stat versus privat

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bernix spune:

Din cate stiu eu, spitalele private nu primesc nasteri premature. Ca n-au aparatuta sau nu vor sa se complice, habar n-am. Pe urma, si la privat de intampla lucruri urate, cum ar fi sa uite medicul un camp speril in burta pacientei in timpul unei cezariene.
Asta nu inseamna ca sunt pro spitalele de stat, desi poti fi tratata f bine si aici, fara sa simti ca se asteapta ceva de la tine. Mie asa mi s-a intamplat, cel putin. Am dat bani asistentelor, dar nu pentru ca mi s-a cerut, ci ca multumire. Erau femei care lucrau de 30 de ani in terapie intensiva la prematuri, furau in noptile de garda cateva clipe de somn intinse pe banchetele din hol si care mi-au ingrijit copilul de parca ar fi fost singurul din sectie.
La stat e important a cui pacienta esti si care-i pozitia medicului respectiv. E o tiganie, asa e, dar am auzit de mai multe cazuri cu mici probleme care au fost refuzate de spitalele private.

In fine, sa inchei, eu m-as duca sa nasc la privat daca n-ar fi deloc probleme si daca as avea asigurare si, implicit, n-as plati spitalizarea. Altfel, fara asigurare la privat, spitalul de stat mi se pare singura optiune viabila.

Bernix si Degetica (Ana Elena - 27.08.2007)

www.flickr.com/photos/22336005@N05/" target="_blank">Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocufan spune:

eu as opta pentru clinica privata. dar stiu ca ei nu primesc femei sub 35 se saptamani de sarcina. in familia mea exista multe cazuri de nasteri premature. chiar eu sunt nascuta astfel.
asa ca am ales o dr care sa lucreze la un spital de stat care imi convine mie mai mult dar si la clinica privata.
oricum, eu cred ca nu poti avea control absolut. dr tau poate fi bolnav, plecat la o conferinta si sa nasti cu medicul de garda sau poti chiar sa fii tu plecata din oras si sa nasti pe acolo (se cam intampla in cazul sarcinilor premature).

17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Saluti la toata lumea!

Va multumesc la toate pentru opinii.

Spitalul din orasul meu este sub orice critica. O mizerie si o lipsa de igiena de nedescris. Personalul (asistententele, in special!!) blazat!!!! Spagi...peste spagi! Doar ca sa-si faca "treaba" pentru care, oricum, sint platite. Etc. Etc.

Eu m-am decis sa nasc la clinica privata din oras.
Are si laborator pentru analize deschis non-stop.
Triplu test si eco morfofetala si 3D sau 4D. Tot aici.
E foarte comod.

Intr-adevar, mizez pe o sarcina si o nastere fara probleme, desi am 33 de ani.

Preturile in provincie, nu sint mari la privat. Iar Casa de Sanatate suporta jumatate.

In ceea ce priveste nasterea efectiva, in prezent optez pentru cezariana la cerere, desi ma "documentez" inca penru ca tare mi-ar placea sa am curajul sa nasc natural. Eventual cu epidurala...

15+
Baietel sau fetita???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Cam cat costa o cezariana la privat, Ina? Stiu ca la clinica Eva din Brasov ar fi c.m. ieftin, adica 2500 Ron, caci la altele e mult mai mult. Si eu gandesc cam ca tine, cand o fi sa nasc, nu m-as duce la stat si nu ca vreau eu sa ma simt regina, dar as vrea sa fie "normal", adica cum ar trebui sa fie la spital in mod normal, numai ca stim ca realitatea e alta.

Cat despre cezariana, gandesc la fel. Dupa ce citisem multe despre epidurala ma gandeam ca ce tare, aceleasi "conditii" adica fara sa simti durerile de nu mai poti si fara taietura, adica recuperare mai usoara. Insa nu e chiar asa, epidurala aia ti-o aplica dupa o vreme, dupa nu stiu cati cm de dilatare, cand esti deja terminata, si nu e anestezia atat de intensa ca la cezariana, adica tot simti toate cele... nu stiu, eu inca optez pentru cezariana, mai ales ca mama asa ne-a nascut pe noi.

Succes si sper sa iei decizia cea mai corecta pt. tine. Adevarul e ca unele fete nasc extrem de usor, altele se traumatizeaza extrem de mult dupa o astfel de experienta, totul e sa dea Dzeu sa facem cum e cel mai bine pt. noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Saluti!

Montana: la noi cezariana costa 24oo Ron (cam cit spaga din spital!!!
O nastere normala 18oo Ron
Nu mi se pare mult.
Conditiile sint excelente. "Dotarile", la fel.
E adevarat ca sper sa am o sarcina si o nastere fara probleme.
Oricum, decit la Spitalul Judetean de la noi, mai bine acasa!!!
Exagerez, bineinteles, dar am dezvoltat o fobie fata de acest spital, desi nu am fost niciodata internata.

15+
Baietel sau fetita???

Mergi la inceput