cum s fac sa ma port frumos cu baiatul meu?
Am probleme si am nevoie de ajutor!
Ma port urat cu copilul meu si nu mai stiu cum s nu o fac!
Totul incepe dimineata cand trage de timp si face nazuri la spalat pe dinti, si se imbraca extrem de incet si vrea sa se joace cand noi deja am intarziat la gradi!
Inebunesc cand face toate astea! Ne certam si uneori il bruschez si dupa aceea am remuscari si imi cer mii de scuze si el ma iarta...desi eu nu m-as ierta!Am impresia si nu e doar o impresie ca risc s imi traumatizez copilul prin comportamentul meu si nu stiu cum sa ma abtin sa fac ceea ce fac!Mi-am acuzat mama toata viata ca s-a purtat urat cu mine iar eu o copiez inzecit!
Am nevoie de ajutor!
Imi iubesc baiatul nespus dar o arat rar! Cu toate avem probleme dar parca unele dintre noi se descurca mai bine decat altele! Cum sa fac sa ma port bine cu copilul meu????
Raspunsuri
crinuta spune:
Doar prin autocontrol vei reusi chestia asta, indiferent de ce sfaturi vei primi.
Atunci cand vei fi tentata sa tipi, sa il bruschezi, aminteste-ti ce groaznic te simti dupa si opreste-te.
Si al meu face la fel cand trebuie sa plecam undeva, dar solutia mea este sa il trezesc mai devreme, iar cand in loc sa se imbrace, tot gaseste cate ceva de facut, ma fac ca plec..., dar calm, si sa vezi ce speedy gonzales devine.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
concerning your soul
http://www.gr2control.com/
enachescug spune:
eu strang din dinti, simt cum ma trec transpiratiile, trag aer in piept si cond expir ii spun calma "hai, mami !!"
e greu. cheia e, cum spunea crinuta, autocontrolul ;i o marja suficienta de timp!!
clyo spune:
asa patim si noi in fiecare dimineata, dar in timp mi-am dat seama ca totul se rezolva mult mai usor daca imi pastrez calmul.
in fiecare dimineata am "pregatita" cate o poveste, o poezie sau un cantec pe care le prestez in timp ce o spal pe dinti, o imbrac sau isi bea laptele.
de ex, atunci cand nu ma lasa sa o spal pe dinti, ii spun povestea cu hipo si tipo, 2 microbi (a invatat cuvantul de la reclama la Domestos) care stau in gurita ei si ii strica dintisorii.
functioneaza de minune.
mai am si eu zile proaste, cand sunt obosita sau in intarziere, dar cum ziceau si fetele, strang din dinti si incerc sa raman calma.
am incercat sa fiu mai autoritara, fara sa o bruschez insa, dar se tranteste pe jos si incepe sa planga, deci tot nu rezolv nimic.
CristinaT spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alexart Imi iubesc baiatul nespus dar o arat rar! Cu toate avem probleme dar parca unele dintre noi se descurca mai bine decat altele! Cum sa fac sa ma port bine cu copilul meu???? |
eu nu prea m-am certat deloc cu ea diminetaa, cel mai simplu mi s-a parut sa facem lucrurile impreuna: ne spalam, ne imbracam, mancam,... etc
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!
szivarvany spune:
Incepeti trezirea cu 15 minute mai repede
Pune ceva muzica ritmata sau vreun desen animat preferat, den LazyTown pe Jetix unde toti mananca fructe si fac sport, daca nu ... sunt "puturosi" ... aaa, sa nu uit: pregatesc tot seara, prezint spre aprobare haine, agrave, intreb ce vrea la pachet, asa k dimineata incepem la foc automat, ca la concurs, echiparea, frezatul, la spalat pe dinti eu clar anunt ca voi castiga si atunci se mobilizeaza don`soara rapid de tot.
