Taxa la Biserica
Raspunsuri - Pagina 15
gabriella1 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
Din dividendele pe care le incaseaza ca institutie profitabila ce se afla, din donatiile lu´Becali si altii cu inima mare. da,ce dilema colosala.. Acuma sa o mai aud si pe asta, ca popa cere bani ca sa nu se scufunde biserica si jur ca sunt la camera ascunsa |
www.hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/" target="_blank">Acceleratorul de particule (LHC) a distrus deja lumea?
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
ajutati-l pe Bogdanel!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114245
pisigri spune:
no, raspund cam tirziu, dar ce sa-i faci....
1. nu, nu cred in biserica. din cite imi amintesc eu, era o discutie cu "chipul cioplit' si "idolii" si etc. daca biserica propovaduieste (intr-o oarecare masura) invataturile Domnului, bravo ei; de aici si pina la a ma considera atee pentru ca nu agreez biserica (, ca institutie), e cale lunga
2. bunicii mei sint niste oameni in virsta pe care ii iubesc mult, in nici un caz nu sint niste "scuze jalnice"!! (aviz amatorilor)
3. afirmatiile mele (si ale altora) ii imping pe unii spre pacatul judecarii aproapelui? interesant...da aia de ma judeca pe mine si isi permit sa imi cintareasca credinta "din ochi"..?
4. credinta nu are nici in clin nici in mineca cu de cite ori te duci la biserica - parerea mea ! si inclin sa cred ca Dumnezeu iubeste mai mult pe un nebisericos care face fapte bune si isi ajuta aproapele si nu face rau nimanui, decit pe babele care sint nelipsite de la slujbe si birfesc tot satul, si pe coana Maritza care are basmaua prea colorata, si pe tanti Marghioala care nu are basma deloc, si pe nea vasile despre care au auzit ele ca "nu mai poate", si asta in timp ce presteaza cruci cit roata carului si cinta fals odata cu preotul...
5. in afara cazului in care voi considera ca trebuie sa raspund la ceva ce voi privi ca atac la propria mea persoana, ma retrag din aceasta discutie. nimeni nu L-a contestat aici pe Dumnezeu, am contestat doar parte din faptele bisericii ca institutie si a preotilor ca reprezentanti ai acestei institutii. Daca insa discutia se transforma in "o sa ardeti in iad" si in "eu ma duc la biserica si o sa ajung in rai, tu...na, imi pare rau pentru tine, dar nu esti destul de credincios... "...nu am ce cauta pe-aici
if you can't say something nice, then don't say it at all
mariamunteanu spune:
citat din mesajul lui ladyJ
Din dividendele pe care le incaseaza ca institutie profitabila ce se afla, din donatiile lu´Becali si altii cu inima mare. da,ce dilema colosala.. Acuma sa o mai aud si pe asta, ca popa cere bani ca sa nu se scufunde biserica si jur ca sunt la camera ascunsa |
Nu am inteles aceasta replica in doi peri.
Maria
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mariamunteanu Serviciile se platesc, nu-i asa ? Din cate stiu, biserica nu este sustinuta financiar de stat, atunci din ce sa traiasca ? Maria |
Cum adica biserica nu este sustinuta financiar de stat? Pe asta de unde ati scos-o???
Si, da, serviciile se platesc: eu dau impozit la stat, statul da salarii la preoti, iar preotii isi fac treaba pentru care primesc salarii: cununa, boteaza, inmormanteaza, impartasesc, spovedesc, canta, recita etc. Asta-i fisa postului pe care l-au ales .
gabriella1 spune:
citat din mesajul lui pisigri no, raspund cam tirziu, dar ce sa-i faci.... 4. credinta nu are nici in clin nici in mineca cu de cite ori te duci la biserica - parerea mea ! si inclin sa cred ca Dumnezeu iubeste mai mult pe un nebisericos care face fapte bune si isi ajuta aproapele si nu face rau nimanui, decit pe babele care sint nelipsite de la slujbe si birfesc tot satul, si pe coana Maritza care are basmaua prea colorata, si pe tanti Marghioala care nu are basma deloc, si pe nea vasile despre care au auzit ele ca "nu mai poate", si asta in timp ce presteaza cruci cit roata carului si cinta fals odata cu preotul... if you can't say something nice, then don't say it at all |
off topic:
drept e ce zici!Rar cand ma duc la Biserica se gaseste intotdeauna o coana Maritza care ma trage de fuste ca nu-s imbracata ptr biserica (si nici intr-un caz nu e fusta pana sub fund),ba ca n-am batic pe cap,ba ca tre' sa stau numai in genunchi (eventual pe graunte sau coji de nuci),ba ca nu asa se da Sfanta Liturghie ..si tot asa. De imi fac mii de nervi si ma intreb "m-am dus sa ma inchin sau sa me enervez?"
www.hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/" target="_blank">Acceleratorul de particule (LHC) a distrus deja lumea?
