Bravo ei!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Nu a castigat. Este in proces. Si nu stiu de ce se spune peste tot ca sunt bani pe care ii primesti ca sa cresti un copil sau daca ai nascut un copil. Fals. Banii conform legii ASIGURARILOR reprezinta PRIMA DE ASIGURARE sau DESPAGUBIRE cum vreti sa-i spuneti. Adica TU nu poti sa mergi la serviciu si un asigurator iti plateste acest prejudiciu. Nu are absolut nimic in comun cu ideea de mama sau de nastere. La fel ca la CASCO. Ai lovit masina primesti bani in anumite conditii cu titlu de despagubire.

N-am inteles...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristi_2003

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Este foarte delicata problema.Unele mamici cer indemizatii in functie de salariul lor,respectiv taxele catre stat.Logic ca, daca o mama castiga 15 milioane,va fi dezamagita de cele 8 milioane primite de la stat.Insa, ea in acest timp nu ´´produce´´ pentru stat nimic.Sta cu copilul(daca vrea)Deci statul nu-i poate da exact atat cat castiga ea, daca ar lucra.

fix in perioada de 2 ani nu produce "nimic" (decat copii care vor fi contribuabilii de maine).

si in tot restul vietii active plateste contributii la tot felul de fonduri din salariu proportional cu acesta (aproximativ 35-40 % din salarul brut merge catre aceste asigurari sociale si pe impozit). asa ca din aceste contributii sociale are dreptul sa ceara ca in cei 2 ani de ingrijire a copilului sa primeasca proportional cu salariul. (adica daca obligatiile mele fata de buget se calculeaza ca si procent din cat castig, si drepturile mele ar trebui sa fie tot proportionale, nu?)

27+ cu T. Carol

sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

Da, din punctul tau de vedere si al meu de altfel, ar trebui ca in acei 2 ani, banii sa fie directi proportionali cu taxele platite de tine,(salariu mare,bani mai multi)
Si daca vad ce a scris si Marius, asa ar trebui sa fie considerandu-se ´´asigurare´´.Asigurarile astea se stie sunt de 10 mii de feluri.

Oricum,ar fi un calcul procentual,deci nu e vorba de banii pe care i-ai fi luat ca salariu,ca asta nu se poate, nu ´´produci´´ cum spuneam..la asta m-am referit.

DAR, o mamica care nu castiga asa mult, va considera lucrul acesta ca nefiind normal,pentru ca, toti copiii ar trebui sa aiba drepturi egale.De aceia spuneam ca e o problema destul de delicata.

Pe mine ma enerveaza cand vad ca se cer bani asa..in virtutea existentei si mor cand vad ca unele mamici considera firesc ca statul sa se ocupe de cresterea copiilor,prin marirea si iar marirea acestei indemnizatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lacrabaciu spune:

Eu cred ca in Romania sunt avantajate persoanele care nu muncesc ... sau muncesc cat mai putin ... sincer ... in perioada sarcinii mele erau afise mari cat juma de bloc cum ca analizele si medicamentele (macar o parte) sunt gratuite pe timpul sarcinii; avand sarcina dificila am tot facut analize si am tot cumparat medicamente; daca intrebam cumva ... daca nu pot fi gratuite mi se raspundea ... gratuitele sunt pentru mamicile cu salariul sub minimul pe economie ... CUUUUUUM? ce e aia sub minimul pe economie ca nu e legal ... Concluzia: gratuitatile sunt pt cine nu munceste ... tu munceste, cotizeaza si apoi supraliciteazaa ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorellay

Aaa..si cica luni schimba legea..adica asa:
1 copil - 600 lei
2 copii - 800 lei
3 sau mai multi copii - 1000 lei
Tare nu?
vorba Carcotasilor de dimineatza: Cum or fi facut ei socoteala? Ca 2x600 nu da 800, si nici 3x600 nu da 1000.

Sorana 34+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[Despre Codrin]
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3" target="_blank">sunt...lo1.

buey, nu stiti ca tripletzii e mai mici ei ashea si mananca mai putzin si fac alea alea mai putine si de-asta e ok sa le dea alocatia aia mai mica, pe masura lor

Good point Marius!

PS: aia cu masinile noi la parlamentari m-a terminat si pe mine, ce cacanari pot fi acum cand bujetu e pe sponci, dar cand am auzit ca le tre' si laptopuri noi, mi-am iesit din mintzi..sper sa intru inapoi repede, ca am multa treaba .

Roxa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui cristi_2003

Citat:

Este foarte delicata problema.Unele mamici cer indemizatii in functie de salariul lor,respectiv taxele catre stat.Logic ca, daca o mama castiga 15 milioane,va fi dezamagita de cele 8 milioane primite de la stat.Insa, ea in acest timp nu ´´produce´´ pentru stat nimic.Sta cu copilul(daca vrea)Deci statul nu-i poate da exact atat cat castiga ea, daca ar lucra.

fix in perioada de 2 ani nu produce "nimic" (decat copii care vor fi contribuabilii de maine).

si in tot restul vietii active plateste contributii la tot felul de fonduri din salariu proportional cu acesta (aproximativ 35-40 % din salarul brut merge catre aceste asigurari sociale si pe impozit). asa ca din aceste contributii sociale are dreptul sa ceara ca in cei 2 ani de ingrijire a copilului sa primeasca proportional cu salariul. (adica daca obligatiile mele fata de buget se calculeaza ca si procent din cat castig, si drepturile mele ar trebui sa fie tot proportionale, nu?)

