cum s fac sa ma port frumos cu baiatul meu?
Raspunsuri - Pagina 2
wnimra spune:
Eu sunt una din mamicile care au un copil cu probleme(tetrapareza spastica).Asa ca imi doresc ENORM ca baietelul meu sa fie ca al tau.Zi de zi imi imaginez momentul in care il voi pregati pt gradinita sau scoala si sa alerg dupa el sa il imbrac, sa manance si sa il duc de manuta.
Sti ca eu nu pot merge cu baietelul meu de manuta?Si nu imi poate spune ''mama''?
Lasa tot ce ai trait in trecut si ofera tot ce ai fi dorit sa primesti.Cand te enervezi si iti vine sa tipi , sa il bruschezi,incearca sa te gandesti ca ai un copil sanatos si te poti bucura in fiecare secunda de el.
http://community.webshots.com/photo/2261592570103302750zREysg
cgeea spune:
wnimra are mare dreptate.
Incerc sa inteleg ce simti si pe undeva cred ca pot. Am avut si eu momente cand ma enervam daca nu reuseam sa determin copilul sa faca ce vreau eu. Dar am ajuns la concluzia ca daca eu sunt calma, am mult mai multe sanse. Nu-i pot cere copilului sa reactioneze conform asteptarilor mele, asa ca trebuie sa ma adaptez eu asteptarilor lui. Cand vreau ceva de la fiica-mea trebuiesa o iau cu cantecele si povesti, cand nu face ce vreau eu tot asa.
De exemplu acu' tocmai ma chinui s-o trezesc . Si am dat drumul la desene de vreo juma de ora - azi fiind sambata avem mai mult timp - si acum m-am dus la ea s-o iau in brate si s-o pup, s-o dragalesc pana se trezeste. Am pus CD-ul cu cantecelul preferat de saptamana asta . Si fara sa deschida ochisorii mi-a cerut o bucatica de ciocolata - asta e ritualul de dimineata, primeste un graunte de ciocolata, a invatat-o bunica-sa si n-o mai pot dezvata. Dar pt linistea noastra, pastrez obiceiul.
Descopera ce-i place si faceti lucrurile alea impreuna in timp ce... se spala pe ochi, se imbraca, se pregateste de gradi... in masura in care e posibil. Vrea sa se spele cu jucaria? Foarte bine, o sa stea si ea pe marginea chiuvetei. Cat timp va imbracati, cantati impreuna un cantecel care-i place. Sau sa-ti povesteasca un desen animat care i-a placut. Sau fa-i un rezumat la povestea citita seara. Mai gasesti tu ceva, sunt convinsa.
succes!
Gea, mami de Catinca-Ruxandra
pozele noastre
CryssUK spune:
Draga mamica ingrijorata,
in primul rand asta e un pas important, ca iti dai seama unde gresesti si ceri ajutor. Asta arata ca esti o mamica buna, dar care asa cum a spus si Principesa, are inauntrul ei o fetita bruscata, neiubita, trista.
Te-ar ajuta daca ai incepe sa inveti sa te iubesti pe tine insati. Cumva poate simti mereu ca nu ai timp, ca toate indatoririle astea de zi cu zi te coplesesc. Nu stiu daca o sa razi de sfatul meu sau o sa- l pui in aplicare dar te-ar ajuta sa faci cateva exercitii si afirmatii pozitive. Invata sa l iubesti pe copilul din tine si apoi rabdarea cu copilul tau va veni de la sine.
" sunt de acord cu mine si ma iubesc. Totul este bine in lumea mea, sunt o mamica buna" (uita-te in oglinda daca poti...cand spui asta)
Daca timpul crezi ca e insuficient, trezeste-ti copilul 10 min mai devreme sau fa-i un program de gen : spalat, imbracat si apoi da-i 10 min de joaca. In felul asta e motivat sa se imbrace, spele mai repede.De asemenea ar fi bine sa monitorizezi daca copilul doarme destul, daca are o ora regulata de somn si trezit, daca se trezeste in timpul somnului (cosmaruri,face in pat). Factorii astia is esentiali in sanatatea si buna dispozitie a copilului.
