Fulguleti de nov-dec 2006 (195)
Raspunsuri - Pagina 15
ingeras26a spune:
Aelita, copiii sunt superbi! sa fie sanatosi!
Dandusa, mai ai putin, putin...nastere usoara :)Noi suntem foarte bine, vorbim de rupem, in continuu si Maya face tot felul de prostii, este haioasa rau de tot!
va citesc, dar nu am timp sa scriu:)
va pupam mult pe toate / pe toti!
Pupicei, Ingeras
de 
Maya Maria (16.12.2006)
a_deju spune:
hai salut si hopa sus, ca picaram rau, am crezut initial c-am intrat pe vreun topic gresit :)
am culcat acuma crizatu'.. e jale fetelor. azi a fost pe val rau de tot, cre' ca a reusit sa atinga culmea isteriei... trezit de la 3, poate o mai fi dormit vreo ora intre 4 si 5, da' n-as baga mana-n foc, si dup'-aia..fresh si plin de urlete.. da' ce urlete.. si uite-asa pana la aceasta ora. in cotinuu!!!! nu stiu ce are, il intreb daca-l doare ceva, nu pricepe, ii arat la masele, nu pricepe, urla ca vrea ceva numai de el stiut, io nu pricep, sau urla pur si simplu si arata-nspre zarea infinta, si io oricum nu pricep.... daca-i zic ca nu inteleg ce vrea si sa foloseasca cuvinte, vaaleeeeuuu... sa tii isterie.. racnete de-alea urate, de tremura tot de nervi.. adica vezi doamne, iaca ce tupeu pe mine sa-l pun sa se comunice........ nu stiu incotro ne indreptam in stilu' acesta minunat, stiu doar ca acusica ii luni, io-mi fac frumusel gentuta si ma duc la servici, si mila mi-i de soacra-mea si ce-o trebui sa suporte...
iaca cu aceasta ne laudam. daca nu-i ies in urmatoarele maaaaxim 3 zile toate cele patru masele deodata, i le scot io cu mana mea, ca nu mai poci :)))))) asta mergand pe supozitia c-ar fi de la masele, si nu defect din fabricatie :))))))
Deea, mami de
www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)
"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx
lizzy spune:
a_deju, aceeasi problema cu comunicarea si la noi. stiu ca vrea sa-mi zica ceva, dar evident prin "eeeeeeee!!!!"-ul clasic, eu nu reactionez cum ar vrea el pt ca, desi parol, ma straduiesc(!), totusi nu-l inteleg, el tipa inca o data mai tare, eu incerc sa ghicesc si pun intrebari ajutatoare... aia mami? sau aia? etc, tot nu nimeresc, se enerveaza tot mai tare, la fiecare incercare tipatul e si mai strident si isteria incepe sa puna stapanire pe tot corpul, incepand de la voce, apoi batut din picioare, in final dat cu fundul/capul de pamant pe spate, zbatut ca pestele pe uscat daca incerc macar sa-l mut de pe gresie pe covor... offfff, totul este o mare frustrare pt el ca nu reuseste sa-mi spuna ce are de zis si eu sa ghicesc ce doreste puiul...
treaba asta a inceput de vreo 4-5 zile si se acutizeaza pe zi ce trece! si nu vad iesire pana nu incepe macar sa baiguie ceva...
noroc ca doarme noaptea... in timpul zilei nu face la fel cu bona, adica de la mine are alte pretentii de a-l intelege, parca e mai... "demanding" asa, cum sa zic... de la ea se multumeste cu distrasul atentiei de cele mai multe ori.
Marc 2- si Ianis 4
Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc
Donia spune:
dianarus 
a_deju 
Nu stiu ce sa spun, ma gandesc ca va e greu si voua, dar mai ales lor...
Eu sunt intr-o pasa... neproductiva, ca sa folosesc un termen mai soft... mai mult in butoi decat pe-afara. Asa ca ma scuzati ca nu prea stiu cu ce sa particip pe aici... la ora asta macar sunt foarte multumita daca pot sa aduc subiectul pe prima pagina. Pupici si... mai apar eu.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
desiree spune:
deea, diana, si octavian are momente cand vrea sa fie lasat in pace cu nervii lui si atat..si eu ma conformez..alteori, cand nu are chef de comunicare, ci doar sa fie cu durerea lui (de dinti sau fiindca a scapat apa pe jos din pahar).. imi zice suparat: :"tai", adica "taci" si eu raman langa el pana se calmeaza sau pana devine abordabil....uneori nu are rabdare sa se faca inteles, sa caute mijloace sa fie inteles, doar scanceste, pretinzand ca eu pricep..da nu pricep..si atunci se supara..ca el vrea sa fie inteles in momentul ala, pe japoneza lui..io zic ca asemenea frustrari nu sunt de la faptul ca inca nu vorbesc ci pur si simplu nu stiu inca prin ce modalitati mai pasnice sa isi manifeste un stress, durere, nervi, suparare...sau asa au toana in acel moment..e adevarat ca orice manifestare de acest gen are in spate un lucru care a cauzat-o...de cele mai multe ori gasesc singura motivele pt care se manifesta asa...dintii, oboseala, foame(!), plictiseala..si incerc sa-l inteleg si sa nu ma enervez la randul meu....daca vad ca nu ma vrea, tac din gura si nu fac nici un gest, doar raman langa el si atat si nu ma mai chinui sa inteleg, ci doar sa-l accept exact asa cum e
apropo de comunicare: copilasii vostri cum stiu ei sa va ceara atentia? cum insista ei daca la prima strigare nu au obtinut-o?
