Bravo ei!
Raspunsuri - Pagina 4
vickyfilip spune:
este evident ca suma de 600 ron/luna este insuficienta, in primul rand aici ar trebui sa se faca ceva. am si eu un bebe de 1 an si stiu ce cheltuieli implica un copil mic.
este adevarata si afirmatia potrivit careia la mai multi copii, mai multi bani de la stat. DAR acesti bani sa fie dati ca o forma suplimeentara de ajutor, sau alocatii mai mari sau in orice alt fel decat sub forma mai multor indemnizatii. copiiI nu au dreptul la indemnizatie ci mama. la 1 mama- 1 indemnizatie, la 3 copii- 3 alocatii. nevoile materiale strict personale alea mamei nu cresc daca naste tripleti, iar indemnizatia este data ca mama sa isi acopere aceste nevoi.
sper ca acum am fost mai clara, m-am straduit sa nu mai folosesc "limbaj de lemn"
beatrix spune:
claudia_2803,!
as mai vrea sa adaug doar ca mamicile din romania sa faca un exercitiu de imaginatie si sa se puna in pielea mamicilor avantajate din vest! cum e sa te desparti de bebelus dupa 3 luni? cum e cand te desparti de bebelusul tau la 7 dimineatza, i-l iei la 18 de la cresa, ajungi acasa la 18.30 si bebeul doarme la ora 20?
i-a imaginativa mamici daca ati sta 1-3 ore pe zi cu bebelusul vostru cat de fericite ati fi?
scuze ca am uitat, dar spunea cineva mai sus ca noi astea avantaje din vest avem conditii unde sa ne lasam bebelusi! da, exita crese, conditii bune ( si pretul pe masura, eu platesc 550 euro/luna), dar oare bebelusul de 3 luni e incantat ca e despartit de mama? oare ce e in sufletul bebelusului aluia cand abia si-a cunoscut mama si e nevoit sa se desparta de ea? ce e in sufletul nostru de mamici cand stam sa ne gandim cata atentie primeste bebelusul nostru? oare ce face la cresa? sa va spun d ecate ori s-a intamplat sa ajung la cresa, o persoana schimba pampersul la un bebe, cealalta ii dadea biberonul la altul si altii plangeau de 5, 10 minute....sa va spun de cate ori s-a inatmplat sa-l iau si cu fundul rosu ca n-a fost schimbat la timp de kk?
oare bebelusii vostri au plans vreodata 2 minute fara sa i se dea nici o atentie?
...si pot sa continui!
e greu si in vest e greu si in romania! avantaje si dezavantaje sunt de ambele parti! statul te ajuta cum poate! statul nu a obligat pe nimeni sa faca copii! statul a spus cu cat poate ajuta el!
e greu nu zice nimeni ca nu dar oare cat de pretuit e timpul petrecut cu bebelusul?
care este suma pt care v-ati desparti de bebelusul vostru la varsta de 3 luni, presupunand ca ar fi crese cu conditii bune?
cate ati fi dispuse ca incepand de la varsta de 3 luni sa petreceti 3 ore pe zi cu bebelusul vostru?
Roxana si Eric (11 septembrie 2006)
Ei au nevoie de noi! Haideti sa-i ajutam!
Stanescu spune:
Uite, eu m-am intors la servici cand fi-mea avea 2 luni si 20 de zile. E adevarat ca de ea se ocupa parintii mei, in care am toata increderea.
Daca nu i-as fi avut, tot as fi mers la servici, chiar daca i-as fi dat tot salariul unei bone.
Dar cred ca sunt off-topic.
beatrix spune:
[quote]citat din mesajul lui Stanescu
Uite, eu m-am intors la servici cand fi-mea avea 2 luni si 20 de zile. E adevarat ca de ea se ocupa parintii mei, in care am toata increderea.
Daca nu i-as fi avut, tot as fi mers la servici, chiar daca i-as fi dat tot salariul unei bone.
Dar cred ca sunt off-topic.
Da, diferentza e ca tu te-ai dus de buna voie nu ai fost obligata! Daca ai fost pregatita pt asta, de ce nu? Dar nu toate suntem asa! Eu personal as fi vrut pana la 1 an sa stau cu el!
Lorellay, scuze de off topicul creat!
