Inlocuire DVD-writer

Inlocuire DVD-writer | Autor: dana d

Link direct la acest mesaj

Am un DVD-rom de vreo 6 ani pe calculator, de cand am calculatorul. La vremea aia si calculatorul si dvd-romul erau piese de top. De ceva vreme am observat ca dvd-romul meu nu mai citeste unele dvd-uri, in special filme originale, in schimb citeste foarte bine dvd-uri scrise. De curand am primit varianta originala si completa a jocului meu preferat (sims 2) si am dezisntalat fericita jocul din calculator ca sa-l instalez pe cel nou.
Supriza!!! nu-mi citea DVD-ul si am simtit pe loc cum ma ia cu lesin. L-am bagat de zeci de ori si degeaba, se gandeste cateva minute si renunta. Atunci am hotarat la repezeala sa-l schimb si am si cumparat unul la nimereala de la emag. Vin eu fericita acasa, nerabdatoare sa-mi joc jocul, desfac calculatorul si iar sa-mi vina rau: DVD-romul meu vechi are cu totul alte intrari decat cel nou!!!
Are doua cabluri, unul banda din aia lata dar mufa are doua randuri de tzepuse, si inca umul in care intra 3 fire cred ca pt alimentare. DVD-writterul nou are o singura banda cu un singur rand de tzepi si atat, nici o alimentare.
Ala vechi e ASUS si asta nou Samsung dar nu am crezut ca e diferenta de la o marca la alta, normal era sa nu fie.
Acum ce fac? Or sa vrea aia sa-mi schimbe dvd-writerul? Nu prea cred. Si daca nu ce fac cu asta? Pot sa-l adaptez cumva? Dar daca mi-l schimba mai gasesc eu cu intrarile identice cu al meu de acum 6 ani?
E cineva priceput sa ma ajute? ca....

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

La detalii tehnice nu ma pricep, dar ar trebui sa-ti schimbe dvd-ul daca mergi inapoi cu el si cu bonul.

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Sa dea Dumnezeu! am tot, factura, garantia, doar ca punga in care e aparatul e desigilata..normal. Azi l-am luat, maine il schimb, la nici 24 de ore, dar nu sunt prea sigura...

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

naspa, daca e ce cred eu, s-ar putea sa trebuiasca sa schimbi placa de baza(daca vrei musai sa-l pastrezi p'asta nou). daca nu, atunci schimba-l. du-te mai bine cu cel vechi sa-ti dea unul identic (la alimentare si "tepusele" pt cablu de date ma refer). nu conteaza marca. nu de la asta e.
iar noul tau dvd cu jocul s-ar putea sa fie alt fel de dvd. ce scrie exact pe el: dvd si mai cum?

www.dropshots.com/popescu71#date" target="_blank">Curiosilor

Mergi la inceput

Am lamurit-o si daca nu eram fraieri nu trebuia sa intram in incurcatura asta. Sunt doua feluri de intrari adica doua tehnologii IDE si SATA, Sata e mai noua, noi avem IDE, normal. Asa ca trebuia sa cautam sa luam un DVD-rom IDE si am luat SATA. Noroc ca am dat peste oamewni de treaba care au vrut sa ne ajute si ne-au primit DVD-romul inapoi si ne-au returnat banii apoi am comandat unul IDE ca nu aveau pe stoc si merhem sa-l laum maine. Gata, sper ca am rezolvat-o si maine seara sa-mi pot instala jocul deja intru in "sevraj" dupa 2 zile fara el, si zile de weekend...