Sunt de ajutor si jocurile , povestile, etc.
Cred ca ti-ar fi de folos sa il lauzi. Eventual poti face un concurs...sau ceva sa il motiveze.
Spune-i ce mandra esti de el ca e atat de sprinten si rapid dimineata.
Lauda-i dintisorii albi de soricel, etc.
E posibil ca el sa incearca sa ti atraga atentia prin atitudinea lui, sau sa-ti simta nerabdarea, nemultumirea, graba.
Copiilor nu le place sa fie grabiti.
Eram odata la intrare in metrou si copilului de care aveam grija ii placea sa bage el biletul in aparat. Era f incet si lumea asteapta la coada sa intre printre masini. Ma simteam f prost ca facem lumea sa astepte si i-am spus mai rastit sa se grabeasca ca lumea asteapta.
Cand am ajuns acasa i-am spus mamicii lui intamplarea si i-am propus sa bag eu biletul in aparat ca sa fim mai rapizi.
Stiti ce mi-a spus? " Lumea nu are decat sa astepte, el are biletul lui si are dreptul sa il foloseasca ca toti ceilalti in ritmul si dupa putearea lui". Avea dreptate.
Cristina
betiana spune:
Draga mamica suparata pe viata, esti constienta ca gresesti. Probabil ca esti o fire vulcanica. Va trebui sa faci terapie de relaxare. Culca-l mai devreme sau scoala-l mai devreme. Ce vina are el daca este mai lent in miscari. Probabil ca este si micut.Copiii mici trebuie ajutati, sfatuiti si nu bruscati. Niciun lucru nu exista care sa nu poata fi rezolvat pe cale amiabila. Gandeste-te ce cicatrici va purta copilasul tau prin viata daca o sa continui acest tratament.
Natasa spune:
Poate ai nevoie si tu de odihna si de niste vitamine, de magneziu. (chiar ajuta!) Vorbeste-i calm si atunci cind simti ca nu mai poti, sint prea mici si nevinovati sa-i bruscam si sa tipam la ei. Eu una ma felicit de cite ori reusesc sa trec cu diplomatie peste micile lui crize.
ariel_7000 spune:
poti tu sa stai si in cap, daca firea lui este lenta! cat a tras soacra-mea cu fiu-su pe tema asta!!! acum mi l-a pasat mie ...asa ca posed una bucata sotz lent, care face dus 1 ora, se spala pe dinti juma de ora, se imbraca extrem de incet si cand noi deja am intarziat undeva, el e calm ...iar eu explodam si ma agitam ca un pepsi!!!
acum, pe langa el, am una bucata fiica, care este "duracell" cand vrea ea, dar care dimineata sau cand trebuie sa facem ceva important si rapid, ea se lalaie si imi demonstreaza inca o data, ca seamana cu tat'su...si, explodam!
si, din explozie in explozie, am ajuns sa fac implozie:)...si nu am rezolvat nimic. ei au ramas la fel, eu la fel...doar ca ne-am invatat sa convietuim, sa ne acceptam si sa ne iubim unii pe altii asa cum suntem ...cu tot efortul de imaginatie pe care-l fac nu mi-o pot inchipui pe alexutza mea ca poate termina mancarea mai repede de 1 ora!!! nu ar mai fi ea daca ar face-o...face parte din ea si nu o pot schimba, la fel cum nu-i pot schimba ochii, din verzi in negri! pot doar sa o ador, cu ochii ei verzi, ca e puiul meu drag, chiar daca imi seamana in proportie de 1%, in rest fiind tat'su intreaga ...
