Un gastro-enterolog bun?
Ma poate ajuta cineva recomandandu-mi un medic gastro-enterolog de incredere? Adica un om competent, care sa dea dovada de profesionalism si inimos in acelasi timp? Am de ceva vreme probleme cu stomacul, mai nou simptomele s-au accentuat si diversificat. Jena o am acum in piept, nod in gat de parca m-ar tine o gheara ... Am mai luat tratamente recomandate numai dupa simptomele resimtite, fara alte investigatii. Ar cam trebui sa fac endoscopie si gandul sisngur ma ingrozeste...
Imi poate impartasi cineva experienta endoscopiei si ceva sugestii or pareri?
Mersi!!!
Raspunsuri
lemia50 spune:
Dr.Suciu Ion la Hipocrat in Bd.Chisinau sau la Medlife in Calea Grivitei.Foarte bun si omenos
Noa spune:
Gabriel Constantinescu- Spitalul de urgenta Floreasca, dar mai bine cauta-l la Sanador, Piata Victoriei.E cel mai bun!
POZE , www.onetruemedia.com/my_shared?z=2ea770fc03cbe39a34ff7d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Ioana, minunea mea...
M-am facut mare!
Shallow_me spune:
Abia astazi dupa multe framantari si desigur, un indelungat disconfort la stomac, mi-am luat inima in dinti si am facut endoscopie. Eram programata la o consultatie la gastro si dupa ce am explicat doctorului cate tratamente am facut si simptomatologia mi-a dat acelasi raspuns: endoscopia, cel mai bun mijloc de diagnosticare in afectiuni gastro...stiam poezia pe de rost...Astfel ca, mi am zis ca daca tot sunt acolo sa o fac sua mai bine zis m-am lasat convinsa. Meritul revine in primul rand doctorului care s-a purtat asa cum orice medic ar trebui (dar din pacate foarte putini o fac) si mi-a explicat indelung despre cum se desfasoara procedura, care e faza cu anestezia - locala, partiala, totala - si voila! Acum, in urma endoscopiei cu sedare partiala pe care am facut-o (si care marturisesc ca a fost departe de calvarul pe care mi-l imaginam, nesimtind mai nimic)m-am ales cu un diagnostic: hernie hiatala (mica se pare) si gastrita antrala eritematoasa Helicobacter negativa. Am primit si un tratament care ma rog sa aiba efect si ma scape de chinul asta. Astfel ca, in calitate de persoana panicata la maximum de gandul unei endoscopii, va recomand celor care aveti probleme sa va luati inima in dinti si sa o faceti si pe asta la nevoie...
In plus, ii rog pe cei care sunt la curent sau in situatii similare, sa mi spuna cum se impaca cu hernia asta, care din cate am inteles eu nu se vindeca, ci se tine sub control cu regim si stil de alimentatie sanatos. Sanatate multa!
Crinutz spune:
Dar ne poti spune cam ce simptome ai avut de-alungul timpului ?
"Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu"
http://community.webshots.com/user/Crinutz - Grecia 2006/2007
Shallow_me spune:
Disconfortul la stomac il am inca de acum cativa ani. Imi amintesc ca aveam din cand in cand dureri de stomac care nu ma tineau mai mult de cateva minute, cel mult o jumatate de ora. In special dimineata aveam senzatia de foame, chiar si dupa micul dejun. Cu timpul durerile de stomac apareau din ce in ce mai des. Cam de prin primavara anului acesta, disconfortul la stomac aparea de cateva ori pe saptamana, dar trecea relativ repede; dureri, dar si greata, si niste stari pe care imi este greu sa le transpun in cuvinte - o stare de rau difuza, care simteam ca provine de la stomac,slabiciune. De prin septembrie anul acesta pe langa dureri de stomac, am inceput sa am si arsuri, iar pentru o perioada de vreo 2 saptamani aveam dureri si prin torace, putin si la inghitire (ma gandeam eu ca ar fi legat de esofag, eventual un reflux gastro-esofagian). Disconfortul in cutia toracica a dispraut momentan. Inca ma confrunt cu durerile de stomac - care tin sa mentionez ca nu le resimt in capul pieptului, ci mai mult in zona ombilicului - si cu senzatia de usturime, arsura.
Tin regim de ceva vreme (desi nici inainte nu mancam mai deloc "porcarii"),am un program sanatos, 3 mese regulate pe zi plus gustari,nu fac nopti albe, insa sunt destul de descumpanita de faptul ca nu observ o imbunatatire notabila. De o saptamana urmez tratament cu Omeran, Debridat si Mezym forte; daca in primele zile m-am simtit mai bine, acum s-a instalat acelasi disconfort la stomac. Ca sa nu mai spun ca sunt cu moralul la pamant, deoarece a trecut multa vreme de cand nu m-am mai simtit in forma, de cand nu a mai trecut o zi fara sa ma confrunt cu starile astea care incep sa-mi afecteze serios stilul de viata.
In afara de endoscopie, am mai facut o ecografie abdominala care a iesit ok. Nu imi explic ce se intampla...