Roxana si Eric (11 septembrie 2006)
Ei au nevoie de noi! Haideti sa-i ajutam!
mychydutza spune:
cum sa cresti 3 copii cu 6 milioane?????? rusine statului ca s-a "tziganit" cu o mama cu 3 copii, in conditiile in care la final de mandat parlamentarii si-au votat pensii mult mai mari. pt ce? pt ca au dormit si rezolvat rebusuri la sedinta?????RUSINE!!!!!!
decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!
roxana1974 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui vickyfilip este evident ca suma de 600 ron/luna este insuficienta, in primul rand aici ar trebui sa se faca ceva. am si eu un bebe de 1 an si stiu ce cheltuieli implica un copil mic. este adevarata si afirmatia potrivit careia la mai multi copii, mai multi bani de la stat. DAR acesti bani sa fie dati ca o forma suplimeentara de ajutor, sau alocatii mai mari sau in orice alt fel decat sub forma mai multor indemnizatii. copiiI nu au dreptul la indemnizatie ci mama. la 1 mama- 1 indemnizatie, la 3 copii- 3 alocatii. nevoile materiale strict personale alea mamei nu cresc daca naste tripleti, iar indemnizatia este data ca mama sa isi acopere aceste nevoi. sper ca acum am fost mai clara, m-am straduit sa nu mai folosesc "limbaj de lemn" |
ceea ce am facut bold e singura chestie noua pe care ai scris-o tu. mi-e clar ca nu vrei/pot sa intelegi argumentele logice pentru care acea mama merita (logic!) sa primeasca indemnizatia mai mare. o tii una si buna ca orbu de batz (mie-mi plac metaforele) sau ma rog, te tii de limbajul de lemn al legii si vii si spui ca "nevoile materiale strict personale alea mamei nu cresc daca naste tripleti" - stii tu asta... in fine, ah si indemniuzatia nu este doar pentru nevoile strict personale ale mamei, poate nu stii ca indemnizatia este strict pentru ca mama sa fie pregatita sa inceapa sa creasca aia trei (nu unul) copii pe care i-a nascut cccccca mirifica aloccccccatie vine cu mult dupa ce i-a nascut (pe toti trei nu unul). apoi intr-o tara cu spor natural negativ, ma revolta tot rahatul asta, inclusiv lipsa ta de solidaritate c-o mama care a nascut trei copii, nu unul si le da drumul in lume, sa contribuie cand or fi mari la sistemul de rahat de pensii, sa ne tina pa noi cand om fi batrani...muncind pentru pensiile noastre asa cum muncim si noi pentru sleahta de grasani care se imbuiba acum. Crezi c-o sa-i dea statu ei o pensie mai mare fiindca ea are 3 copii care cand vor fi in campu muncii vor contribui la sistemul de pensii, de asta ce mai zici? Tu stii cum alte state, inclusiv Italia ajuta mamele? si vii si-mi spui ca legea aia de cacat e logica, e corecta? Te mai intreb odata, crezi ca de prosti i-au dat aia castig de cauza sau ca i-a impresionat cu cei 3 copii? Tu stii cate mame cu 3 copii sunt in Romania? Crezi ca e singura?
m-am enervat destul pe ziua de azi asa ca probabil n-am sa mai scriu aici...
Elle_seb spune:
Intr-adevar, bravo ei!
Indemnizatia este pentru nevoile personale ale mamei si alocatia pentru nevoile personale ale copilului? Am trait s-o citesc si pe asta.
Problema nr. 1 din pctul meu de vedere e de fapt dezinteresul parlamentarilor pentru generatia tanara, dezinteres concretizat prin acordarea fabuloasei sume de 6 mil indemnizatie mamei care a nascut, pusa in balanta cu supra-interesul aceluiasi parlament pentru pensiile lor nesimtit de mari. Aici e de fapt problema. Pentru ei de unde sunt bugete iar pentru mamici si copii nu?
Elle
Motana spune:
Eu credeam ca asa e.. 8 mil pt un copil si apoi x2, x3 xn copii nici nu-mi trecea prin cap ca e "pentru mama" (yeah right!) Si chiar de ar fi pt. mama, pai cu 3 pe cap are mai multe necesitati, creka si psiholog si cursuri de auto-motivatie, eh? ce parere isi da statul despre asta?
Adevarul e ca e delicat oarecum cu ce suma sa le dea (initial), caci daca ai salariul mare nu iti convine si te calicesti imediat si te sui cu burta pe birou inainte de a face copilul 2 ani.
Mi se pare oarecum ok sa dea 75% din salariu, dar nu mai putin de 6 mil., cui ii revine mai putin, sa ii dea 6 punct, fara comentarii.