dar d-aia ii iubesc, nu??? (macar teo, e "argint viu" ca mine...deocamdata)
uite, arunca un ochi pe aici, poate te ajuta ceva:
http://fast-upload.rol.ro/ana_savin-totul_se_intampla_inainte_de_6_ani-fcodecbe25181aa28ef1502480afe4d359373.htm
http://fast-upload.rol.ro/enfant_difficile-fcodef27bf7a213720145031fa7c71f065be6.htm
http://fast-upload.rol.ro/francoise_dolto_seria_psihologie_cand_apare_copilul-fcode378a07eb238188d8684e7981702abe78.htm
http://fast-upload.rol.ro/guide_to_raising_a_happyhealthy_child-fcode762468ac475464fe20befff8d6b4459c.htm
http://fast-upload.rol.ro/interactiunea_parinti_-_copii-fcodeedd42894c2ef3635278d9e5f12e58c51.htm
http://fast-upload.rol.ro/kuzmakay_-_intelege-ti_copilul-fcode3cb24dc632cefdc4ae3a0abd2ef0ceaf.htm
http://fast-upload.rol.ro/meseria_de_parinte-fcoded5ac8d544e7ac9032b886820b245546d.htm
http://fast-upload.rol.ro/piaget_-_psihologia_copilului-fcode628abb00b8c38079cc6cb4cfd5d22468.htm
http://fast-upload.rol.ro/raising_gifted_kids-fcode6656e20e6255098c9cc5d9e722b15f0b.htm
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
Save the Earth /Is the only planet with chocolate!
april spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alexart Am probleme si am nevoie de ajutor! Ma port urat cu copilul meu si nu mai stiu cum s nu o fac! Totul incepe dimineata cand trage de timp si face nazuri la spalat pe dinti, si se imbraca extrem de incet si vrea sa se joace cand noi deja am intarziat la gradi! Inebunesc cand face toate astea! Ne certam si uneori il bruschez si dupa aceea am remuscari si imi cer mii de scuze si el ma iarta...desi eu nu m-as ierta!Am impresia si nu e doar o impresie ca risc s imi traumatizez copilul prin comportamentul meu si nu stiu cum sa ma abtin sa fac ceea ce fac!Mi-am acuzat mama toata viata ca s-a purtat urat cu mine iar eu o copiez inzecit! Am nevoie de ajutor! Imi iubesc baiatul nespus dar o arat rar! Cu toate avem probleme dar parca unele dintre noi se descurca mai bine decat altele! Cum sa fac sa ma port bine cu copilul meu???? |
Citeste cele zece porunci ale unui copil pentru parinti. Sper sa te ajute.
Zece porunci ale unui copil pentru parinti
1. Manutele mele sunt inca mici, de aceea nu va asteptati la perfectiune cand fac patul, cand pictez un tablou sau cand arunc mingea.
2. Picioarele mele sunt inca mici, va rog frumos nu faceti pasi mari, ca sa pot tine si eu pasul cu voi.
3. Ochii mei nu au vazut lumea asa cum ati vazut-o voi, asa ca va rog lasati-ma sa aflu totul, fara sa ma pedepsiti pentru curiozitatea mea si nu ma limitati inutil.
4. De lucru va fi intotdeauna suficient, eu nu voi fi pentru multa vreme copil, de aceea faceti-va va rog timp si pentru mine, explicati-mi ce stiti despre lumea aceasta frumoasa si faceti lucrul acesta bucurosi si plini de dragoste.
5. Sentimentele mele sunt inca foarte gingase, fiti va rog sensibili la nevoile mele, nu ma cicaliti toata ziua, tratati-ma cum ati dori sa fiti tratati.
6. Eu sunt un dar deosebit din partea lui Dumnezeu, va rog ingrijiti-ma foarte bine, asa cum ar vrea Dumnezeu sa o faceti, trageti-ma la raspundere pentru ceea ce fac dandu-mi indrumari clare, conform carora sa pot trai, iar daca este necesar pedepsiti-ma cu dragoste.
