Taticii sunt discriminati in Romania
Raspunsuri - Pagina 4
ariel_7000 spune:
da, poate ca e bine sa precizam asta: nici eu nu sunt divortata (chiar ma pot lauda cu o familie frumoasa si plina de iubire, cu un sot atent si un tata extraordinar), nu am avut cazuri de divort in familie, am incercat sa-mi ajut prietenii aflati in prag de divort, sa se gandeasca "la rece" daca au sau nu motive reale...pe mine ma intereseaza numai si numai interesul copilului, fericirea si sanatatea lui. el, din punct de vedere legal si social ne apartine noua, pana la majorat, dar asta nu ar trebui sa ne faca sa ne gandim ca este un obiect pe care-l posedam, ci este o persoana, dotata cu minte, sentimente si personalitate. chiar daca noi i-am dat viata, el nu ne apartine noua, isi apartine lui...sa-l respectam ca individ, egal in drepturi ca si noi! nu este corect sa-l tratam ca pe o arma a razbunarii, ca pe o minge de ping-pong plasata de la unul la altul...trebuie sa tinem seama de fragilitatea lui emotionala si de impactul actiunilor noastre asupra ei...si asa, un divort, o separare, este traumatizanta pt el...de ce sa-l chinuim si cu un razboi al orgoliilor??? cred ca ar trebui sa existe maturitatea sa se treaca peste asta si sa-i respectam pe puii nostri!
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
Save the Earth /Is the only planet with chocolate!
espiritu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mirela.d Haideti sa fim clari! Legislatia familiei de la ora actuala nu discrimineaza pe niciunul dintre parinti. Practica este cea deficitara. Iar practica se bazeaza, din pacate, pe realitate. Nu inteleg: in ce sens se doreste schimbarea legislatiei avand in vedere ca peste tot se vorbeste despre drepturile parintilor fara a se specifica mama sau tatal? Se doreste sa se spuna negru pe alb ca tatal are drepturi. Cu alte cuvinte discriminarea femeilor? Concluzionez inca o data: 0 sanse de reusita. Doar sensibilizarea opiniei publice si tare mi-e teama ca nici acolo nu vor avea mari rezultate. |
pai daca e sa fim clari hai sa vedem cum suna o sentinta in favoarea unei mame care nu a stiut cum arata fundul copilului decat in poze,copilul fiind ingrijit decat de tata.suna ok?cine e discriminat in acest caz?
iar daca voi nu va dati seama va spun eu ca se face diferenta intre mama si tata.ca tata poti pierde copilul indiferent de cat de bun ai fost doar la un simplu divort,iar ca mama nu il poti pierde numai daca ai super mega probleme mintale,si alte shituri.
nu imi spuneti mie,tocmai mie de egalitate intre mame si tati.
ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului.
in viata e ca la bal mascat :cand toata lumea isi scoate masca s-a dus veselia.
andira spune:
Imi aduc aminte de cererea unei mamici, de pe alt site, care cerea sfatul avocatului cum sa faca sa-l sileasca pe fostul sot sa viziteze copiii, 2 baieti gemeni de 10 ani, care tot intreaba de el si il roaga tot timpul sa petreaca timp si cu ei, si el e total dezinteresat...
Raspunsul a fost, evident, ca nu poate sa-l constranga.
Mi s-a strans inima citind povestea lui Bogdan Draghici, dar asa mi se strange inima si pentru atatea femei care cresc singura copiii. Si cum s-a ajuns la acest obicei al justitiei de a incredinta copilul mamei in 95% din cazuri? Eu cred ca tocmai pentru dezinteresul manifestat de tati in general.
