Voluntariat Africa/Asia
Raspunsuri - Pagina 3
stefaniya spune:
Cand am citit mesajul Lolitei si spunea sa nu o creada cineva nebuna pt ceea ce isi doreste,nu credeam ca va fi cazul,dar din pacate este.Daca unii nu pot face o chestie,cred ca nimeni nu o poatea face.
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya
misha71 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui stefaniya
nu ar fi o idee rea,si in caz de mai vor si copii,gasesc cati vor |
Mie nu mi se pare o gluma buna. Nu fac parte din "certaretele" forumului, dimpotriva, insa aceasta "gluma" pentru mine este una AMARA. Si nu spun decit atit: DA, o sa adopt un copil (pt ca nu am si imi doresc, ca si tine) si DA: tin si o cura de slabire si asta pentru sanatatea mea.
Daca am inteles gresit mesajul tau, imi cer scuze anticipat.
pisigri spune:
Lolita !
Daca afli ceva cu adevarat interesant, te rog sa postezi aici sau poate sa-mi dai un MP. Am cautat si eu mult timp programe de voluntariat in Africa, dar unele dintre ele sint pina la urma mai scumpe decit unele excursii platite.
Sincer, si eu prin voluntariat inteleg ca ma duc acolo sa pun osul la treaba fara sa primesc vreun salar; ok, imi platesc singura si cazare si mincare, ca sa fie voluntariat pina la capat, sa nu impovarez pe nimeni cu cheltuieli legate de propria mea persoana. dar totusi, se vehiculeaza sume exorbitante, pe care nu mi le permit si nu stiu cind si daca mi le voi permite vreodata...
cit despre invitatiile de a vizita copii din centre de plasament si batrini din azile....pe linga faptul ca autoarea subiectului a rugat din prima postare sa nu primeasca genul asta de sfaturi, nu cred ca cineva care a urmarit un singur reportaj pe discovery despre viata comunitatilor mici din anumite zone ale africii mai poate deschide gura sa faca asemenea comparatii. de bine de rau, la noi nu prea vezi copii cu burti umflate si muste la ochi, si nici nu prea mor copiii de foame, si nici mamele lor, si de bine de rau li se face cite un vaccin din cind in cind, si mai sint dusi si la medic. in Africa astea NU exista (sau oricum, sint inaccesibile unui numar urias de oameni, taman aceia care ar avea cea mai mare nevoie)
if you can't say something nice, then don't say it at all
stefaniya spune:
Misha - nu am vrut sa fie nici un mesaj jignitor,a fost doar o gluma,poate proasta cum spui tu.Eu am copil si tot as adopta si nu unul ci cinci,dar deocamdata nu se poate si mai sunt altele care nu le pot spune pe net acum.
Cand am spus ca sotul meu a trecut prin acea malarie,s-a inteles ca a fost ceva foarte grav,chiar mult mai grav decat acele kile in plus, care a trecut si acum mi-am permis sa fac o gluma.Nu as rade niciodata de cineva ce are kile in plus,ca nu stii niciodata cand te ajunge.
CARL IUBITUL 05.04.07 si mami Stefaniya
misha71 spune:
stefaniya stiu cum e sa faci "haz de necaz" sau sa rizi acum de ce a fost rau si a trecut cu bine. Tocmai de asta mi-am cerut scuze anticipat daca am inteles gresit mesajul tau
Lo_li_Ta spune:
Diablette, daca ai citit tot cu siguranta ai vazut si ca am spus ca am facut deja chestia asta in Romania si stiu ce inseamna orfelinate si fundatii de aici, stiu ce inseamna sa hranesti cu biberonul un copil seropozitiv sau sa stai de vorba cu un adolescent care stie din start ca toate drumurile ii sunt inchise. Tot daca ai citit cu atentie ai observat si ca nu ma macina sa fac turism pe gratis, ca sunt dispusa sa-mi platesc cazarea si masa, dar asa cum bine spunea pisigri, nu am de gand sa platesc sume exorbitante. Nu pentru ca nu mi-as permite, ci pentru ca nu vreau sa cotizez la cei care fac din lucrurile astea o afacere. Si ar fi indicat sa te abtii de la ironii de genul asta, atata timp cat nu cred ca-mi cunosti contul din banca. "poate plateste cineva si transportul/cazarea, decat printr-o agentie de turism. dar ce sa facem, nu suntem toate ambasadori Unicef"
Lolilo,da, Kenya era o figura de stil. Cam unde am precizat eu ca vreau o organizatie care sa ma trimita pe gratis? Din contra chiar, dar cred ca nu m-am exprimat destul de clar. Nici macar nu vreau un voluntariat mai "acatarii", ci tocmai asta era problema. Ca unde sunt costurile acelea foarte mari, oamenii se cred turisti si totul e un fel de joaca in tabere special amenajate sa amuze "voluntari". Am mai spus ca vreau sa stau intre oameni si mi se pare normal sa-mi platesc strictul necesar, dar nu si sa las trei sferturi din bani intr-o agentie care nu e de turism, ci e de "plasament". Poate prin faptul ca "motivatiile mele nu sunt in totalitate altruiste" s-o fi inteles ca am nevoie sa ma intretina careva cateva luni. Voiam sa spun doar ca am nevoie de o perioada de "spalare de creier"
Of, carcotase mai sunteti!
Multumesc, Stefanya!
Edit: prin sume rezonabile inteleg sa nu ma coste mai mult decat costa un trai decent la mine acasa. Pisigri, gasisem ceva, voluntariat in orfelinate sau scoli, se ridica la 5-600 de euro pe doua luni, fara transport. Deja mi se pare mai ok. Problema e ca m-am uitat pe zeci de site-uri si nu-l mai gasesc. Studiez in continuare.
marius spune:
Hmmmm... pot sa scriu doar un hmmmm? Ma pui sincer pe ganduri.
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video
Pagina legislativa
Lolilo spune:
lolita, eu nu sunt carcotasa (si nici nu-s sigura ca inteleg conceptul) eu mi-am vandut casa si masina si mobila si etc, mi-am luat cei doi copii mici cu mine si-am plecat in lume ca voluntar.
sunt putin amara in ceea ce priveste perceptia unora despre voluntaritat, da. scuze.