stat versus privat

stat versus privat | Autor: inapreda

Link direct la acest mesaj

Saluti la toata lumea!

Burtici unde ati ales sa nasteti la stat sau la privat???
Daca nu e cu suparare, astept si argumente pro si contra.

Multu.

PS.Cum preferati sa nasteti: natural, cu epidurala, prin cezariana?

Deschid acest subiect pentru ca tare mi-e frica de nastere si sper ca, vazind raspunsurile voastre, sa optez pntru nastere naturala, chiar daca cu epidurala.

15+
Baietel sau fetita???

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns abramburika spune:

Am nascut la stat, dar toata sarcina am fost la dr. in privat. La stat e fff mult de asteptat. Si am nascut natural, cu epidurala. Si de-as mai naste de-acum incolo tot asa as alege, adica cu epidurala.

Mai era un subiect de genul asta adica pro si contra epidurala.

Curaj, sarcina si nastere usoara!

Visele oamenilor sunt aripi cu care acestia zboara spre cer.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdrianaSM spune:

inapreda,

Ma recunosc pe mine acum cateva luni in intrebarile pe care ti le pui.la inceputul sarcinii nici eu nu stiam ce sa aleg, spital privat sau stat,imi doream sa nasc natural, dar imi era putin frica si numai gandul la o epidurala imi mai dadea sperante.

Pana la urma am nascut normal, fara epidurala, la spital privat.De ce la privat?in primul rand pentru igiena si curatenie, pentru ca nu mai trebuie sa umblii cu bani pe la asistente, pt ca esti tratata cu respect, pt ca sotul a putut sa fie alaturi de mine pe timpul travaliului si a putut asista la nastere.

Ma bucur ca am putut naste normal si vreau sa te incurajez in acest sens. Povestile despre nasteri super-grele si traumatizante m-au speriat si pe nime, dar nu era cazul.am nascut destul de repede si usor.Nu spun ca nu a fost dureros dar nici pe departe cum ma asteptam.si recuperarea a fost mai mult decat rapida.La o sapt dupa nastere nu mai simteam cusatura decat in foarte putine pozitii.

Iti doresc o sarcina frumoasa si o nastere usoara.
la bebe din burtica.

AdrianaSM de Estera

http://community.webshots.com/user/AdrianaSM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Eu am nascut prima oara la stat, acum 3 ani, la Cantacuzino, renovat, amenajat etc, iar a doua oara la privat, anul trecut. Este o diferenta - din toate puntele de vedere - uluitoare!! Iar daca aduni spagile pe care le dai la fiecare asistenta, iesi mai ieftin la privat, unde achiti doar la sfarsit nasterea.
So, 100% la privat, exact cum zice si AdrianaSM, esti tratata cu respect, ca un OM, care aduce pe lume inca un OM.
Pt. o femeie e poate cea mai minunata experienta din viata ei, e pacat sa o umbresti alegand sa nasti la stat. Si, repet, nu vorbesc aici de dotarea materiala de la privat (de plasma in camera, baie proprie etc..), ci strict de felul in care esti tratata tu si copilul tau. Im-pe-ca-bil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui martie

Eu am nascut prima oara la stat, acum 3 ani, la Cantacuzino, renovat, amenajat etc, iar a doua oara la privat, anul trecut. Este o diferenta - din toate puntele de vedere - uluitoare!! Iar daca aduni spagile pe care le dai la fiecare asistenta, iesi mai ieftin la privat, unde achiti doar la sfarsit nasterea.
So, 100% la privat, exact cum zice si AdrianaSM, esti tratata cu respect, ca un OM, care aduce pe lume inca un OM.
Pt. o femeie e poate cea mai minunata experienta din viata ei, e pacat sa o umbresti alegand sa nasti la stat. Si, repet, nu vorbesc aici de dotarea materiala de la privat (de plasma in camera, baie proprie etc..), ci strict de felul in care esti tratata tu si copilul tau. Im-pe-ca-bil.

Martie & Bebica & maimuta Sara

Sunt de acord ca e o diferenta ca de la cer la pamant intre modul in care esti tratat intr-un spital privat fata de stat. Eu am nascut la Cantacuzino, insa vad diferenta fata de Medsana, de exemplu unde ma mai duc cu cel mic.

Dar mi se pare trist ca, de fapt, nu ai mari garantii nici intr-o clinica privata. da, se poarta frumos, probabil e mai curat si mancarea mai buna (contra cost, sa nu uitam ca totusi platesti destul), dar pana la urma nu cred ca medicii sunt mai competenti. Spun asta cunoscand cazul unei fetite de 8 luni care a fost internata o saptamana intr-o astfel de clinica si de care nu stiau cum sa scape mai repede. Ii tot spuneau mamei "duceti-o mai bine la spital, ca aici n-avem reanimare (?!)" in conditiile in care trebuie sa fi platit in jur de 1500 de euro la final. Dupa o saptamana de asemenea sfaturi a dus-o la spital, acolo i-au spus ca e foarte grav si din pacate a si murit. De fapt nesimtitii de la marea clinica privata nu stiau ce are si nu voiau ca fetita sa moara la ei.

