PETITIE! Sa nu mai platim asigurari de sanatate !

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Eu nu sunt de acord cu petitia, imi pare rau. Problema este, cum s-a mai spus, modul in care sunt distribuiti banii. Acum imi vine in minte doar exemplul campaniei antifumat care a costat ministerul sanatatii 800.000 de euro.
Eu platesc asigurarea de sanatate la stat chiar daca am asigurare medicala privata, costa 30 de euro pe luna in care am incluse 7 consultatii si operatii, interventii etc in limita la 25.000euro la euroclinic. De altfel, sper sa n-am nevoie.
Ca sa revin, eu cred ca sistemul e bun, la francezi chiar functioneaza, doar ca la noi e "romanizat".
Eu am fost internata si la stat si la particular. La stat nu mi-au schimbat nici sonda si a pocnit punga, a venit anestezista aproape pe fatza sa-mi ceara spaga, lenjerie neschimbata cu zilele fara spaga, mai vreti? Ca mai am...Adica nu vorbesc in necunostinta de cauza, am patit-o chiar rau.
Si cu toate astea mi se pare normal sa platesc asigurarea la stat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Pai ,iti faci o firma ca unic actionar si nu inchei contract cu Casa de Asigurari de sanatate(teoretic,e obligatoriu,dar daca nu mai vrei sa calci niciodata intr-un spital de stat ,nu conteaza),doar cu Casa de Pensii(in caz ca vrei pensie de la stat).Asa nu mai platesti asigurari de sanatate de stat si ai rezolvat problema.Daa ai o meserie care sa-ti dea posibilitatea saa inchei contracte prin firma ta ,iti indeplinesti visul.

Uite, ti s-a oferit solutia. Nu mai platesti asigurarile la stat, faci mari economii daca -Doamne ajuta!- tu si ai tai veti fi vesnic sanatosi. Daca Doamne fereste te imbolnavesti grav, banii astfel economisiti sigur iti vor ajunge ca sa-ti permiti un tratament dificil, riscant sau indelungat la Medlife sau, cand cei din privat se spala pe maini daca dau de greu (te anunt ca inca asa e la noi!) sa te duci in strainatate.
Stii, cand nu ai o boala grava sau cronica, e f simplu sa gandesti asa.
Eu, cu un copil de 8 luni, am diabet si fac zilnic de 4 ori insulina. Si nu o sa ma vindec si imi va trebui zilnic aceasta insulina; multa. Si e scumpa! Daca statul nu mi-o mai da gratuit sunt doua variante, mor fie de diabetul netratat, fie de foame. Crezi ca ti-as putea semna petitia?...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui cocoloasha

Asigurarea de viata imi ofera niste servicii,bineinteles limitate,pe langa care platesc restul.Serviciile includ un anumit numar de zile de spitalizare si interventii chirurgicale.Bineinteles,in limita in care platesti.

Pai vezi?
Lory te-a intrebat daca asigurarea asta privata iti ofera 2 luni spitalizare si un numar mare de interventii chirugicale.Initial ai spus ca da.Dar..ai uitat sa mentionezi CAT anume.

Intereseaza-te cat costa o interventie mai complicata,doamne fereste sau zile mai multe de spitalizare...si ai sa vezi cu cat depaseste suma asta, suma pe care ti-o asigura asigurarea ta.Apoi te mai gandesti daca renunti la CAS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:

Nu cer ca acest lucru sa se intample pentru toata lumea.
Vreau sa ni se dea dreptul de a alege daca dorim sau nu sa platim la stat sau la privat.
Sunt constienta ca nu toata lumea are posibilitati.Culmea e,ca nici eu nu am.....dar vreau sa platesc ceva si sa fiu servita de banii aia.
In momentul asta stii cum e? Platesc o suma pe luna indiferent daca am sau nu nevoie de doctor,iar cand am nevoie, ma duc acolo si constat ca trebuie sa mai dau ceva in plus.......

ai idee cat costa o zi de spitalizare pt. un neasigurat? Intr-un spital unde conitiile sunt ... triste , mancare aiurea, stat de la 4-12 intr-un salon.
Stii ce inseamna sa nu ai asigurare? Sa treabuiasca Doamne fereste sa faci o operatie. Un mosor de ata se invarte pe la 20 de euro spre exemplu. Atat era tariful la plastica pt. o simpla sutura.
Fa rapid un calcul si intreaba-te daca ai avea de unde sa scoti sa platesi o interventie.
A venit un baiat la spital care a fost operat acum 14 ani de o tumora benigna cartilaginoasa si acusi va avea nevoie de o proteza de genunchi.
Era neasigurat . daca parintii lui nu invart sute de mii de euro omul acela nu-si poate face operatia cand are el chef.