Cum spunea si Kariguld, cred ca adevarul e undeva la mijloc, mi se pare insa foarte trist cand unul din parinti - indiferent ca e mama sau tata - se foloseste de un copil si-asa traumatizat pentru a se razbuna pe fostul partener de viata. Sunt copii abuzati, care vor ramane toata viata cu aceste sechele.
espiritu spune:
citat din mesajul lui andira Si cum s-a ajuns la acest obicei al justitiei de a incredinta copilul mamei in 95% din cazuri? Eu cred ca tocmai pentru dezinteresul manifestat de tati in general. |
si daca in general exista asa zisi tati dezinteresati nu mai este cazul sa judecam corect pe restul ca oricum sunt toti barbati,nu?
interesanta idee......
ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului.
in viata e ca la bal mascat :cand toata lumea isi scoate masca s-a dus veselia.
Fomalhauti spune:
M-am incurcat...Sunt doi TATA? Sunt doua cazuri diferite....
Cazul "Bogdan" suna dramatic, dar....evident, omul este cu adevarat talentat la scris.
Bogdan, este interesant ca te-ai decis sa infiintezi "TATA" in conditiile in care ai fost, initial, unul din putinii tatici care au primit copilul la divort...Apoi, povestesti atat de frumos cum s-a incadrat fetita in noua ta familie incat ajungem sa credem ca e chiar posibil sau de dorit ca unul din parintii naturali sa "dispara" complet din viata copilului....Fara suparare, nu imi vine sa cred ca fetita ta de 4 ani s-a adaptat instantaneu la o familie noua, la o mama noua si la doua surori. Se pare ca ti-au scapat unele aspecte...
Apoi, nu ne-ai povestit deloc in ce masura, cand fetita era la tine, i-ai permis mamei naturale sa se implice in viata fetitei. Nu spun ca in cazul in care tu ai incercat sa "o elimini" din viata fetitei, este bine sa incerce acelasi lucru, dar....e de inteles.
Mai am o intrebare...Eu nu am inteles exact ce doresti. Adica in cazul in care ambii parinti sunt....OK (ca tot nu iti plac expresiile imprumutate...) sau in cazul in care fiecare parinte spune numeroase porcarii despre celalalt (si cu martori!), vreau sa zic, cand parintii sunt egali in fata justitiei, judecatorul ce ar trebui sa faca? Sa dea cu banul?
De chestia cu "custodia comuna" am mai auzit (in filme, cred), dar chiar nu cred ca este buna. Chiar cred ca este bine ca un copil sa aiba pe cineva care decide pentru el si niste reguli clare. Nu mi se pare in regula pentru mintea unui copil: saptamana asta stau la mama, asta inseamna ca trebuie sa dorm dupa-amiaza, dar ma joc seara cat vreau la calculator, saptamana viitoare stau cu tata, daca vreau nu dorm dupa-amiaza si o sa-i spun lui ca am facut o boacana la scoala si trebuie sa o sune pe invatatoare, mama se supara rau....
ladyJ spune:
citat din mesajul lui andira Imi aduc aminte de cererea unei mamici, de pe alt site, care cerea sfatul avocatului cum sa faca sa-l sileasca pe fostul sot sa viziteze copiii, 2 baieti gemeni de 10 ani, care tot intreaba de el si il roaga tot timpul sa petreaca timp si cu ei, si el e total dezinteresat... Raspunsul a fost, evident, ca nu poate sa-l constranga. Mi s-a strans inima citind povestea lui Bogdan Draghici, dar asa mi se strange inima si pentru atatea femei care cresc singura copiii. Si cum s-a ajuns la acest obicei al justitiei de a incredinta copilul mamei in 95% din cazuri? Eu cred ca tocmai pentru dezinteresul manifestat de tati in general. Cum spunea si Kariguld, cred ca adevarul e undeva la mijloc, mi se pare insa foarte trist cand unul din parinti - indiferent ca e mama sau tata - se foloseste de un copil si-asa traumatizat pentru a se razbuna pe fostul partener de viata. Sunt copii abuzati, care vor ramane toata viata cu aceste sechele. |
Copiii sunt in general incredintati mamelor din motivul MAMA pe care mi-e greu sa-l descriu in cuvinte.Legatura aceia...
