***Capsunele-n scutecele de mai iunie 2007 (80)***

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

Si eu tot cu 85 la suta din net am inteles ca va fi, dar normele metodologice nu au aparut inca. Si in stire aparea ca intra in vigoare de la 1 ian 2009.

Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)

Asa creste Ana

Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil.

"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

ckristina, cum ti-ai dat seama ca Bianca ta e alergica, i-ai facut teste? Simptome digestive nu a avut? Ca si eu banuiesc ca ceva este si cu Andreea, prea o doare burta incontinuu si cand ii dau laptele la 5-6 incepe foiala si plansul in somn si ii suna burta. Fructele le-am scos aproape de tot si ce ii dau is coapte si tot parca nu e bine. Pana ajungem noi la cluj mai este...o sa incerc sa ii dau lapte fara lactoza o vreme. De capra eu nu am vazut in comert aici, cum e oras mic nu am nici o sansa sa gasesc, eventual o capra pe dealuri.

DPN este 24 Iunie 2009. Dupa ce mi-am facut testul m-am dus langa iubita si m-am intrebat cum o sa iubesc eu oare un alt bebe cum o iubesc pe Andreea si ca nu o sa mai am atata vreme sa stam impreuna. E ciudat, probabil o sa pot, cum zicea Didi cu iubirea dublata, asa o fi, dar deocamdata nu imi pot inchipui.

Betty, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

legea vorbeste de 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni; nu se precizeaza nicaieri ca ar fi vorba de venituri nete; in plus la fel se calculeaza si indemnizatia de maternitate, ca medie a veniturilor lunare pe ultimele 6 luni inainte de intrarea in concediul de maternitate; iar eu mi-aduc aminte ca pentru cele 126 de zile, adica concediu de maternitate, am luat 85% din brut, nu din net.

Cu data intrarii in vigoare, posibil sa fie 1 ian 2009, desi legea zice "incepand cu data de 1 ian 2008 persoanele care...."; nu vad sa scrie nicaieri de cand intra in vigoare, iar daca in lege nu se precizeaza un termen, atunci intra in vigoare in 30 de zile de la publicare in MO; iar presedintele este obligat s-o trimita la Monitor imediat dupa promulgare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

ella Am vazut si eu ca in propunerea legislativa zice ca nu stiu daca e 85% din brut sau din net, dar Lavinia Sandru a zis ca ei i se pare normal sa fie 85% din venitul net.

Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia / Bazar pentru Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ckristina spune:

bettyR, a inceput cu iritatii rosii in jurul guritei.... s au intins si era rosie toata,obraji,barbie si zona mustatii;dr i au gresit tratamentul,au zis ca e micoza... vazand ca nu trece dupa multe tratamente,timp de 4 luni, m am apucat eu sa i fac toate analizele,sperand ca iese ceva;am facut urina,copro, sange; la sange am facut ig uri totale si specifice la mediu si alimente; la cea din urma analiza i a iesit ig total marit si la specifice i a iesit alergie la caseina,lapte,cod,cartof,caine,cal,hamster auriu;i au facut 10 alergeni de mediu si 10 alimentari; dar lista a continuat cu ce am descoperit:banana,caise,piersici;
bianca are un nivel moderat de alergii;e in clasa2(sunt numerotate clasele de la 0 la 6)
daca te ajuta cu ceva(sa vezi ce alergeni sunt analizati,trim pe pm adresa ta de mail si ti trimit rezultatul nostru;

voi stiati ca bananele sunt coapte in cuptoare printr un proces de gazare care nu i tocmai sanatos?mi a spus o prietena care a vorbit cu administratorul unui astfel de cuptor

www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)

www.helpsonia.com/" target="_blank">de la o inima mare la inimioara Soniei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Cristina, nu-i adevarat..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

Citat:
citat din mesajul lui ella_74

legea vorbeste de 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni; nu se precizeaza nicaieri ca ar fi vorba de venituri nete; in plus la fel se calculeaza si indemnizatia de maternitate, ca medie a veniturilor lunare pe ultimele 6 luni inainte de intrarea in concediul de maternitate; iar eu mi-aduc aminte ca pentru cele 126 de zile, adica concediu de maternitate, am luat 85% din brut, nu din net.