27+ cu T. Carol

sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

Da, din punctul tau de vedere si al meu de altfel, ar trebui ca in acei 2 ani, banii sa fie directi proportionali cu taxele platite de tine,(salariu mare,bani mai multi)
Si daca vad ce a scris si Marius, asa ar trebui sa fie considerandu-se ´´asigurare´´.Asigurarile astea se stie sunt de 10 mii de feluri.

Oricum,ar fi un calcul procentual,deci nu e vorba de banii pe care i-ai fi luat ca salariu,ca asta nu se poate, nu ´´produci´´ cum spuneam..la asta m-am referit.

DAR, o mamica care nu castiga asa mult, va considera lucrul acesta ca nefiind normal,pentru ca, toti copiii ar trebui sa aiba drepturi egale.De aceia spuneam ca e o problema destul de delicata.

Pe mine ma enerveaza cand vad ca se cer bani asa..in virtutea existentei si mor cand vad ca unele mamici considera firesc ca statul sa se ocupe de cresterea copiilor,prin marirea si iar marirea acestei indemnizatii.

Chestiunea cu asigurare (indemnizatie) in suma fixa sau procentual din veniturile realizate este in discutie si in prezent. In principiu corect ar fi sa fie direct proportional sau procent din veniturile realizate, insa traim in Romania si in proportie covarsitoare sunt mamici care lucreaza full de le sar ochii din cap si in ACTE uneori si in realitate sunt constranse sa apara salariul minim e economie. Si aici este hotia patronilor. In cazuri de boala sau cazuri fortuite biata femeie s-ar vedea in situatia ingrata incorecta si imorala de a primi un procent din suma din acte care este efectul unui furt al muncii ei. Ce sa faca bietele mamici? Cum sa stau cu ochii ridicati si sa le spui ce? De aceea cujm spunea cineva este un subiect delicat. Teoretic ar trebui sa creasca controalele la societati pentru depistarea cazurilor de salarii minime acordate doar in acte. Probabil (daca as fi parlamentar sigur as lupta pentru ceea ce scriu aici) ar trebui modificat Codul Penal multe fapte sa devina infractiuni pedepsite invariabil cu privare de libertate adica inchisoare. Aici este cheia dupa mine. Sa dai omului in acte ceea cea ai negociat. In caz contrar, te-am prins te-am ars - dosar direct in Procuratura.

Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vickyfilip spune:

beneficiarul ALOCATIEI DE STAT PENTRU COPII este copilul (si cererea se face in numele lui) si este normal ca la mai multi copiii sa se primeasca mai multe alocatii.
beneficiarul INDEMNIZATIEI este asiguratul, in cazul de fata mamica si nu copilul! mamica este una singura si legal este sa primeasca o singura indemnizatie. indemnizatia este plata oferita de catre asigurator (in cazul de fata statul) pentru retragerea mamei din campul muncii. nu se pot plati doua/ trei indemnizatii intrucat nu se retrag din campul muncii doua/trei mamici.

cititi Ordonanta de urgenta nr. 158/2005 din 17/11/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate si documentati-va cine are statut de asigurat, cine beneficiaza de asigurari, ce drepturi are asiguratul si cine e beneficiarul indemnizatiei.

repet, indemnizatia este plata mamei ca este scoasa din campul muncii, mama este beneficiarul indemnizatiei si nu copilul/copiii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

vicki, esti tare, dar daca din moment ce pentru o casa mare eu platesc impozit la statul roman mai mare decat pentru o casa mica sau, alt point, beneficiarul taxei e statul io pt 3 case platesc 3 impozite unui singur beneficiar, prin aplicarea reciprocei teoremei celor 3 perpendiculare hic! sau prin regula de 3 simpla, nu-i normal ca tanti asta sa primeasca o "indemnizatie" mai mare? tu crezi ca de prosti i-au data aia castig de cauza? hic! ca ne tot incurcam in smarcul legilor romanesti ...de cacao... limbaj de lemn avem, limbaj de lemn folosim, halal!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxana1974

vicki, esti tare, dar daca din moment ce pentru o casa mare eu platesc impozit la statul roman mai mare decat pentru o casa mica sau, alt point, beneficiarul taxei e statul io pt 3 case platesc 3 impozite unui singur beneficiar, prin aplicarea reciprocei teoremei celor 3 perpendiculare hic! sau prin regula de 3 simpla, nu-i normal ca tanti asta sa primeasca o "indemnizatie" mai mare? tu crezi ca de prosti i-au data aia castig de cauza? hic! ca ne tot incurcam in smarcul legilor romanesti ...de cacao... limbaj de lemn avem, limbaj de lemn folosim, halal!

It's the first day of the rest of my life!