Cat despre "luxul" celor 2 ani... este, din punct de vedere emotional. Aici le da 2 luni dupa si 1 in prenatal (altele lucreaza pana nu mai pot ca sa aiba un pic mai mult dupa, chiar o fosta colega a lucrat pana vineri si duminica la 7 am a nascut, biata de ea), e adevarat ca la cresa e bine si la cele de stat, deci avantaje materiale ar fi, dar cum au zis si alte mamici, sa stai 2-3 ore cu copilul pe zi.... hmm nu e tot una. Si exact, cine a vrut in Ro sa inceapa serviciul cand copilul avea 10 zile, pardon, e ALEGREA proprie, nu e obligatie.
Subscriu, Bravo mamicii care a facut scandal si solidarizati-va, cele care aveti gemeni sau mai multi copii, chiar daca nu ajungeti la rezultatul scontat, macar creati un precedent si tot conteaza.
natynic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui beatrix claudia_2803,! e greu si in vest e greu si in romania! avantaje si dezavantaje sunt de ambele parti! statul te ajuta cum poate! statul nu a obligat pe nimeni sa faca copii! statul a spus cu cat poate ajuta el! e greu nu zice nimeni ca nu dar oare cat de pretuit e timpul petrecut cu bebelusul? care este suma pt care v-ati desparti de bebelusul vostru la varsta de 3 luni, presupunand ca ar fi crese cu conditii bune? cate ati fi dispuse ca incepand de la varsta de 3 luni sa petreceti 3 ore pe zi cu bebelusul vostru? |
Printre altele, iata un motiv pentru care am ales sa nu plec din Romania spre consternarea multora (ca aveam destule ocazii si posibilitati). Pana la urma e o pura dezbatere de ideologie stanga-dreapta. Da, poate ca prefer confortul psihologic al celor 2 ani de stat cu copilul meu (off topic: dupa ce practic in fiecare zi a sarcinii am fost in pericol sa-l pierd iar la nastere putin a lipsit sa murim impreuna-nu vad cine m-ar judeca)
Acum insa, si in vest sunt nuante si nuante. Contextul nu e acelasi pentru toata lumea. Eu am spus doar ca optiunea de a-ti lasa copilul la cresa acolo nu seamana cu aceeasi optiune aici la noi; si ati fost de acord si tu si Claudia, chiar daca platiti mult. Tot ce e de calitate pe lumea asta se plateste! Eu va cred ca v-a fost f greu. Cunosc insa personal si alte variante din vest: de a-ti chema din Romania parintii, tinuti luni si ani de zile masa si casa, pentru a-ti creste copilul; si de a lucra de acasa daca ai jobul potrivit pentru asta, pana dai copiii la gradfinita; si de a intrerupe sau a renunta la serviicu si a sta nu 2, ci 3-4 ani acasa daca sotul isi poate permite intretinerea financiara singur; si de a avea cresa/gradinita chiar in institutia in care lucrezi. Toate variantele astea-ceva mai greu de ales in Romania, nu credeti?...
P.S. Da, la Stanescu a fost probabil alegerea ei sa se intoarca f repede la munca, atat timp cat spune ca daca nu lasa copilul cu parintii, ar fi dat si tot salariul unei bone. A fost alegerea ei in conditiile in care are o profesie care cere o dedicatie imensa si nu iarta absenteismul. Poate insa, pentru atatea si atatea alte femei care sunt nevoite sa se intoarca mai repede pt ca pur si simplu nu pot trai cu 6 milioane (de copil nu vorbim, ca nevoile lui -separate- sunt acoperite de alocatia de 2 milioane, nu, Vickyfilip?)nu e chiar o alegere din pasiune ci o altfel de alegere...
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
vickyfilip spune:
tu esti suparata pe mine sau in general pe tara asta de rahat si pe guvernantii ei?
daca iti rupi o mana stai acasa in concediu medical compensat x%. daca ti le rupi pe amandoua crezi ca iti plateste cineva de doua ori X%? iti spun eu ca nu :). asiguratorul iti da o suma de bani "ca despagubire" pentru ca nu poti munci. punct
in cazul de fata tind sa cred ca statul a fost prost reprezentat in instanta.
legat de cat de mica este suma oferita mamelor, ma gandesc ca statului ii convine de minune aceasta situatie pentru ca obliga mamicile sa se intoarca mai repede la serviciu iar el sa mai colecteze niste bani sub forma de impozit pe salariile noastre. daca stam 2 ani acasa in CIC statul nu castiga nici un leut (indemnizatia nu se impoziteaza).