7. Pentru a creste am nevoie de incurajarea voastra, va rog sa va abtineti de la critica. Ganditi-va: puteti sa-mi criticati faptele fara sa ma criticati ca persoana.
8. Va rog sa-mi acordati libertatea de a lua singur decizii, lasati-ma sa fac si cate o greseala ca sa pot invata din ea. Numai asa voi fi in stare sa iau hotararile cerute in viata.
9. Treaba pe care am facut-o eu, va rog sa nu o faceti inca o data. Voi simti ca nu am facut fata asteptarilor voastre. Nu ma comparati mereu cu fratii mei.
10. Nu va fie teama ca, odata, la un sfarsit de saptamana, sa ne lasati singuri. Copiii au nevoie si ei sa-si demonstreze ca sunt pregatiti pentru viata de adult.
MissParker spune:
Noroc cu Principesa, care a formulat excelent totul. Ocupa-te si de fetita ranita si neiubita care inca exista in tine, incearca sa constientizezi mai multe din trecutul tau, sa dezamorsezi niste mecanisme care probabil iti declanseaza o anumita agresiune ce ar trebui indreptata in alta directie (stii cum e, si mamele noastre au fost probabil batute de ai lor parinti si de aceea ne-au batut pe noi si ne-au tratat mizerabil!). Constientizarea e un mare pas inainte, fii intotdeauna foarte atenta la propriul tau comportament si la propriile tale reactii, asa vei reusi in timp sa te controlezi mai bine. Ma gandesc ca poate fetita ranita din tine a acumulat si multa furie neexprimata suficient si poate de aceea aceasta furie se revarsa uneori asupra cuiva nevinovat si neajutorat.
Multa bafta, eu cred ca vei reusi sa te schimbi fie si pentru simplul motiv ca ai postat aici si realizezi ce se intampla si-ti doresti sa schimbi ceva.
Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi
Povestea nasterii
alexart spune:
Aveti dreptate toate.Din pacate el nu are cum sa ma vada pe mine si pe tatal lui pupandu-ne dimineata sau in alta perioada a zilei pentru ca tatal lui a renuntat la noi doi de mult Acum ei amandoi au o relatie buna si ma bucur nespus, dar eu si cu el nu mai avem nici un fel de relatie, poate una amicala.Da, am uitat cum sa imi arat dragostea fata de cineva de cand m-am despartit de tatal lui paul.Pe Paul, care are 5 ani, il pup si ii spun ca il iubesc si ii spun chiar si cand ne certam, si dupa ce ne impacam, mereu, dar simt ca asta nu este destul...Uneori este atat de greu sa gasesc o farama de liniste in mine pentru ai aratacata dragoste am pentru el ...Mi-a zis ca tata nu il cearta niciodata dar tata il vede o data pe saptamana sau la 2 saptamani, si este mai relaxat din fire, asa ca paul poate sa faca si baie in noroi ca lui nu ii pasa, pentru ca nu el spala, calca sau ii cumpara haine, el nu are probleme de acest fel.Nu sunt maniaca cu curatenia si perfectionista, nici pe departeas vrea doar sa il invat ceea ce eu nu am fost invatata sa fac.Stiu ca am pretentii prea mari de la un copildar cel putin voi incerca sa aplic din metodele voastre de calmare in fata nervilor care apar din senin.
szivarvany spune:
Si eu sunt despartita de tatal fie`mi si sunt sigura ca iti este foarte greu acum, insa peste cativa ani Paul va realiza cine ii este alaturi la bine si la greu gandeste-te la asta ! Si incearca sa petreci foarte mult timp cu el, chiar daca ramane un morman de haine spalate lasate pe birou (asa las io) sau nu ai lustruit mobila (io ma auto denunt pt lipsa de ordine) si iesiti afara, chiar la magazinul de la parterul blocului sa cumparati inghetata sau un pachet mare de cereale de rontait, seara de seara, sau invitati alti copii cu mamici la voi
Daria & GIULIA(2004 08 16)