Taticii sunt discriminati in Romania
Raspunsuri - Pagina 9
kariguld spune:
bine ca nu traim in epoca inchizitiei....sau a crucificarilor.... ca erau, unii, de mult pe rug sau cruce....
Kari
ladyJ spune:
Ati vazut link-ul de la celalalt subiect al domnului Draghici?
Din ce scrie acolo,situatia sta putin altfel decat ce ne-a fost noua prezentat...
Pe scurt: in urma divortului intentat de Angela POpa, fosta sotie a d-lui Draghici, minora Alexandra a fost incredintata mamei.
Draghici a facut recurs,acuzand-o pe Angela Popa ca e bolnava de sifilis.
A luat copilul TEMPORAR.In urma hotararii definitive si irevocabile a instantei,dna Angela Popa trebuia sa-si ia copilul inapoi.
Dl Draghici refuza vehement,impotrivindu-se asadar instantei.
Angela Popa a fost nevoita sa-si ´´rapeasca´´ copilul.
De aici...restul.Acuze peste acuze.
Asta scrie in link,il copiez imediat.
ESte adevarat,domnule Draghici?
mimonix spune:
Ba uneori imi pare rau ca nu mai traim in epoca crucificarilor si-mi pare sincer bine ca nea Nicu l-au impuscat fara judecata
Citesc si eu de ieri si ba ma enervez, ba ma amuz...
Primul sentiment a fost de revolta si de enervare...Am citit povestea domnului Draghici si am ramas fara cuvinte...de unde atata inversunare si de ce? Eu cred ca un om cu capul pe umeri urmarea din umbra felul in care fosta sotie avea grija de copil, angaja pe cineva, marca orice neregula grosolana (nu ca nu i-a cumparat biscuiti, de ex.) si redechidea proces cu martori si dovezi prin care demonstra incapabilitatea mamei de a avea grija de copil.Exista lege in sensul asta in Romania si cu siguranta daca demonstrezi ca mama nu ingrijeste corespunzator copilul , ca tata, poti obtine custodia. Mi s-ar parea mult mai inteligenta o asemenea miscare, repet din umbra , fara sa implice si copilul, decat panarama descrisa.Cum adica sa cumperi tot in 3 exemplare ???? Doamne fereste, asta mi se pare usor psihoza...cred ca asemenea atitudine ii poate afecta si pe ceilalti doi copii care realizeaza f des drama fetitei care nu le mai e alaturi si probabil amplifica mult in imaginatia lor povestea ....Imi pare sincer rau stimate domn si imi cer scuze in ideea ca toate aceste demersuri au fost facute probabil cu bune intentii si cu inima deschisa, dar nu mi se pare ca procedati corect.Drama e a dumneavoastra si nu a noii dvs familii care ar trebui protejata...parerea mea ! N-am inteles de ce era musai necesar ca micuta sa participe la nunta ...Asta e din ciclul ar fi fost frumos dar nu obligatoriu...ati amanat nunta, sau ati facut inca o nunta ca poate n-am inteles eu bine numai pentru a participa copilul? tztztz...In plus, prin comparatie, daca situtia materiala a mamei nu este la fel de buna ca a dvs gandesc eu ca micuta ar putea fi nefericita la mama fie si numai prin comparatie, ceea ce mi se pare nefiresc...Sunt multi copii saraci si sanatosi si voiosi...nu neaparat hainutele, dulciurile si ce mai cumparati dvs in triplu exemplar aduc fericirea...In concluzie, eu cred ca facand publica viata dvs si aducand-o in atentia presei, nu faceti un bine nici fetitei nici familiei actuale.Modificrea legii nu cred ca este necesara in masura in care anumite cazuri pot fi rezolvate in instanta aducand dovezi si actionand civilizat.Mai este curtea de apel si nu in ultima instanta mai sunt tribunalele europene , nu stiu exact daca un asemenea caz ar fi de competenta lor dar merita cercetat...A face o organizatie si a milita astfel pentru schimbarea unor legi in favoarea a numai 1% din tatii "altfel" mi se pare aberant.Ar putea profita , asa cum s-a mai spus, nenumarate alte persoane care n-au nici in clin nici in maneca cu copii dar au orgolii nemasurate si polite de platit. Atentie mare! Traim totusi intr-o societate in care totul functioneaza pe baze statistice ...cazurile izolate se trateaza separat!