Nu fac apologia statului vs privat, dar daca e sa dau o caruta de bani doar ca sa-mi zambeasca frumos asistenta atunci cand ma trateaza de bataturi (ca atunci cand e ceva foarte grav, nu sunt capabili sa faca vreo diferenta), nu vad care e castigul.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Eu inainte sa raman insarcinata am cautat mai intai un medic care sa lucreze la un spital privat. Nici nu concepeam sa nasc la stat. Dar m-am desumflat rapid cand mi s-a spus ca ei nu ma primesc inainte de 37 de saptamani.
Din diferite motive, am ajuns sa ma internez si la stat. am fost uimita de cat de frumos s-au purtat cu mine. Si nu am dat nimic. Nu contest faptul ca poate conteaza din partea cui vii(ma refer ca esti pacienta unui anumit doctor), ce relatii ai, cine esti. Dar eu, pt binele bebelinei mele, nu voi ezita sa merg la stat, daca e cazul.

==========
Corina 32+ Arianna Maria
My baby
Albumul meu

Mergi la inceput

Ellej, de fapt eu nu am nascut in Bucuresti, unde, intr-adevar, se practica niste preturi socante pt. o nastere naturala de ex. Am nascut la o clinica din Brasov (in apa) si m-a costat vreo 700 de euro daca-mi aduc aminte bine, oricum am scris exact la topicul cu nasterea in apa.
Si sa stii ca exact de ce povestesti tu mi-a fost frica si mie, ca daca mi se intampla mie sau copilului ceva, atunci ce fac? Sun la Smurd? Insa nu a fost cazul, intrucat toti cei de acolo au fost foarte draguti, m-au echipat corespunzator si mi-au aratat salile lor de nasteri si aparatura. Nu ma pricep eu la tehnica de obstretica, dar vreau sa spun ca salile alea aratau ca un fel de hangare de OZNuri pe langa Cantacuzino care cica era reinviat.
De atunci au nascut multe fete de pe forum acolo si sa vedeti cam ce povestesc si ele, sunt uluite de diferenta dintre stat si privat.

Eu zic ca la subiectul asta ar trebui sa scrie cele care au avut parte de ambele experiente, exact cum e cu nasterea naturala si cezariana, eu am intrebat numai fete cate au nascut in ambele moduri.
Asa.... ca ai auzit tu ca la x nu stiu ce a auzit... e telefonul fara fir.
Multa sanatate va doresc si ce e mai bne pt. voi si copilasi!

Mergi la inceput

Martie, nu e telefonul fara fir, despre cazul pomenit de mine stiu ce s-a intamplat chiar de la sursa, de la familia fetitei. Asa ca nu-ti povestesc aici stirile de la ora 5, ci lucruri care s-au intamplat langa mine.

Repet, daca ai o nastere normala sau te duci sa te trateze pentru ceva nu foarte grav, atunci pentru 700 de euro merita un spital privat (in provincie, ca in Buc e dublu). Dar eu nu cred ca sunt mai competenti.

As vrea si eu sa aud povesti despre clinicile private, dar cazuri in care aparatele alea SF sau medicii au salvat efectiv viata cuiva. In momentul asta nu sunt convinsa ca in afara de "cosmetica" dai banii si pe altceva.

Mergi la inceput

te inteleg perfect! Si eu gandeam exact la fel, adica identic. De altfel am ajuns sa nasc la privat dintr-o nefericita intamplare, in ziua contractiilor, dr. mea m-a anuntat sa ma duc sa nasc cu medicul de garda, ceea ce m-a inspaimantat infiorator, asa ca am zburat instant spre privat, cu nervi, gandindu-ma ca arunc cu banii aiurea.
Stii cum e, pana nu esti in sosetele altcuiva... poti doar sa-ti inchipui, pe baza experientelor acumulate de tine in trecut etc. etc.

Dar chestia cu competenta medicului e relativa, ca nu exista dr. de privat si dr. de stat. Toti dr. de la privat sunt cei care activeaza in continuare si la privat. Ma rog, asa era al meu, dar cam toti sunt asa. Chiar nu pot sa inteleg cum la privat se comporta minunat, iar la stat ii apuca pandaliile.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui martie

te inteleg perfect! Si eu gandeam exact la fel, adica identic. De altfel am ajuns sa nasc la privat dintr-o nefericita intamplare, in ziua contractiilor, dr. mea m-a anuntat sa ma duc sa nasc cu medicul de garda, ceea ce m-a inspaimantat infiorator, asa ca am zburat instant spre privat, cu nervi, gandindu-ma ca arunc cu banii aiurea.
Stii cum e, pana nu esti in sosetele altcuiva... poti doar sa-ti inchipui, pe baza experientelor acumulate de tine in trecut etc. etc.

Dar chestia cu competenta medicului e relativa, ca nu exista dr. de privat si dr. de stat. Toti dr. de la privat sunt cei care activeaza in continuare si la privat. Ma rog, asa era al meu, dar cam toti sunt asa. Chiar nu pot sa inteleg cum la privat se comporta minunat, iar la stat ii apuca pandaliile.

Martie & Bebica & maimuta Sara

BANII:) iata raspunsul la toate. Si poate vreun contract semnat cu respectiva clinica, care i-ar putea penaliza daca se comporta ... ca la stat. La clinica sunt doar un medic, la stat se considera Dumnezeu, de asta se poarta diferit.

Adevarat, sunt aceiasi medici la stat si la privat, de aia spun ca, in privinta competentelor, nicio diferenta pana la urma. Dar gasesc ca e REVOLTATOR sa plateasca cineva 5 salarii medii pe economie pt o saptamana, ca sa i se spuna "du-te la spital". Nu e normal. De asta as vrea sa aud despre clinicile private ca iti ofera ceva in plus fata de stat si aici exclud amabilitatea personalului (pentru asta oricum platesti.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

la stat dar...nu la oricare stat si nu cu oricine. Au rutina cazurilor grave; desi si la stat conteaza costurile totusi iau in calcul intai binele bebelusului.

mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)

http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/

Mergi la inceput