Cum se obtine un optional engleza la gradinita
La sedinta cu parintii, grupa mica, gradinita de stat, toti parintii si-au exprimat dorinta de a se face optional de engleza, cu plata. La aceasta gradinita, optionalul cu plata se face incepand din grupa mijlocie. A ramas sa intrebe si educatoarea pe directoare, daca s-ar putea face si la grupa mica, dar pana acum nici un raspuns sigur. Cum trebuie sa procedam noi parintii, ca sa obtinem acest optional? Aprobarea o da directoarea gradinitei sau inspectoratul? Directoarei i se pare ca sunt prea mici copiii pentru engleza.
Raspunsuri
eveline spune:
Vis-a-vis de limbi straine la gradinita, si noua ne-a explicat ca ele se introduc eventual din grupa mijlocie. La grupa mica se considera ca exista un semestru de acomodare, nu-i streseaza prea mult pe cei mici, principalul scop este integrarea. Vezi si tu si la gradi si aici pe forum cate probleme de acomodare sunt la grupa mica, probabil nu vor sa-i incarce cu ceva in plus. Oricum, grupa mijlocie este potrivita pentru a incepe o limba straina, personal consider ca nu trebuie grabiti, au suficient timp sa invete. E o varsta potrivita cea de 4-5 ani (grupa mijlocie) sa se apuce de asa ceva. Pentru cei din grupa mica e important sa-i faca sa indrageasca gradi prin joculete si prin alte metode pe care le mai au pedagogii, sa vina cu drag, sa nu planga, sa se invete cu mancatul, dormitul, anumite reguli si asa mai departe.
happiness spune:
La grupa mica nu este obligatoriu sa existe optional,dar daca totusi parintii insista ceva legat de dans sau gimnastica e mult mai potrivit la aceasta varsta.La 3 ani ei nici lb romana nu o stiu inca,ce engleza sa faca...Fetita mea a facut dans la grupa mica si i-a placut foarte tare.
monica70 spune:
Si fetita mea e in grupa mica si ne-au spus la sedinta ca in maxim o luna incep sportul cu un profesor si in maxim doua luni incep si cu limba engleza cu o profesoara.Eu nu imi fac probleme prea mari,ca a mea, desi abia in ianuarie implineste 3 ani,vorbeste bine deja (a inceput de la un an jumate) . Dar vad ca nici din restul parintilor nu au comentat ,adevarul e ca majoritatea copiilor au peste 3 ani deja,a mea ce e mai piticutza ... Eu zic ca se vor decurca,ba chiar le va placea.Eu am incercat acasa de proba cu a mea cu cateva cuvinte in engleza si se strica de ras
,dupa care a inceput sa ma intrebe cum se zice la obiectele din jur si eu nu le (mai) stiam pe toate
Logic ca nu le-a retinut ca nu le-am mai repetat cu ea,dar m-am convins ca ii va placea.
MONI SI www.dropshots.com/DIA1#date/2008" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele."
www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank">
www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">
ela03 spune:
Copiii mei fac engleza din grupa mica, insa anul trecut au facut doar dimineata, o data pe saptamana, cate o activitate de jumatate de ora, si domnisoara i-a invatat totul prin joc. Copiilor le-a placut foarte mult.Se poate si la grupa mica, cat timp se tine cont de particularitatile de varsta.
ceela spune:
Ieri ne-a spus doamna ca a primit aprobare de la inspectorat. O sa se faca optionalul de engleza. Daca vor toti copiii din grupa, fac toti odata, sau e regulament maxim 10, si se face 30 min cu o grupa, 30 min cu cealalta?
anya spune:
La moi in gradinita se face engleza si/sau germana de la grupa mica. Sport nu se poate deoarece salile sunt mici si sala de sport nu exista. Dupa ce se va da noua gradinita in folosinta, mai vedem.
La baiatul meu cel mare, cand a fost in grupa mica, m-am gandit ca e prea mult cu 2 limbi straine si l-am lasat doar la engleza (mai facuse cateva luni inainte, la o gradi particulara). Dupa vre-o luna il aud ca fredoneaza ceva in germana. Eu nu stiu boaba, asa ca-l rog pe sotul meu sa vreifice. Asa era. Intreb educatoarea si-mi zice ca desi eu nu platisem optionalul, n-au dat afara din clasa copiii care nu participau la ora si ca de fapt al meu fiu era printre cei mai buni la germana. Ok, zic, atunci sa nu mai platesc la engleza si sa-l dau la germana. Nuuuu, zice educatoarea, ca-i f bun si la engleza. Si uite-asa platesc de 3 ani la amandoua![]()
In cazul tau, acceptul inspectoratului o fi, dar profesoara de engleza vrea sa ia grupa mica? Cunosc un caz in care nu a vrut.
nona_denis spune:
Si noua tot asa ne-a explicat directoarea. Orice activitate educativa are durata ei, in functie de grupa/varsta copiilor. La grupa mica activitatile educative sunt de 15 minute. Cam ce ar invata in 15 min?
Mami de Denisache
dan_4iulsor spune:
apropo de engleza, cit va mai fi anul acesta plata pt. cursul optional de copil? va rog frumos raspuns.
babyshness spune:
fetita unei prietene face engleza de la grupa baby(e la particulara) iar la serbarea de sf de an dar si ocazional cand ne vedem am ramas si raman uimita de ceea ce stie acel copil...este recomandat sa inceapa de la o varsta frageda sa invete o limba straina asa ca daca va doriti cu adevarat mult succes!
15 minute este pentru grupa mica mai mult decat suficient daca tinem cont de particularitatile de varsta dar si de modul de predare a profesorului...sa ne imaginam ca ii invata un cantecel cu text si cant gen if youre happy sau head,shoulders,knees and toes...au invatat dintr-un foc partile principale ale corpului...sau old macdonald had a farm...animalele domestice....down in the jungle...cele salbatice....etc.
mult succes!