Spaga sunt banii care ti se pretind. Tu poti face reclamatie. Nu-mi spune ca nu ai timp cand mergi la urgente , ca nu astepti sa ajunga copilul in ultimul stadiu pana sa mergi acolo , te duci cand vezi ca nu mai poate fi tinut sub control, nu cand e aproape lesinat.
Asta o spun p[t ca ne-a explicat doctorul de la chirurgie pediatrica cum vin unele mame cu copilul abia miscand si incep sa imparta vina in stanga si in dreapta.
In fine , ideea este ca ai de unde sa alegi si poti face ceva.
Doar ca pt. a face ceva-ul corect nu trebuie sa faci la nervi o petitie sau sa demarezi alta actiune.
Intra pe siteul unui spital , uita-te la tarifele pt. neasigurati, fa niste calcule si vei vedea de ce ti se spune ca nu ai facut alegerea corecta.
E foarte bine ca vrei sa schimbi ceva , dar fa-o cu calm si dupa ce ai studiat problema.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocoloasha spune:

Dragii mei,
Eu nu am intrat aici ca sa postez un subiect,sa starnesc polemici si sa ma cert cu nimeni,dar.........chiar nu citeste nimeni ce scriu?

VREAU CA TOTI ROMANII SA AIBA DREPTUL SA ALEAGA CE FAC CU ACESTI BANI,AI LOR,PENTRU SANATATE.ATAT.

STIU ca exista oameni foarte bolnavi,copii care au cancer,batrani care nu au de unde sa plateasca,oameni pentru care aceasta dare la stat chiar ii ajuta.Dar sunt si oameni care contribuie degeaba o viata.Stiti cum este ? Ca un C.A.R numai ca nu-ti vine randul niciodata....

Imi pare rau daca am suparat pe cineva pentru ca am deschis acest subiect,dar asta simt.Spunea cineva ca poate daca totul mergea bine la spital,nu mai faceam petitia.Da,asa este,dar stii de ce? Pentru ca asta ar fi insemnat ca as fi fost multumita de serviciile medicale,asa cum ar fi fost normal, intr-o tara normala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Citat:

Dragii mei,
Eu nu am intrat aici ca sa postez un subiect,sa starnesc polemici si sa ma cert cu nimeni,dar.........chiar nu citeste nimeni ce scriu?

VREAU CA TOTI ROMANII SA AIBA DREPTUL SA ALEAGA CE FAC CU ACESTI BANI,AI LOR,PENTRU SANATATE.ATAT.

STIU ca exista oameni foarte bolnavi,copii care au cancer,batrani care nu au de unde sa plateasca,oameni pentru care aceasta dare la stat chiar ii ajuta.Dar sunt si oameni care contribuie degeaba o viata.Stiti cum este ? Ca un C.A.R numai ca nu-ti vine randul niciodata....

Imi pare rau daca am suparat pe cineva pentru ca am deschis acest subiect,dar asta simt.Spunea cineva ca poate daca totul mergea bine la spital,nu mai faceam petitia.Da,asa este,dar stii de ce? Pentru ca asta ar fi insemnat ca as fi fost multumita de serviciile medicale,asa cum ar fi fost normal, intr-o tara normala.

1. Din pacate, la boala iti vine randul INTOTDEAUNA; chiar daca mai tarziu. Repet, din pacate...
2. Ti s-a explicat f limpede; si in alte tari, mult deasupra, ca sa fii multumit de serviciile medicale trebuie sa platesti cu aceeasi moneda. Indiferent care e forma sub care o faci, pana la urma.
Eu chiar nu-ti doresc sa ajungi prea curand sa vezi la ce-ti foloseste sa platesti aceste asigurari...Multa sanatate!

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

Dragii mei,

S-a inteles ce doresti, tu nu ai inteles de ce se opune aceasta ´´rezistenta´´.
Eu am spus ca daca totul mergea bine la spital,nu mai deschideai petitia.Si spui ca am avut dreptate.Mi-e suficient...avea deci implicid dreptate si Capcaunul.La nervi,hai sa ne adunam la o petitie....