Cu data intrarii in vigoare, posibil sa fie 1 ian 2009, desi legea zice "incepand cu data de 1 ian 2008 persoanele care...."; nu vad sa scrie nicaieri de cand intra in vigoare, iar daca in lege nu se precizeaza un termen, atunci intra in vigoare in 30 de zile de la publicare in MO; iar presedintele este obligat s-o trimita la Monitor imediat dupa promulgare.

Ella, mamica de David (24.04.2007)
BOB

Ella uite citate din stirea de pe Hotnews:

"De la 1 ianuarie 2009, indemnizatia pentru mame va deveni 85% din media veniturilor din ultimul an

Deputatii au adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede ca indemnizatia pentru mamele care sunt in concediu de maternitate sa se calculeze la 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni, dar nu mai putin de 600 de lei. Proiectul de lege a fost initiat de 12 senatori si deputati si vine in sprijinul mamelor care realizeaza venituri salariale mari. Documentul a fost votat cu 171 de voturi pentru, in timp ce doi deputati s-au abtinut. Nu s-a inregistrat niciun vot impotriva
[...]
Deocamdata, nu se stie daca procentul de 85% se va calcula din venitul net sau din cel brut, Guvernul urmind sa stabileasca metodologia si normele de aplicare ale legii pana la sfarsitul anului.

Atentie! Chiar daca in textul atasat al proiectului de lege apare data 1 ianuarie 2008 ca data pentru aplicarea legii, aceasta este o inadvertenta. Data reala de la care se va aplica legea este 1 ianuarie 2009. "

Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)

Asa creste Ana

Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil.

"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

Mergi la inceput

Madi,

atunci ne-am lamurit, e 1 ian 2009, insa eu m-am uitat pe textul de lege adoptat de Parlament si acolo e trecut 1 ian 2008.

oricum, pentru mine e cam tarziu sa beneficiez dar e o reparatie ce trebuia facuta si ma bucur ca macar viitoarele mamici vor putea beneficia de o indemnizatie decenta.

urmatorul pas, ca sa ne aliniem UE este sa modifice alocatia copiilor de peste 2 ani care in acest moment este o bataie de joc; nici alocatia pana la 2 ani nu este comparabila cu ce primesc cei din UE.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Ella, Madi , Kid si fetele care se pricep (ca eu nu ma pricep) - scuzati-ma ca insist, dar voi stiti ce se intampla cumva cu cei scutiti de impozit (programatori etc)? Daca citesc ca un profan se aplica numai celor care platesc impozit, dar nu imi vine sa cred - ca am luat bani in pre-post natal

Anca 13+ & Manu 02.06.2007

Poze1 Poze2
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui poohy

, Madi , Kid si fetele care se pricep (ca eu nu ma pricep) - scuzati-ma ca insist, dar voi stiti ce se intampla cumva cu cei scutiti de impozit (programatori etc)? Daca citesc ca un profan se aplica numai celor care platesc impozit, dar nu imi vine sa cred - ca am luat bani in pre-post natal

Anca 13+ & Manu 02.06.2007

Poze1 Poze2
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia

Poohy,
daca erai indreptatita la indemnizatia de crestere a copilului de 600 ron, atunci esti indreptatita si la cei 85% care nu sunt decat o optiune cf legii.
Nu cred ca mamicile din domeniul IT/software nu beneficiaza de cic si indemnizatie; Liviana e si ea in acelasi domeniu si poate ne spune ea;
eu pot doar sa ma uit pe ordonanta si sa citesc ce si cum, ca pana acum speta asta n-am intalnit-o dar repet, mi se pare de bun simt sa ai aceleasi drepturi cu celelalte mamici.

Mergi la inceput