam pe aici...
Azi Andrei, parca telepatic, ma intreba ca daca traia mamaia si isi facea lectiile, iesea mai repede afara ?)
Merci pentru linkurile despre carti.
Nu am avut timp de ele acum, mai tarziu poate.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Ariel,
hai sa vedem ce explicatii da restul lumii ,asta daca au apucat sa citeasca, pacat ca nu am listat si eu ca sa am amintire ...
Dupa ce "jignesti la greu" , iar forumistele, unele observ ca sunt chiar extaziate "cat de extraordinara esti", iti ceri scuze formal, si stergi tot ce ai scris, raspunsurile mele raman in aer, cu ocazia asta am si un aer de "cretina" probabil.
Nu se mai intelege nimic din "apararea mea".
Spun formal, pentru ca ma uit in "gradina" de alaturi - ca si tine de altfel - si gasesc la subiectul legat de Pepo si vaza lui - recunosc ca ma incitat titlul- la nici o ora de la postarea cu 'scuze" si "iarta-ma" bla, bla, bla urmatoarele :
" [...] sau de catre (unii) parinti, as mai putea adauga, care ii considera retardati sau posesori de diagnostice moderne (adhd)...parinti care nu stiu "cum sa-i faca sa inteleaga cat de importanta e scoala si ca invata pt ei" ...se urmareste un "dresaj" in masa, o uniformizare, o ucidere a personalitatzii...

Concluzia mea : probabil de aia exista faimosul: NO COMMENT !

Citesc multe replici la diverse subiecte, dar citesc pentru mine, sunt de acord cu unii, cu altii nu, daca simt ca pot ajuta, intervin, daca ma depaseste sunt retinuta...
Eu am denumit subiectul : HELP - asta inseamana ajutor...nu jigniri,critici si persiflare.
Nu e o situatie in care sa te situezi pe pozitia de "imi imaginez cum ar fi" si dau sfaturi in calitate de "atoatestiutoare" ...
ADHD = rasfat sau scuza pentru parinti incompetenti,
doctorii pun diagnosticul aiurea,
strainii fac cercetari in domeniu,doar ca sa-si vanda medicamentele...
dee, boala moderna, inventata !!!

Multumesc oricum tuturor.

Cu drag,
Carmen

PS.Si eu cand mergea baiatul la gradinita nu-mi imaginam ce o sa ma astepte! Copilasii tai observ , dupa varsta, ca nu merg la scoala inca, sa te vad daca si atunci vei mai fi asa "caustica" .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Ariel, multa sanatate copilului.

Carmen1967, imi pare rau ca treci prin situatii grele si cred ca numai stresul si disperarea te-au facut sa interpretezi sfaturile lui ariel ca si jugnire. Eu le-am citit inainte de a fii sterse si nu mi s-au parut nelalocul lor dar e usor de vazut lucrurile din afara.
Sfaturile respective sint bune indiferent daca copilul are sau nu ADHD. Daca tu esti impacata cu tine si consideri ca diagnosticul este corect (eu nu fac parte din cei care cred ca este un diagnostic inventat) de ce refuzi medicatia? Ai incercat-o si nu a dat rezultate. Te-ai referit la respectiva medicatie ca si fiind neuroleptice. Asta este o mare greseala facuta foarte curent de catre parinti, au impresia ca medicatia este data sa-i "calmeze", sa-i faca mai "moi, ca o leguma", sa stea mai linistiti. Nici vorba, medicamentele prescrise pt ADHD sint stimulante deci opusul neurolepticelor daca vrei sa simplific. Eu cunosc doi copii carora viata le-a fost complet schimbata decind au fost pusi pe medicatie si asta dupa ani de lupta a parintilor de a nu incerca medicatia (cu aceeasi justificare, nu vreau sa devina o leguma cuminte).
Sper sa nu-mi fie inteleasa interventia ca o pledoarie pt medicatie caci nu e cazul. Probabil ca sint si alte cazuri la care medicatia nu a dat roade dar in momentul in care calitatea vietii copilului si a familiei este afectata eu zic ca macar trebuie incercat.
Multa sanatate si incredere ca o sa gasesti o solutie,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Draga Mihaela,
am scris explicit ca "multumesc pentru sfaturi", pacat ca si pe alea le-a sters, si ca oricum aplic din ele.
Nu e o problema de care m-am lovit accidental si hopp pe forum sa cer ajutor....NU ,doar ca simt ca am cam epuizat toate mijloacele ! Si poate ca si alti care trec sau au trecut prin asta au alte solutii mai eficiente ! de aia am deschis acest subiect....