octavian ne boteaza: daca ne vrea si nu aparem in secunda doi, ne stalceste numele: mamiaaa! tatiaaaa! mamaianaaa! tatiooo! maianaaa! taticaa!..si tot asa! inventeaza!
sau mai vine la mine (daca sunt pe forum sau spal vase
) si imi flutura cu mana prin fata ochilor,cautandu-mi privirea in semn de uite-ma sunt aici! si ma striga: mamaaa!! alooooo!...ca n-am cum sa nu las totul si sa-i acord atentia ceruta cu atata patos!
si in cazurile extreme si cele mai rare atunci cand sunt pe tron si ma vrea sau fac altceva si nu pot veni deloc cu oricate nume ma striga, de regula cauta si face ceva care nu imi place, de exemplu imi desarta un sertar cu linguri pe jos de ma asurzeste sau ia o lingura de lemn si incepe sa loveasca masa de sticla: poc! poc! pana vin...atunci cand ma vede surade gratios, smecheros, ma ia de mana si imi zice: hai!(la joaca}
Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic
Dbunny spune:
desire Dani cere atentia mea sau a lui Paco(restul lumii nu-l intereseaza in nici un chip!!!) cu frumosul sau uratul dar o obtine...la inceput imi vorbeste, daca nu-i dau/fac/ridic/cumpar ridica vocea, apoi plange, fals, ca nu-i plans adevarat, se mai opreste din plans mai trage cu okiul sa vedem daca ne uitam la el, iar lalaie...si tot asa...ori pricepe el, ori cedez eu, depinde de situatie, chestiunea e ca atunci cand urla ca si eric atunci nu mai e din cauza ca nu ne intelegem, ci din cauza ca-l doare..e durere fizica si-i pierdut saracul ca nu stie cum sa-mi spuna, adica daca se loveste la mana sau picior vine si-mi spune buba, intreb unde si rapunde mano sau pie. Dar cand il doare gurita, sau urechea(vreo otita) burtica, sau capul(si asta intra in discutie, daca pe mine m-a durut dupa gastro, pe el de ce nu?) atunci nu mai stie cum sa-mi explice ce-l doare si-atunci parca problema-i si mai grava si el este si mai iritat!! asa ca...eu cred...ca oricat de buna ar fi relatia mama-fiu, oricat de bine ne-am intelege/pricepe unul pe altul sau ne-am iubi, in situatii din astea EI NE RESPING...in durerea lor se simt neintelesi...n-ati atit niciodata sa va doara tare ovarele la ciclu si sa va simtiti ineintelese de catre soti? ati vrea sa le explicati cat de rau va simtiti cu toate matusile gramada si oricat v-ati stradui simititi ca nu pricepe?
A_deju ceva pain killer ai incercat? numa' asa de test...nu stiu ce sa zic, dar sa ridice mana sus mamica carui fulgulet nu s-a crizat asa niciodata pana acum...poate cu soacra se comporta altfel, adica au sentimente diferite, 'nu-si permit' cum s-ar zice...dani ce face cu mine acasa nu face cu cumnata sau soacra cand il las...
ah si Dani ne boteaza in loc de mami baga mamiiiia, si in loc de papi papiiiiiia
Dbunny si
Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...
dandusa spune:
Aelita,
santeti superbiiiii
,absolut superbiiiiii
,ai doi copii minunati,nu-mi vine sa cred ce repede trece timpul...,are deja 8500g?bravooo
ce transformari...,Sofia pare atat de protectoareeee,doamneee ce mandra trebuie sa fii de ei...,felicitari mamico
zi-mi te rog cum reusesti sa-i culci in noptile cand esti singura?care-i ordinea la baita?
Desiree,Dbunny,
mersi de retete
Adinazot,
si ganglionul de la ce este?de ce nu mananca Alessia,ce banuiesti?