Sanatate multa si chiar iti doresc sa platesti asigurarile ´´degeaba´´ adica sa nu ai nevoie niciodata de niciuna din ele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Cocoloasha, sa nu te superi pe mine (a propos, ti-am citit doar postul si nu raspunsurile pe 4 pagini) dar un 39 de febra si o enterocolita nu mi se pare nimic grav. Fac parte printre cei care critica sistemul sanitar romanesc, cu toate astea mi se pare deplasata atitudinea ta de revolta, bazandu-ma pe ceea ce scrii. Caci transpare doar stresul tau de parinte - pe care-l presupun proaspat - in rest nimic, doar ca ai stat O ORA, moment in care ai decis sa pleci. O ora poate fi zero chiar si la urgente in tari cu un sistem sanitar foarte bun, si sincera sa fiu io la febra 39 nici macar nu sun medicul, decat poate dupa 3 zile in care n-a scazut. Sa critici sistemul cu argumente concrete si viabile e una, sa te apuci sa faci o petitie doar ca ai impresia ca vei adauga o piatra la edificiul « schimbarii sistemului » e alta. Cu argumentele cu care vii nu faci decat sa dai apa la moara celor revoltati impotriva revoltatilor. Si dupa parerea mea, cei cu o atitudine ca a ta nu fac decat sa puna frana tratarii in urgenta a cazurilor cu adevarat urgente. Nu vrei sa mai platesti asigurari – tu chiar crezi ca asta e solutia ? Poate solutia pt tine punct. Caci sant destui nenorociti care nu si-ar fi permis sa le sara mustaru dupa o ora de asteptare, ca vezi doamne le-o trecut ‘tiganii’ in fata ! Si a propos, io cred ca tu nu realizezi ce inseamna 0 asigurare, ca altfel n-ai face petitie (sau daca nu inseamna ca te tine punga nesperat de mult). Io absolut intamplator am vizitat urgentele din State – bagator de seama si umar pt o prietena. Si m-am speriat ! Ea a stat peste 3 ore, a platit ceva intre 3 si 4 sute de dolari caci era somera in momentul de fata pt consultatie de 15 min si o reteta.(sper ca ai priceput nuanta cu "era somera in momentul de fata")

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Cocoloasa si restul care vreti sa nu mai platiti asigurari de sanatate de stat: e imposibil ce vreti voi. Ca vreti inca o asigurare care sa va asigure in privat - asta e altceva.

Si cu intrarea in UE - imposibil sa nu se treaca la un sistem in care casa de asigurari de stat sa nu plateasca decat O PARTE din cost! cum e si in occident. (ex in cazul meu: ginecologul ma costa 55€ consultatia: statul imi ramburseaza 20€, restul asigurarea privata.. si asta ptr ca ramburseaza de 4 ori suma casei de asigurari de stat! insa sunt care ramburseaza doar o data suma, si cum: 20+20=40, eu ar trebui sa platesc 15€ din buzunar)

Iar asigurarile private - costa mai.

15mil/an si sa fie si asigurare de viata si de sanatate? Eu zic sa te uiti la contract. Ca daca e asa - le trimiti chitanta de la clinica privata si ar trebui sa te ramburseze. Dar nu cred!

Nu se amesteca pachetele de servicii.

Eu in RO aveam asigurare de la Generali. Si aveam asigurare de viata - separat, si asigurare ptr interventii chirurgicale - separat.
Insa si asta chirurgicala era ptr un anumit tip de interventii si plafonate.

Ca si aici. Am asigurare privata, insa nu inseamna ca imi pun ochelari de vedere de 1000€ cu orice asigurare. Sotul - cu a lui isi permite, eu nu. Insa sotul nu are rezerva privata la spital, eu cu a mea am. Depinde de pachetul de servicii, si, si asa, ai o groaza de asteriscuri care iti spun: da, dar - cu conditia X.

Vreti asigurari private - nimic nu va impiedica sa va luati una; insa aia de stat - e obligatorie si mi se pare imposibil sa nu ramana obligatorie.
Ca daca maine nu iti vei mai permite sa platesti o asigurare privata, va trebui sa te tratezi undeva, sa nu te trezesti ca te trimit acasa si nu se uita la tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

hai sa ma dau si IO cu parerea.

asigurarea ta de viata nu are nici o legatura cu asigurarea medicala pe care ti-o opreste angajatorul. e alta gasca in alta traista, asigurarea de viata are pe ea NISTE clauze de imbolnavire...atunci intra cev ain functiune acolo...dar pentru copil nu e valabila, doar pentru persoana asigurata!

in al doilea rand, te obliga cineva sa dai spaga? NU! si fara explicatii ca se uita medicul la tine ..ca nu stiu ce...(eu sunt una din cele care nu au dat spaga, si am copii si cand erau mici am fost cu ei la urgente...si...si..)

fara asigurare medicala (asta atat de blamata) daca ai nevoie de spital sa te fereasca sfantul, ce a spus XIO, e doar o mica parte...abia cand te izbesti de nevoie vezi cat te costa de fapt!

eu, am platit asigurari medicale in RO, foarte multi ani, banii....peste bani...si nu am beneficiat de nimik. mai plateam angajatilor, abonamente la o clinica privata, unde beneficiau de consultatii si tratamente , pana la operatii, acolo nu mai aveau dreptul, intrau in alta categorie. si nu toti se foloseau de abonament...mergeau doar la controalele obligatorii... asta e alta mancare de peste...

in strainatate, daca nu ai asigurare medicala, esti un om mort! ca platesti....de te ustura pe multe parti. (au explicat altii mai sus ce si cum) deci, nevoie de asigurare medicala este, fara nici un dubiu!

deciziile luate la nervi, la suparare nu rezolva lucrurile, mai rau le aprind! si sunt convinsa ca toata lumea a inteles bine problema ta! dar fara asigurare medicala, repet nu se poate!!

Kari

Mergi la inceput