Referitor la medicatia ce se prescrie in Romania: ar fi Strattera sau mai nou Concerta (echivalentul lui Ritalin) si ar mai fi aparut ceva nou Taver (nu cunosc amanunte)
Am incercat Strattera acum 2 ani,cam 6 luni, dar cu efectele adverse din plin: desi parea ceva mai "adunat" la lectii , era fosrte nervos, uneori agresiv, ceea ce m-a aperiat, simptome care au incetat cand am oprit medicatia. Am avut zile cand as fi luat o strattera sa vad cum este...
Si din ce am citit nu se cunosc efectele pe termen lung.
Concerta sau ritalin , cica difera de cocaina cu trei molecule, poate sa iau eu una inainte si dupa aia mai vedem ...
Cat timp problemele nu sunt dramatice, nu e o hiperactivitate exagerata sa nu poata fi stapanit, sa deranjeze in clasa, etc m-am orientat catre produse naturiste.
Citat:
Din ce in ce mai multi parinti opteaza in lupta cu aceasta afectiune pentru terapiile naturale. Produsul Pure DHA ChildLife Essentials a fost creat special pentru copii. Efectele lui stimuleaza dezvoltarea inteligentei copiilor, imbunatatesc performantele cognitive, de concentrare si de memorare, reduc manifestarile de autism, dislexie (dificultate in recunoasterea si intelegerea limbajului scris), discalculie (dificultate la socotit) si in dispraxie (dificultate de coordonare). Asocierea acestui produs cu o combinatie de vitamine si minerale are efecte extrem de benefice in cazul copiilor cu ADHD. Multivitamine si multiminerale ChildLife Essentials este un mega nutrient cu o compozitie unica, 100% naturala. Valoarea terapeutica a acestui produs este data de asocierea sinergica a vitaminelor si a multimineralelor cu colina, inozitol si acid paraminobenzoic (PABA).
Avem 2 luni de tratament si zic eu ca actioneaza benefic.
Si vreau sa incerc si alte terapii care sa actioneze cu blandete:homeopatie.Sau poate bioenergoterapia.
Dar e clar ca nici o medicatie nu va functiona fara terapie comportamentala , deci un psiholog. Si am postat la sectiunea asta in cautarea lui virtual vorbind.
Eu asa am deschis subiectul, la concret :
Cum se descurca copii vostri la scoala ?
Ce probleme intampinati? Ce metode aplicati ?Dar terapii?
Eu sunt in cautare de un homeopat bun, in principal pentru atentie si concentrare,deoarece constat ca astea sunt inca deficitare.
Ca tratament luam niste produse naturiste de la Child Life Essential(Pure DHA si Multivitamine & Multiminerale), de vreo 2 luni si zic eu ca sunt benefice.
Am citit de bioenergoterapie, aveti informatii in acest sens?
Hai sa fim la subiect...concret.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

carmen, am citi tot ce ai scris...cuvintele tale sunt incarcate de tristete...sunt convinsa ca nimeni, nici macar ariel, (care e poate mai transanta si mai incisiva ca noi) nu a vrut sau intentionat sa te jigneasca/acuze/supere/critice, ci a vrt doar sa-ti arate lucrurile privite din alt unghi, din afara...

remarc ca nu ai spus despre baiat, ce anume ii place..sau mi-a scapat mie? din cate am inteles, bunica lui a murit de curand...poate si asta il afecteaza acum...unii copii trec mai greu peste pierderea unui bunic...
cred ca totusi e bine sa mergi la psiholog, sa faci cateva sedinte...bine ar fi daca psihologul ar putea veni si acasa...copilul se simte altfel in mediul de acasa decat la un cabinet.

eu totusi sustin ca un diagnostic de ADHD, nu se poate pune usor, decat dupa multe luni de observatie a copilului, analiza efectiva... si atunci cu rezerva! iar in Ro, nu stiu daca sunt medici pregatiti pentru asa ceva, din cate stiu eu, nu sunt.



Kari

Mergi la inceput