cum se incheie un tricotaj la gat?

cum se incheie un tricotaj la gat? | Autor: piatra lunii

Link direct la acest mesaj

Va rog,cine stie sa-mi explice in amanunt,sa inteleg? multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisimuky spune:

Ma incumet sa-ti raspund eu. Daca ti-e mai usor poti schita tiparul unei bluze, cu rascroiala aferenta, adica decolteul ( mai generos sau nu ). Eu, de exemplu, la toate puloverele tricotate fac asa ( iti explic "babeste" ca sa intelegi. De ex, inainte de a incepe scaderea ochiurilor, sa zicem ca avem pe andrea 80 de ochiuri. Scad la mijloc 10 ochiuri o data ( pe fata lucrului, numai pe fata lucrului scad ). Asadar, 80 - 10 = 70 ochiuri. O sa ai 35 de ochiuri de o parte si de alta a lucrului. Deci, lucrezi 35 de ochiuri, in continuare scazi 10 ochiuri, si apoi lucrezi din nou cele 35 de ochiuri ramase. Din momentul asta, lucrul s-a despartit in doua parti. Si vei lucra doar una din parti pana o vei incheia iar apoi te intorci la partea cealalta, ramasa, si continui acolo si scazi exact cum ai scazut la prima parte pe care ai incheiat-o.
Continuam ideea - Dupa ce ai scazut cele 10 ochiuri la mijloc, faci randul pe dos normal. Cand vii din nou pe fata lucrului o sa scazi de ex. ( asta e si in functie de cat de larg e decolteul ) 3 ochiuri, apoi la urmatorul rand pe fata 2 ochiuri, si apoi 1 ochi. Nu stiu daca m-ai inteles. Daca ai nelamuriri, scrie si te ajut cu placere.
Aici e vorba de fata lucrului ( puloverului, sa zicem ). Cand lucrezi spatele, atunci cand ajungi la decolteu e clar ca n-o sa scazi tot atatea ochiuri, ci mai putine, altfel iese puloverul la fel de decoltat si in fata si in spate. Succes ! Si astept vesti sa vedem daca te-ai descurcat !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piatra lunii spune:

Multumesc, pare foarte simplu,si bine explicat, am sa-ti spun cand incerc si metoda asta. Pt ca am postat in 2 parti,nestiind exact unde trebuie, asa ca am primit raspuns prima data in partea cealalta, si aici abia acum am vazut. Dar pare similar cu ce imi aduceam eu vag aminte de acu multi ani. Acuma, daca stii sa-mi zici si cum se poate face o caciula normala, rotunda, m-as bucura si mai tare . Chiar le trebuie fetelor, si poate ma descurc eu, cine stie ?

Mergi la inceput