De ce cred eu ca mamele ar trebui sa aiba grija de copii? Pai, poate fi simplist dar asa e legea firii...mama poarta in pantece copilul, mama are si isi dezvolta niste instincte unice cu ajutorul carora controleaza mai bine relatia cu copilul...Cordonul ombilical care se taie la nastere nu e singurul cordon ombilical de fapt , nu stiu cum sa explic asta mai bine...dar tot statistic 99% din mame isi dovedesc capabilitatile de mame in orice conditii...De exemplu in cazul unei catastrofe, mama instinctiv alearga sa-si ia puiul in brate iar tatal instinctiv se lupta cu nenorocirea....
Acum, de ce m-am distrat...pai pt ca Rufus isi exprima frustrarile asa inocent...daca ati observat, el nu are ceva cu toate mamele care au servici ci mai mult cu patroanele si sefele Rufus, ai fost dulce ...sotia ta lucreaza? Ia sa-i propui de maine sa stea acasa
Si m-am mai distrat in legatura cu analogia dintre spaga din justitie si spaga din sanatate Sa moara si capra vecinului, sa moara ! Deloc nu se intelege ca spaga indiferent de ramura statului (ca numai de stat vorbim aici) in care actioneaza , este o buba grea, o cangrena a sistemului....si trebuie rezolvata problema indiferent ca e vorba de sanatate, justititie, invatamant...Mai zicea cineva ca asigurarile costa putin si practic prin spaga se platesc serviciile medicale cash...nimeni nu pierde nimic...Numai matematic iese socoteala, ca daca te pui in pielea bolnavului, nedrepatatitului, etc problema TA e intotdeauna cea mai grava si cea mai importanta.Si niciodata nu stii cat se da, cand se da, cui se da, etc....Deci nu-i tot una!
Mi-a facut placere sa citesc cum se implica si tatii, poate le sunt folositoare unele impresii, sper ca timpul dedicat acestui subiect sa fie folositor cuiva cu adevarat...Si promit sa mai arunc cate un ochi pe aici din cand in cand!
Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze
Rufus spune:
Stati linistite...daca vorbeam serios, Tora era acasa sa creasca minunea de copil pe care mi-a daruit-o...e la servici, sa se lupte cu toti caposii!
Mesajul meu e pe aceeasi lungime de unda cu cea pe care am citat-o, diferenta e ca la spusele mele reactiile sunt net mai numeroase decat la ideea ca tatiticii au prea multe drepturi in Romania.
Raman la parerea ca, pana la urma, copiii sunt cei afectati de astfel de atitudini (voljena, tu esti doar cea citata, dar nu esti singura).
In rest, fiecare procedeaza cum crede...
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
ariel_7000 spune:
mimonix, ca deobicei ai pus punctul pe I!!! tot ce ai zis acolo este pertinent!
si eu intentionam sa-l intreb pe rufus cu ce se ocupa tora! sau sta acasa? sincer si eu vreau sa stau acasa, dar pe bani! si daca ar da statul alocatie de 500 de euro pt fiecare copil, pe cuvant ca nu mi-ar mai trebui sa ma duc la munca sa-mi bat capul cu toti ... si nici nu m-as mai inghesui in tranvaie, metrouri...
eventual, daca chiar m-as simti limitata si plictisita, ceea ce la or actuala nu vad cum!!! poate ca m-as apuca sa lucrez undeva, din pasiune...