Unele femei se folosesc de ea pentru a lupta cu fostii.Este jenant.
Unii barbati trec peste rolul mamei in viata copilului,folosindu-se de bani,influenta, tot pentru razbunare.E iarasi..JENANT.
Cei mai multi barbati care au custodia copiilor au MAME sau SOTII care se ocupa de acesta.Iar ajungem la MAMA.Apoi ne intrebam DE CE se da copilul mamei....in majoritatea cazurilor.
Nu mi s-a raspuns ce se intelege prin custodie comuna...?
Se tot scrie pe aici ca nu,nu este o razvlatire impotriva mamelor...normal ca nu.Apoi iar se revine asupra faptului ca mamele sunt favorizate,mai exact tatii sunt discriminati...
Fomalhauti spune:
A, imi cer scuze, de intrebarea cu doi TATA, acum am priceput: cazul "Remus" este un exemplu dat de Bogdan...
Ramona J spune:
In custodie comuna copilul are doua case. Locuieste citeva zile la tata si citeva zile la mama.
Fomalhauti spune:
Espiritu, mi-e putin teama sa ma contrazic cu tine...Dar nu ma pot abtine...Oricum, tu esti unul din tatii de pe acest forum, asa ca esti o exceptie.
Nu se generalizeaza. Bogdan a scris ca in 95% din cazuri copiii sunt dati mamelor. Eu as fi zis ca in mai multe cazuri, sincer credeam ca sunt peste 99%. Dar, exista cazuri in care copiii sunt dati tatilor. Si exista acele multe cazuri in care ambii parinti par capabili sa creasca un copil (sau cand, din ceea ce declara unul despre altul niciunul nu poate creste copilul...). Ei, bine, cred ca atunci judecatorul se gandeste ca un copil este mai obisnuit sa stea cu mama lui si de aceea ar fi mai greu pentru copil sa fie despartit de mama.
Si, intr-adevar, mai exista niste aspecte...practice (care sunt datorate unor prejudecati si unor obiceiuri, dar exista si nu cred ca se vor schimba curand): orice angajator accepta mai usor sa dea concediu unei femei fiindca e bolnav copilul decat unui barbat. Reversul este ca angajatorul va prefera sa angajeze barbati - avantaj voi!
Fomalhauti spune:
Sunt multe, multe aspecte de discutat...
Sa nu uitam ca judecatorul ia o decizie pe baza unor informatii pe care le primeste. El nu stie cum e mama, cum e tatal. El nu stie cine s-a ocupat de copil si cine nu. El primeste niste informatii si stim cu totii ca primeste multe informatii incorecte, stie si el, dar nu stie care sunt corecte si care nu. Si atunci mai judeca si "statistic", daca sotia spune ca a fost batuta si ca sotul ei e betiv e mai credibil decat in cazul in care sotul spune acelasi lucru despre sotie...Desi stim ca exista si femei care beau (si chiar care isi bat sotul).
In cazul "Remus", sotul nu a cerut nimic justitiei. Deci aici justitia nu are nicio vina si nu stiu ce ar putea schimba TATA. Apoi el s-a adresat altor "foruri" care nu stiu in ce masura l-ar putea ajuta. Cred ca ceea ce ar trebui sa faca Remus ar fi sa se adreseze din nou justitiei si sa obtina programul de vizitare....
Nimeni nu este de parere ca femeile sunt perfecte si barbatii sunt un sac de defecte. In general femeile sunt mai bune la ingrijit copiii si barbatii sunt mai buni astronauti (de ce sa fie barbatii mai buni astronauti?!), mai buni sahisti si mai buni comentatori de fotbal. Asta nu inseamna ca femeile nu pot fi astronauti dar cei mai multi astronauti sunt barbati. Hai sa infiintam asociatia ASTRONAUTA.