Donia,
calde imbratisari

Ingerasa,
mersi

Desiree,
daca la prima strigare nu am raspuns...,face ceva ce stie ca nu-i ok...,fie imi fura o cutie cu cercei si mi le imprastie peste tooooot
,fie deschide calc si-l inchide de nush' cate ori pe minut...,fie tipa la tati care face nani...aaa si in timp ce eu vin si vad ce face se intoarce si ma priveste cu coada ochiului si cu un zambet de fericire pe fata![]()
eu nu prea pot s-o las singura in sufragerie de ex. in timp ce eu spal vase la buc ,pt ca doarme Claudiu si primul lucru pe care l-ar face ar fi sa deschida usile si sa sara pe el...,asa ca o iau cu mine si bucatarim impreuna...,nu am cum s afac ceva fara s-o implic...,ii place la nebunie sa gateasca
si sincer in felul asta ma simt si eu bine,simt ca n-o neglijez facand mancare...
incerc pe cat pot sa raspund din prima solicitarilor ei,nu vreau sa creada ca doar facand ceva interzis imi capteaza atentia...,din contra...imi cer scuze ca n-am inteles din prima ca are nevoie de mine etc...,chiar vreau sa stie ca sant acolo oricand are nevoie de mine...si apoi sincer daca intind coarda si ii dau ocazia sa faca ceva rau ,imi este mai greu sa ma abtin de la a o certa ca mi-a imprastiat cerceii pe sub pat sau ca strica calculatorul...,pentru ca in fond este vina mea...si atunci ea saraca sufera de doua ori...si zau ca nu-i corect!
ps:zici ca stai pe tron cu usa inchisa?pai esti norocoasa frate...,ai si tu timpul tau 2-5-10 minute...intre patru pereti...,la noi nu exista asa ceva...,Claudiu se barbiereste cu ea in brate aproape zilnic iar eu n-am parte de nici un dus fara sa-si spele si ea ceva haine sau papuci
Mamica stralucitoare
37+
cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006
desiree spune:
da,dandusa, nu e ok sa faca ceva rau ca sa-mi atraga atentia dar se intampla..rar, dar se intampla...cand sunt situatii inevitabile..el e obisnuit cu atentie permanenta de cand s-a nascut, da mai avem si noi nevoi stringente cateodata, mi-e sete, fac pe mine, etc..si nu, nu stau cu usa inchisa la baie, deloc,dar ma mai sustrag jocului si il anunt ca eu nu mai pot, fac pe mine si plec, el vrea sa mai stau sa se joace si atunci incepe dansul cu atentia :)... sta cu mine si la dus e aceeasi treaba ca la tine numa ca la mine vine sa ma spele pe sani, obligatoriu cu sapun si imi trece de dush dupa ce stau cocosata cate un sfert de ora sa ma spele el:"..azi dimineata la ora 6 era calare pe tatsu sa il rada si pe el pe barba ...
dbunny, treaba cu respinsul nu tine (sau nu cred, cel putin) de cat de buna e relatia mama-fiu sau ce metode se aplica de educare/ secondare..ci de eul lor,separat de al nostru..octavian de multe ori reactioneaza bine la explicatii da uneori pur si simplu nu are chef sa fie dragalit, luat in brate, bibilit, explicat..adica vrea sa se calmeze singur (sau nu
)si pur si simplu sa fie lasat in pace, in mendrele lui, chiar daca ii zic ca il inteleg ca e furios/suparat, etc..stie ca-s acolo si atata vrea
Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic
dandusa spune:
Dbunny,
nici eu nu cred ca exista fulgulet care sa nu fi trecut printr-o criza...de la dinti,de la vreo boala...de la vreun miros de la..de la...d-zeu mai stie ce!
important este sa nu ne pierdem cu firea,noi adultii!sa le fim alaturi neconditionat,sa incercam sa-i ajutam,ne lasa bine,nu ne lasa le dam spatiu cum zicea si Desiree...,doar ca cel mai important lucru dupa parerea mea este sa le fim alaturi...sa vrem sa-i intelegem...
nu au cum sa nu se calmeze atunci cand ne simt alaturi,cand le soptim vorbe dulci ,cand le aratam o cioara la vecinu' pe gard,cand inventam povesti ca sa-i calmam si cand santem dispusi sa stam si in cap...doar ca sa le alinam durerea
si noi am trecut prin crize groaznice din cauza dintilor si inca mai trecem...,nu-i noapte sa nu se trezeasca urland de durere...,uneori tine 5 min de plans cu ochii inchisi si adoarme instant...,alteori se trezeste de-a binelea,cere afara la copii,cere sa pape cereale,cere ceva ce nu avem cum sa-i dam la ora aia din noapte...,nu vrea sa deschida gura sa-i dau cu gel,nu vrea sa ma lase sa-i bag supozitor...repeta intr-una ,nu,nu,nu...
si crede-ma ca ajungem prin a face ca toate animalele posibile,prin a face baie la ora aia,prin a face orice doreste ea si intr-un final se calmeaza...si adoarme...
si apoi s ane vezi pe noi cum o privim dormind
si-o mangaiem si-o pupam si mai tragem si vreo portie de plans pentru ca ne este tareeee mila de sufletelul mic care sufera ingrozitor,tragem un oftat luuuung si mergem la nani...
universul lor santem noi,parintii lor...,in noi au incredere deplina pe noi ne copiaza ,pe noi ne divinizeaza...in noi se incred si daca nu noi ii ajutam/intelegem,atunci cine?!
........................................................................
opssss este trecut de 12...,schimb semnatura
facem 38 de saptamaniiii
Mamica stralucitoare
37+
cu Raducu + Crinuta 1 Nov 2006