Nu e usor, stiu ca te iau nervii, dar gandeste-te in acele momente ca ai in fata un copil sanatos tun, istetz, care stie cum sa te calce pe nervi si sa-ti ridice tensiunile fara cafele
Daria & GIULIA(2004 08 16)
Lorikay spune:
Stiu cat de greu este sa te abtii. Mie cand imi vine sa stig incep sa cant cu un ranjet fals pe fata. Poti sa incerci si niste pastilute pentru relaxare. Eu mai iau din cand in cand Relaxirem - tot aici pe forum am aflat de el - este din plante si nu costa foarte mult. Sincer, nu stiu daca chiar are efect sau a fost autosugestie dar la mine a functionat.
Ayla21 spune:
citat din mesajul lui alexart Am probleme si am nevoie de ajutor! Ma port urat cu copilul meu si nu mai stiu cum s nu o fac! Totul incepe dimineata cand trage de timp si face nazuri la spalat pe dinti, si se imbraca extrem de incet si vrea sa se joace cand noi deja am intarziat la gradi! Inebunesc cand face toate astea! Ne certam si uneori il bruschez si dupa aceea am remuscari si imi cer mii de scuze si el ma iarta...desi eu nu m-as ierta!Am impresia si nu e doar o impresie ca risc s imi traumatizez copilul prin comportamentul meu si nu stiu cum sa ma abtin sa fac ceea ce fac!Mi-am acuzat mama toata viata ca s-a purtat urat cu mine iar eu o copiez inzecit! Am nevoie de ajutor! Imi iubesc baiatul nespus dar o arat rar! Cu toate avem probleme dar parca unele dintre noi se descurca mai bine decat altele! Cum sa fac sa ma port bine cu copilul meu???? |
Bine ai venit pe site!
Cati are copilasul?
Primul pas ar fi sa incerci sa il intelegi. E mic, oricat ar creste tot mici sunt. De aceea au nevoie de intelegere, de aceea au nevoie de ajutor, de aceea se misca mai incet, fac lucruile mai greu, uneori nu asa cum ne asteptam noi sa le faca. Suntem langa ei ca parinti, ca educatori, sa il ajutam, sa le explicam, sa ii invatam. dar cred ca toate astea le stii deja. Cred ca orice parinbte are momentele in care isi pierde cumpatul. Dar nu copilul e cel pe care trebuie sa ne descarcam, chiar daca el e motivul pt care ne-a crescut tensiunea de nervi. Cand te supara pleaca din prezenta lui pt cateva secunde, lasa-l sa se descurca si singurel, chiar daca in ritmul lui. Daca intazii, gandeste-te ce e mai important? Sa fiti fericiti voi sau sa ajungeti la timp? Evalueaza-ti prioritatile. Linistea ta si a puiului tau e mai importanta decat imaginea de a fi totul cum trebuie. Sotul e meu e un perfectionist. Vrea sa fie totul cum gandeste el, sa faca toti asa cum gandeste el ca trebuie facut. Si in privinta copilului, desigur. A inteles in timp ca nu conteaza atat de mult sa fie vesnic curat in casa, ca multumirea copilui ca se poate juca oriunde si imprastia jucarii unde doreste, desigur pe care impreuna le strangem apoi. Ca nu conteaza ca da mancare pe jos sau murdareste tapiteria scaunului, cat conteaza ce a bagat in gura. Si altele. Conteaza sa fie copilul fericit, el a venit la dorinta parintilor, si nu le e dator cu nimic.
In plus, cand il certi, incearca sa te impaci repede cu el si sa ii spui ca mami oricum il iubeste, ca mamai il iubeste tot timpul, si atunci cand e suparata pe el. Conteaza foarte mult sa stie ca desi esti suparata pe el, asta nu inseamna ca nu-l mai iubesti. Cunosc persoane care au ramas cu frustrari si cred ca daca cineva drag este suparat a trecut si iubirea.
Si nu te exprima de genul "M-am suparat pe tine", ci "sunt suparata pt ca..." Adica te-a suparat o actiune a lui, o greseala, nu "el" ca persoana.
Meseria de parinte se invata zi de zi, si niciodata nu putem spune ca stim destul!