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
ajutati-l pe Bogdanel!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114245
ladyJ spune:
citat din mesajul lui denizel
Cum adica biserica nu este sustinuta financiar de stat? Pe asta de unde ati scos-o??? Si, da, serviciile se platesc: eu dau impozit la stat, statul da salarii la preoti, iar preotii isi fac treaba pentru care primesc salarii: cununa, boteaza, inmormanteaza, impartasesc, spovedesc, canta, recita etc. Asta-i fisa postului pe care l-au ales . Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel. |
Mai,m-a pacalit Irina.Spunea ca din afacerile colosale pe care le are ,biserica plateste preotii si etc si etc.
Deci,preotii au salarii de la stat?
Atunci dividendele unde se duc?Ahh, da la catedrala neamului.
Dar bani lu´Becali unde se duc?
mariamunteanu spune:
citat din mesajul lui ladyJ Cum adica biserica nu este sustinuta financiar de stat? Pe asta de unde ati scos-o??? Si, da, serviciile se platesc: eu dau impozit la stat, statul da salarii la preoti, iar preotii isi fac treaba pentru care primesc salarii: cununa, boteaza, inmormanteaza, impartasesc, spovedesc, canta, recita etc. Asta-i fisa postului pe care l-au ales . |
Mai,m-a pacalit Irina.Spunea ca din afacerile colosale pe care le are ,biserica plateste preotii si etc si etc.
Deci,preotii au salarii de la stat?
Atunci dividendele unde se duc?Ahh, da la catedrala neamului.
Dar bani lu´Becali unde se duc?
[/quote]
Ce afaceri colosale ? Ce dividende ? Si ce treaba are Becali cu bisericile ? Daca a ajutat 2-3 biserici, nu inseamna ca le sustine pe toate.
Noi vorbim aici discutii sau ne bazam pe ceva ?
Eu am intrebat daca biserica e sustinuta financiar de stat si daca preotii sunt platiti de la buget. Stie cineva sa raspunda si daca da, in ce baza ? Ca la aruncat vorbe toata lumea se pricepe.
Maria
ariel_7000 spune:
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-2298752-senatul_votat_salarii_mai_mari_pentru_preotii_tara.htm
ce treaba are becalli cu bisericile??? hahahha! pai asa isi atrage "fani", ca mor toate babele de dragul lui acum si poate spera si la un loc "pufos" in rai ... poate el crede ca e ca la hotel...platesti cu noaptea!
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
Save the Earth /Is the only planet with chocolate!
ladyJ spune:
citat din mesajul lui mariamunteanu
Mai,m-a pacalit Irina.Spunea ca din afacerile colosale pe care le are ,biserica plateste preotii si etc si etc. Deci,preotii au salarii de la stat? Atunci dividendele unde se duc?Ahh, da la catedrala neamului. Dar bani lu´Becali unde se duc? |
Ce afaceri colosale ? Ce dividende ? Si ce treaba are Becali cu bisericile ? Daca a ajutat 2-3 biserici, nu inseamna ca le sustine pe toate.
Noi vorbim aici discutii sau ne bazam pe ceva ?
Eu am intrebat daca biserica e sustinuta financiar de stat si daca preotii sunt platiti de la buget. Stie cineva sa raspunda si daca da, in ce baza ? Ca la aruncat vorbe toata lumea se pricepe.
Maria
[/quote]
Cum mai Maria ce afaceri?
Nu stii ca biserica ortodoxa e chiar tare priceputa in afaceri?Chiar nu cunosti sau zici asa...?
ladyJ spune:
Citeste link-ul lui Ariel.
Senat-votat-salarii-mai-mari-preoti.
Presupun ca si hot News vorbeste doar asa sa se afle in treaba,nu?