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana d

Am un DVD-rom de vreo 6 ani pe calculator, de cand am calculatorul. La vremea aia si calculatorul si dvd-romul erau piese de top. De ceva vreme am observat ca dvd-romul meu nu mai citeste unele dvd-uri, in special filme originale, in schimb citeste foarte bine dvd-uri scrise. De curand am primit varianta originala si completa a jocului meu preferat (sims 2) si am dezisntalat fericita jocul din calculator ca sa-l instalez pe cel nou.
Supriza!!! nu-mi citea DVD-ul si am simtit pe loc cum ma ia cu lesin. L-am bagat de zeci de ori si degeaba, se gandeste cateva minute si renunta. Atunci am hotarat la repezeala sa-l schimb si am si cumparat unul la nimereala de la emag. Vin eu fericita acasa, nerabdatoare sa-mi joc jocul, desfac calculatorul si iar sa-mi vina rau: DVD-romul meu vechi are cu totul alte intrari decat cel nou!!!
Are doua cabluri, unul banda din aia lata dar mufa are doua randuri de tzepuse, si inca umul in care intra 3 fire cred ca pt alimentare. DVD-writterul nou are o singura banda cu un singur rand de tzepi si atat, nici o alimentare.
Ala vechi e ASUS si asta nou Samsung dar nu am crezut ca e diferenta de la o marca la alta, normal era sa nu fie.
Acum ce fac? Or sa vrea aia sa-mi schimbe dvd-writerul? Nu prea cred. Si daca nu ce fac cu asta? Pot sa-l adaptez cumva? Dar daca mi-l schimba mai gasesc eu cu intrarile identice cu al meu de acum 6 ani?
E cineva priceput sa ma ajute? ca....

Fetele mele

dvd-ul vechi era cu mufa IDE si aia de langa cu 3 era sunetul care intra in placa de sunet.cel nou dupa descriere pare sa fie SATA.ar trebui un adaptor SATA-IDE.
dar cel mai bine mergi la magazin cu ambele ca sa iti ofere o solutie de conectare.

ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului.
in viata e ca la bal mascat :cand toata lumea isi scoate masca s-a dus veselia.

Mergi la inceput

exista adaptor SATA-IDE? eu nu am gasit si caut de fo 2 ani!

dana-la asta m-am referit, de asta ziceam de schimbatul placii de baza. Ma bucur ca s-a rezolvat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

Citat:
citat din mesajul lui misha71

exista adaptor SATA-IDE? eu nu am gasit si caut de fo 2 ani!

dana-la asta m-am referit, de asta ziceam de schimbatul placii de baza. Ma bucur ca s-a rezolvat.

www.okazii.ro/catalog/4659684/computere-software/componente/hard-disk-uri/ADAPTOR-SATA-IDE.html" target="_blank">adaptor sata ide

ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului.
in viata e ca la bal mascat :cand toata lumea isi scoate masca s-a dus veselia.

Mergi la inceput

espiritu multumesc mult!

Mergi la inceput

Asa e, ala vechi era IDE si cel nou SATA, am avut noroc de un baiat de treaba si ni l-a primit inapoi, ne-a returnat banii si ne-a comandat unul IDE ca nu aveau nici unul pe stoc.
Ieri l-am luat si pe ala IDE, l-am montat, am bagat DVD-ul si nimic....nu merge .
Se deschide sertarasul, se aprinde ledul, pui dvd-ul si inchid la loc dar nimic, pe monitor nu apare nimic . Am incercat si cu alte dvd-uri - NIMIC, e mort.
Am incercat apoi si CD-romul de alaturi si nici ala nu mai merge, nu vede nimic, si nici calculatorul nu le vede pe ele. In My computer nu exista ca componente. Nu stiu ce sa mai fac, incotro s-o mai iau, de data asta nu m-am mai dus cu DVD-romul inapoi ca e clar ca nu la el e problema. Am verificat si intrarea lor in placa de baza, pare sa fie in regula...
Nu stiu ce sa mai fac dar m-am saturat... si nu pot sa ma joc...dar nu numai, acum nu pot sa vad nimic, nici macar un CD cu poze.

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

S-ar putea sa vorbesc prostii dar cred ca trebuie sa si instalezi componenta noua, cu softul de pe cd.

Good things happen to good people.

Mergi la inceput