Iote de-aia n-as fi putut eu sa fac si mai ales sa practic dreptul. Ca ma omoara limbajul asta exact al legilor...de-aia probabil am si picat sala cand am dat prima oara examen de soferie si a doua oara abia l-am luat. Cred ca am un alt tip de judecata...si cam seamana cu a Roxanei1974.
Pai pentru ce primeste mamica indemnizatia, care e scopul, care e sensul, ce vrea statul cu asta? Sa o ajute sa subziste in perioada in care s-a retras din campul muncii pentru a-si creste copilul.
Buuun. E foarte discutabil cat de potrivita e suma de 600 de ron, daca ar trebui sa fie fixa sau proportionala cu veniturile, argumente sunt si pro si contra. Ca e o suma extrem de mica pentru a te descurca sa cresti UN copil (fara ca, pe langa asta, tatal sa munceasca de sa-i sara capacele sau ambii sa faca rost si de alte venituri) e indiscutabil. Si apai daca statu' e asa de generos ca ajuta femeia sa stea acasa sa-si creasca copilul, nu e normal sa fie puuutin mai generos daca femeia are 3 copii?
Cele din vest (si nu numai) vor sari sa spuna ca pe acolo mamele nu sunt atat de ajutate, ca se intorc la lucru mult mai devreme, etc. Da, dar de ce se intorc la lucru mai repede? Pentru ca AU CONDITIILE sa-si lase copiii in institutii potrivite sau cu bone de calitate, calificate. La noi? Priviti in jur! Cititi aici pe forum, topicurile despre crese, gradinite si bone! Ti se face parul maciuca...Din pacate nu toti copiii au parte sa-i creasca bunicii. In Romania a sta 2 ani acasa cu copilul nu prea e pt nimeni un lux (lux in ciuda indemnizatiei de mizerie pentru ORICE femeie!!) ci, de f multe ori, o necesitate...

Naty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_2803 spune:

Citat:
citat din mesajul lui natynic

Cele din vest (si nu numai) vor sari sa spuna ca pe acolo mamele nu sunt atat de ajutate, ca se intorc la lucru mult mai devreme, etc. Da, dar de ce se intorc la lucru mai repede? Pentru ca AU CONDITIILE sa-si lase copiii in institutii potrivite sau cu bone de calitate, calificate. La noi? Priviti in jur! Cititi aici pe forum, topicurile despre crese, gradinite si bone! Ti se face parul maciuca...Din pacate nu toti copiii au parte sa-i creasca bunicii. In Romania a sta 2 ani acasa cu copilul nu prea e pt nimeni un lux (lux in ciuda indemnizatiei de mizerie pentru ORICE femeie!!) ci, de f multe ori, o necesitate...

Naty

Pai sigur, toate mamicile din vest sunt avantajate. Oare de ce toata lumea gandeste asa???
Concediul de maternitate in Irlanda e de 26 de saptamani. Nu este platit de compania unde lucrezi. Este platit de stat in functie de taxele pe care le-ai platit (minimum payment of €221.80 and a maximum payment of €280.00 a week). Dupa cele 26 de saptamani ai dreptul sa mai ceri alte 16 saptamani neplatite!!!
Cand s-au terminat si cele 16 neplatite, du copilul la cresa. Stii cat costa cresa pe o luna? Pe putin 900 de euro. Uite asa am lucrat aproape 2 ani sa platesc doar cresa si after-school (care si ala e 450 pe luna) pentru ca aveam nevoie sa demonstrez ca lucrez sa ne putem cumpara casa. Platesc rata la casa mai putin decat cresa si afterschool. Dar, suntem avantajate ca suntem in vest!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Este absolut normal ca, in cazul in care ai gemeni sau tripleti sa ti se acorde bani mai multi.Si daca ar fi dupa mine, ar fi suma cutarex2 sau x3.
Pentru ca nu-si programeaza nimeni dinainte sa faca 3 copii pentru a ´´pagubi´´statul

Problema ramane la indemnizatia initiala.Cum se calculeaza,pe ce criterii,unde se stabileste suma si perioada de acordare.
Daca o facem pentru toata lumea la fel si o mai si marim,persoanele cu pregatire redusa sau cei cu salarii mici vor fi incurajati sa faca copii.

Daca o facem procentual,in functie de salariul mamei, vom fi martorii unei miscari in masa pe piata muncii,se vor cere salarii mari pe care multe companii sau chiar statul(bugetarii) nu le vor putea achita.
Asta inseamna ca forta tanara de munca va fi evitata.Atat pentru ca cer bani mai multi cat si pentru ca riscul sarcinii este mai mare.

In plus,va aparea nemultumirea in randul mamicilor,care considera pe drept ca, toti copiii ar trebui tratati egal de statul roman.

Ma gandesc ca variantele astea stau si in capul celor responsabili de asta.Nu poti risca sa clatini un sistem si asa subred,pentru a da curs cererilor subiective.
Este si va fi o problema delicata, dezbatuta si iar dezbatuta, care nu stiu daca are o rezolvare cat mai aproape de ´´corectitudine´´

Mergi la inceput