dar asta e! trebuie sa ma duc inapoi pe "plantatie", noroc ca ma intelege barbatu' si-mi permite sa stau acasa cu 6 mil. pe luna, ca sa ma bucur de fiecare secunda petrecuta alaturi de copiii mei.
lady j, am vazut...o simpla cautare pe google si aflii multe...ca sunt adevarate ori ba...nu stiu, la fel cum nu stiu cat de adevarate (100%) sunt povestile expuse...oricum, ar fi interesant de citit si varianta d-nei! pun pariu ca difera enorm de a lui!
bogdan, nu mi-ai raspuns la intrebarea, pe care vad ca au semnalat-o mai multe persoane, ultima fiind chiar mimonix. sa presupunem ca ai castig de cauza cu aceasta asociatie si se va vota proiectul de lege in favoarea cauzei tale, cum faceti sa evitati "fraudele", adica situatiile false, in care tatal "fabrica" probe false, da spagi, plateste martori mincinosi, apeleaza la trucari si deschide proces de obtinere a custodiei, numai si numai din razbunare??? cum faci sa eviti asa ceva? eu una cunosc un caz...chiar acum este procesul! tatal e clar inferior acestui statut (chiar inferior statutului de cetatean onest), mama este o femeie exceptionala (cu martori, dovezi)!!! insa, exista dovezi false, "fabricate si plantate", martori mincinosi, avocati buni, dar nu si corecti si...mita!???
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
Save the Earth /Is the only planet with chocolate!
Guestus spune:
Yo cred sint cazuri si cazuri.....dar 1 copil trebuie trimis sa stea la amindoi parintii 50 % 50% in caz de divort. ..asa ii responsabilieaza pe toti.
Se evita si discutiile alea stupide cu sacrificiul mamei ....ca a ramas ea fata mare dupa divort si nu a mai gasit pe nimeni ....si altele de genu asta.
ladyJ spune:
http://www.ziare.ro/1200087235-Fostul_sef_de_cabinet_al_lui_Basescu_invoca_o_rapire_pentru_ca_a_incalcat_legea
Postat de cristinaA
Guestus spune:
Si daca faci asta cu 50% 50% gindeste si domnul de 5 ori inainte sa faca pe armasarul...stie ca nu e comedie dupa.
Asa daca stie ca poate sa dea 10 euro lunar si e liber...normal ca nu judeca prea mult inainte
mimonix spune:
Hai Rufusca ne speriasem ptiu ptiu daca de maine aparea asociatia C.R.A.T.I.T.A Chiar asa de ce nu-si fac barbatii dom'ne o asociatie in care sa militeze pentru dreptul barbatului la cratita, dreptul barbatului la curatenie, etc...In fam Draghici, ca m-a lovit brusc curiozitatea, cine face mancare pentru copii si curatenie in casa? Ca e usor sa ai grija de un copil in plus daca tu vii acasa numai seara tarziu de la servici si asociatie ...Domnule Draghici daca nu erati insurat ati mai fi militat pentru drepturile tatalui de a obtine custodia copilului?
Si mi-am adus aminte...in alte tari se pot interna linistiti parintii cu copii, oricare dintre parinti.In aceeasi rezerva stau copii si cu mama sau cu tata....fara pudoare si fara comentarii.Si stiti de ce? Pentru ca primeaza interesul copilului si nu pudoarea parintelui!
Si mai au voie parintii si sa manance in salon, si sa aduca mancare de acasa, si sa primeasca vizitatori...si stiti de ce? Pentru ce se face curat nu numai cand vine controlul si pentru ca e bine pt psihicul copilului si al familiei sa ai aiba si mancarea pe care si-o doreste si "anturaj"...Asta nu e o problema a sistemului, e o problema de educatie a societatii romanesti care se poate rezolva imediat...am mai discutat despre asta.
Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze
natynic spune:
Pai...suna cam altfel.
Pana la proba contrarie retrag florile...
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!