HELP - scolar cu ADHD ?!?!
Raspunsuri - Pagina 20

gordunel spune:
Ma numesc Aura si sunt mamica unui baietel de aproape 8 ani cu probleme scolare si deficit de atentie.

gordunel spune:
Vin in complectare. Baietelul meu are probleme de concentrare in timpul orelor. Nu poate sa fie atent la ore mai mult de 5 minute. Am avut tratament de la neuropsihiatru care i l-am intrerupt dupa o saptamana deoarece era mai rau, iar acum suntel de 2.5 luni cu ministelari si un tratament hemeopat, si de 2 zile ii dau mini stelarii si mentat. Eu zic ca este spre bine dar astept sa incepem din nou scoala ca sa vedem ce spune si doamna.
Va pup si astept raspunsurile voastre.

kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gordunel Vin in complectare. Baietelul meu are probleme de concentrare in timpul orelor. Nu poate sa fie atent la ore mai mult de 5 minute. Am avut tratament de la neuropsihiatru care i l-am intrerupt dupa o saptamana deoarece era mai rau, iar acum suntel de 2.5 luni cu ministelari si un tratament hemeopat, si de 2 zile ii dau mini stelarii si mentat. Eu zic ca este spre bine dar astept sa incepem din nou scoala ca sa vedem ce spune si doamna. Va pup si astept raspunsurile voastre. |
buna si tie.
am o intrebare, ai citit acest subiect? daca nu e momentul sa o faci! vei gasi in el multe raspunsuri la intrebarile tale. si cred ca mai sunt si alte asemanatoare pe paginile din spate.
multa putere si tarie!

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

gordunel spune:
De citit l-am citit in mai multe randuri dar nu prea ma pricep la cuvinte si nu am avut timp sa scriu. Ai mare dreptate multe raspunsuri le-am aflat si am ajuns si la concluzia ca cel mai bine este ca sa teghidezi in principal dupa intuitia ta de mama si cu siguranta ai sa faci ce este mai bine pentru copilul tau. Mai sus m-am referit la tratamentele neuropsihiatrice nu la sfaturile voaste; din ele am avut foarte multe de invatat inclusiv faptul ca mama stie cel mai bine ce este mai bun pentru puiul ei. MULTUMESC PENTRU INCURAJARI.
La tratamentul neuropsihiatric l-am incaput dupa multe insistente din partea invatatoarei si a doctoritei de la cabinetul scolii, insa a fost cea mai mare greseala a mea. Am ajuns la concluzia ca cel mai bun tratament pentru Adi este implicarea mea si a sotului in activitatile lui, iar ca ajutant in complectare ne folosim de Ministelarii si Mentat care sunt 100% naturale si nu ii fac rau, dimpotriva ii fa chiar bine.

kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gordunel De citit l-am citit in mai multe randuri dar nu prea ma pricep la cuvinte si nu am avut timp sa scriu. Ai mare dreptate multe raspunsuri le-am aflat si am ajuns si la concluzia ca cel mai bine este ca sa teghidezi in principal dupa intuitia ta de mama si cu siguranta ai sa faci ce este mai bine pentru copilul tau. Mai sus m-am referit la tratamentele neuropsihiatrice nu la sfaturile voaste; din ele am avut foarte multe de invatat inclusiv faptul ca mama stie cel mai bine ce este mai bun pentru puiul ei. MULTUMESC PENTRU INCURAJARI. La tratamentul neuropsihiatric l-am incaput dupa multe insistente din partea invatatoarei si a doctoritei de la cabinetul scolii, insa a fost cea mai mare greseala a mea. Am ajuns la concluzia ca cel mai bun tratament pentru Adi este implicarea mea si a sotului in activitatile lui, iar ca ajutant in complectare ne folosim de Ministelarii si Mentat care sunt 100% naturale si nu ii fac rau, dimpotriva ii fa chiar bine. |
hallo, parerea mea este, ca virtual este f dificil sa dai sfaturi despre un copil cu deficit de atentie. despre medicamentele neuropsihiatrice....chiar daca nu stiu nimik, sunt totusi contra.
un copil are nevoie de foarte multa atentie, atentie de calitate de la parinti. am mai scis la subiectul asta despre asta.
continua sa te implici in activitatile lui, daca locuiti in Buc, aveti multe locuri unde puteti face activitati. activitatile in aer liber, sportul ajuta foarte mult copii care sunt mai defectuosi la atentie. si nu uita, incurajarea si motivatia construiesc increderea in sine a copilului. incearca sa nu-l critici, chiar si atunci cand merita poate, gaseste ceva pozitiv si constructiv de spus.
curaj si multa putere!