Monica si iepurasii
"Daca iubesti pe cineva,ii ierti orice greseala;daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din iubire..."
denizel spune:
citat din mesajul lui alexart Imi iubesc baiatul nespus dar o arat rar! |
Mie asta mi se pare foarte trist! :-(
Cum adica o arati foarte rar? Nu il imbratisezi tot timpul, nu il porti in brate prin casa , nu il pupi, nu il tii de manuta asa, pur si simplu, nu il mangai, nu il rasfeti, nu ii spui tot timpul ca il iubesti pana la cer?
Nu cred ca nu faci toate astea. Toate mamele fac asta!!! Cred ca la altceva te refereai.
Daca, totusi, am inteles bine, baietelul tau trage de timp dimineata fiindca, cumva, vrea sa iti atraga atentia.
Daca tu nu ii dai atentia pozitiva pe care el o merita, el se multumeste saracutul si cu ceva atentia negativa: cu tipat, cu bruscat, cu orice! :-(
Arata-i ca il iubesti, arata-i ca e cel mai important omuletz din viata ta si ai sa vezi ca se va schimba cate ceva.
Dupa ce te asiguri ca el stie sigur-sigur ca il iubesti tare de tot si....tot trage de timp , faceti impreuna un programel:
- stabiliti impreuna ora la care trebuie sa se trezeasca pentru a ajunge la timp la gradi
- stabiliti impreuna de cand pana cand trebuie sa se spele de dinti, de cand pana cand trebuie sa manance etc.
Nu trebuie sa ii lasi impresia ca ii controlezi orice miscare, ca esti cu ochii pe el si ca esti gata sa il pedepsesti daca nu face cum vrei tu.
Respecta-l si ai sa vezi ca vei culege cele mai dulci roade!
Arata-i baietelului tau ca il iubesti!!!! E cel mai bun lucru pe care il poti face pentru el!!!
Principesa spune:
Daca mama ta s-a purtat urat cu tine, atunci inseamna ca in interiorul tau a ramas o fetita ranita si trista si care poate se simte neiubita. Si este posibil sa nu ai resurse suficiente pentru nevoile copilului tau, daca rezervorul tau de iubire nu este incarcat suficient.
Si este posibil sa nu iti arati iubirea pentru ca poate fi periculos sa te expui si sa te arati vulnerabila. Si poate nici nu stii cum se face daca nu ai trait astfel de momente.
Cheia vindecarii este in relatie
principe spune:
Alexa,
Principesa are f mare dreptate.
Nu este vina ta ca nu sti cum sa daruiesti iubire.
insa te poti ajuta prin urmatorul "exercitiu".. inchipuie-ti ca baiatul tau esti tu (copilul de acum n ani,fetita care asteapta ca mama sa o iubeasca) ,iar tu(adultul) esti mama ta...tu mama... iubeste-te pe tine copilul cum ai fi vrut sa o faca mama ta cand tu erai mica.Astfel ai sa-ti retraiesti propria copilarie, asa ai sa te umpli de dragoste..iar copilul tau va avea o mama iubitoare.
Dimineata cand va treziti, tu si sotul tau, spuneti-va ca va iubiti,imbratisati va, este f important cum ne incepem ziua.
apoi fugi la patul copilului tau si alinta l,spune-i cuvintele care tu ai fi vrut sa le auzi din gura mamei tale,trezeste-l intr-o atmosfera de iubire,asa cum tuturor ne place sa ne trezim.
Daca tu esti la bucatarie si copilul s-a trezit singur si vine la tine, deschide bratele si primeste-l in bratele tale,spune-i ca s-a trezit cel mai dulce si cel mai scump copil din lume,ca vrei o imbratisare de urs din partea lui..si imbratisati-va reciproc.
aceasta o sa va faca sa va simtiti bine si ziua sa fie frumoasa indiferent de obstacole.
am editat ca sa explic mai bine cum e cu exercitiul..sper ca m-am facut inteleasa.
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?i