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!

ariel_7000 spune:
hello, remeber me?
carmen, ce face andrei? cum a terminat anul? am citit ca ati avut progrese mari cu ajutorul homeopatiei. ma bucur mult sa aud asta! . sper ca mai intri la subiect si o sa-mi dai vesti bune despre el.
rinalexa, abia acum am citit postarea ta si m-a ingrozit! sper ca puiul mic e bine acum, ca ai gasit o scoala si profesori buni si intelegatori. offfff, cum pot oare unii sa intre cu bocancii plini de noroi in sufletele unor copilasi???
cornelia, cum a fost primul an la scoala 70? eu am decis sa o mai las pe alex sa copilareasca putin, asa ca abia la anul urmator o voi da la scoala.
mami de alexutza (10.04.2003)si
Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

CORNELIAP33 spune:
Nu am ajuns inca la scoala, abea in septembrie vom incepe si nu va fi 70 ci 113, de unde invatatoarea de la clasa step by step mi-a fost recomandata calduros de multa lume.
Oricum si situatia lui Rares s-a imbunatatit mult, adica problemele sale legaste de motricitate fina(scris, desenat, sireturi, a manca singur, a deecupa). Deja toate aceste lucruri merg foarte bine. Cred ca in cazul meu, sunt o mama foarte grijulie, usor perfectionista si vesnic speriata ca Rares ar putea avea o problema si eu nu-l ajut si nu-l inteleg destul. Iar el este usor mai lenes si mai rasfatat decat alti copii si cu o sensibilitate deosebita.
Va pup si va doresc multa sanatate voua si tuturor copiilor,
Cornelia si taurasul Rares Costin (22.04.2002)
Fotografii
Grecia2008
www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!
"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

carmen1967 spune:
Buna tuturor,
am revenit dupa 2 saptamani din concediu (mare /munte). A fost Ok, vremea excelenta, etc. Andrei, totusi, a avut si unele zile cand a fost mai agitat, rasfat ...dar si ceva din diagnostic...(recunosc ca nici eu nu am fost consecventa cu medicatia naturista).
Ariel ,
sincer, te dadusem disparuta!
Per ansamblu suntem bine, sunt progrese evidente ( ne luptam cu afurisita aia de matematica), dar ...mie teama de clasa a V-a !!!
Multumesc tuturor care au postat la noul meu subiect referitor la sfaturi si incurajari pentru clasa a V-a.
Din ce imi amintesc nu am mai postat nimic referitor la un nou tratament - gen homeopatie, asa ca nu stiu de unde ai dedus tu ca am rezultate in acest sens ...E adevarat ca ar fi si singura care as reincerca-o .
L-am contactat pe dr Cadar si mi-a raspuns afirmativ, dar nu stiu de ce ....sunt inca reticenta! (Am citit si de regrese dupa astfel de tratament si poate de aia).
Merg pe medicatie naturista, parca as reincerca si neurooptimizer-ul ala , doza mica , nu stiu inca ....
Cornelia,
bine ai revenit! Ma bucur pentru progresele baiatului tau!

ariel_7000 spune:
carmen, cred ca am inteles eu aiurea , banuiesc ca am citit de tratamentuk naturist si-n mintea mea a ramas "homeopatie". nu stiu ce sa zic, ati putea incerca si asta, poate in paralel. intreaba-l si pe dr daca se pot lua impreuna.
hai ca o sa treaca si clasa a 5 a, cu bine! o sa fie mai dificil pt el, caci vor fi multe schimbari, vor aparea multi profesori noi, insa, cine stie, poate va fi benefic pt el. eu zic sa fii optimista si sa continui sa fii pilonul lui de sustinere. fruntea sus!
cu tati s-a mai ameliorat situatia?
eu nu prea am mai intrat la alte subiecte in ultima perioada, decat la cel cu pici de seama noastra. am avut o perioada grea si inca ma lupt cu ea, sper sa dispara tot valul asta de belele care s-a abatut asupra noastra, caci am obosit rau si fizic si psihic sa ma lupt cu ele.
am fost si ocupata, caci incerc sa pun bazele unui job de acasa, poate am noroc si va merge si-mi realizez si eu visul.
cornelia, multumesc de raspuns, abia astept sa-mi povestesti cum se va adapta rares la scoala. eu tind sa cred ca nu foarte greu, acest sistem "ii prinde" pe pici si e mai usor sa se adapteze la el.
acum fug la munca...mdea, daca mi-a trebuit job acasa
mami de alexutza (10.04.2003)si
Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

carmen1967 spune:
Buna tuturor,
Ariel,
multumesc pentru incurajari.
Relatia cu tatal lui e mai buna, desi nu pot spune ca nu au disparut de tot micile "conflicte"... Sper sa reusesc sa mediez situatia si sa ii consiliez in continuare...
Am o curiozitate: spre ce job te-ai orientat ?